kasia_swiderska 01.03.09, 19:17 Świetny pomysł. Nareszcie ktoś wyszedł do mieszkańców Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: skunk.s Re: SLD chce "karty łodzianina" IP: *.toya.net.pl 01.03.09, 19:22 Ponieważ wyżywanie się na politykierach, których dobra wola tak nagle zalewa nasze czerwone serce jest passe zagaję inaczej: a skąd pieniądze na kartę łodzianina? Bo przecież kryzys dotyka zarówno portfela bidula z Łodzi jak i Miasta Łodzi. Ja też mogę powiedzieć, że chcę rozdać każdemu mieszańcowi 100 zł i będę chwalony przez w/w komentatorów, ale skąd to wezmę? Komu obetnę? Może zamiast ryby inwestować w wędki? Może wziąć się za pijaków, nie płacących czynszu w ANach, nierobów na zwolnieniach? Nieee, to zabierze elektorat. Najlepiej grzecznie pogłaskać główki klasy robotniczej obiecując, że się da - wszak się należy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S SLD=KGB IP: *.toya.net.pl 01.03.09, 19:28 I tyle w temacie. Ta partia jest spalona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: SLD=KGB IP: *.toya.net.pl 01.03.09, 20:26 Jak wyżej. Proponuję, żeby za 'kartę łodzianina" zapłaciło SLD z własnej kieszeni. I przypominam, że budżet miasta nie jest z gumy. Jeszcze by tego brakowało,żeby pracujący łodzianie ze swoich podatków fundowali wyjścia do teatru i przejazdy komunikacją miejską tym, którzy żadnych dochodów miastu nie przysparzają. A wszystko to po to,żeby Makowski z Millerem mogli znowu dorwać się do koryta. Czy SLD ma łodzian za idiotów?! Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa SLD chce "karty łodzianina" 01.03.09, 20:42 Brawo! Nareszcie lewicowy pomysł na ulżenie najbiedniejszym w czasie kryzysu. A skąd kasa? To proste, zamiast na kościół niech UM wyda na wiernych. To jest ta wędka o której piszecie. A jak braknie to zabrać paszport Kropie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezportek Pomysl na ulzenie najbiedniejszym IP: *.unassigned.ntelos.net 01.03.09, 21:20 W trosce o najbiedniejsze masy lodzian, w slad za slusznym postulatem eselde, proponuje sie pakiet uslug jak nizej: - darmowe pranie i odwszenie odziezy - test na HIV, rzezaczke i syf - strzyzenie koltuna i odrobaczenie jelita grubego - plukanie jamy gebowej, w razie uporczywego smrodu - gips na ryja. Wszystko na koszt podatnika, kazdy chetnie zaplaci. Po odebraniu calego pakietu uslug "troska o masy" rzeczona masa uzyska stempel na czole i prawo jezdzic tramwajem, autobusem czy ryksza, a nawet chodzic po chodniku, poki znowu nie zasmiergnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adfaf Re: Pomysl na ulzenie najbiedniejszym IP: *.os1.kappa.pl 01.03.09, 22:09 hehe dzięki, nawet w najgorszym położeniu można się trochę pośmiać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: SLD chce "karty łodzianina" IP: *.retsat1.com.pl 01.03.09, 21:09 Taak. A pracujący niech zapieprzają na te bilety dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trinity Re: SLD chce "karty łodzianina" IP: 94.254.223.* 01.03.09, 21:46 jak widać nie tylko głupota się szerzy...populizm też! taaak, w cuda to my lubimy wierzyć, samo się wszystko zrobi, a najlepiej jak ktoś nas w tym wszystkim wyręczy... Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja SLD chce "karty łodzianina" 01.03.09, 22:15 Ciekawe co wymyśą rajfurzy z pozostałych POZORNIE konkurencyjnych bloków politycznych. Kartę wędkarza ? Kartę pływacką ? I prosz.. już można po raz kolejny zagrać w tzy karty z elektoratem ! Odpowiedz Link Zgłoś
uncle_fuck SLD chce "karty łodzianina" 01.03.09, 22:32 Ja jestem za. Wreszcie jakieś konkretne pomysły. Poza jednym - wciąż zapominamy, że opłaty za parkowanie są po to, żeby zachęcić ludzi do poruszania się po mieście komunikacją miejską. Skoro na parkingu przy targowisku parkują niezamożni ludzie, to czy nie taniej byłoby im przyjechać autobusem lub tramwajem? Z resztą brak parkingów w Łodzi to jest temat rzeka - Zachodnia aż prosi się o to żeby powstało tam kilka piętrowych parkingów, które obsługiwałyby Piotrkowską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik zwykłe mydlenie oczu łodzianom z tą kartą IP: *.retsat1.com.pl 01.03.09, 22:33 Jak dla mnie to zwykłe mydlenie oczu. Od jakiegoś czasu ZDiT prowadzi prace nad Kartą Miejską, która nomen omen pełniłaby taką samą rolę co proponowana przez lewice karta łodzianina. Czyżby przypadkowa zbieżność pomysłów, czy też zbycie kapitału politycznego w czasie kiedy sondaże spadają? Karta łodzianina pomysł na kryzys. Załóżmy że dobry pomysł. Ulgę na komunikację - OK, to jeszcze jestem w stanie zrozumieć i sensownie wytłumaczyć. Ale zniżki do kina, do teatru czy na basen to już chyba lekka przesada. Po drugie. Kto miałby otrzymać te kasty łodzianina? Najubożsi i bezrobotni? Zatem grupy osób które najbardziej oglądają każdą złotówkę i w najmniejszym stopniu korzystają z dóbr kultury. Dla mnie to po prostu kolejna fikcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. SLD chce "karty łodzianina" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 12:52 Naprawdę bezrobotni potrzebują tańszych basenów? Może jeszcze wpuśćmy tam za darmo bezdomnych, przynajmniej się umyją. Głupi jak z SLD, żal czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: SLD chce "karty łodzianina" 02.03.09, 13:31 No, i wykrakałam ! Krok następny - karta dzikiego lokatora gustownej miejskiej posiadło?ci z basenem. Proponjuę dorzucić gabloty z firaneczkami (karta full z opcjš motoryzacyjnš) W tym sezonie czerwona wygrywa, czarna przegrywa... proszę się nie pchać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek SLD naśladuje PIs ( karta Polaka) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 14:12 ciekawe czy czerwoni dadzą biednym ze swoich jak Łodzianom kryzys da się we znaki ? Jak rzadzli to Łodzianom zabierali a teraz chcieliby ulżyć .. KOMEDIA Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja bezsensowne skojarzenie 02.03.09, 14:35 Karta Polaka dotyczy osób narodowości polskiej mieszkających poza Polską. Tyle ma Karta Polaka wspólnego z "kartą łodzianina", co ezelde z polskim interesem, lub karta atutowa z kartą z rękawa )))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fighter SLD chce "karty łodzianina" IP: *.retsat1.com.pl 02.03.09, 19:47 Wypisywanie o głupocie pomysłu na forum nic nie da bo i tak SLD nie przeczyta (pewnie nie wie że istnieje coś takiego). Lepiej pójść na to ichnie spotkanie i mieć satysfakcję powiedzieć im to prosto w oczy. Karta łodzianina jeśli ją wprowadzą to wstyd bo ŁODZIANIN = BIEDOTA. Zgroza. Niech ktoś tym lewakom podsunie pod nos statystyki ile to różnych instytucji i organizacji pomaga bezrobotnym, bezdomnym i nisko zarabiającym. Włos się jeży na głowie bo taki nierób ponad 3000 zł na rękę może dostać. Dlatego w kryzysie wspierać i pomagać należy pracującym, którzy coś wnoszą i też powinni coś dostać w zamian inaczej masowe strajki w Łodzi i paraliż miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikawiak Re: SLD chce "karty łodzianina" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 08:56 Spokojnie , przeczyta to forum to właśnie Ich trybuna do opluwania. Spróbuj napisać gdzie z drugiego rzędu popisuje się koleś po WUML. Zaraz zdejmą. Odpowiedz Link Zgłoś