Dodaj do ulubionych

Sukces Zgierza

10.12.08, 19:45
Łódzka trójka podała wiadomość, że Zgierz dostał miliony złotych z
UE na rewitalizacją domów tkaczy. Wniosek zgierski zdystansował
Operę Narodową i kopalnię Soli w Wieliczce.
Obserwuj wątek
    • xxl14 Re: Sukces Zgierza 10.12.08, 20:01
      Taka jest prawda. Wiem coś o tym. A jutro napiszą wszystkie gazety.
      • zgierzyk.zgierzyk Re: Sukces Zgierza 10.12.08, 21:51
        Tak, niecałe dwa chyba, które zresztą czekały parę lat.
      • zgierzyk.zgierzyk Ładne miejsce na Narutowicza może być… 10.12.08, 22:08
        z klimatem...
        • sh4rky Re: Ładne miejsce na Narutowicza może być… 11.12.08, 17:15
          Ciekawe hehe jak to zaadoptują na tą całą wioskę tkaczy czy jak jej tam hehe :) przecież żulernia okoliczna rozpierdziu ten cały projekt w czasie niedługim :) chyba że wszystko żelbetonem dookoła + uzbrojona ochrona na miejscu... a i tak na murze zawsze się znajdzie jakiś "Widzew pany" etc.
          • xxl14 Re: Ładne miejsce na Narutowicza może być… 11.12.08, 17:37
            Na wiejską orkiestrę świątecznej pomocy.
            • anty-pro Re: Ładne miejsce na Narutowicza może być… 15.12.08, 23:24
              No to życzę Ci Arkadiuszu, żebyś miał choć połowę takiego sukcesu i
              przynajmniej 25% policzalnego efektu, jak ma Fundacja... Bo robisz
              to przecież dla miasta, no nie... Nie dla zaspokojenia swoich
              ambicji. Jak będziesz tak otwarty na pomysły i współpracę z innymi
              jak Owsiak - sukces murowany.
              • xxl14 Re: Ładne miejsce na Narutowicza może być… 16.12.08, 08:31
                Swoimi sukcesami życiowymi, zawodowymi i w działalności społecznej to ja mogę
                obdzielić cały sztab WOŚP w Zgierzu i okolicach. I nie muszę brać z nikogo
                wzorców, jak również korzystać z cudzych pomysłów i się na nich wozić. Mam
                wystarczająco dużo autorskich. Poza tym nie prowadzę działalności społecznej za
                pieniądze publiczne. Nie mniej za życzenia dziękuję. A problem WOŚP polega na
                tym, że Orkiestra od kilku lat bardziej służy interesom politykom i niektórym
                pseudo darczyńcom niż interesom dzieci. I wiesz doskonale, że w zeszłym roku
                netto efekty w Zgierzu wyniosły ok. 30tyś zł. Z przykrością to mówię, jako
                człowiek wspierający fundację od pierwszej orkiestry w 1993r.
                Skończmy ten temat przy domach tkackich OK?
          • xxl14 Trochę zaskoczę 22.01.09, 10:03
            A wiecie jakie jest jedno z moich marzeń w związku z projektem "rewitalizacji
            norweskiej"? Aby finał WOŚP w styczniu 2011 roku odbył się na zbiegu ulicy
            Narutowicza i Rembowskiego, w przepięknie zrewitalizowanej przestrzeni. I będą
            obiekty do wykorzystania przez sztab i dla wykonawców. Sceneria będzie
            bardzo"telewizyjna".
            • zgierzaczek Re: Trochę zaskoczę 22.01.09, 12:23
              strasznie się podniecasz. Twój finał ?
              • xxl14 Re: Trochę zaskoczę 22.01.09, 15:48
                Nie podniecam się. Nie mój finał, ale myślę, że byłaby fajna sceneria. Jeszcze
                raz podkreślam nie mój finał.
    • taa.ehe Re: Sukces Zgierza 14.12.08, 14:55
      życzę powodzenia, biorąc pod uwagę, jak pod górkę miały pozostałe
      zgierskie rewitalizacje, szczęśliwie - dla miasta, mieszkańców i
      władz - już zakończone i to za dużo mniejszą kasę.

Czy nasze miasto stać na nową rewitlizację?
      • zgierzyk.zgierzyk Re: Sukces Zgierza 14.12.08, 21:13
        Ekipa Sokoła jest bez pomysłu na Zgierz i to widać...
        To może chociaż tyle...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka