Dodaj do ulubionych

Jak się mieszka na Olechowie?

28.11.08, 14:47
Zastanawiamy się z mężem nad kupnem mieszkania na Olechowie. Czy ktoś z Was
mógłby podzielić się swoimi wrażeniami? Z góry dziękuję! :)
Obserwuj wątek
    • cassani Re: Jak się mieszka na Olechowie? 28.11.08, 15:04
      poleca, świetna dzielnica. blisko wszędzie i daleko wszedzie - w
      dobrynm tego słowa znaczeniu 0 blisko do miasta i daleko do młynu i
      huku. lae zależy gdzie kupjecie mieszkanie. Ale ogólnie bardzo
      polecam.
      • Gość: gosc Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 14:29
        Chcielibyscie miec na Olechowie szybki tramwaj? :-)
        • Gość: antytramwaj Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: *.toya.net.pl 29.11.08, 23:36
          Już jakiś popieprzony miłośników tramwajów się odezwał. Nie, nie
          chcemy mieć żadnego tramwaju umióowanego tak przez świrów. Chcemy
          normalnej komunikacji bez zaisteresowania świrów i popaprańców
          róznych.
          • Gość: gosc Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 15:30
            Normalna znaczy sie autostrada?
          • Gość: ada Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: *.tvsat364.lodz.pl 20.11.14, 23:16
            swiry wypowiadają sie zawsze w liczbie mnogiej,normalni-w swoim imieniu
      • Gość: magik Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: *.retsat1.com.pl 30.11.08, 16:29
        > poleca, świetna dzielnica. blisko wszędzie i daleko wszedzie - w
        > dobrynm tego słowa znaczeniu 0 blisko do miasta i daleko do młynu i
        > huku.

"blisko wszędzi" - to lekka przesada zwłaszcza, jak patrzy się na te poranne
        korki tworzące się na Przybyszewskiego i Piłsudskiego.
        Dojazd do centrum w 30-45min. nazywasz "blisko".

Dla porównania z Retkini tramwajem do centrum dojedziesz w 10-15min. Najlepsze
        położenie pod tym względem ma chyba Karolew - cisza spokój i centrum (okolice
        Centralu) osiągalne w 5-10min.
    • Gość: gość 1234 Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: *.astral.lodz.pl 30.11.08, 22:55
      wszędzie daleko, ale dojazd do centrum niezły - prawie bez korków. Blokowisko,
      mało zieleni, dużo psów, brudne trawniki. Potłuczone butelki i kupy w
      okolicznych laskach. Na ul. Zakładowej mnóstwo bud z ohydnymi napisami. Piękny
      widok dwóch kominów z EC gratis.
      Ładnie jest w blokach na Janowie (okolice Maćka z Bogdańca), w głębi osiedla, w
      zagrodzonych apartamentowcach.
      A co Ty lubisz?
      • przyslowie Osiedle Spokojnej Starości. bt 30.11.08, 23:00

• Gość: croolewna Re: Osiedle Spokojnej Starości. bt IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.12.08, 11:04
          Właśnie zaletą jest to, że bardzo mało tu starych ludzi.
          Mała przestępczość. Mało menelstwa. Blisko jest las.
          Wadą brak pubów, restauracji, basenu, siłowni i innych tego typu rozrywek.

Ja sobie bardzo chwalę.
          • zonard2 Re: Osiedle Spokojnej Starości. bt 01.12.08, 11:27
            Czy ty jesteś z ZUS, że tak nie lubisz "starych" ludzi. Pamiętaj,
            ze starość przed tobą i zobaczysz jak się poczujesz czytając takie
            brednie!!
            Po drugie z twojego wpisu wynika, że mała przestepczość i mało
            menelstwa - to wynik braku "starych" ludzi!!
            Jednym słowem świetny wpis- pogratulować!!!!!!! i obyś nie musiał
            wyciągać ręki po pomoc do tych starych ludzi!!!!!
            • przyslowie Re: Osiedle Spokojnej Starości. bt 01.12.08, 11:39
              Nie myliłam się. Miejsce idealne dla starszych ludzi, którym
              potrzebna jest raczej cisza, spokój niż wyskok do pubu lub na inne
              rozrywki.
            • Gość: croolewna Re: Osiedle Spokojnej Starości. bt IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.12.08, 16:07
              Nie chodziło mi o to że to brak starych ludzi ma wpływ na małą przestępczość.
              Wyciągnąłeś zbyt daleko idące wnioski z mojej wypowiedzi...
              Wymieniałam po prostu zalety mieszkania na Olechowie (oczywiście z mojego punktu
              widzenia) a dla mnie starzy ludzie w autobusach i przychodniach lekarskich nie
              kojarzą się najlepiej. Może Ty masz inne odczucia. Jeśli chcesz to je opisz.
              Na mapie demograficznej Łodzi Olechów jest jedną z najmłodszych dzielnic (dużo
              tu młodych małżeństw z małymi dziećmi). Zupełnie inaczej jest na Zarzewiu bo tam
              mieszka ta starsza część miasta.

• big_news Re: Osiedle Spokojnej Starości. bt 01.12.08, 11:41
            Masz dużo racji.
            Wszędzie tam, gdzie pomieszkują staruchy, bloki upstrzone są bohomazami,
            skwerki, murki i wejścia do sklepów okupują mocno wstawieni dziadkowie, a pety
            od przechodniów wymuszają wyfiokowane babcie. Co drugie słowo, jakie pada z ich
            ust, to bluzg, zwyczajnie strach o zdrowie i życie, kiedy się człowiek musi
            przemieścić w ich pobliżu.
            Na szczęście jest drobna nadzieja. Powolutku, małymi kroczkami, nasz Cudowny
            rząd doprowadzi do dozwolonej ustawowo eutanazji. Na razie każdy będzie mógł
            (hehehe) zrezygnować z ustawicznego leczenia, czy raczej ratowania życia.
            Później pójdzie już z górki. Świat składał się będzie tylko z młodych, pięknych
            i zdrowych. No.
            • przyslowie Re: Osiedle Spokojnej Starości. bt 01.12.08, 13:08
              POzdrawiam Cię, Bigusiu.
              Wesołe jest życie staruszków. A nie staruchów.
              Ale oni wolą miejsca zaciszne, z dala od zgiełku.
              Nie chcesz chyba zrozumieć tego, o czym piszę.
              A poza tym, napisz, kiedy wodziłeś mnie za nos!?
              • przyslowie Re: Osiedle Spokojnej Starości. bt 01.12.08, 13:23
                Bigusiu, eutanazję, uważam, można stosować tylko w bardzo
                szczególnych, wyjątkowych sytuacjach, z wielką ostrożnością, gdy
                można mieć pewność, że dla danego istnienia nie ma już ratunku.
                To nie jest nic miłego.
              • Gość: gosc Re: Osiedle Spokojnej Starości. bt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 17:13
                Nowoczesny tramwaj jest glosniejszy od pędzących blachosmrodów?
          • Gość: typowe blokowisko ogólnie lipa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.08, 14:57
            Gość portalu: croolewna napisał(a):

> Właśnie zaletą jest to, że bardzo mało tu starych ludzi.
            Zależy dla kogo zaletą? Jedni wolą młodych, "banię u cygana" do 4 rano czyli
            bezsenność, a drudzy leciwych sąsiadów i przespane noce.

