prowansja123 02.02.09, 21:59 W imieniu rodziców dzieci uczęszczających do SP2"dziękujemy" za zabranie naszym pociechom ferii na rzecz kolejnej , chorej Pana akcji " szkoła moich marzeń" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
selenka21 Re: do Pana Burmistrza 03.02.09, 18:39 Nie rozumię Twojego rozżalenia. Regulamin konkursu mówi wyraźnie o dobrowolności uczniów do jego przystąpienia. Poza tym prace można wykonać wspólnie z Rodzicami. Cóż więc jest złego w tym ,że dziecko samodzielnie lub z Rodzicami stworzy wizję swojej szkoły. Pewnie lepiej gdyby cały dzień grał w bezsensowne gry na komputerze, albo stał przed klatką schodową. Odpowiedz Link Zgłoś
papa-one Re: do Pana Burmistrza 03.02.09, 21:51 Do ptacholot. Czy ty czsami nie jesteś jednym z tych marnych redaktorków z onet-u? Odpowiedz Link Zgłoś
ptacholot Re: do Pana Burmistrza 03.02.09, 22:12 A co książkę komuszku piszesz ?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
papa-one Re: do Pana Burmistrza 07.02.09, 12:01 Ptaszku tatusia szukasz?Próbuj za wschodnią granicą,lub spytaj mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
prowansja123 Re: do Pana Burmistrza 05.02.09, 22:44 zapewne poczujesz się rozczarowany,ale nie jestem marnym redaktorkiem,tylko matką,która musi stworzyć coś na co nie ma ochoty.Bo wiadomo kto musi wykonywać prace konkursowe. Odpowiedz Link Zgłoś
prowansja123 Re: do Pana Burmistrza 05.02.09, 22:49 Przepraszam z rozpędu odpowiedziałam na twoje zapytanie skierowane do kogoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
prowansja123 Re: do Pana Burmistrza 05.02.09, 22:42 oczywiście dla klas I-III jest to dobrowolne,natomiast mój syn chodzi do VI klasy i dla niego nie ma taryfy ulgowej-JEST TO OBOWIĄZKOWE.Mój syn nie wystaje pod klatką (jak zapewne Pani dziecko) tylko przygotowuje się do egzaminu.Jeżeli chodzi o atrakcje żychlińskie jakie przygotowano na okres ferii to nic dziwnego,że komputer to jedyna rozrywka dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak_007 Re: do Pana Burmistrza 05.02.09, 10:28 na czym polega ta akcja i dlaczego jest "chora"? Odpowiedz Link Zgłoś
za.za Re: do Pana Burmistrza 05.02.09, 14:38 "Chora" akcja polega na tym, że szkoła i burmistrz ogłosili konkurs na projekt pomalowania elewacji budynku szkoły. W tym konkursie mogą brać uczniowie z rodzinami, a chorzy to są rodzice, którym nic nie chce się robić i najchętniej cały wysiłek związany z wychowaniem dziecka zrzuciliby na nauczycieli, kościół, państwo i kogo jeszcze się da. Bo mnie to się wydaje, że udział w tym konkursie to świetny sposób na zrobienie czegoś ze swoim dzieciakiem, pretekst do spędzenia razem czasu i wspólna zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
prowansja123 Re: do Pana Burmistrza 08.02.09, 20:51 ja nie potrzebuje ( w przeciwieństwie jak widać co do niektórych) pomocy ze strony burmistrza by organizował mi czas jaki spędzam z dzieckiem.Każdy sądzi według siebie i jak widać w Twoim domu lub Ty sam po prostu potrzebujesz pomocy w tym temacie.Kościół zostaw w spokoju - 2 h tygodniowo religii w szkole wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
prowansja123 Re: do Pana Burmistrza 05.02.09, 22:47 Akcja polega na przedstawieniu najlepiej w formie graficznej bądź makiety szkoły moich marzeń mając za wzór SP2.Należy zachować ilość okien,orła i nazwę.Chora, bo obowiązkowa dla uczniów tej szkoły.( oprócz klas I_III) Odpowiedz Link Zgłoś
zychu1 Do Szanownego Pana Burmistrza 12.02.09, 19:03 Szanowny Panie Burmistrzu, w celu umożliwienia każdemu mieszkańcowi naszej ukochanej Gminy Żychlin dostępu do internetu mamy propozycję aby ten internet był pańskim darmowym prezentem. Niektóre gminy to czynią . A może by tak w naszej !!! tech.wp.pl/kat,1009785,title,Jedyny-sposob-na-ciezkie-czasy-Internet,wid,10840605,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
jabejot2 Czy posiada ............................. 15.04.09, 14:56 samorzad.infor.pl/sprawy-spoleczne/opieka-spoleczna/98797,Do-kupienia-nawet-cale-budynki.html Państwo będzie wspierać gminy w pozyskiwaniu mieszkań komunalnych, nieposiadających statusu lokali socjalnych, a także zwiększy swoją dotychczasową pomoc finansową na tworzenie lokali socjalnych, mieszkań chronionych, noclegowni i domów dla bezdomnych. Uchwalona w tym miesiącu przez Sejm nowelizacja ustawy o finansowym wsparciu tworzenia takich zasobów zapowiada ponadto możliwość zakupu całych budynków mieszkalnych, a nie tylko - jak obecnie - poszczególnych lokali. Senat ma zająć się tymi zmianami na rozpoczynającym się dziś posiedzeniu. Już teraz wiadomo, że izba ta będzie wnioskować o zmianę daty wejścia w życie nowelizacji. Sejm przyjął dzień 1 lutego 2009 r., ale z uwagi na niezakończony proces legislacyjny będzie to nierealne. Senatorowie proponują, aby nowela weszła w życie w kwietniu. Odpowiedz Link Zgłoś
rak.48 Do Pana Burmistrza 09.07.09, 13:34 Czy można Panu zadawać pytania w takiej formie jak w ......... www.grodzisk.pl/index.php? cmd=pytanie&opt=pytanie_wykaz&kategoria=2&szukaj=&page=2 Odpowiedz Link Zgłoś
rak.48 Re: Do Pana Burmistrza 09.07.09, 13:35 www.grodzisk.pl/index.php?cmd=pytanie&opt=pytanie_wykaz&kategoria=2&szukaj=&page=2 Odpowiedz Link Zgłoś
wykalaczka1 Re: Do Pana Burmistrza 10.07.09, 18:39 Burmistrz nie ma czasu na takie bzdety zajmuje sie budowaniem boisk na ktorych po malym deszczu nie da sie grac w pilke jak k/szkoly nr.2 Poza tym napewno padalyby trudne pytania a to juz bariera nie do pokonania dla naszego sila w mlodosci burmistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_z_leczycy Re: Do Pana Burmistrza 22.07.09, 13:16 Grzesiu, jesteś super, nie przejmuj się tymi opiniami. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelskie Re: Do Pana Burmistrza 23.07.09, 10:15 Widać, że dobrze znasz Pana Burmistrza, więc wytłumacz mi proszę w czym "grzesiu" jest super? super, bo: 1) daje ludowi chleba i igrzysk, "zbudował" dwa małe boiska, zrobił 3 festyny dla dzieci....i wszyscy zadowoleni... 2) nic nie zrobił dla przedsiębiorczości; 3) nie zmniejszył bezrobocia; 4) ma fajną synekurę; 5) jest bardziej wyrafinowany niż pewnie mi się zdaje. ps. czy już zaczął kampanię wyborczą na następną kadencję..? no raczej.... Odpowiedz Link Zgłoś
kot9933 Re: Do Pana Burmistrza 24.07.09, 08:44 Masz racje chodzi tylko o synekure, gdyby nie to, to nie bylby taki super.Mieszkancy musza sami o siebie zaadbac. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_z_leczycy Re: Do Pana Burmistrza 11.09.09, 15:53 znam osobiście Grzesia, to dobry człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
e_mulinek Re: Do Pana Burmistrza 24.09.09, 08:30 Panie Burmistrzu, dbając o wizerunek miasta, bardzo proszę aby Pan zwrócił uwagę jednemu z Żychlińskich sklepikarzy , aby uprzatnął wreszcie ten "bałagan" - delikatnie mówiąc - mieszczący się w samym centrum miasta, na samym widoku, między sklepem AGD a bankiem PKO BP. Do sporej kupy gruzu systematycznie dokłada jakieś tektury po opakowaniach, papiery i inne śmieci w czarnych foliowych torbach. Naprawdę nie uchodzi aby w takim miejscu leżało to tak długo. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka.64 Do Pana Burmistrza 25.09.09, 08:31 Pięknie a powiem że nawet ślicznie wygląda to co ostatnio zostało ostatnio wykonane przy Urzędzie Gminy. Ale szpetnie wyglądająca słynna Migma i całe jej otoczenie to jest coś strasznego. Czy ta firma powinna znajdować się w tym miejscu ? Hałas, kurz, wstrętne ogrodzenie, zniszczone ściany wiaty, potłuczone lampy, zaniedbana zieleń. Czy tak powinien być postrzegany wizerunek firmy obok naszego Urzędu ? Panie Burmistrzu, proszę zadziałać w tym temacie i to straszydło przepędzić w okolice wysypiska śmieci, bo tam by to pasowało jak ulał. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9933 Re: Do Pana Burmistrza 26.09.09, 09:57 hanka.64 napisała: > Pięknie a powiem że nawet ślicznie wygląda to co ostatnio zostało > ostatnio wykonane przy Urzędzie Gminy. Ale szpetnie wyglądająca słynna > Migma i całe jej otoczenie to jest coś strasznego. Czy ta firma powinna > znajdować się w tym miejscu ? Hałas, kurz, wstrętne ogrodzenie, > zniszczone ściany wiaty, potłuczone lampy, zaniedbana zieleń. Czy tak > powinien być postrzegany wizerunek firmy obok naszego Urzędu ? Panie > Burmistrzu, proszę zadziałać w tym temacie i to straszydło przepędzić w > okolice wysypiska śmieci, bo tam by to pasowało jak ulał. Popieram apel Hanki ale z cala niesympatyczna zaloga to przeniesc Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur09 Re: Do Pana Burmistrza 26.09.09, 11:22 Słuszna uwaga. Kiedyś byłem w UG, czekałem przy okienku kasy, to co było słychać to było przerażające, był to łomot jakiejś maszyny. A co do otoczenia ? Nie będę komentował. Jest to ............. Odpowiedz Link Zgłoś