ixtlilto 10.11.03, 14:24 Mam pytanie ile starych fabryk w Łodzi zostało odremontowanych i obecnie jest wykorzystywanych? Po jednej, po jednej- może nam uda się wypisać wszystkie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JAMAJ Re: Zagospodarowane fabryki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 14:44 ixtlilto napisała: > Mam pytanie ile starych fabryk w Łodzi zostało odremontowanych i obecnie jest > wykorzystywanych? > > Po jednej, po jednej- może nam uda się wypisać wszystkie :) 1. Bielnik Kopischa - ul. Tymienieckiego, 2. Biała Fabryka L. Geyera - ul. Piotrkowska. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Zagospodarowane fabryki 10.11.03, 15:07 Po jednej? Hmmmm ok, ale ja na jednej nie poprzestanę ;-) Ja przytoczę przykład WSHE w Łodzi. Odremontowana została nie jedna fabryka: Rewolucji 1905 roku numer 52 (plus ogromne patio), oraz Sterlinga 26 (tu roboty cały czas trwają, ale już wiele jest gotowe i oddane do użytku. PS Swoją drogą, jak mowa o fabrykach, polecam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=8242483 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Zagospodarowane fabryki IP: *.tpnets.com 12.11.03, 00:14 Piotrkowska 250 Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Zagospodarowane fabryki 13.11.03, 10:32 A siedziba łaskawie nam panujacej Redakcji Łódzkiej? ;-) Sienkiewicza 72, jakby ktoś nie wiedział ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ventlan Re: Zagospodarowane fabryki 18.11.03, 13:21 Niedawno oddany do uzytku budynek Lodexu (po srodku pomiedzy: Politechniki, Wroblewskiego, Wolczanska, Skorupki). Choc race na zewnatrz wciaz jeszcze trwaja. No i jeszcze pare innych budynkow polibudy. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Zagospodarowane fabryki 15.09.04, 14:03 No jeszcze coś takiego jest: www.hubar.friko.pl/lodz/pabia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: Zagospodarowane fabryki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 22:19 Właśnie dziś przejeżdżałem obok dawnej Norbelany przy Alejach Politechniki:zagospodarowywane są cegły ze starych murów - po prostu ta fabryka jest rozbierana. Można to zobaczyć z okien tramwaju lub samochodu. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Zagospodarowane fabryki 21.09.04, 17:43 Przypadkiem zauważyłam: ul. 6 Sierpnia 58/60 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Zagospodarowane fabryki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 18:58 Faktoria przy Dowborczyków www.faktoria.lodz.pl Odpowiedz Link Zgłoś