> Blisko jest las.
            Las czy wychodek dla psów? Moim zdaniem, to drugie.

> Wadą brak pubów, restauracji, basenu, siłowni i innych tego typu
            > rozrywek.
            czyli brak wszystkiego, oprócz biedronkowo-marketowej spożywki. pobliski rynek
            koło Batorego, jest chyba najdroższym rynkiem w Łodzi.
            • Gość: typowe blokowisko Re: ogólnie lipa IP: 41.77.138.* 28.09.13, 14:25
              dodam jeszcze że:

===przestępczość===: praktycznie nie występuje. Wszystkie patoludki stąd już wyjechały i teraz swoje rządy sprawują w UK i Irlandii. Nie spotkacie już tutaj za często Kamila "Dziury", "Szczaka", "Jankesa", "Kopystka", "Lalka", "Dylika", "Robala" czy Domagały, który nota bene fajnie zarobił po gębie od Szczaka w 1998. Michał Kordala wyluzował najwcześniej po tym jak Mariusz Sienicki mu obił ryło w 1999, "Góral" i "Metal" też przestali być groźni i zmienili się w troskliwych tatusiów. Problemem jest jeszcze gimnazjum 36 ale teraz i tak nie występuje już tam taka patologia jak w latach 2001 - 2004. Nie ma już tam na przykład osób pokroju "Adamusa" (dla niewtajemniczonych - gościu tak przyćpał, że za laskiem od Szkoły Podstawowej 205 leżał i jakiś facet go przypadkiem znalazł co psa wyprowadzał inaczej byłoby po nim). Szkoła Podstawowa 205 też jest już w miarę bezpieczna i wolna od patologii. Ekipa ch*jów lubiących napadać na młodszych, lub napuszczać na nich swoich starszych braci i kolegów oprócz wyżej wymienionych, jak na przykład młodszy brat Siudy, "Edi", czy Skowroński też już jest historią (ten ostatni ma jakieś łapy w smarach umazane bo obok mnie mieszka, to chyba jakieś odkurzacze naprawia). SP 205 nie ma już też nienormalnej dyrektorki (Maszkowej), która tolerowała całe to tałatajstwo i pokazując jaka jest nowoczesna przychodziła na zebrania w samych rajtuzach przykrytych dłuższą koszulą tylko... Generalnie Olechów był w latach 1990 - 2003 dość ch*jowym miejscem do życia ze względu na problemy jakie sprawiały w szkole i gimnazjum osoby pokroju wyżej wymienionego. Nie polecam ale i nie odradzam. Ujdzie w tłoku
    • gothmucha Re: Jak się mieszka na Olechowie? 01.12.08, 14:33
      Mieszkałem na Olechowie 12 lat, więc co nieco na ten temat wiem ;)

Mieszka się dobrze, bo bloki są nowe, jest dużo zieleni, chociaż raczej dziekiej (druga strona Hetmańskiej, tereny nad Olechówką itd), ale ta zieleń szybko znika pod nowe bloki, magazyny, hale...

Dojazd do centrum... Kiedyś niezły (dużo autobusów, niezłe drogi), ale teraz coraz gorszy (korki korki korki). Jeśli masz samochód, to jest to do zniesienia, ale komunikacja zbiorowa leży i kwiczy, szczególnie 96, 98 i 55, czyli trzy linie pozwalające się dostać na Piotrkowską. Ostatnio szybciej wychodziło jechać 72 naokoło przez Dąbrowę i przesiadać się na tramwaj na pl. Niepodległości, żeby dostać się do Centralu czy pod Magdę niż odpowiednio 98 i 96.

Kolejny feler to brak sklepów - jest kilka spożywczaków, ale po 18 jest pustynia - jedna Żabka (bez alkoholu), jeden alkoholowy na końcu osiedla i Netto. W zasadzie konieczne są co najmniej raz na tydzień pielgrzymki do Tesco czy Reala.

Na osiedlu brakuje też pubów, klubów, jakiegokolwiek miejsca, gdzie można wyskoczyć poza dom - jest tylko pizzeria Da Grasso.
      Jest za to przedszkole (ale nie ma żłobka), szkoła podstawowa i gimnazjum - ale liceum też brak.

Generalnie - dużo bloków, zero atrakcji, długi dojazd do centrum i coraz mniej powodów, żeby tam mieszkać (cisza wyparta przez ciężarówki, legendarne już wyścigi motocyklowe, kurcząca się zieleń).
      Jeszcze kilka lat temu bym polecił, teraz odradzam, szczególnie, że teraz (mieszkam na Dąbrowie) żeby zdążyć do pracy na 8 wystarczy mi wstać o 7 - mieszkając na Olechowie wstawałem regularnie 6-6:15 i zazwyczaj byłem spóźniony.
      • przyslowie Właśnie te sprawy miałam na myśli. bt 01.12.08, 14:39

• Gość: gosc Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 17:13
        Tak wiec budujac tramwaj bedziesz mógł pospac do 7. Do Centralu dzięki wyremontowanym torowisku i zielonej fali dojechałbyś w 20 minut.
      • jukalive Re: Jak się mieszka na Olechowie? 01.12.08, 18:40
        Dzięki za wszystkie wpisy, a zwłaszcza Twój, Gothmucha! :) Właśnie zastanawiamy
        się z mężem nad bilansem zysków i strat mieszkania tam. Czy minus odległości i
        korków równoważą inne zalety tego miejsca.
        • Gość: ? Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: *.4web.pl 01.12.08, 19:14
          Jakie zalety?
        • gothmucha Re: Jak się mieszka na Olechowie? 01.12.08, 20:22
          jukalive napisała:

> Dzięki za wszystkie wpisy, a zwłaszcza Twój, Gothmucha! :)

Nie ma za co ;)

Właśnie zastanawiamy
          > się z mężem nad bilansem zysków i strat mieszkania tam. Czy minus odległości i
          > korków równoważą inne zalety tego miejsca.

Niestety, coraz bardziej nie.
      • dawid_halpern Re: Jak się mieszka na Olechowie? 01.12.08, 19:52
        Olechów to w dalszym ciągu zielone płuca. Wystarczy wyjechać z osiedla i z
        Rokicińskiej skręcic w Malowniczą i jest się już na wsi, takiej prawdziwej, z
        krowami, końmi, orką i zapachem obornika. Zresztą wystarczy pojechać w kazdą
        stronę prócz zachodniej i mamy pola i lasy.
        Nie jest prawdą że dojazd do centrum jest zły. Były utrudnienia w czasie remontu
        Piłsudskiego, wtedy faktycznie lepiej było jechać naokoło, ale było minęło i
        podróż do centrum znów trwa 20 minut samochodem, prócz godzin pomiędzy 7.30-8.15
        i 15.00-16.30.
        Osiedle jest młode, w dużej części budowane za prywatne pieniądze więc ludzie
        płacąc za mieszkanie siłą rzeczy dbają o otoczenie bo wywalonej kasy szkoda.
        Jest cisza, spokój, nie zrujnowane place zabaw dla dzieci. Wieczorem menele nie
        tułają się pomiędzy blokami, bo żulernia zwykle nie kupuje mieszkań na rynku
        pierwotnym, a rzadko na wtórnym.
        Z powodu nowości odpisy remontowe nie są wysokie, więc czynsz stosunkowo niski.
        Ten kto mówi, że nie ma handlu jest w błędzie. Nie pamięta czasów, gdy jedynym
        autobusem był 82 jadący do centrum Tomaszowską, pod okna bloków podchodziły
        zające, kuropatwy, a w laskach widywało się sarny.
        Teraz jest kilka sieciowych, w tym na dniach zostanie chyba hiszpański
        supermarket (przy Zakładowej), w pobliżu jest OBI i Selgros. Niedaleko na
        Widzewie i Zarzewiu są inne supermarkety.
        Polecam Olechów, zwłaszcza Janów.
        • gothmucha Re: Jak się mieszka na Olechowie? 01.12.08, 20:21
          dawid_halpern napisał:

> Olechów to w dalszym ciągu zielone płuca. Wystarczy wyjechać z osiedla i z
          > Rokicińskiej skręcic w Malowniczą i jest się już na wsi, takiej prawdziwej, z
          > krowami, końmi, orką i zapachem obornika. Zresztą wystarczy pojechać w kazdą
          > stronę prócz zachodniej i mamy pola i lasy.

Trochę daleko jak na spacer z psem, nie uważasz?

> Nie jest prawdą że dojazd do centrum jest zły. Były utrudnienia w czasie remont
          > u
          > Piłsudskiego, wtedy faktycznie lepiej było jechać naokoło, ale było minęło i
          > podróż do centrum znów trwa 20 minut samochodem, prócz godzin pomiędzy 7.30-8.1
          > 5
          > i 15.00-16.30.

Czyli akuurat tych, kiedy się jedzie do pracy. I mniej więcej o to mi własnie chodzi, że w szczycie cieżko się szybko do miasta dostać.

> Osiedle jest młode, w dużej części budowane za prywatne pieniądze więc ludzie
          > płacąc za mieszkanie siłą rzeczy dbają o otoczenie bo wywalonej kasy szkoda.

Niestety dbanie o otoczenie najczęsciej sprowadza się do postawienia płotu wokół bloków (vide Bolka Świdnickiego 14 czy Zakładowa przy przystanku) lub bramki zagradzającej wejście do śmietnika. Natomiast cała reszta jak na innych blokowiskach, a nawet paskudniej (Olechów na południeod Zakładowej).

Wieczorem menele nie
          > tułają się pomiędzy blokami, bo żulernia zwykle nie kupuje mieszkań na rynku
          > pierwotnym, a rzadko na wtórnym.

Chyba nigdy nie szedłeś Hetmańską... Sporo menelstwa się kręci, nie jest tak różowo.

> Ten kto mówi, że nie ma handlu jest w błędzie. Nie pamięta czasów, gdy jedynym
          > autobusem był 82 jadący do centrum Tomaszowską, pod okna bloków podchodziły
          > zające, kuropatwy, a w laskach widywało się sarny.

Pamięta. Ale co z tego? Mam nadal żyć stwierdzeniem, że "panie, 20 lat temu to było dopiero do niczego, a teraz..."
          Ps - pamiętam sarny, dziki i lisy, bażanty widuję do dziś. Tylko że znacznie mniej, odkąd pod Della wycięli kilkadziesiąt hektarów drzew.

> Teraz jest kilka sieciowych, w tym na dniach zostanie chyba hiszpański
          > supermarket (przy Zakładowej), w pobliżu jest OBI i Selgros.

Pisałem o Netto. Selgros i Obi - daleko, od krańcówki na Janowie idziesz dziesięć minut - zresztą tu chyba chodzi o zwykłe sklepy, raczej nie będziesz chodził na zakupy codziennie do Selgrosa?
          Poza tym na Zakładowej też jest gorzej niż było, bo kolejne sklepy zamykają się pod banki i agencje ubezpieczeniowe, poza tym jest relatywnie drogo.

Niedaleko na
          > Widzewie i Zarzewiu są inne supermarkety.

Wspaniale, ale patrz wyżej.

> Polecam Olechów, zwłaszcza Janów.

Zależy, co kto lubi i jak bardzo lubi jeździć samochodem.
          • dawid_halpern Re: Jak się mieszka na Olechowie? 01.12.08, 20:36
            Nie musisz ze mną polemizować. Autor watku poprosił o opinię, a nie o kłótnię.
            Ja przedstawiłem swoją i uważam że Janów to w tej chwili jedno z ładniejszych i
            spokojniejszych osiedli, którego ogromnym atutem jest położenie, zwłaszcza że za
            kilka lat przez Andrzejów przebiegnie drogą do autostrad spinajacych całą Polskę.
        • Gość: do tropicieli psic Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: *.tvsat364.lodz.pl 20.11.14, 23:30
          Widzicie?jedni awanturują się o psie kupy w trawie a inni tęsknią za,,zapachem,, obornika.
    • bnew Re: Jak się mieszka na Olechowie? 02.12.08, 01:10
      Jak lubisz spokój i ciszę, masz samochód to jak najbardziej. Generalnie nic się
      tam nie dzieje, mało sklepów, kilka aptek, pizzeria i to chyba na tyle
      (niedaleko Selgros, Obi, Tesco). Jak nie masz samochodu to czeka cie gehenna
      zwana MPK, moja żona znienawidziła komunikację miejską odkąd regularnie NIE
      przyjeżdżało 98 albo 96 (zwłaszcza przed ósmą). Jako niezmotoryzowany cenię
      sobie fakt że półgodzinną przejażdżkę do centrum mogłem wykorzystać na czytanie
      książki, ale nie każdy to lubi.
      Ale wychodzisz poza osiedle i masz kawałek lasu co mnie się podoba, zimą jest
      biało od śniegu a nie szaro od brudu. No i u mnie na klatce ludzie zostawiają
      wózki i nikt ich nie kradnie, domofon działa i nie jest wyrwany ze ściany. Swego
      czasu ginęło tam sporo samochodów, ale chyba jest spokój. Jak chcesz wyjechac na
      Katowice to jest fajny skrót przez ul. Kolumny i nie trzeba się tłuc przez
      miasto, Na Nowosolną też jest dobry skrót co daje opcję na Rawę i w kierunku
      północnym. No a jak zrobią autostradę przez Andrzejów będzie jeszcze łatwiej.
      • jukalive Re: Jak się mieszka na Olechowie? 02.12.08, 09:43
        Byliśmy tam na wizji lokalnej.. Zaskoczyła mnie niewielka liczba drzew, znaczy
        oprócz tego lasu, który akurat od miejsca gdzie mielibyśmy mieszkać jest
        oddalony o jakieś 10-15 min drogi. Na Olechowie są podobno miejsca ładniejsze i
        brzydsze. Jestem estetką, zależy mi na bliskości zieleni, "przyjemnej
        architekturze terenu", względnym spokoju. Okna naszego mieszkania miałyby
        wychodzić na Zakładową, która jest chyba ruchliwa?
        • dawid_halpern Re: Jak się mieszka na Olechowie? 02.12.08, 10:16
          Zakładowa jest obecnie istotnie dość ruchliwa bo osiedle się rozwija, a to
          główna ulica Olechowa. Zieleni tam mało, bo ta część osiedla nie powstała w
          wyniku karczowania tysiącletniej puszczy, a na piaskach obsadzonych żytem i
          pszenicą. Prawda jest taka, że jak sobie posadzisz, tak będziesz miała. Ja sobie
          obsadziłem i teraz zamiast ulicy i budynków mam przed oknami zieloną, szumiącą
          ścianę. Kilka lat to trwało, ale warto było:)
          Na starych osiedlach sadzonych przez dzisiejszych emerytów, ludzi starszych jest
          wiecej, ale z kolei dzielnica "nie jest modna", lub poprostu stan techniczny
          budynków woła o pomstę do nieba.
          Jak wyglądała ulica Zakładowa, możesz zobaczyć tutaj:
          nasza-klasa.pl/school/15355/photos/8
          Nie jestem pewien, czy uprzednio nie trzeba zalogować się na stronę naszej klasy.
          • dawid_halpern Re: Jak się mieszka na Olechowie? 02.12.08, 10:18
            "Na starych osiedlach DRZEW sadzonych przez dzisiejszych emerytów, ludzi
            starszych jest wiecej, ale z kolei dzielnica "nie jest modna", lub poprostu stan
            techniczny budynków woła o pomstę do nieba."
            • jukalive Re: Jak się mieszka na Olechowie? 02.12.08, 17:54
              Czy może być duża różnica w stanie technicznym budynku między blokiem z 1990 a z
              1984? Chyba nie..
              • dawid_halpern Re: Jak się mieszka na Olechowie? 02.12.08, 18:38
                To zależy bo np. na bank przewody elektryczne w ścianach w 1984 roku są
                aluminiowe i do dziś utleniły się tak bardzo, że się łamią wskutek czego czesc
                gniazdek moze byc nieczynna.
                • Gość: Gość Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: *.toya.net.pl 02.12.08, 19:52
                  Bez przesady. Przy kupnie mieszkania i tak zwykle robi się remont
                  generalny od podstaw więc jak komuś bardzo zależy to przewody można
                  też zmienić. Natomiast lokalizacji/położenia bloku za żadne
                  pieniądze nie zmienisz. Drzewa też tak szybko nie wyrosną... Na
                  starych osiedlach np. Zarzewie jest ich mnóstwo, odstępy między
                  budynkami są bardzo duże (czego nie można powiedzieć o większości
                  bloków nowych) no i jest pełna infrastruktura. Młode sąsiedztwo...
                  Ja nie wiem czy to tak dobrze... Wszyscy w robocie, a w weekendy
                  imprezują. A starsi ludzie to nie takie złe sąsiedztwo. Pewnie że
                  czasem postukają w ścianę jak się za bardzo hałasuje, ale za to jak
                  chcę spać mam ciszę, zero imprez a i jak ktoś obcy się kręci po
                  klatce to odrazu się interesują. Mi się tam na Zarzewie dobrze
                  mieszka zwłaszcza że do pracy jadę 10 minut i infrastrukturę typu
                  sklep, przychodnia, fryzjer, restauracja itp. mam pod nosem :-)
                • Gość: jukalive Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 20:07
                  Tak, to już na pewno nie ta Zakładowa co kiedyś.. Bardzo sentymentalne zdjęcie :)
                  Posadzić nic tam się nie da, bo chodnik po jednej i drugiej stronie bloku. Jak
                  okna wychodzą na te ulicę to chyba trudno będzie w razie co takie mieszkanie
                  sprzedać..
                  • Gość: Gość Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: *.toya.net.pl 02.12.08, 20:14
                    Zwłaszcza że będzie się tam przetaczać coraz więcej TIRów do
                    pobliskich magazynów i zakładów
                    • Gość: Gość Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: *.astral.lodz.pl 02.12.08, 20:20
                      Do magazynów prowadzi nowo wybudowana dwupasmowa droga, Ofiar terroryzmu 11
                      września. Cały transport idzie tamtędy> Właśnie po to została wybudowana, i
                      żaden transport nie korzysta z Zakładowej.
                      • Gość: Gość Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: *.toya.net.pl 03.12.08, 07:03
                        Jeszcze... Poczekaj aż się rozbudują te nowopowstające i wtedy
                        zobaczymy. W każdym razie jest to główna ulica a bloki stoją frontem
                        do niej więc o ciszy wśród zieleni raczej można tam zapomnieć
                        • Gość: piotr Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: 178.18.19.* 14.12.13, 17:57
                          dokładnie to ma być tanie centrum logistyczne .poprzesiedlali tu tą jebaną patologię z tych wyburzeń obok manufaktury a im nie zależy na ciszy i zlieleni tylko na taniem placku i leszku na popitkę . Przydałoby się żeby ten czarnuch jak mu tam Godson chyba przyjechał i zobaczył jak te ciężarówy rozwalają środowisko obok RR Donnelley przy Zakładowej śmietnik sobię zrobili, parkingu ten żyd irlandzki im nie pobudował to wszystko co cieknie z tych aut od razu w glebę . Współczucia dla krowy matyldy która się tam pasie bo nie dla tych baranów przecierz co tam mieszkania kupują na wprost tego gówna .zimą sobię powdychacie dizlowe spaliny bo kierowcy w kabinach dupy sobie tam grzeją - miłego hej!
                • Gość: feler Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: *.rev.rootvps.pl 21.12.13, 20:06
                  dupa ci sie utleniła - miedziane wszendzie
      • Gość: vika Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: 188.52.238.* 12.10.13, 16:43
        Osiedle jak najbardziej mogę polecić do mieszkania. Nie mogę polecić za to znajdującej się na nim Szkoły Podstawowej 205. Bardzo wątpię aby się w niej coś zmieniło na lepsze. Lata 90 które w niej spędziłam to okres kiedy dochodziło tam do takich incydentów jak podpalenia szafek w szatniach (porachunki pomiędzy ludźmi pokroju Robal, Jankes, Siuda), nasyłanie przez młodszych braci (np mały Siuda z tego słynął) starszego rodzeństwa na rówieśników, zabieranie na wycieczki szkolne do młodszych klas starszego rocznikowo elementu pokroju Skowroński (a tam picie, palenie fajek i marihuany). Dużo pobić, mało konswkwencji (np. pobicie przez Mieszalskiego jakiegoś kolesia w okrutny sposób - skacząc mu po głowie doprowadził do tego że tamten w stanie śmierci klinicznej się znalazł.) Opinia o osiedlu OK zaś o szkole 205 moja opinia jest wyłącznie negatywna.
        • Gość: gimnazjum 36 gość Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: 14.0.21.* 24.10.13, 12:50
          dobrze pamiętam te wydarzenia , nie wiem czemu ale wokół lat 90 tworzy się jakieś mityczne opowieści jako o czasach cudownych bez przemocy i patologii w szkole ,prawda jest jednak bardziej bolesna . Patologie pojawiły się w przypadku Olechowa już około 1996 roku ,dobrze pamiętam nie tylko Sczaka, Lalka czy te grube krowy co pod dawnym dentystą na Dąbrówki obok starego Kema przesiadywały .Pamiętam doskonale te piątkowe dyskoteki w SP 205 a zwłaszcza jedną jak Spajder rozbił szybę i szyję pokaleczył żeby na nią wbić xD i reakcję Śniecia (że takim jak on powinno się nogi z d... powyrywać).Albo ta moda na vansy i bluzy startera i generalnie teksty w typeu sk8 is gr8 xD xD xD
          • Gość: perkoz Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: *.ipredator.se 01.11.13, 17:00
            Olechów raj dla drechów OCW!!
            • Gość: F1 Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: *.widzew.net 18.04.14, 23:19
              Gość portalu: perkoz napisał(a):
              > Olechów raj dla drechów OCW!!

Dokładnie !!!
          • Gość: krystian Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: *.resolv.to 16.11.13, 13:33
            XD XD XD wielkie dzięki za pszypomnienie mi tych szalonych lat! Mi najbardziej w pamięc zapadło jak przywieziono ten automat do napojów gdzie za parę złotych można było kupić coca colę i tego typu syf i jak te barany pokroju wyżej wymienionych ciągle kopały w niego bo liczyły że im wypdanie darmowa pucha Co za cebularze XD XD XD a Suska od historii się pultała bo jej w lekcji pżeszkadzało to XD XD XD XD
        • Gość: maria Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: *.prod-infinitum.com.mx 08.12.13, 17:47
          Kiedyś było to wspaniałe miejsce do życia. Sama mieszkałam kiedyś o rzut beretem od Olechowa /Janowa na ulicy Nery. Nie było jak ktoś słusznie zauważył całego tego tałatajstwa jakie zawitało tam około 1996 roku.
          Na Nerach istniała aleja miłości - tunel w lesie przez który można było przejść na Janów, nieco bardziej na Południe był Olechów gdzie jak pamiętam na polu gdzie teraz są te bloki komunalne co tam protestują (ulica Wojewódzkiego), że im w mieszkaniach komunalnych podwyższyli czynsz bodajże, lądowały samoloty na weeendy i za 70 złotych można było przelecieć się nad Olechowem i Janowem.
          Tam gdzie teraz jest Dellschwitz i ta śmieszna ulica Ofiar Terroryzmu Busha były skarpy z dzikimi jabłoniami, głogiem i bzem. W cholerę to wszystko poszło..... ;(
          • Gość: bartek Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: 188.113.75.* 28.12.13, 17:25
            też pamiętam te wspaniałe beztroskie czasy. "tunel miłości" - to był taki kamień przed wejściem do tej aleji od strony nerów....... ;__;
          • Gość: caffa Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: *.219.51.199.static.nsti.pl 15.03.14, 18:51
            nie tylko na tym waszym Olechowie zaczęło się wiele rzeczy jebać po 1996. To samo widziałem też za granicą (Niemcy, Francja, Rosja). Teraz się piepszy ile to narkotyków jest w szkołach i ile to osób bierze - g... prawda. Lata 90 to był czas kiedy w Polsce zajmowała się tym ta pie...na banda "kozaków" z podwarszawskich wioch - Pruszków i Wołomin. Zebrało się paru cieciów a że byli bardziej bezwględni od innych co teraz też tym handlują to telewizja niosąca misję nadała im łatkę mafii. Jak ja słyszę o nazywaniu tych cwaniaków mafią to mi się normalnie smiać chcę. Pomyślcie zanim kupicie młodzi następną porcję trawy - sami wyhodujecie to palcie ile chcecie, ale tego  gówna nie kupujcie, nie dajcie takich wsiorom zarabiać i dochodzić do władzy - potem oni w nieruchomości inwestują i żyjąc już uczciwie pouczają was, "że w tym kraju do wszystkiego można dojść tylko trzeba chcieć a to, że wam się nie udało to dlatego, że złe studia wybraliście!"

pozdro - tirowiec spod RR Donnelley
            • Gość: terner Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: 95.107.216.* 05.04.14, 12:54
              RESPEKT ZA TO CO NAPISAŁEŚ!!!!
            • Gość: Mariusz z Dombrau Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: 87.239.255.* 07.12.19, 16:54
              Ja się skłaniam ku teorii mówiącej, że fala zorganizowanej przestępczości lat 90. to po prostu spuszczenie ze smyczy tych mniej oficjalnych współpracowników i pracowników SB i innych służb, przy jednoczesnym zachowaniu protekcji od wymiaru sprawiedliwości. Coś musieli zrobić z kadrami z takim a nie innym zestawem umiejętności (nap?@!$%$anie w katowniach, zastraszanie, itp), więc dlaczego ich od razu nie puścić samopas, skoro i tak zaczną rozrabiać. Faktycznie długie wyroki odsiadują tylko kozły ofiarne i szeregowcy z tego środowiska – ci którzy naprawdę pociągali za sznurki, odsiedzieli trochę na pokaz, albo w ogóle chodzą wolno i pouczające wywody snują jak żyć w tym Meksyku Europy jaki stworzyli.
              • Gość: Dombrauen Mariush Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: 23.129.64.* 29.08.20, 16:38
                Po raz kolejny polizei odtrąbia wielki sukces, bo plantację marihuany zlikwidowali (info: anonym.es/?https://lodz.se.pl/lodz-ogromna-hodowla-marihuany-na-olechowie-trawka-rosla-nieopodal-rzeki-zdjecia-aa-h1wF-svCz-N1GM.html). Takich plantacji w rejonie Olechowa jest wiele, kto ma nos ten wyczuje ten zapach (jak po otwarciu piwa Heineken i powąchaniu kapsla od wewnątrz) - ale nie o tym ten post. Pora sobie w końcu odpowiedzieć kto za tym stoi - a jest to lokalna osoba, która w przeciwieństwie do prawidłowo zresztą wyśmiewanych tu tzw. "polskich gangsterów" zajmuje się normalnie pracą i doskonale się kameleonouje niczym zajmujący się podobnymi sprawami Irlandczycy z Zachodniej Europy (np. w hiszpańskiej Marbelli całkowicie zdominowali handel dragami) - te plantacje były i będą, choć najgorsze co - w tym wypadku poważny błąd został popełniony - plantacja była stanowczo za duża i przez to trudna do zamaskowania w tzw. wstydzewskiej dolinie (rejon między Dombrau a Klein Olechau) i zadenuncjowano ją niekoniecznie żeby we wstydzewskiem stylu zjeść makowca z komendantem, ale po prostu z zawiści. Podobnie kiedyś psiarz odkrył na górce przy Transmisyjnej niedaleko Nerów kilka krzaczków. Teraz to idealne miejsce przy Olechówce na plantację zostało zdekonspirowane... Kto to zrobił, myślę że nie trzeba się zbytnio wysilać. Na Nerach z powodu ciągłej rozbudowy Olechau, nie ma już co w ogóle się w to bawić. Zresztą jest problem z deweloperami, popdalenia w tamtym rejonie i próby przez to wywłaszczeń z Nerów to ich domena, ale co się dziwić, skoro na dobrą sprawę to oni właśnie są (byłymi) przestępcami tego samego typu co chytry na kasę (nawet 10 złotych) konfabulant i milioner J. Łęcki a nie plantatorzy olaboga aż +70 krzaków MJ.
                Kolejna sprawa - encrochat został przejęty przez służby a gangsta-tatuśki wożące się betami na angielskich blachach (już samo ta marka aut przyciąga polizei) oczywiście nie mogli kupić używki Samsunga, wgrać LineageOS bez Google Apps i wgrać sobie apki z blokowanymi dodatkowo przez system zabezpieczeniami, tylko paplali przez to i wkopali mnóstwo osób w Polin. Nawet sklep-bot na Telegramie prowadzony przez chahłaków też przestał działać - fenpl_bot - ale tu nie da się powiedzieć kto zawinił - raczej ich głupota, bo używali do opłat konta PKO BP xD - także tego...
                • Gość: Dombrauen Mariush Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: 185.220.101.* 23.09.20, 21:38
                  biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=706 - ten fragment odnosi się do was ("To ludzie o bezczelnych twarzach i zatwardziałych sercach") (specjalnie z małej litery ha tfuu!) wstydzewiaki - zeznania typowej konfitury z Krakau, takiej jak wy (ha tfuu) i wasi "koledzy" ( wyznający zasadę"brat, bratu bratem a k**wie katem" xD) dobitnie pokazują czym są od zawsze wasze "zasady" - te wasze mordy z tym typowym cwaniacko-kpiącym uśmieszkiem jakie są w zeznaniach "Miśka" na ostatnich stronach (link: anonym.es/?https://drive.google.com/file/d/1liU5rTzkgDKUEckSDUASH3v80Ivhm1ZW) są idealnie pasujące pod opisy pedalskich rytuałów (kładzenie cytując: "ku*asa" na czole), dynamicznych "podróży" po europie, okradania innych ludzi (których się ma za frajerów, bo jaki frajer wg. nich idzie normalnie do roboty), konkubinowania a potem szydzenia z ludzi, którzy kiedy zostaniecie przećpanymi do reszty degeneratami płacą za wasze utrzymanie a na których wcześniej żerowaliście i krzywdziliście dogłębnie pokazują wasze lumpenplebejskie korzenie. Te wszystkie filmy Warner Bros tworzone do wyświetlania w nickelodeonach dla lumpenplebsu, pokazujące "gangsterskie życie" typu "They drive by night", czy "Maltese Falcon" dobitnie pokazują na jakich wzorcach się wychowaliście - nie na dobrej książce, ale na spiraconych kasetach VHS od wujka z reichu i glamurze o wożeniu się bejcą - bo jest kasa = jest prestiż i Karyna u boku - jeszcze gdybyście oglądali taką jak wymieniłem klasykę to bym was trochę szanował - teraz dla mnie jesteście niżej poziom od Trynkiewicza - on był chory na umyśle, nie panował nad sobą, a wy robicie to celowo - planując wszystko - sami odpowiedzcie sobie kim jesteście...
                  Nie bez kozery piszę o tym tutaj - o wstydzewiakach też naczelny konfi z Krakau się wypowiedział: ibb.co/QNXgDdw
                  ibb.co/VppJPN5
                  I te wasze wielkie filozofie o oddawaniu życia za klub xDDDDD - kto to czyta i ma się zamiar z nimi zadawać, niech ma rozum i godność człowieka. tylko tyle...
                • Gość: Maniek Łódzki Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: 91.197.235.* 29.04.21, 22:50
                  Kręcą się te łachudry i dopierdalają o wszystko teraz. Czuwajcie i nie dajcie się im sprowokować. Będą niedługo patrole mieli w dół Olechówki, bo teraz kończą polowanie na tych bez szmaty na ryju i co piją po krzakach niedaleko kebaba w krzakach. Wiadomo nie ma co JPować jak wstydzewioki, ale unikajcie jakiegokolwiek kontaktu z nimi. Zróbcie kilka kółek wokół miejscówki niczym FORTE10 wokół Krymu i jak nikogo nie ma to wtedy działajta. Ale to, że miejscówki odkrywają to wasza wina - nie wyłączacie telefonu, albo nie włączacie trybu samolotowego to jest jak jest.
    • Gość: Jacek298 Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: *.toya.net.pl 08.12.13, 18:23
      Są plany małej przebudowy naszego Olechowa. Zdjecia tutaj tnij.org/olechow2015
      • Gość: pyta Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.13, 11:26
        Spie...j z tym spamem .Olechów raj dla drechów!!!!! OCW!!!! TYLKO WIDZEW RTS!!!
        • Gość: DRESU1910 Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: *.0x2a-dc.com 14.12.13, 17:38
          Olechów na zawsze w moim sercu pozostanie wspaniałym malutkim osiedlem jakie znałem z lat 90. Miałem tu zawsze sporo znajomych zwłaszcza z podstawówki do której uczęszczałem od 1990. Były zabawy w lasie za szkołą w wojny i komandosów, wypady na cmentarz ...Sporo się tu zmieniło ale zdecydowanie nie na lepsze a raczej na gorsze. Kiedyś każdy miał nadzieję że jak wybudują halę to dzieciaki będą mogły na niej grać zimą w piłkę - nic z tego oczywiście nie wyszło - SP205 ze swoim zarządem robiły wszystko żeby nikt na halę wejść nie mógł. Pamiętam, że specjalnie przyszedłem na jej otwarcie i doskonale pamiętam, że pojawiły się tam nawet takie osobistości jak Waldemar Matusiak - ówczesny prezydent Łodzi, czy kropnięty już Jacek Dębski. Teraz są orliki ale jak widzę to grają na nich ludzie w moim przedziale wiekowym - po trzydziestce .Zjebali szanse na to żeby dać dzieciakom szansę na normalne warunki do zabawy to teraz mają tego efekty że nikt z młodych już w piłkę prawie nie gra nawet na wyhuhanym czyściutkim orliku a nie klepisku w tumanach kurzu (pamiętacie "Saharę"?)
          • Gość: Kacper Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: *.colocrossing.com 14.12.13, 17:47
            Dobrze godosz! Polać ci!!! Ale to nie tylko aa szkoła jest odpowiedzialna za tą patologię. to ta pojebana polityka prowadzona przez to miasto , że przesiedlają na olechów tą patologię ze śródmieścia . I jeszcze mają pretensje te kur*/ że za duże czynsze mają w komunalnych .najlepsze boiska zajumali pod tereny dla tych przybłendów a teraz oni jeszcze protestują zamiast cieszyć się w jakim ładnym miejscu mieszkają .Jeżdzę codziennie do Sonoco z tymi burasami i słyszę że kazdego denerwuje to tamto i sramto ale sami nic w tym celu nie robią żeby cokolwiek zmienić. Ja wam więc radzę wypie...jcie stąd do swoich Kielec, Radomiów i Pabianic!!!!11!!
            • Gość: MŁODZI O&J Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: *.ru 25.12.13, 13:46
              UWAGA W SYLWESTRA ORGANIZUJEMY WIELKI MARSZ Z POCHODNIAMI GŁÓWNYMI ULICAMI OLECHOWA I JANOWA, START NA OLECHOWSKIEJ GÓRCE O GODZINIE 24.00 PO ODPALENIU FAJERWERKÓW - SĄ NAS SETKI NIECH NAS ZOBACZĄ!!!! POTEM IDZIEY CAŁĄ SZEROKOŚCIĄ DĄBRÓWKI DO HETMAŃSKIEJ ROZDZIALAMY SIĘ NA 2 GRUPY JEDNA IDZIE NA JANÓW NA ZAGŁOBY DRUGA SKRĘCA W ZAKŁADOWĄ!

PAMIĘTAJCIE - www.facebook.com/pages/Młodzi-OJ/215766695214015

ww.youtube.com/watch?v=iz13Dpdv4xg
              • Gość: ŁKS Olechów Północ Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: *.dataclub.biz 26.12.13, 11:02
                Dzięki za zaproszenie , Olechowscy fanatycy ŁKSu są zainteresowani tymczasową zgodą z ekipą Widzewa z OCW i JNW .Widzimy się o północy na górce w parku na ocw . pokażmy że nie potrzeba śmierci papierza do takich wydarzeń
                • Gość: respekt (BARTEK) Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: 188.113.75.* 28.12.13, 17:22
                  respekt respekt respekt RESPEKT

chciałbym być z wami ale nie będzie mnie w Łodzi siedzę w Norwegi ;__;
                  • Gość: tikrit Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: *.iwate.ocn.ne.jp 28.12.13, 17:58
                    ziomki z gimnazjum 36 będą w komplecie!
                  • Gość: pieczarka Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: *.129-66-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 29.12.13, 10:46
                    Pozdrówki z Belgii .Też mnie nie będzie bo ktoś musi jesć pieczarki ;)
                • Gość: nie zła beka Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: *.multimo.pl 29.12.13, 16:31
                  teraz z widzewiaków na Janowie mamy nie złą bekę tnij.org/o29n7z3 hahaha

OCW & JNW 100% ŁKS
                  • Gość: nie piepszcie Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.13, 19:19
                    tylko przychodźcie
                    • Gość: Ade Lajda Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: *.dynamic.chello.pl 01.01.14, 13:31
                      byłam z ekipą z Zarzewia a was nie było! standartowo się zachowaliście zupełnie jak na meczach Widzewa burdy wszczynacie a potem pierwsi uciekacie,. Olechów jednak 100% ŁKS
                      • Gość: skrojone barwy Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.14, 13:37
                        frajerzy z ocw czy jak was tam zwą ,gdzie są te wasze flagi?

pokażcie je na fb.com/pages/Skrojone-barwy-Kibiców/504704579581266 będziemy wiedzieli co łowić

• Gość: edi Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.14, 10:27
                          Wojcieszak!!!!
                          • Gość: ku... Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: *.bredband.aland.net 09.03.14, 11:40
                            orientuj się
                            • Gość: DonPabl Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: *.beobachter.cc.colocall.com 26.03.14, 20:27
                              www.youtube.com/watch?v=bBZDc-r1P7U
                              łapmy tych co podpalają ostatnie lasy na Olechowie a nie kłóćmy się ze sobą!
                              • Gość: tarner Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: 95.107.216.* 05.04.14, 12:43
                                NAPISZE COŚ NA TEMAT TYCH GANGSTERÓW Z OLECHOWA . KAŻDY Z NICH TO TERAZ PRZYZWOITY TATUŚ Z WÓZECZKIEM CHODZI Z DZICIAKIEM I UDAJE ,ŻE SPRAWY NIE MA . SPORO Z NICH SIEDZI TEŻ W ANGLI NA ZASIŁKACH LUB NORWEGI I PŻYJEŻDŻA NAŚWIĘTA POKAZAĆ SIĘ SWOJIM NOWYM AUTEM ŻEBY SĄSIEDZI ZAZDROŚCILI , TAKA PRAWDA NIESTETY
                                • Gość: Anka Tyszka Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.14, 18:46
                                  A czego wymagać od tej bandy matołów wychowywanych przez samotne matki gdzie stary zawsze wracał zapijaczony i dawał po mordzie na dzień dobry swoim pociechom.

Każdy kto pamięta Galtex wie co działo się za Hetmańską w stronę Andrzejowa (cały las w pijakach) .mój stary tam wózki odnosił do wejścia i w magazynie z alkocholem skrzynki nosił to wiem co mówie.

Pytanie z innej beczki ,czemu Targowisko Genewa zamknięto?
                                  • Gość: kemal Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: *.turkrdns.com 18.04.14, 18:16
                                    Nie Genewa ale Targowisko Geneva . Zamknieto je choc mial tam nawet dojezdzac autobus bo w tym czasie pojawilo sie pelno supermarketow w Lodzi i nie mieli ci co je zalozyli szans z nimi konkurowac poza tym bylo ono stosunkowo daleko od centrum Olechowa
                                  • Gość: maleckove Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: 207.189.0.* 02.05.18, 12:58
                                    Osiedle najprawdziwszych spierdoxów. Wczoraj w parku na Olechowie pijana baba zdjęła spodnie i majty i wysikała się na chodnik. Wiadomo, każdy sikać musi, ale nawet ja po pijaku idę w ustronne miejsce a nie sikam na środku drogi świecąc zadem. Tak to właśnie picie w pubie 13 stacja działa. 😲
                                  • Gość: Nowe pokolenie Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: *.mivocloud.com 04.08.19, 11:20
                                    Nowe pokolenie pato się zachowuje zupełnie jak ich rodzice za młodu. Nawet tak samo przesiaduja na rurach. 😆
                                    • Gość: Bitte warten! Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: 87.239.248.* 18.09.19, 15:20
                                      Na Olechowie kręci się trójka patusów w uniformach robotników z budowy i podbiega do ludzi grożąc wpierdolem. Radzę zachować ostrożność. Jeden z nich krzyczy też RTS! RTS! - typowe wstydzewiaki, silni w 3 na 1. Nie dajcie się okrazyc i obsrac w majty - po chwili odpuszcza jak zobacza, że mogą dostać po japie.

PS - jeden z nich twierdzi też, że robią tak bo "obraziles moja mame".

Sytuacja miała miejsce na skrzyżowaniu zakładowa/hetmańska obok kebabu.

😑🖕
              • Gość: Młodzi O&J Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: 195.110.6.* 01.01.17, 00:54
                Dziękówa dla całego Olechowa za oprawę jaką po raz kolejny wykonaliśmy z Waszą pomocą w parku przy górce.

zapraszamy na fr-fr.facebook.com/pages/Młodzi-OJ

DRESU zawsze o Tobie pamiętamy!
                • Gość: Pabian 1908 Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: *.serverdedicati.aruba.it 05.01.17, 20:50
                  Co parchy niby ``oprawialiście`` ? Chyba w ramkę to jak wyglądają teraz wasze bohomazy :

www.facebook.com/1489395184686132/photos/a.1489453094680341.1073741828.1489395184686132/1657152421243740/?type=3
                  www.facebook.com/1489395184686132/photos/a.1489453094680341.1073741828.1489395184686132/1657217537903895/?type=3
                  www.facebook.com/1489395184686132/photos/a.1489453094680341.1073741828.1489395184686132/1661169204175395/?type=3
                  www.facebook.com/1489395184686132/photos/a.1489453094680341.1073741828.1489395184686132/1661105284181787/?type=3
                  zapraszam na pabian1908.prv.pl/vlepki.htm

Olechów Północ zawsze wierni ŁKS
          • Gość: Huni Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: *.bg 24.10.19, 10:33
            expressilustrowany.pl/mlody-mezczyzna-sledzi-uczniow-szkoly-podstawowej-205-przy-ul-dabrowki-na-miejscu-byla-juz-policja/ga/c1-14526819/zd/39571741
            Ktoś pijany, lub niespełna rozumu. Pewnie dyrektor, lub nauczyciel z tej szkoły, poszedl z pokoju nauczycielskiego zabrać lufkę. Bolitzja już bada sprawę. Jesteśmy uratowani.🚔🚔🚔🚨🚨🚨
            Ijo! Ijo! Ijo!
            • Gość: Paszke Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: 185.186.77.* 24.10.19, 13:56
              To pewno ktoś z dyrekcji. Mógł to też być nieuchwytny człowiek maupa, który to często zapuszcza się w takowe miejsca celem oddania sroltza. Tak było. No nie zmyślam. Poprzednie moje pasty wywołały bóldupienie, tak że kilka lat po pierwszym komentarzu nadal są odpowiedzi, ale to teraz nie zarzutka. Sprawdźcie pokój dyro. Tam jest zło!
              • Gość: JinLing supplier Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: 185.153.149.* 24.10.19, 23:54
                Jest to jedyna możliwość. Do tej szkoły trafić, to jak wpaść do kloaki i śpiewać o byciu w siódmym niebie...
            • Gość: Maniekzx6r Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: 95.216.20.* 13.05.21, 23:52
              Policyja teraz robi rajdy na piwkujących. Chuj z wami parówy. Jebać was za to dopierdalanie się. Zdychajcie i wstydu oszczędźcie. Wstydzewioki mają już większy szacunek jak wy. Te wasze polowania skończą się w końcu wpierdolem.
              • Gość: Maniek Łódzki Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: 95.216.5.* 22.05.21, 13:33
                Taka prawda niestety - youtube.com/watch?v=Ds7U1wkIzfg

Młodzi ŁKS - respekt

Trele morele wstydzewioki‼️ 🇦🇹🔫
                • Gość: Maniek Łódzki Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: *.ip-141-94-1.eu 17.09.21, 11:18
                  Respekt za spalenie tego kwota kontor ha ha 👍🏻 mi się udało tylko go przejechać 😀
                  • Gość: Kulion Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: *.nux.net 17.09.21, 11:38
                    Kot już i tak zdech zanim został spalony. Zresztą to nie pierwsza taka akcja na Olechowie. Dawniej szatanisci robili to w czasie czarnych mszy w "Moskfie". Teraz lata 90 powracają. Powraca brutalność z tamtych lat. Widzę to i kto ma oczy i uszy niech uważa. Olechów - raj dla drechów? Jeszcze jak. Natomiast gorsza sprawa jest taka, że kolejna plantacja przy Demokratycznej poszła się walić. Czy Wy ku+wa debile nie umicie czytać? Były ostrzeżenia, że będą patrole w dół Olechowki bo cały czas ja zanieczyszczają lokalne Janusze, co wywożą szajs od tych z osiedli domków jednorodzinnych. Kolejna miejscówka odkryta. No ale cóż. Na szczęście jest jeszcze wiele możliwości.
                    • Gość: Sprawa dla nosacza Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: 195.35.85.* 17.09.21, 20:29
                      Święte słowa - 21 sierpnia na Kątnej na Janowie łącznie chyba z !! 10 radiowozów zagoniło jakiegoś z rej. SB8255A (SB 8255A) z A1 na stację obok Kątnej ulicy (przy skrzyżowaniu Józefiaka/Rokicińska) - czy to była jakaś akcja grubsza związana z bijatyką z rezunami na Karolewie jaka miała miejsce tego dnia? Foto z okolic:

i.ibb.co/X4GTvrm/IMG-2456.jpg - tutaj blokada na A1 na zjazd na Józefiaka,
                      ibb.co/gFT16wb - tu zbliżenie z drona (sorki za jakość ale musiałem dyskretnie z daleka ich kamerować)
                      ibb.co/TtnYdZp - kolejne zbliżenie z drona

Blokada Józefiaka (rondo)
                      ibb.co/LS6v1Kh
                      ibb.co/1dpkctd

Wpadali co chwila na BP i pytali o coś obsługę...
                      ibb.co/zfNstdk

Co ciekawe po lasach okolicznych chowali się jedni z nielicznych sprzymierzeńców wstydzewiaków - biało-niebiescy - rejestracja SB to jednak Bielsko-Biała... Bardzo lipnie się zachowały redakturki gazet typu Express czy Gazeta - najpierw chleją razem z policjancikami i udają, że się nie lubią jak Eddy Gazrurkov a potem nie chcą pisać o czymś `dla dobra śledztwa` - prawda i tak wyjdzie na jaw - skandal żeby nie napisać o tak grunej akcji ni słowem a pitolić trzy po trzy o jakichś paleniach kotem na skrzyżowaniu - zdarza się na Olechowie to czasem i nikt z tego powodu nie jest zbytnio zdziwiony...
                      • Gość: Natalia wstydzewia Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: *.andorpac.ad 25.09.21, 17:20
                        Ten pobity chachłak to kibol Wstydzewa - tak, tak, wstydzewioki rekrutują już (podobnie jak je*ana policja) Ukraińców, gdzie odsetek pierdolonych policjancików z ukraińskimi korzaniami sięga już gdzie niegdzie do 15% służby czynnej, ale do rzeczy wracając - łomot dostał, na Olechowie też fikał, tu go unikali - ale Karolewiaki - szacunek, że importowany wstydzewiak w końcu poznał miejsce w hierarchi.
                        A teraz uwaga wstydzewiaki z Olechowa - mam dla was ważny komunikat - policjanciki nie znają się na żartach i wasze spalenie kota jest teraz jedną z ważżniejszych spraw jaką się zajmują - zlecili (to nie żart) sekcję truchła i będą szukać winnego około 30 latka xDDDD no cóż - powodzeania hahaha - dla każdego kto spali sierściucha wysoka nagroda - zdjęcia dawajcie w komentarzach.
                        • Gość: Die Expressen Beob Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: 154.72.88.* 25.09.21, 18:18
                          `Nowa Moskfa`, też obok torów kolejowych... polecam się tam policjancikom zapuścić wieczorem, i zobaczyć co się tam dzieje . Mam wrażenie że te wszystkie poniemieckie obiekty w jakimś upiornym stopniu zmieniają zachowania ludzi którzy obok nich przebywają, jakby całe zło tego narodu, cała nienawiść niemiecka w stosunku do słowiańskich podludzi teraz przechodziła z władzy na lud. Stąd całe te spinki z policją, ale niech nie myślą że będą sobie dalej gnębienia odwalać bezkarnie. Z tymi durnymi pismakami na ich usługach skłócających głupeczków będzie to co Braun mówił do volksdojcza Niedzielskiego.
                          • Gość: Dombrauen Mariush Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: 43.228.131.* 16.10.21, 21:11
                            Prawda - na terenie byłego cmentarza ofiar pierwszej wojny światowej w Klein Olechau przysypała ziemia pracujących w wykopie parę tygodni temu.

cmentarz przy Zakładowej to nie jedyna nekropolia Olechowa. Istniał także drugi, znacznie większy, przy Małym Olechowie (Klein Olechau), skupionym wzdłuż dzisiejszej ulicy Olechowskiej. Umiejscowiony był nad brzegiem Olechówki, na drugim brzegu rzeki w stosunku do wsi. Najprawdopodobniej znajdowała się tam kaplica. Dziś jest to niewielki zadrzewiony teren pomiędzy łąkami. Niestety, nic nie wiadomo o jakichkolwiek nagrobkach czy reliktach nekropolii.
                            • Gość: Maniek Łódzki Re: Projekt "upiekszenia" dzielnicy IP: 188.166.84.* 11.03.23, 21:56
                              Ciekawy materiał nt Olechowa

telegra.ph/Die-Olechauer-Beobachter---numer-1-03-11
    • Gość: ada Re: Jak się mieszka na Olechowie? IP: *.tvsat364.lodz.pl 20.11.14, 23:40
      podobno na olechowie jest stary ,ewangelicki cmentarz,gdzie?
      • tibarngirl Re: Jak się mieszka na Olechowie? 22.11.14, 19:16
        W sąsiedztwie gimnazjum 36.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka