Gość: aa IP: *.toya.net.pl 25.02.09, 22:00 Jak by mój stary był profesorem na UŁ, to tez bym byl docentem (marcowym);) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sirius Re: Najmłodszy profesor w Łodzi ma 36 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 22:43 podziwiam takich ludzi przy 3ce dzieci żona musi realizować to co maż karze nie da rady nie może być kobietą wyzwoloną :-) -- nasza-rp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Bugajski Najmłodszy profesor w Łodzi ma 36 lat IP: *.retsat1.com.pl 25.02.09, 22:52 Gratuluję Łukaszu. Zasłużyłeś na ten zaszczyt swoją ciężką pracą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jay Profesor Wyższej Szkoły Lansu i Balansu??? IP: *.toya.net.pl 26.02.09, 01:37 Mam pytanie, jaką placówkę pan Profesor reprezentuje? Bo w wykazie UŁ nie występuje niestety... Przepraszam ale co to jest za profesor, który nie reprezentuje państwowej uczelni...????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kole Re: Profesor Wyższej Szkoły Lansu i Balansu??? IP: *.swspiz.pl 26.02.09, 11:10 Drogi Analfabeto! czytales ten artykul w ogole? jest napisane "Społeczna Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Zarządzania w Łodzi", tylko moze niedowidzisz. Sa tez inne uczelnie niz UŁ, trzeba miec tylko szerokie horyzonty, a nie takie jak Twoje :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irysek Re: gratulacje ale IP: *.toya.net.pl 27.02.09, 13:32 Cv dostępne na stronie szkoły. Publikacji owszem dużo, ale dość przeciętnych. Nie jest to nauka na światowym czy choćby europejskim poziomie. Ot, wystarczy jak na polskie zaściankowe warunki. Co do robienia kariery w nauce: całkiem sporo osób (nie wszystkie) ma ułatwiony start i pracę dzięki rodzicom, ich pozycji i znajomościom. Kto zna realia zycia naukowego ten z łatwością wskaże kliki rodzinne i przykłady załatwiania prac córkom i synom znajomych. A propos, ojciec pana profesora też pracuje na tej niepublicznej uczelni... Przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
dremar W celu zapozanania się z CV Profesora 27.02.09, 23:38 Serdecznie zapraszam do zapoznania się z CV prof. Ł. Sułkowskiego w każdy wtorek w godzinach 16.30-18.00 w pokoju 406 SWSPiZ ul. Sienkiewicza 9 w Łodzi (IV.P) Jest wiele do poczytania Andrzej Marjański Odpowiedz Link Zgłoś
izabeli Najmłodszy profesor w Łodzi ma 36 lat 26.02.09, 04:04 Niekoniecznie, proszę pana, tu znajomości specjalnie nie pomagaja. Akurat znam rodzine i dobrze wiem, że nikt Panu Łukaszowi nie pobłażał i sam doszedł do profesora. A że przy okazji zdolny i pracowity (i przystojny!), to i w oczy kole. Mama by sie cieszyła! Odpowiedz Link Zgłoś
violcia3211 Najmłodszy profesor w Łodzi ma 36 lat 26.02.09, 08:30 Gratuluję, panie Łukaszu. Parę lat temu był pan moim promotorem z czego jestem bardzo dumna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majaga34 Re: Najmłodszy profesor w Łodzi ma 36 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 10:18 szczerze w to wątpię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majaga34 Re: Najmłodszy profesor w Łodzi ma 36 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 10:24 "szczerze w to wątpię", to był mój komentarz do opinii niejakiego / niejakiej "aa" cytowanej poniżej: Jak by mój stary był profesorem na UŁ, to tez bym byl docentem (marcowym);) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant_fr Najmłodszy profesor w Łodzi ma 36 lat IP: *.leom.ec-lyon.fr 26.02.09, 10:33 "Na co dzień można go spotkać na korytarzach lub w salach wykładowych Społecznej Wyższej Szkoły Przedsiębiorczości i Zarządzania w Łodzi. Tam pełni funkcję kierownika Katedry Marketingu i prorektora ds. kształcenia. Wykłada nauki ekonomiczne. I jest przykładem pracownika, który całą karierę naukową zrealizował w uczelni niepublicznej - począwszy od stopnia asystenta, przez adiunkta, stanowisko profesora nadzwyczajnego, aż do profesora tytularnego." No i to wiele wyjasnia: pseudo-nauka, pseudo-uczelnia... pseudo-profesor. I tacy sami "pseudo" pewno nadali mu ten tytul. Krotkie i proste pytanie - ile pan profesor ma publikacji naukowych z tzw. listy filadelfijskiej? Jesli powyzej 10 (jak pierwszy autor), to ewentualnie moge odszczekac wszystkie "pseudo". Odpowiedz Link Zgłoś
dremar Re: Najmłodszy profesor w Łodzi ma 36 lat 27.02.09, 23:43 Zapraszam do zapoznania się z publikacjami , a pózniej będzie trzeba długo szczekać. Studenci się nieco ździwą, ale trudno. Zapraszam we wtorki sala, 406 Sienkiewicza 9, w godz. 16.30-18 Andrzej Marjański Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irysek Ale co to za publikacje?? IP: *.toya.net.pl 28.02.09, 11:09 Ile po angielsku? W znaczących czasopismach? Wysoko punktowanych? Ilość nie przekłada się na jakość niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatka Najmłodszy profesor w Łodzi ma 36 lat IP: *.devs.futuro.pl 26.02.09, 14:29 Miałam przyjemność być słuchaczem wykładów profesora Sułkowskiego, już na pierwszych wykładach byłam pod ogromnym wrażeniem inteligencji, elokwencji i łatwości z jaką Pan profesor przekazuje wiedzę studentom. Gdyby w Polsce było więcej tak przystępnych dla studentów i wprost genialnych pod względem posiadanej wiedzy wykładowców, studiowałoby się miło lekko i przyjemnie. Na ręce Pana profesora składam gorące GRATULACJE i życzę wielu sukcesów zawodowych oraz powodzenia w życiu prywatnym. Odpowiedz Link Zgłoś
1skowronek Re: Najmłodszy profesor w Łodzi ma 36 lat 26.02.09, 21:21 Ja gratulacji nie składam ponieważ: - szkoła z grupy tych wybitnych uczelni, gdzie"sukces wliczony w czesne" - pisowski prezydent pomoże synowi współtowarzysza ideologicznego. A ilu doktorantów miał ten naukowiec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Najmłodszy profesor w Łodzi ma 36 lat IP: *.devs.futuro.pl 27.02.09, 09:26 -> szkoła z grupy tych wybitnych uczelni, gdzie"sukces wliczony w czesne" -> gdybyś zaliczył/zaliczyła choć jeden semestr to byłoby dla Ciebie jasnym, że to bzdura. Polecam licencjat zobaczymy czy dasz rade. Ludzie którzy sa ambitni i pracują łącząc studia i weekendowe zjazdy, wiedzą ile wysiłku kosztują-takie studia a sukces nie jest wliczony w czesne, więc nie obrażaj ludzi którzy są prawdopodobnie o tysiąc kroć inteligentniejsi od Ciebie. -> pisowski prezydent pomoże synowi współtowarzysza ideologicznego - > Daj mi dowód na swoją teze, czlowiek ciężko pracuje przez całe życie ale cóż zawsze znajdzie sie taki co ma chore ambicje, zazdrości innym i "smrodzi dookoła" -> A ilu doktorantów miał ten naukowiec? -> Miał i ma wielu słuchaczy seminarium doktoranckiego, których fantastycznie prowadzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1skowronek Re Olka 27.02.09, 10:20 Uderz w stół - a nożyce się same odezwą. Skończyłam studia magisterskie na Uniwersytecie, gdzie - na szczęście - nie wszyscy się dostają. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Re Olka IP: *.devs.futuro.pl 27.02.09, 11:17 -> Jeśli zaoczne to też płatne czyli tak naprawde napisałas o sobie. -> Jeśli dzienne to moje kondolencje bo ja też skończyłam UŁ i nie czarujmy się wcale nie jest trudno w obecnych czasach dostać się i skończyć UŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
1skowronek Re: Re Olka 27.02.09, 11:31 dzienne, dzienne. A jednak pozostaję przy moim zdaniu. Najlepsi wybierają uczelnie publiczne, a przeciętni idą do szkół prywatnych i póki co to się nie zmienia. Pokaż olimpijczyka na prywatnej (szczególnie łódzkiej) "uczelni". Śmiechu warte. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karina Re: Re Olka IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 22:47 OLIMPIJCZYCY ?? A co tu porównywać, Oni i tak mają indywidualny ;) tryb nauczania. Jeśli nie wiesz tego dokładnie, to nie mierz ludzi swoją miarą. Zdobycie tytułu profesora to nie Twoja magisterka. Więc idź na doktorat przejdź kolejne stopnie naukowe i wtedy pogadamy mądralo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1skowronek Re: Re Olka 27.02.09, 23:34 Olimpijczycy mogą mieć indywidualny tryb ale nie muszą. I NIE na tzw.uczelniach prywatnych - tam ich nie ma! Sądzę, że osoby które nie mogą pochwalić się sukcesami na prawdziwych uczelniach, są jednak bardzo zakompleksione - stąd ich heroiczna obrona wartości szkółek, gdzie "sukces wliczony w czesne". Odpowiedz Link Zgłoś
dremar Re: Najmłodszy profesor w Łodzi ma 36 lat 27.02.09, 23:50 Do uzyskania tytułu profesora wystarczy jeden. Ja nim jestem, nazywam się Andrzej Marjański, doktorat broniłem 22 lutego 2007. Niedługo obroni się nastepny, a w kilku przypadkach Proifesor jest promotorem. Polska cecha narodowa nakazujeobrażać wszystkich, którzy się wyrózniają in plus. To był wspaniały czas pisania pod kierunkiem Profesora doktoratu. Proszę zrozumieć, że tytułu profesora nie dostaje się za darmo, tylko za osiągnięcia. Ja w odróżnieniu od Autora z podpisuję się imieniem i naziwiskiem. Andrzej Marjański Odpowiedz Link Zgłoś
1skowronek Re: Najmłodszy profesor w Łodzi ma 36 lat 28.02.09, 00:06 Życzę następnych wybitnych osiągnięć naukowych (również tych, niewliczonych w czesne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JusM Re: Najmłodszy profesor w Łodzi ma 36 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 20:31 z twoją IQ nigdy nawet sie człowieku podpisać boisz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
turaj1 Najmłodszy profesor w Łodzi ma 36 lat 07.03.09, 18:29 Ależ gratulujemy bardzo ...................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DziennikarzPReSs Najmłodszy profesor w Łodzi ma 36 lat IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.09, 16:03 Gratulujemy Panu Profesorowi i życzymy dalszych sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś