zazizuza 18.11.08, 22:22 No wreszcie, wreszcie, wreszcie! Wielka radość! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
korespja Otwarcie ms2 18.11.08, 23:53 Przed paryskim Centrum Pompidou non stop stoi kolejka do wejścia. W środku masa ludzi, nastrój trochę jak w świątyni, trochę, jak w galerii handlowej - połączenie sacrum i profanum ;) Młodzi, starsi, biali, kolorowi, paryżanie, turyści... Znający się na sztuce i zupełni laicy. Ale ile tam życia! Chciałbym, żeby ms2 było równie popularnym miejscem. Lokalizacja na pewno w tym tylko pomoże. Otwarcie ms2 to najważniejsze wydarzenie kulturalne w Polsce w tym roku, może nawet w tej dekadzie - wchodzimy na wyższy poziom rozwoju cywilizacyjnego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość2 Re: Otwarcie ms2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 08:09 Zobaczymy czy lokalizacja pomoże? Osobiście wątpię, aby ludzie przyjeżdżali na zakupy i potem do muzeum, albo odwrotnie. Zobaczymy czy ktoś pomyślał o dużym parkingu dla chcących zwiedzać samo muzeum? Zobaczymy po roku jaka będzie frekwencja (w starym gmachu było to kilkanaście osób dziennie!) i jakie światowe wystawy przygotowano na 2009 czy 2010 rok, których jest kilka do roku w Centrum Pompidou. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_n Re: Otwarcie ms2 IP: *.opera-mini.net 19.11.08, 08:46 Na pewno konieczny jest jeszcze jeden, wydzielony specjalnie dla ms2, parking! Dżiz, przecież z połowa terenu manufaktury to parkingi. Odpowiedz Link Zgłoś
nika1310 Re: Otwarcie ms2 19.11.08, 09:32 mam nadzieje ze nie beda tam bywac tylko wycieczki szkolne z przymusu Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia To najważniejsze wydarzenie tego roku! 19.11.08, 10:41 Do tej pory udawało się wyeksponować zaledwie niecały 1% zbiorów, a są przebogate. Co do obowiązkowych wycieczek szkolnych - to nie zawsze obowiązkowy oznacza nudny. Wszystko zależy od działu udostępniania zbiorów i działu dydaktycznego.... ciekawe, czy podołają takiemu zadaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: To najważniejsze wydarzenie tego roku! 19.11.08, 10:51 > Co do obowiązkowych wycieczek szkolnych - to nie zawsze obowiązkowy > oznacza nudny. Wszystko zależy od działu udostępniania zbiorów i > działu dydaktycznego.... ciekawe, czy podołają takiemu zadaniu? Trochę w temacie wycieczek szkolnych w muzeach: passent.blog.polityka.pl/?p=507 Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: To najważniejsze wydarzenie tego roku! 19.11.08, 11:50 Muszę wszystkich rozczarować: nie takim zadaniom są w stanie podołać. Odpowiedz Link Zgłoś
korespja Otwarcie ms2 19.11.08, 19:21 Oczywiście, musi być polish tradition: na pewno nie dadzą rady, pewnie nie ma parkingu, łódź to nie paryż, pewnie będą się ratować szkolnymi wycieczkami :))) Jak bardzo niektórzy są zasklepieni w swej ignorancji, a przecież sprawa jest prosta: jeżeli chcę być postępowy i nowoczesny to muszę być twórczy. W jeszcze większym uproszczeniu: jak chcę wymyslić własny model samochodu i go zrobić, i żeby był lepszy lub przynajmniej niegorszy od np. zrobionego przez brata Slavoja, Jean- Claude'a, Franka czy Johna, to muszę się wspomagać i stymulować robotą tych, którzy z kreacją nie mają żadnych problemów, wręcz kreacja ich rozpiera. Tak to można widzieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: Otwarcie ms2 IP: *.toya.net.pl 19.11.08, 22:45 stzrelimy winko mszalne przed otwarciem? Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Otwarcie ms2 19.11.08, 22:57 Aaa nie wiem jeszcze kiedy pojde czy jutro, czy w piatek. Mszalne czyli jakie? "Chociaż się zdarzają jakieś jaśniejsze momenty- na przykład: czarne oliwki, wino Sophia- Riesling" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: Otwarcie ms2 IP: *.toya.net.pl 19.11.08, 23:01 z chile jakies, wytrawne jak cholera:-) ja to w piątek.. Odpowiedz Link Zgłoś