Dodaj do ulubionych

Nudne Radio 106.5fm

21.11.03, 16:49
Siedziałem wczoraj przed tv i słuchałem (starałem się - wokal jest strasznie
cicho) słuchać wyżej wymienionego na ŁPI. Była jakaś dyskusja o studiowaniu
na kilku kierunkach (jak napisałem, słabo słyszalna), w zasadzie więcej
muzyki niż gadania... Posiedziałem jeszcze trochę, a że nie gustuję
w "nijakiej" muzyce (jaką niestety serwuje DR) przeżuciłem się na defaultowe
radio studenckie, trafiając akurat na 2 godzinki z metalem...

W inne dni jest lepiej?
Obserwuj wątek
    • keridwen Re: Nudne Radio 106.5fm 21.11.03, 16:51
      khe khe :)

to ja sie wstrzymam od glosu i popatrze na rozwoj akcji ;)))
      • uerbe Re: Nudne Radio 106.5fm 21.11.03, 16:53
        keridwen napisała:

> to ja sie wstrzymam od glosu i popatrze na rozwoj akcji ;)))

A dlaczego? Chciałbym się dowiedzieć, czy jest lepiej, może po prostu _ja tak
        mam_, że trafiam na najmniej ciekawe (oględnie mówiąc) kawałki...
        • keridwen Re: Nudne Radio 106.5fm 21.11.03, 16:59
          nie slucham tego radio na codzien.
          ba, w ogole go nie slucham :)
      • zusmann Re: Nudne Radio 106.5fm 30.03.04, 22:38
        keridwen napisała:

> khe khe :)
        >
        > to ja sie wstrzymam od glosu i popatrze na rozwoj akcji ;)))

Hehe, Keri dyplomatycznie zastosowała manewr oskrzydlający ;-)

Też się nie wypowiem,
        Rzadko słucham bowiem.
        Jedynie przy czacie.
        Tyle w tym temacie.
    • szprota Krytyki kto się boi? 21.11.03, 16:56
      Uerbe spytał:
      > W inne dni jest lepiej?
      No, w poniedziałki, tak po 21.30 to może nie lepiej, ale śmieszniej...;)
      Nie polemizuję poza tym, bo nie mam możliwości słuchania tego radia.
      • uerbe Re: Krytyki kto się boi? 21.11.03, 17:42
        szprota napisała:

> No, w poniedziałki, tak po 21.30 to może nie lepiej, ale śmieszniej...;)

Trzymam za słowo :-)
        • szprota Czuję się trzymana:) 21.11.03, 18:04
          Niech mi tylko katar przejdzie!
    • uerbe Re: Nudne Radio 106fm 25.11.03, 10:54
      Swego czasu napisałem:

> W inne dni jest lepiej?

A teraz wiem, że nie jest. Wybacz, Zamek, ale "radiowego głosu" to ty nie masz,
      wygrywasz nawet ze smęcącym niemiłosiernie Góralem z Żaka... Mały plus za
      muzykę, chociaż połączenie Satchmo z niemieckimi szarpidrutami to już zbrodnia,
      i powinni zsyłać na Sybir za coś takiego.

Jak już wspomniałem, no offence :-)
      Pozdrawiam,
      • zamek Re: Nudne Radio 106fm 25.11.03, 11:01
        Czy mam się w związku z tym iść pociąć szarym mydłem, czy jednak trochę
        poczekać? A może przyjdziesz i zrobisz lepiej, zamiast komentować z tylnego
        siedzenia, pardon, siodełka?
        A teraz na spokojnie. Robimy to tak jak potrafimy, ale do ideału nam
        przeraźliwie daleko i to akurat wiadomo, nikt tego nie kryje. Każda para rąk z
        dobrym pomysłem i każdy głos w studio jest dla nas cenny. Jeżeli zechcesz
        przyjść, pomoderować - zawsze masz możliwość.
        Pozdrawiam i liczę na _konstruktywną_ krytykę.
        A teraz HuBar, łap kibitkę, jadziem z Porucznikiem na Sybir. Farewell everyone.
        • uerbe ... 25.11.03, 11:14
          zamek napisał:

> Czy mam się w związku z tym iść pociąć szarym mydłem, czy jednak trochę
          > poczekać? A może przyjdziesz i zrobisz lepiej, zamiast komentować z tylnego
          > siedzenia, pardon, siodełka?

Nie obruszaj się, nie robię Ci chyba krzywdy... może tylko ja jestem taki
          spaczony, w sumie to tylko jeden nic nie znaczący głos krytyki.
          Dzisiaj z tylnej platformy w tramwaju :-P

> A teraz na spokojnie. Robimy to tak jak potrafimy, ale do ideału nam
          > przeraźliwie daleko i to akurat wiadomo, nikt tego nie kryje. Każda para rąk z
          > dobrym pomysłem i każdy głos w studio jest dla nas cenny.

Zdaję sobie sprawę z tego, że podstawowym atutem tej audycji ma być stworzenie
          przyjemnej, rodzinnej atmosfery forum, jest to audycja dla pisujących tu,
          względnie czytujących posty innych, ergo dla grona dość ograniczonego
          (ilościowo, nie jakościowo, nie chcę żebyś mnie źle zrozumiał) i zamkniętego -
          to jednak przeradza się w problem. Problem braku zrozumienia słuchacza z "offu"
          dla spraw forum, relacji na nim panujących, etc. Ot, wychodzi takie gadanie w
          stylu "my wiemy o co chodzi, a ci co nie wiedzą to się nie dowiedzą no bo i po
          co"... A "odgrzewanie kotletów" z forum mogłoby być raczej dodatkiem, nie
          głównym daniem audycji.

> Jeżeli zechcesz przyjść, pomoderować - zawsze masz możliwość.

Jezu, miałbym tak daleko jeździć? Toż to na drugim końcu miasta... ;-P

> A teraz HuBar, łap kibitkę, jadziem z Porucznikiem na Sybir. Farewell
          > everyone.

Czekam na Was, ja tu już od dawna jestem, zesłany za niewidzialnych
          rowerzystów ;-)
          Pozdrawiam,
      • Gość: Por. Borewicz Re: Nudne Radio 106fm IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 25.11.03, 15:04
        "...Mały plus za
        > muzykę, chociaż połączenie Satchmo z niemieckimi szarpidrutami to już
        zbrodnia,..."

Heh, dobrze, ze chociaz jest jakis maly plus ;-), a polaczenie bylo celowe,
        chcialem (bo ja za to odpowiadam, takze Zamka nie zsylajcie ;) ) troszku
        zszokowac polaczeniem i po Twoim poscie widze, ze mi sie udalo :-) Polozmy to
        na karb swego rodzaju eksperymentu, cos jak eksperymenty Stomila w mrożkowym
        Tangu, obiecuje, ze sie postaram wiecej nie wystawiac Sluchaczy na takie proby.

Zgodnie z tym co, gdzies tu w okolicy, napisal Zamek staramy sie jak mozemy i
        wiemy, ze do profesjonalizmu i idealu to nam jeszcze daleeeeeeko, ale
        obiecujemy, ze sie postaramy i bedzie coraz lepiej :-)

Moze przy okazji jakas sugestie podsuniesz co chcialbys uslyszec w takiej
        audycji, o czym powinnismy rozmawiac itd. bo stwierdzenie, ze mowienie o tym co
        sie dzieje na forum to za malo niezby pomoze nam w spelnieniu oczekiwam Twoich
        i innych sluchaczy.

Czekamy na podpowiedzi.

Pozdrawiam

Por. Borewicz

• szprota No offence, OK, lecz... 26.11.03, 14:49
        Krytyk się nie boi, to już ustaliliśmy. Popartych racjonalnymi argumentami, a
        nie subiektywnymi oceniami, że ktoś tam nie ma radiowego głosu, a Rammstein to
        niemieckie szarpidruty. Wybacz, ale jak takie coś czytam, to twoje podanie
        trafia do kosza braci Strach.
        Napisz, czego oczekiwałeś od audycji, czego chciałbyś posłuchać, a najlepiej
        weż tyłeczek w troki i przypedałuj na Wici. Niektórzy z Chojen tam dotarli bez
        przedzierania się przez watahy wygłodniałych wilków w nieprzebytych puszczach:)
        • uerbe ... 26.11.03, 17:48
          szprota napisała:

> Krytyk się nie boi, to już ustaliliśmy. Popartych racjonalnymi argumentami, a
          > nie subiektywnymi oceniami, że ktoś tam nie ma radiowego głosu, a Rammstein
          > to niemieckie szarpidruty.

...których nie można zestawiać z Satchmo!!! wrrr...

> Wybacz, ale jak takie coś czytam, to twoje podanie trafia do kosza braci
          > Strach.

A ja wcale nie oczekuję, że coś ulegnie zmianie li tylko wskutek wstukania tu
          przeze mnie paru słów... Ot, wygłosiłem opinię, traf chciał krytyczną. Gdyby
          było ok, napisałbym pewnie "O, jaka fajna/ciekawa/niebanalna/interesująca
          audycja! Dlaczego jej wcześniej nie słuchałem?"

> Napisz, czego oczekiwałeś od audycji, czego chciałbyś posłuchać, a najlepiej
          > weż tyłeczek w troki i przypedałuj na Wici.

Jeżeli jest to audycja skierowana w dużej mierze do Forumowiczów to nie ma
          sensu poruszanie podczas niej tematów dobrze (lub bardzo dobrze) tymże
          Forumowiczom znanych. A wierzyć mi się nie chce, że żadne z Was nie
          ma "pozaforumowych" przemyśleń, spostrzeżeń, pomysłów, na które wpadło nie
          będąc akurat online...

> Niektórzy z Chojen tam dotarli bez przedzierania się przez watahy
          > wygłodniałych wilków w nieprzebytych puszczach:)

Bo i takich po drodze nie ma - sam dysponując rozumkiem ograniczonym do
          koordynowania prostej czynności napierania na pedały opracowałem już swego
          czasu trasę pozwalającą miejsca ewentualnego spotkania z w/w szerokim (po ulicy
          Krakowskiej biegnącym) łukiem ominąć;-)
          Jeżeli to nie problem to widzimy się w poniedziałek (?).

Pozdrawiam,
          • szprota Re: ... 30.11.03, 22:52
            uerbe napisał:

> ...których nie można zestawiać z Satchmo!!! wrrr...
            Dlaczego nie? Wyszło zabawnie i jajcarsko.
            > A ja wcale nie oczekuję, że coś ulegnie zmianie li tylko wskutek wstukania tu
            > przeze mnie paru słów... Ot, wygłosiłem opinię, traf chciał krytyczną. Gdyby
            > było ok, napisałbym pewnie "O, jaka fajna/ciekawa/niebanalna/interesująca
            > audycja! Dlaczego jej wcześniej nie słuchałem?"
            Nie chodzi o to, że napisałeś krytycznie, tylko że podałeś mało argumentów. Jak
            uderzasz w ton: to jest nudne, a tego nie wolno, to nie dziw się, że zaczynam
            być złośliwa. Podkreślam: napisz, czego oczekujesz, wypunktuj, nad czym można
            popracować, co da się zmienić, a nie kręć nosem, że jest do bani.
            >
            > Jeżeli jest to audycja skierowana w dużej mierze do Forumowiczów to nie ma
            > sensu poruszanie podczas niej tematów dobrze (lub bardzo dobrze) tymże
            > Forumowiczom znanych. A wierzyć mi się nie chce, że żadne z Was nie
            > ma "pozaforumowych" przemyśleń, spostrzeżeń, pomysłów, na które wpadło nie
            > będąc akurat online...
            To nie do końca tak. Chcemy tematy, które pojawiają się na forum, przedyskutować
            także poza nim. Ja np. zaglądam tylko na określone wątki i bywa, że dopiero w
            Radio mam okazję wypowiedzieć się w danej kwestii. A że audycja dotyczy forum,
            poruszamy tematy, które są aktualnie na nim dyskutowane.
            I nie powiedziałabym, że trzymamy się sztywno programu "rozmawiamy o tym, co
            napisaliśmy na forum" - często rozmowa meandruje w tematy kompletnie off line.

> Jeżeli to nie problem to widzimy się w poniedziałek (?).
            Gdyby było problemem, nie zapraszalibyśmy cię do radia. Przybywaj! Zobaczymy,
            jak wpłyniesz na uadycję.
    • the_elviz Raz słuchałem 25.11.03, 14:31
      i wystarczy mi....
      • szprota I zrozumiałeś, co mówiliśmy? Niebywałe!/nt 26.11.03, 14:44

• the_elviz Zrozumiałem - jeden wielki.... 29.11.03, 00:44
          ....BEŁKOT METODOLOGICZNY. Nudaaaaaa. łaaaaach.
          • Gość: depresja_wąpierza Widzieliście Elvixa bez smyczy? Dzwońcie! IP: *.tpnets.com 30.11.03, 15:38
            Ze skargą lub prośbą o interwencję!
    • Gość: Realizator Re: Nudne Radio 106.5fm IP: *.toya.net.pl 28.11.03, 19:25
      Program realizowany jest w kawiarni, więc nie ma możliwości odowiedniego
      wytłumienia, żeby mikrofony nie zbierały glosów. To sprawa pierwsza. Druga
      sprawa, bardzo lubię konstruktywną krytykę, ale jestem ciekaw, jak sam
      zachowałbyś się przed mikrofonem, kiedy posadziliby Cię wśród ludzi. Niestety ,
      gość w radiu nie jest tak doskonale obeznany co i jak, więc sądzę że takie same
      kłopoty mielibyśmy z Twoim głosem. Radio istnieje 2 miesiące, składa się w
      znakomitej większości z ludzi , którzy z radiem mieli do tej pory wspólnego
      tyle, że go słuchali. Więc nie wymagaj od razu cudów, jest w radiu parę
      perełek, które równie dobrze mogłby konkurować z innymi programami łódzkich
      stacji radiowych, jeśli nie lepszych. Radzę poświęcić jeden tydzień
      popołudniem, od godz. 18 na porządne przesluchanie wszystkich Naszych
      propozycji i wtedy o wyrażenie swojej opinii. A jeśli masz jakieś błyskotliwe
      pomysły ze swojej strony zapraszam Cię do siedziby Naszego radia przy ul. Wici
      6 na Teofilowie.
      Z uznanym szacunkiem
      Szef Muzyczny Dobrego Radia
      Wojciech Warunek
      • princepolo Ja w "sprawie pierwszej" (wg cytatu)... 30.11.03, 09:57
        Wprawdzie nie wiem w szczegółach, jak wygląda Wasz tor, od źródła do anteny,
        ale mogę doradzić:
        1. użycie mikrofonów "krawatowych"/ pluskiewek, ew. mikroportów - dla osób
        rozmawiająych;
        2. użycie mikrofonu w zasadzie dowolnego (choć polecałbym kardioidę
        usytuowaną "tyłem" do najbardziej hałaśliwej części owej kawiarni) - dla
        zebrania atmosfery;
        3. kanały zmieszać, zadbawszy o właściwe proporcje (czyli dialog
        piewszoplanowo);
        4. można ewent. przepuścić dialogi przez jakiś procesor dynamiki, ale to już
        pewnie - jak na początek - byłoby zbyt rafinee...
        Trochę teoretyzuję, bo nie słyszałem, nie widziałem etc.
        Ale przy najbliższej okazji - nie omieszkam przynajmniej posłuchać. :)
        • ixtlilto Re: Ja w "sprawie pierwszej" (wg cytatu)... 30.11.03, 11:17
          princepolo napisał:

> Ale przy najbliższej okazji - nie omieszkam przynajmniej posłuchać. :)
          Nic nie szkodzi, zębyś wpadł w poniedziałek o 21:#0 na Wici 6 ;)
          Nie zjemy Cię ;)))))))))
    • ordynacki Hej, metalowiec! Na drugi raz się przerzuć 29.11.03, 07:37
      ... a nie przeżuć. No chyba, że coś prostaczku żujesz
      • uerbe Na drugi raz się przerzuć 30.11.03, 13:04
        ordynacki napisał:

> ... a nie przeżuć. No chyba, że coś prostaczku żujesz

Przepraszam urażonych, nie zauważyłem... A za epitet :-P

Anyway miłego dnia,
        • keridwen up, bo fajny watek :P [no-no] 28.03.04, 23:20

• szprota Słusznie, Keri 28.03.04, 23:31
            Minęło trochę czasu (jeżu, aż mi głupio, że tak na Uerka naskoczyłam za
            krytykę!) i fajnie go poczytać z perspektywy, zwłaszcza ostatniej audycji (Barr,
            dzieki raz jeszcze:*).
            • barracuda7110 Re: Słusznie, Keri 28.03.04, 23:33
              Nie ma za co :) ja też dziękuję :*
              • keridwen [OT} co sie dzieje ze strona dr? 28.03.04, 23:41
                od dobrej pol godziny ja molestuje i....... nie mozna znalezc serwera ...:(
                • szprota Troszkę się nam dziś technika posypała :( 29.03.04, 00:27
                  Cierpliwości, do jutra zadziała i jest duża szansa na czata w trakcie audycji.
                  • keridwen :) dobrze, dobrze [no - no] 29.03.04, 00:31

• aard URB ma rację! 31.03.04, 09:14
      Wszystkiego byłem na audycji forumowej coś ze trzy razy i nigdy nie mogłem
      posłuchać via eter, ale choć w Radiu ja bawiłem się świetnie, to jestem prawie
      pewien, że słuchacze nie bawili się wcale. Kisiliśmy się we własnym sosie i
      jeśli słuchał nas ktoś, kto nie czyta forum (mało, że czyta - musi się jeszcze
      orientmanować w istniejącym na nim sympatiach, animozjach i liniach podziału!),
      to naprawdę nie ma szans wiele wynieść z tych audycji. Co nie znaczy, że wiem,
      jak je poprawic, ja ogólnie jestem dość hermetyczny, dlatego raczej dziwię się,
      że jeszcze ciągle ktoś mnie na te audycje zaprasza :-p

Ja bardziej pasuję w piątki o 17 :-)

Pozdraardwiam no-offendersów!
      • szprota Teraz to są czwartki o 22.00:) 02.04.04, 20:58
        Proponuję jeszcze tutaj poczytać
    • the_elviz Radio Dobre dla Arabów i Wietnamczyków! 31.03.04, 09:57
      Bo oni nie rozumieją o czym gadacie. Jest to nieciekawe i nadaje się tylko dla
      forumowiczów. Dodajcie do tytułu - Dobre Radio Forum GW
      • uerbe Dobrze gada - Radiokafel na przemiał! ;-P (nada) 31.03.04, 10:34
        <test sygnaturki>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka