Dodaj do ulubionych

tramwajowa 11 Cyfra plus

09.03.09, 16:04
Witam czy ktos sie orientuje czy praca oferowana na tramwajowej 11 w cyfrze
plus to jest tylko akwizycja czy tez inne stanowiska? jutro mam jechac na
jakis trening i zastanwiam sie czy nie sa to tacy sami oszusci jak opisywani
na forum gazety z "agmy". prosze o opinie. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agula1807 Re: tramwajowa 11 Cyfra plus 13.03.09, 19:53

Hej mam pytanie odnośnie wizyty na tramwajowej 11 jakie jest Twoje
      zdanie na temat pracy w cyfrze plus czy to akwizycja czy normalna
      oferta pracy? Jak wygląda tam rekrutacja jakie jest Twoje zdanie po
      tamtejszej wizycie ?Pozdrawiam?
      • bujakecz Re: tramwajowa 11 Cyfra plus 13.03.09, 20:27
        pytali jak oceniam swoja komunikatywność, ile chciałbym zarabiać itp.
        ale po tym ze po krótkiej rozmowie zapraszaja mnie na nastapny dzien w garniku
        nie objaśniając nic sadze ze to naciągacze a praca opiera sie na akwizycji.
        • Gość: ehe Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 15:28
          dokładnie miałem taki sam zestaw pytań a szkolenie ma trwać 8 godzin. Po rozmowie wiem tyle ile wcześniej, mhm, wszystko ma sie wyjaśnić po szkoleniu. Dziwne
          • Gość: yo Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.uni.lodz.pl 13.10.09, 18:21
            witam
            dostalem zaproszenie na rozmowe kwALIfikacyjna na tramwajowa 11
            czy ktos ma doswiadczenie w relacjach z nimi?
            • beata-10012-pl Re: tramwajowa 11 Cyfra plus 19.10.09, 12:59
              Do tej firmy o pracę nie ma po co iść wiem coś na ten temat bo znam
              tą firmę,rozmowy kwalifikacyjne sa tam od momętu kiedy sie
              przyprowadzili to jakieś 3 lata .Jak macie ochotę troszkę pośpiewać
              i porobić z siebie debili to walcie tam jak a dym,ale jak jesteście
              zupełnie normalni to omijajcie ta firmę szerokił łukiem.Oczywiście
              garniaczek to podstawa bez niego się do pracy nie przychodzi,praca
              polega na jezdżeniu po domach i podpisywania jak naj więcej umów to
              tyle w tym temacie.
              • Gość: mateusz z rybnika Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.10, 11:11
                witaj mam doswiadczenie bo tesz pracowalem w cyfsze+ i powiem ci nie ic na tom rozmowe podam ci domnie numer telefonu i bys zadzwonila domnie i bym ci cos dokladniej o tej pracy powiedzial muj numer telefonu to 517224540 czekam na telefon dzisiaj do 30 minut zgoda pozdrawiam cie goronco
                • Gość: jatoja Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.play-internet.pl 25.01.11, 22:51
                  no i właśnie takich debili tam przyjmują co nawet słownika w domu nie ma BARAN jestes i tyle
          • Gość: Goś Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.11.10, 20:27
            a mnie powiedzieli ze szklenie zajmie ok4-5godz. no i mowili cos o powiekszaniu kadr wiec moze nie tylko akwizycja...
          • Gość: rts Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.13, 07:36
            Te ku... działają teraz na piłsudskiego 141
        • Gość: :_) Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.4web.pl 04.05.10, 16:59
          witam praca w cyfrze polega tylko i wyłącznie na akwizycji nie
          szukaja na inne stanowiska pracuje sie po 12-13 godzin wiec jak ktos
          nie widzi w zyciu nic po za praca to to jest odpowiednie zajecie
          menager pieprzy o mozliwosciach rozwoju i o tym ze bardzo dba o
          pracowników wszystko to gówno prawda omijajcie to miejsce szerokim
          łukiem
      • Gość: mateusz z rybnika Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.10, 11:03
        witaj ja pracowalem w cyfsze+ jako akwizytor bylem tam miesiac i dostalem 200 zl wyplaty a od umowy masz 100 zl to proponuje ci kolego nie podejmuj tej pracy pozdrawiam
    • Gość: Psotnik Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 11:01
      Na pierwszej rozmowie pada pytanie, czy zainteresowany/na jesteś pracą w której
      możesz rozwijać, czy bez rozwoju. Opcja z rozwojem... Jest to typowa akwizycją,
      bez rozwoju nie wiem czy faktycznie szukają takich osób jeśli tak to może
      chodzić o monterów, może ktoś z was spróbuje 2 opcji i zostawi post. Pozdrawiam.
      • Gość: kudłaty Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.toya.net.pl 22.10.09, 10:46
        to wszystko co tam proponują to jedna wielka ściema na pierwszym spotkaniu
        manager pyta sie ile chciałbyś zarabiać żebyś z zadowoleniem przyszedł do
        pracy!!! i jaką opcje wybierasz z rozwojem czy bez rozwoju dla siebie w
        następnym dniu przychodzisz odpicowany na ten trening a wygląda on tak że
        dostajesz przydzieloną osobę i jedziesz w dana dzielnice robić sonde wśród
        mieszkańców!!! Oczywiście osoba z którą jedziesz w daną dzielnice ściemnia Ci
        dowoli że tak nie jest że ich firma nie szuka akwizytorów to po cholere robić tą
        sąde!!! do godz 19 błąkasz się po domach!!!pózniej ma byc jakiś test tez nie
        wiadomo jaki!!! i co po tym teście Ci powiedzą także cały dzień na szkoleniu
        proszę was nie jedźcie tam!!!!!
        • Gość: Dre Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.toya.net.pl 10.11.09, 19:27
          tu załączam link do strony z dodatkowymi informacjami na temat tej nie zwykle
          ciekawej firmie
          http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3656773
    • Gość: Malwusek Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.toya.net.pl 12.11.09, 08:51
      Witam wszystkich,
      widzę,ze to kolejna dziadowska firma polegającą na chodzeniu po ludziach
      wciskaniu jakiś badziewi. W tym wypadku to jest cyfra w innych to pasty do zębów
      , perfumy(jeżeli to coś można ogóle nazwać perfumami).Ostrzegam wszystkich przed
      tymi OSZUSTAMI znane mi z tego firmy to MT Marketing na Dowborczyków, na
      Więckowskiego jest taka ,na ul. Orlej.Rozmowy kwalifikacyjne ---hehehee robią
      taka procedurę jak w banku:) a na Orlej gościu --menadżer cały bez zęba na
      przedzie był hahaha powodzenia pozdrawiam.
      • Gość: Student Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.toya.net.pl 15.06.11, 11:05
        Firma jest taka sama jak MT marketing albo vst marketing z dowborczyków zwykła ściema i tyle... no chyba że ktoś lubi wciskać kit, odradzam pójście tam - jest tak jak napisali w innych wpisach
    • Gość: RTS Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: 91.90.57.* 15.12.09, 15:06
      Tez tam bylem dzisiaj, widac ze to sciema, w gradce bylo ogloszenie ze szukają
      mlodych kierowcow a koles mi mowi ze takiego ogloszenie nie dawali, potam mi
      gada zebym jutro pod krawatem przyszedl, niby sie zgodzilem ale nie ide, w dupie
      mam akwizycje i garniak.
    • Gość: salasky Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.toya.net.pl 13.01.10, 12:31
      ja też zostałem zaproszony na szkolenie w garniaku i zastanawiam sie czy do
      montowania, czy wciskania ludziom kitu byle tylko kupili cos ode mnie a ja
      dostane od tego prowizje!!!? zobaczymy przyjscie nie kosztuje na szczescie...
      heh pozdrawiam
      • Gość: Krzysiek Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.178.rev.vline.pl 02.02.10, 11:16
        siemka .. hehe dobrze ze poinformowaliscie bo mialem dzisiaj jechac dalej
        szukaja ludzi ale z tego co przeczytalem u was to 0 pozytywnej wypowiedzi wiec
        nie jade:P widac to to samo co przedstawiciel finansowy jedna wielka sciema :d
        pozdrawiam
        • Gość: student Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.lodz.mm.pl 27.02.10, 12:31
          dostałem zaproszenie sms-em na rozmowe kwalifikacyjną, oddzwoniłem zapytałem co
          to za firma i na jakie stanowisko. Powiedział mi że na 8 stanowisk i nie ma
          pojęcia na jakie zaprosił mnie menager ale nawet nie potrafił wymienić 3 z tych
          stanowisk. Taka sama ściema na więckowskiego tylko że opychają n-ke chciałem
          sie zgłosić na miejsce biurowe to powiedzieli że oddzwonią i nic. jest troche
          tych ściem w łodzi...
          pozdrawiam i nie polecam
          • Gość: trener Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.chello.pl 30.03.10, 22:18
            Jeżeli praca w akwizycji wam nie przeszkadza to polecam biura n-ki Globe
            Marketing na Kościuszki 132 u Tomka, u niego oferta w D2D to prawdziwa okazja a
            nie szukanie frajera jak to jest w LOG+ czy też EUROACTIVE.
    • Gość: C- Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 09:45
      Ta CYFRA+ opanowała prawie całą Gratkę, pod jaki numer by się nie zadzwoniło to
      odbiera ktoś z C+
      • Gość: szwed Garniak a inteligencja IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.10, 19:45
        Jest to dla mnie ciekawe zjawisko. Nie liczy się osobowość, przebojowość,
        umiejętność nawiązywania kontaktów czy elokwencja i inteligencja ale liczy się
        garniak i kurwacik. Dla mnie ci wszyscy niby konsultanci i coś podobnego w
        garniakach i szlipsach są śmieszni i wyglądają jak palanty. Wole prowadzić
        rozmowy z normalnym facetem lub babką ubranymi normalnie a nie ubrany jak chłop
        pańszczyźniany po niedzielnej sumie.
        • Gość: boniek Re: Garniak a inteligencja IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 24.06.10, 18:25
          Byłem na rozmowie i w Euroactiv i w Globe coś tam i powiem Wam, że to szukanie jelenia na telewizje cyfrową za 400-500zł. Kto przy zdrowych zmysłach kupi taką ofertę jak w auotryzowanym punkcie zapłaci 250zł.
          Lubie kontakt z ludzmi i nie sprawia mi nawiązywanie relacji z nowymi osobami, więc jutro lece na jeszcze jedną rozmowę do Polsatu bo prowizję za sprzedaż są takie same, ale klient płaci za podłączenie 2zł ( za resztę z porannych zakupów mu wystarczy na montaż a nie za 500zł gdzie trzeba odkładać cały miesiąc jak nie 2 msc. )moj kolega tam pracuje i w tym miesiącu zarobił 4800 zl :)
          • Gość: hello Re: Garniak a inteligencja IP: *.retsat1.com.pl 20.12.11, 22:37
            Ty chyba jakis glupi jestes. 2 zlote placisz ale nic tam nie masz a reszte splacasz comiesiac po 20 zl za montaz przez 30 miesiecy. policz ile to jest.
    • Gość: Lukasz00123 Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: 91.90.61.* 21.08.10, 20:33
      Witam praca tam oferuje wiele stanowisk i nie ma tam oszustw sam tam pracowalem
      i jest tam fajna atmosfera pozdrawiam
      • Gość: mateusz Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.10, 11:15
        witaj co ty chszanisz klijent placi montasz zestawu c+ 299zl a nie od 400-500 zl niepisz takich glupot na tym forum
    • Gość: Mało ważny EuroActiv Tramwajowa 11 - Cyfra+ (Ostrzeżenie) IP: *.formlessnetworking.net 01.09.10, 12:38
      EuroActiv Tramwajowa 11 - Rekrutacja - Ostrzężenie
      ---------------------------------------------------------
      EuroActiv - tajemnicza firma "Słucham" od bardzo długiego czasu zasypuje Gratkę
      i Express dużą liczbą ofert z pracą, są to ogłoszenia typu: "praca od zaraz",
      "młodych mężczyzn od zaraz", "Różne stanowiska" itp. podając różne numery
      telefonów komórkowych, gdy dzwonimy pod każdy z nich odbiera dziewczyna i wita
      nas słowami "Firma słucham", gdy odpowiadamy że my w sprawie oferty o pracę
      dostajemy kilka pytań: "Pana/Pani wiek", "Pana/Pani wykształcenie", "gdzie
      Pan/pani ostatnio pracowała", gdy odpowiemy na nie otrzymujemy odpowiedź:
      "Przykro nam, nie znajdziemy dla Pana/Pani żadnej pracy". Przy próbie
      dowiedzenia się czegoś więcej na temat owej tajemniczej firmy "Słucham"
      dziewczyna staje się arogancka i każe nam "przestać się mądrować". Do niedawna
      myślałem że ta tajemnicza firma "Słucham" to jakiś prywatny pośredniak, ale po
      przeprowadzeniu małego "śledztwa" dowiedziałem się że ta tajemnicza firma to
      EuroActiv z ul. Tramwajowej 11 - dystrybutor CYFRA+, werbująca naiwnych ludzi na
      stanowisko akwizytora, w żadnym z zamieszczonych ogłoszeń ani w rozmowie nie
      podają nazwy firmy ani konkretnego stanowiska. A oto kilka ich numerów telefonów
      które podają przy ogłoszeniach:

501 065 475
      509 577 215
      515 811 131
      510 386 161
      515 699 816

Telefonów mają więcej, ale te akurat zanotowałem.

Pozdrawiam wszystkich aktywnie szukających pracy.

• Gość: Jun Re: EuroActiv Tramwajowa 11 - Cyfra+ (Ostrzeżenie IP: *.pai.net.pl 30.09.10, 14:55
        Dzięki wielkie za te telefony bo akurat zadzwoniłam i kazali mi się zgłosić, właśnie tak jak mówisz nie podając ani nazwy firmy ani stanowiska, szkoda marnować czasu na coś takiego.
        • Gość: Abonent Cyfry Re: EuroActiv Tramwajowa 11 - Cyfra+ (Ostrzeżenie IP: *.toya.net.pl 05.10.10, 16:10
          U mnie byli akwizytorzy w minionym tygodniu. Rzeczywiście nosiłem się z zamiarem zakupu Cyfry. Wysłuchałem w domu oferty, jak jest kolorowa i fajna i jaka promocja. Powiedziałem że się zastanowię i pojechałem do dystrybutora. Zapłaciłem 350zł mniej niż chciał domokrążca. jak Cyfra pod swoim logiem może na coś takiego pozwalać. Kto to kupi.
      • Gość: Orange Re: EuroActiv Tramwajowa 11 - Cyfra+ (Ostrzeżenie IP: *.play-internet.pl 23.08.12, 22:39
        Zapraszam osoby do pracy d2d (obsługa nowych rynków inwestycyjnych firmy Orange )
        Poszukuję osób które nie boją się pracy d2d i zależy im na normalnej wysokiej prowizji za uczciwą sprzedaż usług .
        kontakt mailowy : rekrutacja.abn@gmail.com
        okolice Łodzi oraz Piotrkowa
    • Gość: olka Bydgoszcz;-) Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: 46.112.49.* 04.11.10, 15:22
      jestem w szoku też byłam na rozmowie i wydaję mi się że to oszuści kupię kolejna gazetę i będę szukać dalej..... Pozdrawiam
    • Gość: Misio Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.toya.net.pl 14.11.10, 00:53
      Ogłoszenie mało treściwe.
      Sms otrzymany w godzinach wieczornych by zjawic się na rozmowę kwalifikacyjna następnego dnia - trochę nie poważne.
      Rozmowa kwalifikacyjna z kurduplowatym menadżerem, pytania: opowiedz coś o sobie, gdzie pracowałeś wcześniej, dlaczego chcesz pracowac, ile byś chciał zarabiac żeby byc usatysfakcjonowanym, na jakim stanowisku byś chciał pracowac, czy jesteś nastawiony na rozwój. I ogólnie, że zasługujesz na lepsza pracę niż poprzednio, że możesz szybko awansowac, zapraszam jutro na 10:00 na szkolenie, znajdziemy odpowiednie stanowisko dla ciebie, pracujemy w krawacie, koszuli itd. Natomiast, żadnych konkretnych odpowiedzi na pytania w sprawie mylącego ogłoszenia, co właściwie robi się w tej firmie na poszczególnych stanowiskach i w ogóle ile/jakich miejsc pracy jest, unikanie tematu umowy i warunków zatrudnienia.
      Blisko miałem więc następnego dnia postanowiłem się wybrac. Garnitur, po ostatnim weselu, został w moim rodzinnym mieście ale znalazłem chociaż elegancką koszulę :).
      10:05 jestem na miejscu. Mam czekac. Za drzwiami głośna muzyka i okrzyki ludzi. Myślę ok, mała impreza w końcu jutro 11 listopad (św. niepodległości - wolne) trochę się bawią.
      Po 15 min. cisza, zaczynają wychodzic nażelowane garnitury, w końcu "menadżer" zaprasza mnie do środka. Postanowił dac mi szansę, przedstawia pięciu osobom, jednej nawet po kilka razy, zawsze zmieniajac imię tej osoby, a wszyscy uważają to za dobry żart (ale raczej nie dla kogoś kto pierwszy dzień w pracy zaczyna - znowu raczej mało poważne).
      Wychodzę wraz z trzema osobami (jedna z nich ma mnie szkolic - Bogdan, myśli że jak się w garnitur od******** to nie wygląda jak pijak) i jedziemy na przystanek, by przejechac 11 przystanków do miejsca gdzie ma mnie szkolic, a wieczorem ma byc z tego test. W trakcie "wycieczki" mnóstwo pytań również osobistych (czy mam auto - no na ten moment to pewnie dla niego było najważniejsze bo może niepotrzebnie na tramwaj idziemy, stan małżeński itd.). Na moje pytanie: czy ten wywiad jest też częścią rekrutacji/szkolenia gośc trochę się speszył. Na pytania jakie są działy i gdzie mogę trafic gośc odpowiada: administracja, no ale to raczej dla kobiet i ze 3 stanowiska są, magazyn - tam odpadam bo nie mam uprawnień na wózki widłowe, dział handlowy - ja mówie, że za bardzo tam nie chcę, i techniczny - to mi odpowiada. Ale on akurat na techniczny nie szkoli i że nie ma sensu żebym dalej z nimi jechał i ewentualnie wieczorem oddzwonią. Po 6 przystankach wysiadłem.
      Dopiero później zainteresowałem sie o co właściwie w tej ofercie pracy chodziło, poczytałem w internecie, tego typu ofert jest oczywiście więcej a sprowadza się to do akwizycji. Nie polecam!
      Aaa to jeden ze znalezionych komentarzy:
      Uwaga w Łodzi na TRAMWAJOWEJ 11 powstała kolejna firma tym razem po EUROACTIV 12 mianowicie DT MAX której menadżerem jest DAMIAN TROMBAŁA CWANIACZEK I ZŁODZIEJ Z ZABRZA. Firma zajmuje się AKWIZYCJĄ ORAZ ROBIENIEM MŁODYM LUDZIOM SIECZKI Z MÓZGÓW, OMIJAJCIE JĄ Z DALEKA! DZIAŁA NA TEJ SAMEJ ZASADZIE CO WW. FIRMY TYLKO TA CIESZY SIĘ NAJGORSZA OPINIĄ SPOŚRÓD WSZYSTKICH W POLSCE!
      • Gość: zzzz Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: 46.113.145.* 21.11.10, 23:10
        Błagam Was: nie interesujcie się w ogóle tą firmą. To jedna wielka lipa!!! Szkoda czasu.
      • Gość: Wrocławianka Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.12, 12:57
        Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej z panem „managerem”. Było bardzo miło i przyjemnie, luźna atmosfera. Rozmowa trwała bardzo krótka max.10 min. Manager nie zadawał mi nawet zbyt wielu bytań, tylko gdzie studiowałam, gdzie pracowałam i czy boję się lub mam alergię na ludzi. Zaproponował mi 2 stanowiska, jedno za 1400 zł netto na stoisku z cyfrą+ lub jako doradca klienta za 2200zł netto. Oczywiście znając psychikę ludzką, każdy zdecyduje się na wyższą pensję, tak samo jak ja ;) Oczywiście po kilku minutach rozmowy stwierdził że wyglądam na kompetentną i na pewno się sprawdzę i zaprosił na drugi etap rekrutacji. Miałam przyjść na drugi dzień rano. Umówiliśmy się na konkretną godzinę, „pan manager” zaznaczył, żebym się nie spóźniła, ze względu że muszą opłacić szkoleniowca i żebym nie marnowała jego czasu, ponieważ specjalnie dla mnie przyjedzie. Kazał także zarezerwować sobie czas do 18, ponieważ pojadę z nim obserwować jak będzie wyglądała moja praca. Na koniec miałam przejść krótki test i rozmowę. Zadowolona wyszłam, ale podejrzane mi się wydało, że wszystko zbyt pięknie wyglądało. W miarę dobre zarobki, niezbyt ciężka praca (miałam tylko przedstawiać oferty i robić wyceny dla klientów) Ponieważ wyznaję zasadę: „jeśli coś jest zbyt piękne, nie jest prawdziwe” zaczęłam mieć wątpliwości. Po powrocie do domu przeglądałam różne fora (także natknęłam się na to). To co czytałam, nie napawało optymizmem lecz wzbudzało we mnie coraz większe wątpliwości. Jednak stwierdziłam, że spróbuję, ponieważ często na forach wypowiadają się zwolnieni pracownicy, nie przyjęci, którzy chcą się zemścić. Jednak gdy poszłam na drugi dzień, na kolejny etap rekrutacji od razu zorientowałam się, że jednak wypowiedzi na forach nie wzięły się z nikąd. Zgłosiłam się do pani recepcjonistki, że byłam umówiona na 2 etap, kazała mi czekać, ponieważ odbywa się spotkanie. Ok. grzecznie usiadłam i czekałam. I zaczęła się szopka, taka jak w poście „Misio”.
        Oklaski , okrzyki, głośna muzyka (what the fuck???). Po chwili wychodzi jakiś młody facet, przepraszając, że czekamy, ale oblewają szampanem kolegi awans (kto normalny pozwala w godz pracy oblewać awans pomyślałam, rozumiem po pracy.). czekam, czekam, muzyka coraz głośniej. Coraz więcej osób się kręci, wszyscy wystrojeni w garnitury (mimo to wiocha, za krótkie albo za długie spodnie, za krótki krawat, wulgaryzmy wykrzykiwane ostentacyjnie między sobą) Po ponad pół godz pytam pani recepcjonistki ile to jeszcze potrwa, stwierdziła, że nie ma pojęcia. Poprosiłam, żeby zapytała ile jeszcze mam czekać. Poszła, a po chwili wróciła i przekazała mi słowa pseudo managera: „miała być pani dyspozycyjna między 10 a 18, jeśli coś się nie podoba możesz wyjść”. Stwierdziłam, że i tak zbyt długo patrzę na tą szopkę i wyszłam.

Ludzie nie dajcie się nabierać, w żadnej szanującej się firmie nie ma takiego wieśniactwa i prostactwa, czyli odnoszenie się do siebie w stylu „ku... no daj się wylać człowieku”, „ja pie..., ale czad”. A poza tym, jak się umawia pracodawca z Tobą na konkretną godzinę na rekrutacje to nie ignoruje Cie, z powodu opijania czyjegoś awansu. Zwykła szopka i robienie z ludzi idiotów.
        • Gość: Wrocławianka Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.12, 12:59
          Chciałam dodać, że taki punkt oszukiwania i robienia ludzi w barana znajduje się we Wrocławiu na placu Wolności 11, pod nazwą Cyfra plus.
          • Gość: ja Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.finemedia.pl 20.07.12, 23:39
            Na pl wolności 11 we Wrocławiu do cyfry plus przeprowadza rozmowy totalny, niedouczony prostak, nie umiejący w ogóle przeprowadzać rozmów rekrutacyjnych, chamidło bez kultury żadnej. Ogólnie sama firma nierzetelna. Rekrutacja trwa non stop, bo proponują ludziom warunki nie do zaakceptowania i ciągle robią rekrutację bo nikt nie chce z nimi współpracować. Ludzie wolą szukać dalej pracy niż zatrudniać w takiej firmie. I jeszcze mają totalny bałagan w firmie, dzwonią do tej samej osoby po 2 razy i zapraszają na rozmowy, ja nie wiem skąd oni się urwali, masakara chyba z choinki. Katastrofa totalna, odradzam zdzierania butów żeby iść na rozmowę do nich, szkoda czasu:)pozdrawiam prostaka i buraka jednym słowem, który nauczył się 3 pytań z podręcznika jak przeprowadzić rozmowę i teraz sra wyżej niż dupę ma, a słoma z butów wystaje:!)
    • Gość: CMA Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: 94.254.128.* 25.11.10, 14:30
      Oto dostałem dziś sms'a z 501359778:
      "Witamy!
      Zapoznalismy sie z Pana/i CV wyslanym do nas na inforpaca. Pragniemy zaprosic na rozmowe kwalifikacyjna ktora odbedzie sie jutro xx.xx.20xx pomiedzy godz. xx.00-xx.00 w siedzibie firmy Canal + w Lodzi na ulicy Tramwajowej 11(wejscie w glebi podworka)Prosimy o zabranie ze soba aktualnego CV."

Moje zgłoszenie na infopraca poszło do firmy DT MAX

Czy mi się wydaje czy oni stwierdzeniem "w siedzibie firmy Canal + w Lodzi" działają na szkodę Canal+ czy C+ interesuje to wogóle czy nie interesuje, że klienci mają później o tej firmie taką opinie??
      • Gość: gosć Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.toya.net.pl 25.11.10, 16:55
        dostałam dokładnie takie samo, pytanie - idziesz? ja po przeczytaniu opinii rezygnuje
        • Gość: CMA Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: 94.254.192.* 25.11.10, 17:27
          W życiu ja już mam dosyć tego chorego kraju i tych s$&%#$, ja chce jedynie normalnych pieniędzy za uczciwą prace żeby godnie żyć, ale wymagam zbyt wiele w łodzi szczególnie/....
        • Gość: gość Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 23:40
          ja tez dzisiaj dostalam sms-a. Po przeczytaniu wiekszości opinii- zrezygnowalam
          • Gość: szukajacypracy Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.toya.net.pl 14.12.10, 10:49
            bardzo sie ciesze ze jest taki temat, rowniez szukam pracy i dostalem zaproszenie od nich na rozmowe, o maly wlos zmarnowalbym ze trzy godziny cennego czasu :) Dzieki wszystkim.
            • Gość: Zocha Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.11, 15:50
              No proszę :) ja dostałam takiego samego smsa. Co oni myślą, że co są -świętymi krowami? a skąd ja mogę pamiętać na jakie stanowisko aplikowałam! Zero profesjonalizmu. Próbowałam pod ten numer zadzwonić, ale oczywiście nikt nie odbiera, no bo po co. Oczywiście nie idę - dla zasady :)
              • Gość: x Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: 217.33.154.* 25.01.11, 16:05
                > a skąd ja mogę pamiętać na jakie stanowisko aplikowałam! Zero profesjonalizmu.

No, dokładnie. Zero.
    • Gość: ambitna25 Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.11, 20:42
      witam !!!
      ja tez dostalam takiego smsa z zamiarem zaproszenia mnie na rozmowe nast dnia wlasnie do Łodzi tylko ze dostalam go o kolo godz 20!! co jest bardzo nieprofesjonalne!! a rozmowa nast dnia okolo 11!!(jestem spoza Łodzi) właśnie na ul.Tramwajowej 11
      Dobrze ze istnieja takie fora gdzie można się dowiedzieć ciekawych rzeczy.
      A co do num to ten sam równiez u mnie się pojawił.Jak te portale z pracą mogą umieszczać takie ogłoszenia!!!
    • Gość: majk Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.11, 16:15
      NACIĄGACZE!!

Polecam artykuł: forum.gazeta.pl/forum/w,63,70642480,115999213,EuroActiv_Tramwajowa_11_Rekrutacja_Ostrzezenie_.html
      • Gość: igła Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.wroclaw.mm.pl 28.01.11, 15:58
        generaknie kase tam zgarnia szef, mówi że umowa sie nie powiesiła itp. wiem bo znajomy tam prcował i podpisane miał kilka tych aplikacji czy dzwonkoów czy biegów a przy wypłacie szef oczywiście ze skruchą dawał mu 10 zł na zachęte.
        • Gość: Don PePe Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.11, 19:03
          Zgadzam się z wszystkimi najgorszymi opiniami, ja usłyszałem jeszcze tekst : będę szczery,szukamy konkretnych ludzi, nie będę rozdawał stanowisk byle komu. Robią ludziom wodę z mózgów i marnują ich czas, podają ogłoszenia pod inną nazwą bo gdyby powiedzieli że to cyfra to nikt by nie poszedł na tę rozmowę, prokuratura powinna się za nich zabrać :D
          • Gość: bylem_tam Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.4web.pl 31.01.11, 09:33
            obecnie firma nazywa się JelTv. byłem u nich na rozmowie. tłum ludzi, muza za ścianą nawala że po kilkunastu minutach głowa zaczyna boleć:/ po godzinie czasu wszedlem na rozmowe (mialem byc miedzy 11-12 bo takiego dostalem smsa). i tak jak wyżej pisali inni, standardowe pytania: "proszę powiedzieć 3 zdania o sobie, jaki tym stanowiska by panu odpowiadał, z staly czy z mozliwoscia rozwoju, dlaczego akurat pan powinien dostać to stanowisko, za jaką kwote (jakie zarobki) bedzie pan wychodzil z usmiechem na twarzy do pracy", po czym zapraszają na poniedziałek (lub inny dzien tygodnia) na godzine 10 w garniaczku i pod krawatem zeby zobaczyc jak to wyglada taki dzien w firmie. czyli jedna wielka ściema!! unikajcie tych ogłoszeń w gratce i w internecie, bo co innego piszą, a na pytanie o dzial z ogloszenia uparcie twierdzą ze takiego ogloszenia na taki dzial nie bylo... ja mialem mieszane uczucia zeby isc do tej pracy ale to co tutaj przeczytalem rozwialo moje wątpliwości. nie polecam nikomu!!
            PS: sms od nich: "witamy!zapoznalismy sie z Pana/i CV wyslanym do nas na infopraca.Pragniemy zaprosic na rozmowe kwalifikacyjna ktora odbedzie sie jutro, 28.01.2011 pomiedzy godz.11.00-12.00 w siedzibie firmy JelTv w Lodzi na ulicy Tramwajowej 11 (wejscie w glebi podworkaProsimy o zabranie ze soba aktualnego CV"
            PS2: uważajcie tez na ogloszenia typu:
            400-800 tyg.-administracja, handel, magazyn. Wybór stanowisk-Pilne!!!, 504-472-678
            Administracja, magazyn, BOK 2000zł/m-c, 42\239-41-11, 42\632-33-10
            te ogłoszenia pojawiają się praktycznie niezmiennie od jakiś 3 lat więc nie ma sensu tam dzwonik bo to kolejni naciągacze. mam nadzieje ze to co napisalem otworzylo komuś oczy. pozdrawiam i życzę znalezienia dobrej pracy
            • Gość: gość Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.03.11, 11:55
              Dzięki za to, co zostało tu napisane. Wasze doświadczenia rozwieją wszelkie wątpliwości osób, które (tak jak ja) wybierały się na tę rozmowę. Otrzymywanie sms-a w późnych (jak na taką informację) godzinach wieczornych jest delikatnie mówiąc lekceważące. Nie wspominam już o tym, że zapraszając kogoś na rozmowę należałoby wpierw zadzwonić i porozmawiać...Sms-em można zaprosić kolegę na piwko albo koleżankę na kawkę...
              Jeszcze raz dzięki wszystkim!
              Jeśli jednak ktoś zdecyduje się na konfrontację, pomimo tych wszystkich negatywnych sprawozdań, dajcie znać jak poszło:)
              Pozdrawiam!
            • Gość: hhhhhh Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 11:41
              lllllllljjjjjj
            • Gość: o.m. Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: 95.175.25.* 15.05.11, 09:26
              niestety ale muszę zgodzić się z przedmówcą...
              miałam niemalże identyczną propozycje pracy. Mójdź dzień próbny wyglądał tak, że ubrana elegancko na ulicach łodzi miałam wciskać przechodniom ich towar! masakra!!!
              naprawdę uważajcie na tego typu ogłoszenia, to oszuści i krętacze.
            • Gość: Nat Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.toya.net.pl 22.11.11, 21:57
              dzięki za informacj- przestrogę. Miałam iść jutro na rozmowę ... oczywiście wcześniej wydrukowac Cv:) Olewam ich i szukam pracy dalej. Pozdrowienia i powodzenia
    • Gość: dd Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.play-internet.pl 21.03.11, 22:56
      powiem szczerze że byłam kilka lat temu na rozmowie w cyfrze+ i dla mnie to są oszuści.Dzień próbny spędziłam tam od 9.00 do 22.00 cały dzień w terenie bez jedzenia picia itd tylko chodzenie po mieszkaniach a na koniec każdemu mówią że zostaje przyjęty.Ja na waszym miejscu nie pchałabym się do tej pracy szkoda czasu.
    • Gość: PPPP Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.158.217.53.pat.umts.dynamic.eranet.pl 24.03.11, 08:48
      SZUKAM OSÓB KTÓRZY ZOSTALI WYCHUJANI
      • Gość: adamiak adam Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.11, 09:24
        Dla mnie ogólnie lipa. Po pierwsze zaproszenie sms-em tylko lepsze by było zaproszenie mejlem. Jak poważna firma może zapraszać na rozmowę smsem, sporo ludzi ma pracę i poszukuje lepszej, więc zawsze trzeba zadzwonić i się konkretnie umówić. Po drugie przypatrzcie się smsowi. Pierwsze zdanie - Zapoznaliśmy się z Pana/i CV. Ostatnie zdanie - proszę zabrać ze sobą aktualne CV. Coś tu nie tak, skoro się zapoznali to po co ja mam jeszcze zabierać je ze sobą.
        • Gość: krecik Re: tramwajowa 11 IP: *.xdsl.centertel.pl 11.04.11, 18:21
          dobrze że to przeczytałem dzieki za olśnienie.
          też dostałe sms i to bardzo mi sie dziwne wydało bo pierwszy raz cos takiego mnie spotkało
          tylko że bez nazwy firmy tylko ulice tramwajowa 11
          już bez nazwy firmy sie reklamują:P
          chamstwo i brak szacunku
          • Gość: gość portalu Re: tramwajowa 11 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.04.11, 11:11
            Dziękuje za informacje ja dostałem wczoraj sms-a od tej firmy krzak (nie wiadomo jaka), ale tam nie idę żadna szanująca się firma nie powiadamia kandydata ubiegającego się o pracę sms-em aby stawił się na rozmowę. Według mnie są śmieszni i nie szanują w ten sposób człowieka.
            • Gość: gość Re: tramwajowa 11 IP: *.play-internet.pl 06.05.11, 00:24
              Jakiś czas temu biuro cyfry + zmieniło siedzibę- mieści się obecnie na Piłsudskiego 141. Po co? Odpowiedź jest prosta- żeby ludzie nie sugerowali się złymi opiniami na forum dyskusyjnym na temat Tramwajowej 11 etc. Trzeba by wielu słów aby napisać o działalności tej instytucji ale szczerze powiedziawszy szkoda mi na to czasu i transferu... Ogólnie ludzie którzy tam pracują to banda glonów intelektualnych i prostaków. Praca tam to oszukiwanie ludzi i samych siebie, prowadzi to do zubożenia umysłowego i powolnej utraty szarych komórek. Tyle.
              • Gość: żaba Piłsudskiego 141 ? IP: *.1and1.pl 06.05.11, 12:46
                Gość portalu: gość napisał(a):
                > Jakiś czas temu biuro cyfry + zmieniło siedzibę- mieści się obecnie na Piłsudsk
                > iego 141. Po co? Odpowiedź jest prosta- żeby ludzie nie sugerowali się złymi op
                > iniami na forum dyskusyjnym na temat Tramwajowej 11 etc.

Dobrze wiedzieć, żeby znowu nie zostać zrobionym w bambuko.
                • Gość: Staszek Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.toya.net.pl 10.05.11, 21:15
                  Dzięki za tą informację! Zmienili także taktykę do mnie zadzwonili, ale telefon się zgadza i faktycznie rozmowa mam być na piłsudskiego 141... szukałem jakiejkolwiek informacji ale oprócz tego forum nie ma nic na temat "wydawnictwa na piłsudskiego 141" zatem pewnie to ta sama firma...
                  • Gość: gość Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.play-internet.pl 12.05.11, 16:50
                    jasne, że zmienili taktykę- jakoś trzeba szukać naiwnych ludzi. Rotacja pracowników w tej ""firmie" mówi sama za siebie. Z całego serca nie polecam, lepiej poszukać innej i przede wszystkim normalnej pracy w miłym towarzystwie.
                    • Gość: Hubcia Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 15:37
                      Zdaje się, że zmienili nazwę na "DT MAX". Ogłoszenia wyglądają identycznie.
                      • Gość: oska Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 00:06
                        dokladnie do mnie tez zadzwonila pani i zaprosila na pilsudskiego 141/143 spytana o imie i nazwisko powiedziala ze to nie istotne, po sprawdzeni nr telefonu i przeanalizowaniu kilku formu wnioskuje ze es media euroactiv i jeltv to ot samo jedno wielkie gowno.
                        • Gość: pracownik Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.toya.net.pl 02.07.11, 15:15
                          To prawda Firma ES MEDIA przeniesiona z tramwajowej 11 na Piłsudzkiego 141/143 (obok Sądu biały budynek po prawej stronie na dole firma Jaspol ,a na 2 pietrze ES media.
                          Firma przeniesiona z pseudo menagerem w krawaciku bez zadnej szkoły a wozi sie jak figo fago he he i z Karolinką za biurkiem na czele to jego konkubina razem mieszkaja .
                          Praca polega na chodzeniu po domach i wciskaniu ludziom cyfry plus od 10 do 20 chodzic po klatkach jak nienormalny i oszukujesz ludzi.
                          Nie idzcie tam szkoda waszego czasu,menago bedzie wam mydlil oczy jak to mozna awansowac i kariere zrobic hehe
                          www.etatuje.pl/oferta-657.html TO JEDNO Z ICH OGLOSZEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          • Gość: lukasz Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.toya.net.pl 08.09.11, 20:25
                            Uważajcie ludzie bo faktycznie firma "SRES mEDIA" prowadzi ciekawą politykę. Każdy kto się zgłosi na szkolenie pracuje, firma ma z tego profity a aplikant kociego balasa. Ja byłem dziś na rozmowie z panem prezesem,którego wygląd na pierwszy rzut oka daje podstawy do tego żeby twierdzić, że to jakaś poważna firma. Niestety polskie realia i dymanie na każdym kroku wyszły po chwili. Posługiwał się jakimiś szablonowymi sekwencjami zdań typu"taki młody dynamiczny nie chce się rozijać?itp itd.Jedno pytanie brzmiało Czy byłbym gotów jutro położyć gładzie w całej firmie? A któreś następne czy przedstawicielstwo handlowe nie było by dla mnie najlepsza alternatywą? Jedna wielka farsa! Moja noga stanęła tam dziś i więcej nie postanie! Nie dajcie się ludzie!
                          • Gość: gość Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.xdsl.centertel.pl 06.07.12, 07:28
                            JA OTRZYMAŁAM TAKĄ WIADOMOŚĆ:
                            "Witam,Chętnie rozpoczniemy rozmowy w zakresie rekrutacji w celu bliższego poznania Pana/Pani kandydatury oraz  przybliżenia proponowanej oferty pracy. Spotkania kwalifikacyjne odbędą się w dwóch terminach â we wtorek 03.07.2012 i w środę 04.07.2012 od godz. 10:00 do 16.30 w siedzibie naszej firmy w Łodzi przy ul. Piłsudskiego 141/143 (okolice Stadionu WIDZEW - szary, dwupiętrowy budynek  po prawej stronie przed Sądem Rejonowym dla Łódź Widzew, biuro na drugim piętrze nad firmą Jaspol). W celu usprawnienia procesu rekrutacji ustaliliśmy dla Pana/Pani termin â 03.07.2012 o godzinie 12:00. Zapraszamy z aktualnym CV.  Prosimy o potwierdzenie, czy jest Pan/i zainteresowana podjęciem takich rozmów."
                            I POWIEM SZCZERZE FACET Z KTÓRYM ROZMAWIAŁAM MA WIĘCEJ SZCZĘŚCIA NIŻ ROZUMU. SZKODA CZASU I PIENIĘDZY NA SPOTKANIE Z TYM PANEM POD KRAWATEM - WIELKI MI INTELIGENT
                          • Gość: RTS Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.13, 07:48
                            Byłem tam niedawno.Tej ku...e pod krawatem, frajerów kazałem szukać na frajerowni, zgarnąlem CV i wyszedłem. Przez okno za mną wyglądali jak szczury z ukrycia.
                        • Gość: Mika Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.12, 15:06
                          Czy te informacje o tej firmie są nadal takie złe?Bo ja wysłałam odpowiedz na ich ogłoszenie i dostałam emila żebym przyszła na spotkanie i zastanawiam się czy to wogóle ma sens.firma, która zamieściła ogłoszenie nazywa się Dt Max
                          • Gość: RG Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.uni.lodz.pl 20.05.12, 03:24
                            nie idź. poważnie nie ma sensu.
                            • Gość: lukasz Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.toya.net.pl 14.06.12, 17:48
                              dzisiaj dostałem takiego maila

Witam,

Po wstępnym zapoznaniu się z aplikacją przesłaną przez portal tablica.pl zapraszam Pana/Panią na rozmowę kwalifikacyjną do siedziby naszej firmy w Łodzi przy ul. Piłsudskiego 141/143 (okolice Stadionu WIDZEW - szary, dwupiętrowy budynek po prawej stronie przed Sądem Rejonowym dla Łódź Widzew, biuro na drugim piętrze nad firmą Jaspol). Z powodu ogromnego zainteresowania i ilości nadesłanych CV rozmowy kwalifikacyjne odbędą się w dwóch terminach – w piątek 15.06.2012 i w poniedziałek 18.06.2012 od godz. 10:00 do 16.30. W celu ułatwienia i usprawnienia procesu rekrutacji ustaliliśmy dla Pana/Pani termin – 15.06.2012 o godzinie 13.30. Zapraszam z aktualnym CV. Proszę o potwierdzenie drogą mailową swojej obecności.
                              Szczegółowe informacje na temat branży oraz proponowanego stanowiska otrzyma Pan/Pani po pomyślnie zakończonej rekrutacji. Decyzja uzależniona jest od preferencji kandydata i dostępności stanowisk.
                              W przypadku problemów ze zlokalizowaniem firmy proszę o kontakt telefoniczny: 502-247-701 (podany numer służy wyłącznie w celu wskazania lokalizacji).

Pozdrawiam
                              M. Zawadzka

UWAŻAJCIE NA TĄ FIRMĘ!!!! NIE POLECAM!!!!
                              • Gość: Agnieszzka Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.12, 20:39
                                Ja dostałam dzisiaj identycznego maila. Słowo w słowo to samo było napisane nawet data i godzina spotkania "wyznaczonego rzekomo specjalnie dla mnie" jest identyczna.
                        • Gość: Sean Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.centertel.pl 03.07.12, 19:09
                          Ci oszuści nadal szukają osób, które będą tyrać u nich za darmo. Oferowali prace mojej narzeczonej. Wystarczyło zerknąć na to forum aby nie dać się zrobić w balona. Dzięki wszystkim za informację.
                    • Gość: Łodzianin Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.13, 03:29
                      Teraz te głąby robią spotkania rekrutacyjne nawet na Sterlinga w takim ładnym biurowcu.Oprócz tego dodam jeszcze od siebie,że Eurotop z Piotrkowskiej 101 to to samo i jak dobrze kojarzę po mordzie na rozmowach jest ten sam kretyn co na Piłsudskiego.Uważajcie jeszcze na agencje Progres bo oni też ładnie w ch...a walą na umowach a o kasie z tej agencji to już zapomnijcie w ogóle.Jobman wcale lepszy od Progresu nie jest bo obiecuję 1500 zł netto a wypłaci 400-600 zł za przepracowany miesiąc i zamiast w terminie to wypłacą wam po 2-3 miesiącach jak wpadnie się tam jak lew i opie... ciężko tego ch...a kierownika to nagle umowa się znajduję i pieniądze za wykonaną pracę.Taki sam złodziej jak ci kretyni z Piłsudskiego i Piotrkowskiej 101 jest również na Piotrkowskiej 107 co prowadzi firmę Nasze Zdrowie obok kawiarenki Dekadencja a teraz nie wiem co tam jest bo coś zmienił ciul dla nie poznaki no i ogłasza się teraz na gumtree.pl także omijać tych sku...synów szerokim łukiem no chyba,że ktoś chce im wpie...spuścić za złodziejstwo i oszukiwanie to ok wtedy ma po co iść. Jak ktoś chce pracy to niech szuka na tablica.pl albo na gumtree.pl bo tylko tam już jest szczątkowo praca ale jednak jest i firmy są wypłacalne.Po agencjach pracy nie macie co chodzić bo nie ma tam pracy. Ewentualnie jak ktoś ma jaja i odwagę to niech opie... jakiś bank z kasy i zainwestuję zajebane pieniądze we własny uczciwy interes to tylko w taki sposób stworzy sobie miejsce pracy. Uważałbym też na Enter Finance na Dowborczyków bo wydaje mi się podejrzana ta firma. Niby praca na cały etat a w rzeczywistości 7 zł netto i praca 6h dziennie + prowizja ale umowa o dzieło bez szans na umowę zlecenie czy umowę o pracę + praca od pn do pt bez sb i nd. Za dobrej opinii ta firma niema w internecie. To samo jest jeżeli chodzi o jakąś firmę na Łagiewnickiej co sprzedaję jakieś usługi systemem D2D czyli akwizycja, ta firma jest opisana szczegółowo na www.pracadokitu.com także jak zadzwonią do was w sprawie pracy stosować te zasady : zapytać się co to za praca i za jaką stawkę,jaka jest umowa, jaka to branża, poprosić o dane kobiety bądź faceta dzwoniącego, wołać adres, nazwę firmy, pytać dosłownie o wszystko i nie bać się bo to tylko rozmowa przez telefon. Jak chcecie uczciwych pracodawców wypłacalnych co płacą w terminie to wam powiem tak, że na dzień dzisiejszy dużą rekrutację ogłosiła firma cardif services bnp paribas group na fabrycznej w textorial parku i na łąkowej 11 bo mają 2 oddziały w Łodzi, co prawda jest to praca na infolinii 6h dziennie i w ciągu miesiąca trzeba przepracować minimum 80-110h ale można więcej max. 12h dziennie i jest stała pensja nawet jak się nic nie sprzeda + prowizja. W tygodniu czyli od pn do pt 6 zł z groszami netto a w sb 7 zł z gorszami netto. Mało ale ważne,że płacą na czas ale są też bonusy tygodniowe, bonusy grupowe, bonusy indywidualne także ok. 1500 zł - 2000 zł i więcej przy 80-110h można zarobić. Różni ludzie tam pracują, jest możliwość awansu na lider teama, trenera, kierownika, jest szansa na umowę o pracę, na dzień dobry dają umowę zlecenie na pół roku z czego po 3 miesiącach stawka rośnie z 8 brutto na 8,50 brutto a w sb z 9 na 9,50 brutto. Wymagania to trzeba zrobić sobie świadectwo nie karalności, które kosztuję 50 zł ale zwracają w całości kasę za świadectwo takie, szkolenia są darmowe no i trzeba mieć minimum średnie wykształcenie. Czytają cv i sprawdzają wykształcenie także nawet jak ktoś ma rok do matury bo chodzi do zaocznego lo to nie ma szans na pracę tam nawet jak to będzie 3 czy 4 semestr. Musi być lo skończone z maturą to absolutne minimum żeby dostać tam pracę. Grafik można dopasować do siebie także tutaj jest całkiem całkiem. Na razie pracuję krótko, początki nie były łatwe, nie jest to praca marzeń ale na razie przetrzymam tam a w między czasie będę sobie szukać lepszej pracy ewentualnie jak nic ciekawego nie znajdę to wyjadę za pracą do Niemiec.W Cardifie płacą terminowo, każdy wam to powie, kto tam pracuję tylko właśnie będą narzekać na strasznie niskie stawki na początek ale tak to źle tam aż tak nie jest.Cardif ogłasza się na gumtree także pisać śmiało cv a na pewno was zatrudnią. Lepsza taka praca niż żadna bo niestety ale w Łodzi nie ma żadnej pracy nawet na wózki widłowe nie ma ani na rozładunek towarów ani na magazyn nic :(
                      • Gość: ddd Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.13, 21:34
                        Właśnie odpisałem na emaila tego "pracodawcy". Poniżej całość odpowiedzi. Co ciekawe zaproszenie na rekrutację przyszło z adresu sekretariatdemax. Jestem ciekawy, czy właściciel firmy w Bytowie (wyposażenie wnętrz) byłby zainteresowany tak wątpliwą reklamą nazwy Jego firmy.

Witam,
                        Pani Anna Zawada
                        Specjalista ds. Rekrutacji

Zapraszam do lektury:

forum.gazeta.pl/forum/w,63,92440008,,tramwajowa_11_Cyfra_plus.html?v=2
                        lub

expressilustrowany.pl/po-naszym-artykule-cyfra-plus-pozwie-firme-eurotop,artykul.html?material_id=5047a47ffbaedde43e000000&4fabaf0a16f1dada34000000-strona=3&m4ce3e2767233c7ff52020000-komentarz-strona=1&m4ce3e2767233c7ff52020000-komentarz-sort=desc&4ede02329a22dd174c010000-strona=2
                        Także Pani Anno, zdrowia życzę w poszukiwaniu kolejnych "naiwnych". Akwizycja i współpraca z "niepewnymi" kontrahentami mnie nie interesuje. A żeby to stwierdzić wystarczyło 5 minut z wujkiem Google.
                        Na przyszłość proszę precyzować opis stanowiska i nie wymyślać górnolotnych nazw, co zaoszczędzi niektórym czasu, a Pani "zbędnej energii".

Mimo wszystko pozdrawiam i nie życzę powodzenia w oszukiwaniu ludzi (żerowaniu na nich) :)

ode mnie: treść ogłoszenia
                        tablica.pl/oferta/zatrudnimy-osoby-na-stanowisko-reprezentantow-ID2Hk1x.html
                • Gość: grzesiek Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.11, 15:43
                  wielkie dzięki za info. już wiem na 100% że tam nie pójdę. byłem oczywiście na tramwajowej. pozdrawiam
                  • Gość: dynix Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.teoc.pl 25.07.12, 00:01
                    firma nadal poszukuje kretynow do pracy ja dostalem takie maila wiec lekko zmieniona forma nic wiecej do tego mial wyslany z jakiegos prywatnego adresu:/ sciema , dlatego zaczalem czytac o tym i wszystko juz wiem. Dobrze ze nie pojechalem tam bo mialem byc jutro i tylko bym stracil czas i paliwo na ten badziew.

Po zapoznaniu się z Pana/i CV chcielibyśmy zaprosić Pana/i na spotkanie rekrutacyjne.

Rozmowa odbędzie się w środę 25/07/2012 o godz. 12:00 w siedzibie firmy w Łodzi przy ul Piłsudskiego 141.
                    Jadąc od Centrum w kierunku Stadionu Widzewa należy wysiąść na przystanku Konstytucyjna, przy Lidlu znajduje się ulica, którąnależy kierować się w dół, w stronę niebieskiego budynku (dawna piekarnia P1) naprzeciw niej znajduje się szary dwupiętrowy budynek, II piętro. Zapraszamy Pana/ią z aktualnym CV. Prosimy o potwierdzenie obecności drogą mailową.

telefon kontaktowy- 797 665 807

Z poważaniem

• Gość: Sylwia Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.smrw.lodz.pl 25.07.12, 02:04
                      ooo proszę. Ja dostałam takiego:

kasiek_9 kasiek_9@o2.pl
                      17:08 (8 godz. temu)

do mnie
                      Witam,

Po zapoznaniu się z Pana/i CV chcielibyśmy zaprosić Pana/i na spotkanie rekrutacyjne.

Rozmowa odbędzie się w środę 25/07/2012 o godz. 11:30 w siedzibie firmy w Łodzi przy ul Piłsudskiego 141.
                      Jadąc od Centrum w kierunku Stadionu Widzewa należy wysiąść na przystanku Konstytucyjna, przy Lidlu znajduje się ulica, którąnależy kierować się w dół, w stronę niebieskiego budynku (dawna piekarnia P1) naprzeciw niej znajduje się szary dwupiętrowy budynek, II piętro. Zapraszamy Pana/ią z aktualnym CV. Prosimy o potwierdzenie obecności drogą mailową.

Z poważaniem

W. Olgowska

Dobrze, że teraz weszłam sprawdzić informacje o tej 'firmie', bo bym na darmo jechała tylko.
                      • Gość: gordis Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.devs.futuro.pl 03.08.12, 09:37
                        Dzięki Wam wszystkim, raz już byłem na rozmowie w tej firmie, na szafce prezesa były rękawice bokserskie, i znowu dziś dostałem to ogłoszenie, ale dobrze że to sprawdziłem , wcześniej olałem jak zobaczyłem że nie mogę się nic konkretnego dowiedzieć to charakterze pracy. I znów odpisałem na jedno z ich ogłoszeń i ciesze się że sprawdziłem. Szkoda czasu, pozdro dla Was wszystkich.

Witam,

Po zapoznaniu się z Pana CV chcielibyśmy zaprosić Pana na spotkanie rekrutacyjne.

Rozmowa odbędzie się w piątek 03/08/2012 o godz. 11:30 w siedzibie firmy w Łodzi przy ul Piłsudskiego 141.
                        Jadąc od Centrum w kierunku Stadionu Widzewa należy wysiąść na przystanku Konstytucyjna, przy Lidlu znajduje się ulica, którąnależy kierować się w dół, w stronę niebieskiego budynku (dawna piekarnia P1) naprzeciw niej znajduje się szary dwupiętrowy budynek, II piętro. Zapraszamy Pana z aktualnym CV. Prosimy o potwierdzenie obecności drogą mailową.

Z poważaniem

W. Olgowska

• Gość: gość Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.12, 12:38
                          dziś otrzymałam identyczną wiadomość? Możecie mi coś powiedzieć o tej firmie ?
                          • Gość: avon Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.toya.net.pl 20.09.12, 20:48
                            jest 20 września i otrzymałam identyczną odpowiedź- czyli te same maile już od tylu m-cy wysyłają, to nie jest normalne :/ odpisałam im, że przyjdę ale nie było nazwy firmy więc coś mnie tchnęło i wpisałam nazwisko tej babki z treści maila w google i... wyskoczyły mi Wasze ostrzeżenia! Dzięki za nie bo bym na marne jechała! Jak można żerować na tym, że ludzie nie mają pracy?!
                      • Gość: Amy76 Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.246.130.96.rev.vline.pl 16.10.12, 16:01
                        Ja dzisiaj otrzymałam maila:
                        "Witam,

Chciałabym zaprosić Panią na rozmowę rekrutacyjną celem przedstawienia oferty pracy oraz bliższego zapoznania się z Pani kandydatura.

Spotkanie zaplanowane jest na środę 17/10/2012. Panią zapraszam z aktualny CV na o godz 11:15 do siedziby firmy w Łodzi przy ul Piłsudskiego 141/143.

Opis lokalizacji biura:

Jadąc od Centrum w kierunku Stadionu Widzewa należy wysiąść na przystanku Konstytucyjna, przed Lidlem znajduje się ulica, którą należy kierować się w dół, w stronę Sądu Rejonowego dla Łodzi Widzew. Tuż przed nim, po prawej stronie znajduje się szary dwupiętrowy budynek.

Zapraszamy na II piętro. Proszę o potwierdzenie obecności droga mailową.

Telefon kontaktowy w przypadku problemów z dojazdem - 787-272-443

Serdecznie pozdrawiam
                        Olga Sawoń"

Zero profesjonalizmu :/ Mail wysłany z prywatnej skrzynki, zero telefonu w sprawie rozmowy, zero nazwy firmy,... KOSZMAR! Dobrze, że zanim tam pojechałam sprawdziłam w necie co w trawie piszczy. Na pewno tam się nie wybiorę.
                        • Gość: ana Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.opoczno.mm.pl 16.01.13, 16:23
                          witam, prosze napisać co Pani sprawdziła w necie o tej firmie, tez jestem zaproszona na jutro 17.01.2013r. na rozmowę a właściwie to juz na 7 godz. kursu.
                        • Gość: andre Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.tvsky.pl 29.01.13, 17:26
                          no i co piszcze??
                        • Gość: a do mnie to wysli Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.toya.net.pl 24.05.13, 12:51
                          Po zapoznaniu się z aplikacją przesłaną na ogłoszenie o pracę
                          zapraszam na rozmowę rekrutacyjną . Podczas spotkania chcemy przede
                          wszystkim lepiej poznać kandydata, doprecyzowując informacje zawarte w
                          CV. Po tym etapie informujemy o wynikach rekrutacji i zapraszamy wybraną
                          osobę do firmy, celem dopełnienia niezbędnych formalności.
                          Rozmowa rekrutacyjna odbędzie się w poniedziałek 27/05/2013. Zapraszam z
                          aktualnym CV o godz. 9:15 do siedziby firmy w Łodzi przy ul Piłsudskiego
                          141/143.

Opis lokalizacji biura:
                          Jadąc od Centrum w kierunku Stadionu Widzewa należy wysiąść na
                          przystanku Konstytucyjna, przed Lidlem znajduje się ulica, którą należy
                          kierować się w dół(pomarańczowy budynek z wielkim napisem
                          Piłsudskiego 135),następnie dalej w stronę Sądu Rejonowego dla Łodzi
                          Widzew. Przed
                          brama wjazdowa do sądu – przed napisem ANILANA - po prawej stronie
                          znajduje się biały bar a za nim szary dwupiętrowy budynek. Zapraszam na
                          II piętro.

Pozdrawiam.
                    • Gość: gość Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.toya.net.pl 08.10.12, 20:56
                      Ja dziś dostałam to samo, ze zdziwieniem o co chodzi przecież nawet nazwy firmy nie ma, coś mnie tknęło i zaczęłam szukać po forum i dziękuję Wam kochani za drogocenne informacje. Zaoszczędziłam czas i kasę na bilety...
                    • Gość: byly pracownik Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.12, 22:55
                      jedno wielkie gowno, mozna porownac to do sekty, bo najpierw wszystko pieknie ladnie bedzie kupa kasy to jest takie latwe to wciskanie klamanie ludziom potem kasa normalnie potem sie zaczyna ze twoje podpisane umowy sie nie wieszaja choc widziales antene i wiesz ze to ta chata "trenerzy" czyli lowcy nowych frajerow oklamuja na kazdym kroku szef firmy to ciec bez szkoly ktory opowiada caly czas te same historie ktore potem mozna uslyszec u "trenera" a pani M Zawadzka ma na imie Katarzyna.
                      • Gość: Tomek Re: Piłsudskiego 141 ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.13, 08:52
                        Dzieki za info, ale z Ciekawosci przejde sie tam i zobacze co to za firma i jacy ludzie w nim pracuja :)
              • Gość: kamilp4 Re: tramwajowa 11 IP: *.budimpex.net 02.06.11, 16:48
                Witam wszystkich. Ja również zostałem zaproszony na rozmowę, miałabyć jutro o 12 ale raczej się nie wybiorę. Zastanawiało mnie to, że kobieta która do mnie dzwoniła nie potrafiła podać nazwy stanowiska na jakie aplikowałem, zacząłem szukać informacji na temat firmy. I tu się zgadza, Piłsudskiego 141/143, natomiast nazwa firmy to ES MEDIA, taką informację otrzymałem, numery telefonów, z których było połączenie(dzwonili 2 razy w ciągu godziny) również się zgadzają (509577215,501359778). Orientuje się ktoś czy jest tam w ogóle podstawa, czy tylko prowizja? Jeszcze jedno, aplikowałem na ogłoszenie w DT MAX(później się doszukałem). Pozdrawiam
                • Gość: gość Re: tramwajowa 11 IP: *.play-internet.pl 16.06.11, 17:44
                  kolego nie ważne gdzie aplikowałeś oni już mają swoje sposoby aby Cię tam zwerbować, "praca" tam jest tylko na prowizji i nic więcej poza tym 12h pracy( wg ich 8 zasad trzeba pracować 8 h lub tyle ile jest konieczne aby osiągnąć zamierzony cel=D ) nikt nie dowie się na początku jakie to stanowisko, dopiero jak już zaproszą po rozmowie na dzień próbny, pójdziecie z TRENEREM w teren o on sam w drodze z biura na przystanek będzie wymijająco udzielał odpowiedzi na pytanie o rodzaj pracy, tyle.=)
    • Gość: "Panie Krzysiu" Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.tvsat364.lodz.pl 10.06.11, 14:08
      UWAGA: firma nazywa się teraz ESMedia z siedzibą przy al. Piłsudskiego 141/143; ktoś niżej podaje nr-y telefonów z jakich korzystają, do mnie dzwonił ten na 509... Zero inf nt. stanowiska i czegokolwiek, dobrze że są fora i człowiek rozsądnie sprawdza, jak słodki głosik oznajmia tylko że "ESMedia i wysyłał pan do nas cv" to normalna firma to raczej nie jest. Pani się nie przedstawiła.
      • Gość: gość Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.play-internet.pl 16.06.11, 17:48
        no jasne, że to nie jest normalna firma, praca jest niewdzięczna chodzisz po ludziach i prosisz się żeby wpuścili cię do domy- to zwykła AKWIZYCJA! a Tak poza tym to ta pani ze słodkim głosikiem nazywa się Karolina=)
        • Gość: loo Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.toya.net.pl 17.06.11, 13:53
          Właśnie stamtąd wróciłem. Po wyjściu z rozmowy dalej nie wiedziałem co to była za oferta pracy :D byli ludzie z ogłoszeń o tele prace, ja trafiłem na pracę zdalną i był też ktoś na magazyniera. Rozmowe oceniam jakie pijarowsko-marketingowy bełkot o niczym. Koleś w garniaku pewny siebie i walił mi ścieme, że mają pod sobą korporacje i firmy logistyczne :D i jaki kręcił głową, że nie mam wyższego wykształcenia jako informatyk :D bo odpowiedziałem jakiej pracy szukam, że interesuje mnie administracja systemami na poziomie dużych firm.
          Po wyjściu powiedziałem innym, że to ściema ta praca, mimo że teraz się dowiedziałem z forum co to za firma. Byłem też kiedyś w MT Marketing ale już nie doszło do rozmowy w garniaku. W FM tych od N też się kiedyś znalazłem i po wyjściu ludziom w długiej kolejce powiedziałem że to akwizycja i żeby się nie nastawiali na nic innego. Cześć sobie darowała.
          • Gość: gość Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.play-internet.pl 17.06.11, 22:46
            i bardzo dobrze zrobiłeś, trzeba to jakoś nagłośnić bo tak ludzi oszukiwać nie można. Najbardziej mnie śmieszy fakt, że oni każą wybierać między studiami a pracą- według nich rozwojową. Chyba są niepoważni. Ludzie którzy tam pracują nie maja żadnej szkoły: jeden był cieciem na parkingu, inny chyba nawet nie skończył liceum a uważają się za nie wiadomo co. Mówią, że po studiach nie ma przyszłości ale do jasnej anielki logiczne jest, że bez studiów tym bardziej=) z resztą dla chcącego nic trudnego.
            • Gość: PAKO Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 13:55
              Witam, do mnie dzwonila baba z ESMEDIA we czwartek i juz na piatek na 12 mialem sie stawic na spotkaniu...ale nie moglem, bo tego samego dnia mialem tez rozmowe w innym miescie. Zatem poprosilem o przelozenie spotkania na poniedzialek na 12.. w piatek znowu jakas paniusia dzwonila do mnie z ESMEDIA zeby w sobote przyjechal na rozmowe...ale ja mowie ze juz ustalone na poniedzialek. To chyba ta Karolina... a drugi telefon to inna. Maja niezly burdel ze nie wiedza czy już dzwonily do danego kandydata czy nie. Po przeczytaniu waszych opinii REZGYGNUJE Z TEJ AKWIZYCJI! Nie po to studiowalem 4lata informatyki zeby łazić po domach i wciskac ludziom KIT. Powiem WAM jeszcze, ze ze 3tyg. temu dzwonil inny facet do mnie w sprawie pracy... i zapytal tylko czy jestem zainteresowany placą 3-4tys. euro na miesiac. hehehe... noo i umówiliśmy się na spotkanie w MANUFAKTURZE....ale TEZ NIE PRZYJECHAŁEM, bo wyczułem temat, że to akwizycja!!! i ŚCIEMA!!! PEŁNO teraz cwaniaczków,którzy chcą NAS wykorzystać. Pozdrawiam
              • Gość: krzychu_viliian Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.opera-mini.net 21.06.11, 20:23
                pracowalem w tej firmie ok 7 tygodni.... To jedna wielka lipa. Wszystko sie zgadza z prowizjami itp, ze w pierwszym okresie szkoleniowym zarabia sie 90zl od instalacji.... Tak powinno byc, ale ludzie szkolacy zeby przypisac dochod sobie mowia ze prezentacja nie byla przeprowadzona prawidlowo, i to sie nie liczy, i to oni dostaja ta prowizje bo to ich podpis widnieje na umowie....

No wlasnie szkoleniowcy.... To tak naprawde osoby ktore pracuja po 2,3 tygodnie.... Nie posiadaja zadnej wiedzy zgodnej z zasadamy d2d, nie umia rozmawiac z klientami, sa jednokrotnie nigrzeczni i wulgarni (ano sam krawat dresu nie wymarze).... I oni maja byc szkoleniowcami.... Nie spotkalem tam ani jednej osoby ktora mialaby skonczone studia (poza wspomniana wczesniej Karolina ktora jest konkubina szefa).

W siedzibie firme (o ile dwa pokoje z biurkami mozna tak nazwac) non stop gra glosna muzyka, slychac wulgarne slownictwo i pracownicy nawzajem robia sobie glupie zarty z siebie..... Ano nie mozna oczekiwac klasy od personelu ktorego 90% nawet nie skonczyla zawodowki....

Aha i jeszcze jedno.... Firma regularnie zmienia adres i publikuje ogloszenia na stanowiska ktorych nie oferuje i po przybyciu na rozmowe oszukuja ze "pewnie sie w centrali pomylili".... Jedna wielka lipa i sciema, nie wierzcie w to. Pozatym co to za umowa o prace bea podstawowej pensji.... Zadna szanujaca sie firma czegos takiego nie zaoferuje..... no i oczywiscie pierwsze 4 tyg pracujesz na gebe....

Odradzam wszystkim..... I ta ich kariera i awanse na asystenta i menagera to lipa.... Zazwyczaj po miesiacu lub dwoch dziekuja pracownikom. Ja juz 12 tydzie czekam na wynagrodzenie za prace. Ale bez umowy nawet do sadu nie moge isc.
                • Gość: danuelo2 Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.play-internet.pl 26.06.11, 23:56
                  WITAM!!!

Odradzam wszystkim tą firmę. Kiedy przyszedłem na rozmowę, VEL MENADŻER pytał o łatwość w nawiązywaniu kontaktów itp... Zaproszono mnie na dzień próbny który okazał się CHODZENIEM PO DOMACH i NACIĄGANIU LUDZI NA PODPISANIE ABONAMENTU CYFRY +..
                  Byłem z niejakim Bogdanem co mu się kuchnia spaliła ( OPOWIADAŁ O TYM FAKCIE KIEDY TYLKO LUDZIE ZACZĘLI KRĘCIĆ NOSEM NA OFERTE I PODKREŚLAŁ,, ŻE WSZYSTKO PRZEZ UNIĘ )

Najlepsze było jak wciskał ciemnotę że ES MEDIA połączyła wszytkie platformy i dzięki temu Cyfra + ma wszystkie kanały dostępne w Polsce :D:D.. TO JESZCZE MAŁO !! :d:d

Najlepszym chwytem Bogdana było mówienie ludziom że wysyłał studnetów żeby powiadomili mieszkanców o jego przyjściu. Kiedy ludzi kręcili głowami mówiąc że nikogo nie było
                  z ust Bogdana padały słowa " tylko ich zabić, 5 minut i kawałek stołu potrzebuje to wszystko wyjaśnie"

Następnie Bogdan mówił że jest wysłannikiem ES MEDIA i chodzi bo domach w związku z wymianą sygnału analogwego na cyfrowy. Bogdan wciska ludziom że po tym jak otrzyma od domowników dowód i drugi dokument potwierdzający tożsamość "dzwoni do centrali po to, aby centrala sprawdziła czy domownicy mogą otrzymać dofinansowanieOTRZYMAĆ DOFINANSOWANIE z Unii na założenie Cyfry + " :D:D:D. Następnym mega kitem są zniżki jakie daje Bogdan K\kiedy tylko zauważy np legitymacje rencisty, legitymacje osoby niepełnosprawnej itp.

JEDNA WIELKA ŻENADA!!

Szef na Piłsudskiego jest mega przemądrzały. Cuchnie od niego odbytymi kursami typu "jak manipulować klientem" , "jak wpłynąć na decyzje innych".

Ogólnie nie polecam PSEUDO FIRMY. STRZEŻ BOZIU OSOBY STARSZE PRZED TYMI AKWIZYTORAMI.
                  • Gość: gość Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.play-internet.pl 27.06.11, 19:45
                    hahahahahahaha nie no Bodzio jest przegięty =) Znam frajera i powiem, że chyba zmienili taktykę bo wcześniej wciskał ludziom, że w ogóle nie będzie sygnału analogowego i że lepie wcześniej, za jego pośrednictwem zmienić telewizję na najlepszą! Zawsze jak gadał z ludźmi to nie dał im dojść do głosu, pie...ł trzy po trzy, pluł na wszystkie strony żeby aby podpisać umowę. Mnie osobiście nie lubił, nie lubił nikogo kto ma swoje zadnie i potrafi na forum powiedzieć co o tym myśli. Moim zdaniem dni tej pseudo firmy sa policzone, albo zajmie się tym prokurator albo oszukany klient pójdzie w odpowiednie miejsce i skończy się rumakowanie. Poza tym wiele razy szef gadał o związkach w pracy, że są szkodliwe, że trzeba zająć się pracą bo to są nasze pieniądze a sam hipokryta śpi z sekretarką! Hehe a wracając do Bogdana to on był cieciem na parkingu a teraz udaje nie wiadomo kogo! Również odradzam pracę tam bo to starta czasu i cennej energii życiowej=)
                    • Gość: ES FRAJERZY Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.play-internet.pl 27.06.11, 23:30
                      Fakt.. Mam nadzieje że na praktyki tej firmy znajdzie się jakiś paragraf. A Bodzio :D:D
                      Mówicie o tym facecie z nadwagą oraz naroślą na nosie?? :D:D Jak byłem na tym obesra..nym, dniu próbnym to wsiedliśmy tramwaj. Myśle sobie - taka dobra firma a jedziemy w nieznane tramwajem??? Ja miałem ze sobą bilet miesięczny a Bodzie jechał na gape. Na przystanku wsiedli KANARZY i bodzio kleił głupa że zna dyrektora MPK i wszystko z nm jest załatwione :D:D
                      To był pierwszy impuls do zastanowienia się w co się pakuje.. Potem standardowo... naciąganie starszych ludzi oraz alkoholików.
                      Bogdan ciągle kłamał że do obsadzenia jest 40 różnych stanowisk itp :D:D
                      Na koniec dnia powiedziałem mu oraz menadżerkowi co myśle o tej firmie. Jaki ogromne oczy zrobił pseudo MENADŻER, kiedy to ode mnie dowiedział się że Cyfra + którą wciska ludziom sprzedała część meczy Ekstraklasy Polsatowi :D:D NIe wiedział co powiedzieć..

Propounje popisać na adresy mailowe redaktorów różnych gazet. Może ktoś opisze praktyki ES media w prasie.. Jakby coś to kontakt 123tomk7@gmail.com
                      • Gość: gość Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.play-internet.pl 28.06.11, 01:13
                        A kojarzysz może oprócz Bodzia jeszcze innego frajera, który urodą nie grzeszy, ma wielkie odstępy pomiędzy zębami i ogólnie wygląda jak małpa? Nazywa się Grzesiek i trzyma sztamę z Bodziem=) Tak na marginesie to szef mi również wciskał kit co do Cyfry + ale teraz już wiem, że nawet swoich pracowników okłamywał i wkładał im gó... do głowy a oni nieśli to w świat jak idioci prosząc się o to aby ktoś wpuścił ich do domu. żenada...
                      • Gość: ES frajerzy Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.play-internet.pl 28.06.11, 10:26
                        Nie znam. Byłem tylko na dniu próbnym i łaziłem z Bodziem - kłamczuchem
                        • Gość: gość Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.play-internet.pl 28.06.11, 11:00
                          może to i lepiej, że nie znasz=) Widziałeś Bodzia- znaczy widziałeś już bardzo dużo=) pzdr
                          • Gość: adi Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.toya.net.pl 02.07.11, 14:43
                            wielka sciema
                            • Gość: ddwd Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.toya.net.pl 02.07.11, 15:01
                              ES Media to Dt MAX firma przeniesiona z Tramwajowej 11
                              • Gość: pracownik Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.toya.net.pl 02.07.11, 15:11
                                To prawda Firma ES MEDIA przeniesiona z tramwajowej 11 na Piłsudzkiego 141/143 (obok Sądu biały budynek po prawej stronie na dole firma Jaspol ,a na 2 pietrze ES media.
                                Firma przeniesiona z pseudo menagerem w krawaciku bez zadnej szkoły a wozi sie jak figo fago he he i z Karolinką za biurkiem na czele to jego konkubina razem mieszkaja .
                                Praca polega na chodzeniu po domach i wciskaniu ludziom cyfry plus od 10 do 20 chodzic po klatkach jak nienormalny i oszukujesz ludzi.
                                Nie idzcie tam szkoda waszego czasu,menago bedzie wam mydlil oczy jak to mozna awansowac i kariere zrobic hehe
                                www.etatuje.pl/oferta-657.html TO JEDNO Z ICH OGLOSZEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                • Gość: malu.tkaa Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.146.207.161.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.07.11, 18:43
                                  Dosłownie, wszystko sie zgadza, jeśli nie chcecie marnować czasu jak tylko słyszycie "es media" od razu powinno dać Wam to duzo do myślenia, praca to śmiech naciaganie ludzi.. i jedno wielkie oszustwo wystawiaja ogloszenia z miliona maili zeby tylko człowiek sie nie pokapował o co chodzi, niczego nie maja one wspólnego z praca króra przyjdzie Wam wykonywać a jak dzwoni do Was przemiła Pani nawet potrafi zmieniać nazwiska zebyście tylko nie pokapowali sie o co chodzi, żenada.. Dziewczyny tez nalezałoby przestrzec przed "praca w biurze" dzwonisz do ludzi i namawiasz ich na ten syff a jak na "okresie próbnym" chcesz dowiedzieć sie o podstawowe warunki w jakim przyjdzie Ci pracować (przecież do ich obowiazków należy poinformowanie choć o podstawowych rzeczach) słyszysz ze sie niczego nie dowiesz bo dopiero po zatrudnieniu omawia sie warunki (no śmiech.. a co jeżeli one mi nie odpowiadają, po co mam męczyć sie na okresie próbnym??, zapewne po to żeby być darmowa siłą robocza bo przecież nikt Ci za to nie zapłaci jezeli odejdziesz) ODRADZAM Wam wszystkim z całego serca i życze powodzenia w szukanu UCZCIWEJ pracy:)
                  • Gość: Iza Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.181.126.11.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.05.12, 12:28
                    dzięki ci Boże za internet! właśnie dzisiaj była umówiona na szkolenie z owym Bogdanem i super że trafiłam na to forum bo zaoszczędziłam kupe czasu i paliwo :)
    • Gość: gość Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.materne.pl 28.07.11, 14:50
      dobra to co proponujesz??=)
      • Gość: anonim Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.11, 10:21
        W Polsce jest 13 takich biur. Wszystko działa poprzez manipulacje. Menager minipuluje trenerami, trenerzy nowymi. Każdy liczy na awans kiedy to tylko "program" do zrealizowania i utrzymanie pracowników. Menager mówi to co jego pracownicy chcieliby usłyszeć, dlatego naiwni zastają tam na dłużej.
        Wyjazdy w teren wiążą się z posiadaniem samochodu i tankowaniem. Jak to wygląda? Pracownicy jeżdżą prywatnymi samochodami i nie wiedząc o tym tankują oni, ponieważ szef odtrąca trenerom z wypłaty, o czym oczywiście dowiadują się po upływnie jakiegoś czasu.
        Zarobek to nie jest 100zł. I nie jest od podpisanej aplikacji, a od ZAMONTOWANEGO sprzętu. Czyli nie ważne że namówisz ludzi, na Twoje konto pójdą pieniądze kiedy monter pojedzie do danych ludzi. To nie jest 100zł tylko 80, 60 czy 50 w zależności od wysokości abonamentu.
        Praca pełna haczyków, niedomówień i manipulacji.
        Gorąco wręcz polecam.
        • mig-33 Re: tramwajowa 11 Cyfra plus 19.08.11, 08:19
          Nie uważacie że sprawę należało by poruszyć w Urzędzie Skarbowym, Urzędzie Pracy, UOKiK, a może w mediach ponieważ są uchybienia przy zatrudnieniu i przy strefie klienckie. A tak na marginesie zna ktoś meila do cyfry + w warszawie?
          • Gość: emka Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.materne.pl 19.08.11, 15:52
            nie znam ale jeśli chodzi o firmę akwizytorską czyli taką jak w Łodzi to nie ma co się z nimi kontaktować, a sprawę faktycznie można by nagłośnić bo to co robią z ludźmi to zwykłe oszustwo są perfidni w swoich działaniach i lepiej na nich uważać. Nie mam czasu łazić po urzędach ale jeśli chcesz mogę w paru kwestiach pomóc. pozdrawiam
            • Gość: Grzesiek Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.154.rev.vline.pl 24.08.11, 19:13
              Widzę, że to interesująca firma. Do mnie nawet nie zadzwonili tylko dostałem maila.
              Z informacji podanych na tym forum wynika, że nie warto jechać na rozmowę.
              Dobrze, że jest internet i takie forum jak to tutaj.
              • Gość: Justi Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.11, 13:50
                Ja miałam dzisiaj rozmowe w Zabrzu(ES Media) rozważałam to bo na ofercie pracy proponuja 1800-2400 brutto jednak przeczytaniu forum stwierdzam że niewarto;) Po czym 20 min temu Pani z Zabrza dzwoni do mnie ponownie z zaproszeniem na jutro. Troche to dziwne że niby zarobki 1800-2400 i to nawet doświadczenia nie jest wymagane. Czyli ogólnie jedno wielkie gó...? Tzn. się chodzi i wciska cyfre +?
                • Gość: Monika Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.play-internet.pl 25.08.11, 14:53
                  Dokładnie polega to na okłamywaniu ludzi wciskajac im kity typu : wasza okolica z wiazku z wymiana nadajnikow z analogowych na cyfrowe dostala na ten cel dofinansowanie z UE jesli sie na to nie zgodzicie przepadnie wam ta doplata i bedziecie musieli placic 1500zl zamiast i tutaj pada kwota ktora jest rozna zależy na ile ps HANDLOWIEC ( bo tak sie nazywaja ) oceni goscia i ile mu sie uda z niego wyrwac kasy To tylko jeden z kilkunastu chwytow ktore maja przygotowane zeby oszukiwac ludzi
                • Gość: emka Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.materne.pl 25.08.11, 15:52
                  tak, chodzisz i wciskasz cyfre, szkoda czasu. To forum to dobra rzecz bo pozwala nie przekonać się na własnej skórze jacy to oszuści, mam nadzieje , że większość po przeczytaniu tych postów nie pójdzie tam do pracy i odradzii innym.
                  • Gość: anonim Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.dsl5.newtelsolutions.net 05.09.11, 13:34
                    hehe wlasnie jakis czas temu dostalam maila z zaproszeniem na rozmowe od pani Dominiki nie moglam pojsc , wiec napisalam ze terminy mi nie pasuja .Dostalam kolejnego maila aby mi pasowalo :) ale nawet nie napisali w mailu jaka to firma ani nic ,wiec zapytalam ES media odpisali i bogu dzieki ze znalazlam to forum :) hehe smieszne :)
                    • Gość: Cyfra+ Do wszystkich oszukanych abonentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.11, 09:11
                      Witam!
                      Pracuję w Cyfrze+. To, co my przeżywamy z Tramwajową (aktualnie Piłsudskiego 141) czy też Piotrkowską 111 to tragedia - dziesiątki niezadowolonych klientów, masa reklamacji.
                      KAŻDEGO OSZUKANEGO ABONENTA zapraszam serdecznie do punktu Cyfry+ przy ulicy Piłsudskiego 54 (róg Przędzalnianej) - przyjmiemy reklamację, pomożemy ją złożyć bezpośrednio do siedziby w Warszawie, służymy poradami "co robić". Pn-pt 9:00-17:00, Sb 9:00-14:00
                      • Gość: emka Re: Do wszystkich oszukanych abonentów IP: *.play-internet.pl 06.09.11, 15:11
                        no w końcu jakieś działania zostały podjęte.
                        • Gość: PaKO Re: Do wszystkich oszukanych abonentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 11:09
                          Ależ skąd! tydzien temu ludzie z Piłsudskiego 141 pisali do mnie maila, w którym napisali zebym sie stawil na rozmowe kwalif. W moim zapytaniu na jakie stanowisko - odpowiedzieli, że na różne....

Dodam ze juz kiedys tez dzwonili do mnie...

Napisalem ze tylko powazne oferty mnie interesuja a nie akwizycja i jak nie potraficie powiedziec mi na jakie stanowisko to dziekuje...
                          • Gość: pedobeer Re: Do wszystkich oszukanych abonentów IP: *.play-internet.pl 17.09.11, 15:01
                            w sumie racja, za mojej kadencji to stać ich było jedynie na sms. Teraz piszą maile i dzwonią ale i tak nic konkretnego nie powiedzą, nawet rozmowa kwalifikacyjna to jest robienie z ludzi idiotów. Moim zdaniem chyba coś niedobrego dzieje się w tej "firmie" bo zmienili lokalizację, technika rozmowy z klientem jest inna- ogólnie to więcej kłamstw i niedorzeczności. Kilku akwizytorów zapaliło się mocno na taki sposób zarabiania pieniędzy ale co z tego, że codziennie wpadnie im do kieszeni stówka skoro ani umowa nie ma mocy prawnej- można sobie nią tyłek po ostrym żarciu podetrzeć, ani nie masz ubezpieczenia, ani nie liczy Ci się to do emerytury, także podsumowując spędzasz 12h w terenie, czasami zarobisz a czasami nie a po jakimś czasie budzisz się z ręką w nocniku i zdajesz sobie sprawę ze zmarnowanego czasu i wysiłku. Stara gwardia, która tam pracuje to i tak nic lepszego w życiu nie będą robić bo nie mają wykształcenia, honoru i ambicji. Tyle w tym temacie. Pozdrowienia dla Cyfry + z Piłsudskiego 141 =)
    • Gość: sylwiaa piłsudskiego 141/143 firma pułapka? IP: *.insport.pl 27.10.11, 16:33
      ja dostałam e-maila od nich że po weryfikacji mojego Cv przez dyrekcję zapraszają mnie na spotkanie rekrutacyjne i zero jakiejkolwiek informacji o stanowisku, nie wspominając już o nazwie firmy tylko adres podali no i

cytuje :
      ''Rozmowa odbywa się w budynku firmy JAZPOL na 2 piętrze. Zapraszam Pania z aktualnym CV.''

nawet sobie Cv nie mogą druknąć? może mają taką rotacje ludzi że im sie nie opłaca... Jak to przeczytałam to zaczęłam grzebać w necie i pierwsze co zasugerowałam się nazwą firmy podaną w mailu, a tu psikus może to tak dla zmyłki?? Na szczęście cudem trafiłam na tą stronę. Ze swojej strony nie polecam tej firmy jakkolwiek się ona nazywa a podejście do rekrutacji i informowania ludzi o tym jest mało profesjonalne (= cięcie kosztów, no bo przecież po co dzwonić i tracić kase jak można wysłać tak każdemu za free) a co za tym idzie firma robi z ludzi po prostu idiotów.

• Gość: john Re: piłsudskiego 141/143 firma pułapka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 11:24
        Również otrzymałem maila podobnej treści:

"Zapraszam na rozmowę w sprawie pracy dnia XX.XX o godzinie XX.00,
        która odbędzie się w siedzibie firmy w Łodzi przy ul. Piłsudskiego 141/143.
        Rozmowa odbywa się w szaro-niebieskim budynku z dużym czerwonym banerem
        "rozmowy" na 2 piętrze.
        Zapraszam z aktualnym CV.
        Pozdrawiam."

Nauczony doświadczeniem postanowiłem sprawdzić co w sieci piszczy.
        Rozsądkowo myślący bardzo szybko dostrzegą kilka istotnych haczyków:
        1. W treści maila nie ma podanej nazwy firmy ani oferowanego stanowiska (gdzie profesjonalizm?)
        2. Rekruterzy zawsze wysyłają takie zaproszenia po wcześniejszym kontakcie telefonicznym.
        3. Zaproszenie na rozmowę wysłane z prywatnej poczty.
        4. Na rozmowę przynosi się świadectwa pracy i ukończonych kursów a nie aktualne CV (swoją drogą- firma nawet nie ma chęci na wydrukowanie CV kandydata więc można przypuszczać jaki będzie przebieg rozmowy)
        5. Autor/autorka powyższego maila nie widzi potrzeby podpisania się, o podaniu numeru kontaktowego nie wspominając.

To tyle jeżeli chodzi o pierwsze wrażenia. Jeżeli ktoś był na rozmowie proszę o info- jestem ciekaw wrażeń jakie za sobą niosła "profesjonalna rekrutacja".

Osobiście ODRADZAM - szkoda czasu i nerwów.
        Pozdrawiam
        Poszukujący pracy.
        • Gość: emka Re: piłsudskiego 141/143 firma pułapka? IP: *.play-internet.pl 20.12.11, 19:01
          Jeżeli jesteś ciekaw wrażeń przeczytaj wszystkie posty na tej stronie, bardzo szczegółowo wyjaśnili internauci o co tak naprawdę chodzi. Mi osobiście szkoda nerwów i transferu na pisanie tego jeszcze raz. do dzieła.
          pzdr
      • Gość: didi Re: piłsudskiego 141/143 firma pułapka? IP: *.teoc.pl 31.01.12, 15:22
        Nie informują, co to za firma i czym się zajmuje. Na rozmowie zadają pytania bardzo tendencyjne typu : czy stawia pan/pani na karierę i awanse czy woli spokojną pracę?, czy jest pan/pani kreatywna? jak się pan/pani widzi za 10 lat? itp itd, zero konkretów, zero profesjonalizmu i brak poważnego podejścia do potencjalnego pracownika, kompletny brak kompetencji i przede wszystkim brak żetelnej informacji. Moim zdaniem - szkoda czasu na takie firmy. Baner z hasłem "rozmowy" wisi od wielu miesięcy, więc radzę się zastanowić...Kpina
        • Gość: gość1234 Re: piłsudskiego 141/143 firma pułapka? IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.12, 10:48
          Witam,
          do mnie ta podejrzana firma także napisała maila odnośnie rozmowy rekrutacyjnej. Jednak kiedy zapytałem o nazwę firmy nie dostałem odpowiedzi. Dołączam treść maila w celu ostrzeżenia. Jeśli ktoś otrzyma podobną ofertę to może się liczyć z tym, że to właśnie "ta firma" do niego napisała.

"Chciałabym zaprosić Pana na spotkanie rekrutacyjne.

Rozmowa odbędzie się w poniedziałek tj. 20.02.2012 o godz. 11:30. W
          razie niemożliwości stawienia się w wyznaczonym terminie, proponujemy
          jeszcze jeden termin, wtorek 21.02.2012 o godz. 11:30 w siedzibie firmy w
          Łodzi przy ul. Piłsudskiego 141/143 (jadąc od strony centrum trzeba
          skręcić z głównej al. Piłsudskiego w prawą stronę przed marketem
          Lidlem, siedziba firmy znajduje się po prawej stronie, przed bramą
          wjazdową do sądu). Rozmowa odbywa się w szarym, dwupiętrowym budynku z
          dużym czerwonym banerem "rozmowy" na 2 piętrze.

Zapraszam z aktualnym CV. Proszę o informacje czy będzie Pan na rozmowie
          i w jakim terminie."
          • Gość: a.... Re: piłsudskiego 141/143 IP: *.dolsatbelchatow.pl 17.04.12, 12:57
            witam wszystkich serdecznie!

Własnie przed chwila dostalam maila w sprawie pracy i dzieki temu forum mam pewność, ze na pewno nie pojde na rozmowe!! Masakra. Mail dokladnie takiej tresci jakiej tutaj udostepniacie!!!! Pozdrawiam :)
        • Gość: Ogarnięty Re: piłsudskiego 141/143 firma pułapka? IP: *.teoc.pl 21.02.12, 11:54
          LOL, a szukam obecnie dobrej perspektywicznej pracy, nie pasowalo mi to i sadzilem wlasnie ze to jakis wał, a tu to forum - no prosze ! Ja dostalem takiego otoż maila, no wgl brak slow ...mail...smiesznie smiesznie :) pozdrawiam i dzieki za opinie

Witam,

Chciałabym zaprosić Pana na spotkanie rekrutacyjne.

Rozmowa odbędzie się w środę tj. 22.02.2012 o godz. 11:00. W razie niemożliwości stawienia się w wyznaczonym terminie, proponujemy jeszcze jeden termin, czwartek 23.02.2012 o godz. 11:00 w siedzibie firmy w Łodzi przy ul. Piłsudskiego 141/143 (jadąc od strony centrum trzeba skręcić z głównej al. Piłsudskiego w prawą stronę przed marketem Lidlem, siedziba firmy znajduje się po prawej stronie, przed bramą wjazdową do sądu). Rozmowa odbywa się w szarym, dwupiętrowym budynku z dużym czerwonym banerem "rozmowy" na 2 piętrze.

Zapraszam z aktualnym CV. Proszę o informacje czy będzie Pan na rozmowie i w jakim terminie.

Pozdrawiam

M. Zarz***
          • Gość: Kamila Re: piłsudskiego 141/143 firma pułapka? IP: *.wroclaw.mm.pl 19.04.12, 16:16
            Dostałam idetycznego maila od Pani M. Zawadzkiej. Dobrze, że istnieją takie fora ... teraz wiem że to napewno nie jest praca na stanowisku asystenta ds. logistyki :P
            Dzięki za uświadomienie :)
            Pozdrawiam,
            Kamila
          • jurandos80 Re: piłsudskiego 141/143 firma pułapka? 20.04.12, 17:35
            Hahaha dostałem takiego samego maila... juz wiem czemu znalazł się w SPAMIE :)
            Tak się zastanawiam że może zbierzemy się w kilku, pojedziemy tam i wybijemy z glowy debilom zamieszczanie takich ogloszeń. Co wy na to? :)
            • Gość: RG Re: piłsudskiego 141/143 firma pułapka? IP: *.play-internet.pl 20.04.12, 17:42
              czemu nie =) jestem za. Jak nie my to kto ?xD
              • Gość: Mas Re: piłsudskiego 141/143 firma pułapka? IP: 31.41.177.* 20.04.12, 17:48
                jak nie bedę wtedy wówczas pracował to jak coś też się piszę za zawracanie du**
                • Gość: RG Re: piłsudskiego 141/143 firma pułapka? IP: *.play-internet.pl 20.04.12, 18:20
                  spoko dawaj jakieś kontakto do siebie =)
        • Gość: siw Re: piłsudskiego 141/143 firma pułapka? IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.12, 00:29
          Uff jak to dobrze, ze są takie fora jak to. Dziś też dostałem maila z informacją, że mnie zapraszają dali dwa terminy i mam przyjść z CV haha kpina...nie stac na tusz ich i papier?

Nie pójdę tam..ooo nie.
          • Gość: iza Re: piłsudskiego 141/143 firma pułapka? IP: *.tvsat364.lodz.pl 10.10.12, 11:39
            witam
            ja dostalam 2 razy takiego maila,dobrze ze jest to forum!!!!
            oczywiscie Pani W.Olgowska nie chciala odpowiedziec co to za firma i skad ma moje dane!
            a telefonu podanego w mailu nikt nie odbiera

Witam,
            Chcielibyśmy zaprosić Pana na spotkanie rekrutacyjne.
            Rozmowa odbędzie się w poniedziałek 08/10/2012 o godz. 12:00 w siedzibie firmy w Łodzi przy ul Piłsudskiego 141.
            Jadąc od Centrum w kierunku Stadionu Widzewa należy wysiąść na przystanku Konstytucyjna, przed Lidlem znajduje się ulica, którą należy kierować się w dół, w stronę Sądu Rejonowego dla Łodzi Widzew. Tuż przed nim, po prawej stronie znajduje się szary dwupiętrowy budynek. Zapraszamy Pana z aktualnym CV na II piętro. Prosimy o potwierdzenie obecności droga mailową
            telefon kontaktowy- 787-272-443
            Z poważaniem
            W. Olgowska
            • Gość: Szymek Re: piłsudskiego 141/143 firma pułapka? IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.12, 02:06
              Witam.
              Na wstępie chylę czoła przed tym, kto zaczął ten temat i tymi co zechcieli przestrzegać innych.
              Ten temat powinien być opisany na www.gowork.pl w zakładce opinie o pracodawcy. Jest tam tylko jeden post. Cyt: "ES Media z ul. Piłsudskiego 141/143to autoryzowany Dystrybutor Cyfry +
              To oszuści , którzy zeby złapać klienta wciskają kity typu, że będzie taniej, a poźniej jest drogo jak nie wiem co...
              Do montażu przymuszają ludzi mówiąc , że \\\"wykończą ich finansowo\\\",że zobaczymy się w Sądzie, że będą kary za zerwanie umowy, że 10 dniowy tok odstąpienia od umowy w świetle ustawy o ochronie konsumenta nie obejmuje usług budowlanych (czy montaż anteny satelitarnej jest usługą budowlaną, żenada - uważajcie na nich i nie wpuszczajcie żadnych akwizytorów) "
              .

Dostałem identyczny mail co Pani Iza i pewnie wielu innych. Wystarczyło wpisać w google adres tej "firmy" i znalazłem to zacne forum. W mailu i w otoczeniu tej sytuacji tak naprawdę zastanowiło mnie kilka "drobiazgów".
              1. Poważne firmy np. takie jak cyfra plus z pewnością nie umieszczają ogłoszeń rekrutacyjnych na takich portalach jak tablica.pl (na takim portalu znalazłem ogłoszenie), czy też gumtree.pl :)
              2. Tego typu maili raczej nie zaczyna się od słowa "Witam"- brak profesjonalizmu.
              3. Zapraszają do siedziby firmy nie podając jej nazwy, poza tym zaproszenie na porę nie uznawaną powszechnie za urzędową.
              4. Mail wysłany z adresu ( w moim przypadku) olga sawoń [olga.sawon@interia.pl]- dziwne, że niby taka poważna firma nie dysponuje swoim firmowym adresem mailowym
              5. Dzwoniąc na numer wskazany jako " w przypadku problemów z trafieniem" nikt nie odbiera i zgłasza się poczta Heyah (czyli to numer ze startera zakupionego w kiosku)
              6. Brak jakiegokolwiek profesjonalizmu na rozmowie.
              Mimo, że przeczytałem to zacne forum i byłem świadomy kto jest rzekomym pracodawcą, wybrałem się na rozmowę z czystej ciekawości i dla odmiany (bo od siedzenia w domu i grzebaniu w Internecie w poszukiwaniu pracy już mi się nie dobrze robi) ubrany nie w garnitur ale schludnie (marynarka, koszula z kołnierzykiem, ciemne spodnie, czarne buty nadające się do garnituru) pojawiłem się siedzibie szacownej firmy. Wszedłszy na II piętro znalazłem się w małym korytarzyku i słyszałem jak przy otwartych drzwiach od pokoju biura kończy się rozmowa kwalifikacyjna z poprzednikiem (!). Przywitała mnie pani w dżinsach i jakimś swetrze (!), która tak szybko się przedstawiła, że nie zdążyłem zapamiętać jak się nazywa. Nie dane mi było poznać szeroko tu opisywanego Pana Prezesa. Rozmowa trwała z górą 5 minut- wyraźnie odczuwałem, że pani się spieszy. Na moje wyraźne zapytanie o nazwę firmy odpowiedziała mi : " Cyfra Plus Poland (czy też Polska) :))))) z siedzibą w Warszawie. Ona tu przyjechała na rekrutację z Warszawy, później będzie z Warszawy na rozmowy z "wybrańcami" przyjeżdżał szef działu technicznego. Firma jest z Warszawy więc i pensje też proponują warszawskie :). Zapytano mnie czy mam samochód, bo na razie nie mają służbowych do obsługi rejonu łódzkiego ale to niebawem zmieni się :).
              Jeśli dostąpię zaszczytu i zostanę wybrańcem to do godz. 19:00 (!!!) dnia następnego ktoś do mnie zadzwoni i uraczy mnie rozmową. Oczywiście do tego też czasu dostanę mailem wzór KONTRAKTU jaki będzie mi przedstawiony celem złożenia podpisu. Z utęsknieniem czekam na tenże telefon a pocztę odświeżam z przyspieszonym tętnem co 5 minut. Chyba nie zasnę do 19:00 dnia następnego :).
              Kochani, dziękuję Wam wszystkim za wątek o tejże firmie. Dzięki Wam zupełnie na luzie pojechałem rozerwać się nieco w tym smutnym okresie życia.

Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia Wam (i sobie również) w poszukiwaniu wymarzonej pracy.

Szymek.
              • Gość: MONIKA Re: piłsudskiego 141/143 firma pułapka? IP: 31.6.245.* 17.10.12, 16:06
                DZIĘKI SZYMEK w imieniu wszystkich za świetny i potraktowany z humorem opis cudownej rozmowy kwalifikacyjnej. Dostałam ten zaszczyt zaproszenia i dziękuje za darowanie mi mojego czasu:)
                pozdrawiam:)
                • Gość: Kaska Re: piłsudskiego 141/143 firma pułapka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 10:30
                  Cieszę się, że trafiłam na ten wątek,bo już dwukrotnie wysłano mi e-mail z taką treścią,jaką dostali wszyscy.Ktoś tam w ogóle pracuje,co to za firma?
                  • Gość: Hanya Re: piłsudskiego 141/143 firma pułapka? IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.12, 16:54
                    Cieszę się że tu trafiłam, ponieważ zmarnowałabym i czas i pieniądze na dojazd na rozmowę, a jestem z Piotrkowa. Pzdr
                    • Gość: PanModem Re: piłsudskiego 141/143 firma pułapka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 21:03
                      Firma nadal funkcjonuje jak widać i zbiera naiwnych ludzi.
                      Aktualna treść maila wygląda tak:

"Witam,
                      Chciałabym zaprosić na rozmowę rekrutacyjną po zapoznaniu się z Pana aplikacją przesłaną na ogłoszenie o pracę . Podczas spotkania chcemy przede wszystkim lepiej poznać kandydata, doprecyzowując informacje zawarte w CV. Pytamy też o oczekiwania względem nowego pracodawcy. Po tym etapie informujemy o wynikach rekrutacji i zapraszamy wybraną osobę do firmy, celem dopełnienia niezbędnych formalności. W ciągu pierwszych dni w pracy przełożony i współpracownicy starają się zapoznać nową osobę z najważniejszymi zagadnieniami merytorycznymi, istotnymi na danym stanowisku. Pomagają jej także poznać strukturę i kulturę organizacyjną firmy.
                      Spotkanie zaplanowane jest na piątek 15/03/2013. Zapraszam z aktualny CV o godz. 12:00 do siedziby firmy w Łodzi przy ul Piłsudskiego 141/143.

Opis lokalizacji biura:
                      Jadąc od Centrum w kierunku Stadionu Widzewa należy wysiąść na przystanku Konstytucyjna, przed Lidlem znajduje się ulica, którą należy kierować się w dół, w stronę Sądu Rejonowego dla Łodzi Widzew. Przed szlabanami do sądu, po prawej stronie znajduje się szary dwupiętrowy budynek. Zapraszam na II piętro.

Pozdrawiam i życzę powodzenia na rozmowie

Specjalista ds. Rekrutacji
                      Anna Zawada"

Kpina, pozdrawiam :)
                      • Gość: majeczkamm Re: piłsudskiego 141/143 firma pułapka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.13, 15:12
                        właśnie dostałam maila od tej "firmy"... nieopatrznie wysłałam do nich CV, a oto ich odpowiedź:

Witam,
                        Po zapoznaniu się z aplikacją przesłaną na ogłoszenie o pracę
                        zapraszam na rozmowę rekrutacyjną . Podczas spotkania chcemy przede
                        wszystkim lepiej poznać kandydata, doprecyzowując informacje zawarte w
                        CV. Po tym etapie informujemy o wynikach rekrutacji i zapraszamy wybraną
                        osobę do firmy, celem dopełnienia niezbędnych formalności.
                        Rozmowa rekrutacyjna odbędzie się w piątek 24/05/2013. Zapraszam z
                        aktualnym CV o godz. 9:25 do siedziby firmy w Łodzi przy ul Piłsudskiego
                        141/143.

Opis lokalizacji biura:
                        Jadąc od Centrum w kierunku Stadionu Widzewa należy wysiąść na
                        przystanku Konstytucyjna, przed Lidlem znajduje się ulica, którą należy
                        kierować się w dół(pomarańczowy budynek z wielkim napisem
                        Piłsudskiego 135),następnie dalej w stronę Sądu Rejonowego dla Łodzi
                        Widzew. Przed
                        brama wjazdowa do sądu – przed napisem ANILANA - po prawej stronie
                        znajduje się biały bar a za nim szary dwupiętrowy budynek. Zapraszam na
                        II piętro.

Pozdrawiam.

brak nazwy firmy, brak podanego stanowiska, brak podpisu, a jako nadawca widnieje Jan Branz (jan.branz[at]interia.pl)...

Dzięki za ostrzeżenie, na pewno się nie wybiorę.
                        • Gość: gość Teraz ul. Rewolucji 1905 IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.06.13, 06:27
                          Witam
                          I pięknie człowiek się cieszy, że zapraszają go na rozmowę, a tu się okazuje, że to firma "krzak". Dobrze, że trafiłam na to forum przynajmniej nie stracił tak pięknie zapowiadającego się dnia;)
                          Obecnie przenieśli się z Piłsudskiego na ul. Rewolucji 1905 nr poziom 1
                          Wklejam również treść ogłoszenia z gumtree.pl

Poszukujemy pracowników do nowych punktów dystrybucyjnych NC+ - praca na terenie województwa łódzkiego

Oferujemy

-pracę w systemie jednozmianowym
                          -podstawa 1400 zł netto + premia w każdym miesiącu zależna od wykonywanych obowiązków + prowizja w każdym miesiącu
                          - liczne szkolenia wyjazdowe( szkolenia produktowe i sprzedażowe z oferty NC+) -bezpłatne
                          -pracę w młodym , dynamicznym zespole
                          - możliwość awansu na stanowiska kierownicze

wymagania

- minimum średnie wykształcenie ,
                          - wiek 18-25 (m.)
                          -nie wymagamy doświadczenia w prowadzeniu oddziałów chętnie przeszkolimy
                          -dyspozycyjność

• Gość: zainteresowany Re: Teraz ul. Rewolucji 1905 IP: *.dynamic.mm.pl 02.07.13, 15:18
                            nr 44??
                          • Gość: komin Re: Teraz ul. Rewolucji 1905 IP: 212.191.78.* 11.09.13, 12:28
                            Tak jak pisali inni - firma to ściema . Zero konkretów i same kłamstwa. Nie polecam

Ogłoszenie:
                            "Jesteśmy ogólnopolskim konsorcjum multimedialnym zatrudniającym 500 pracowników w całej Polsce. Na rynku wyróżniają nas nowoczesne rozwiązania technologiczne i profesjonalna obsługa naszych klientów, to sprawia iż od 10 lat jesteśmy autorytetem na polskim rynku. W związku z rozbudową oddziału W Łodzi zatrudnimy od zaraz 50 osób .

Zapotrzebowanie jest na dział produkcji

Dyspozycyjność

Gotowość do odbywania niezbędnych szkoleń

Dobre kontakty interpersonalne

Zaangażowanie, samodyscyplina

STAŁE ZATRUDNIENIE

GODZIWE ZAROBKI"

Odp:
                            "Witam
                            W związku z nadesłanym CV i po wstępnej weryfikacji mam przyjemność zaprosić na rozmowę kwalifikacyjną , która odbędzie się 11-09-2013 między godziną 11.00-12.00 w oddziale naszej firmy: Łódż, ul.REWOLUCJI 1905 nr 44, poziom (-1). Proszę o zabranie aktualnego CV.
                            Z poważaniem
                            Dział rekrutacji
                            Krzysztof Malczewski"
                            • Gość: Marek Re: Teraz ul. Rewolucji 1905 IP: *.toya.net.pl 26.09.13, 13:49
                              Ja nawet nie otrzymałem informacji, jak to firma, czym się zajmuje, tylko że jesteśmy firmą która z rozmachem idzie do przodu i potrzebuje pracowników.
                              O zarobkach, nic, o stanowisku-nic.
                              Pozdrawiam
                          • Gość: zniesmaczona Re: Teraz ul. Rewolucji 1905 IP: *.toya.net.pl 26.09.13, 13:43
                            Witam,
                            dołączam do waszego grona. To porażka.
                          • Gość: anders Re: Teraz ul. Rewolucji 1905 IP: *.toya.net.pl 02.10.14, 15:47
                            UWAGA!!!!
                            Teraz są na Niciarnianej 51/53. Dwa tygodnie temu ( chyba w poniedziałek) byłem na rozmowie na owej Niciarnianej( dodam że nikt nie był mi w stanie powiedzieć na jakim stanowisku miałbym pracować- sekretarkę rozumiem, no ale żeby nawet menager nie wiedział na jakie stanowisko mnie obsadzić, to czysty żart).Dostałem zaproszenie na jakiś dzień otwarty. Przychodzę a tam akwizycja!!!. No więc podziękowałem.
                            Tydzień temu w we wtorek dostałem zaproszenie na rozmowę na Rewoloucji 1905 nr 44 poziom -1. Wchodzę i widzę a tam ten sam menager co na Niciarnienej. To się zdziwiłem, ale chyba mnie nie poznał bo ponowie zaprosili mnie na dzień szkoleniowy na Niciarnianą.
    • Gość: dziki kapitalizm Gdzie jest PIP itp instytucje ????????? IP: *.directvps.nl 28.10.11, 14:12
      Gdzie jest Państwowa Inspekcja Pracy? Czy wszystko trzeba im pokazywać palcem lub brać sprawy w swoje ręce i latać po sądach? Po co oni w ogóle są, jeśli sami z siebie nic nie robią? Nie można z urzędu kogoś skontrolować, musi być donos? Kombinatorów, czyli pseudo pracodawców zatrudniających na tzw umowy śmieciowe jest mnóstwo w naszym kraju, ale dlaczego mają nie kombinować skoro nikt ich nie kontroluje? Dziki kraj!
      • Gość: RG Re: Gdzie jest PIP itp instytucje ????????? IP: *.uni.lodz.pl 29.10.11, 03:52
        Dobrze gadasz polać Ci! Cóż jeśli sami nic nie zrobimy to nikt za nas tego nie zrobi ...
    • Gość: gość Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.ip.netia.com.pl 19.11.11, 22:46
      Nie polecam byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w Zabrzu to jakaś sekta!Co oni robią tym ludziom chyba jakieś pranie mózgu.
      • Gość: kkkkkkkkkkkkk Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.01.12, 18:41
        Ludzie żal wam dupę ścisk,a że inni waszą minimalną pensje miesięczną w tydzień mają... jak nie wiecie co to za praca to lepiej nie piszcie!!!!!!!!!
        • Gość: RG Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.uni.lodz.pl 07.01.12, 04:27
          No chyba kpisz, wiem co to za pseudo praca więc pisać mogę, kawałek czasu sie tam zmarnowało, wiem na czym to polega i ile się zarabia. Jeżeli potrafisz dobrze kłamać to jakieś tam umowy podpiszesz i wtedy masz hajs, robota na czarno bo umowa jest gó... warta, szef wciska codziennie rano płytkie wyimaginowane historyjki jak to ktoś kiedyś bodajże 16 umów w jeden dzień podpisał z zakonnicami- no proszę... to z pracą nic wspólnego nie ma. hehe pamiętam jak to Bodzio cieć z parkingu tak sie jarał porannymi spotkaniami, że strach było podejść bo pluł jak oszalały =) szef dyma sekretarkę a druga sekretarka to jej matka. wiem jak wyglada rekrutacja i że nawet zadzwonić im się nie chce tylko esy ślą nie mówiąc nic o rodzaju proponowanej pseudo pracy, piszecie jakiś test pod koniec dnia próbnego na który to test szef nawet uwagi nie zwraca bo zależy mu tylko na tym żeby ktoś nowy do roboty przyszedł bo mądrzy ludzie szybko stamtąd odchodzą. No niestety taka prawda. Tak bardzo zależy szefowi na pracownikach, że im nawet hajs na życie pożycza, żeby mogli mieszkać w Łodzi. Niby wszyscy mili a tak naprawdę chamy i prostaki bez wykształcenia i kultury osobistej. Pamiętam jak szef się chwalił, że na rozmowie o pracę nagrał jednego gościa i taki miał ubaw z niego bo wyglądał inaczej niż wszyscy- no cham! Za dobry wynik dzienny dostało się czasem trochę kasy tzw bonus, wszystko fajnie, ładnie ale to tylko po to, żeby nakręcić kogoś i sprawić dobre wrażenie. Ale fajnie było jedynie to, że my też czasami z was idiotów robiliśmy i nawet o tym nie wiecie=) Tyle, więc buraku nie mów, że nie wiem o co chodzi bo znam to z autopsji=) Ps- zmieńcie przyśpiewki bo są do bani i wyglądacie jak autystyczni po dragach gdy się tak rano bujacie, skaczecie, tańczycie i śpiewacie hehe=) pozdro600
          • Gość: nildurx Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.4web.pl 11.01.12, 13:36
            PATRZCIE JAK SIĘ TERAZ OGŁASZAJĄ

Na terenie Polski działa potężny sklep internetowy. Produkty są różnych firm z różnych branż (kosmetyka, chemia, spożywka, zdrowie, AGD i inne). Oferujemy dobrze płatną prace, osobą solidnym i odpowiedzialnym, do obsługi wybranego działu tematycznego Gwarantujemy szkolenia i nie normowany czas pracy.
            CV przez Gumtree

debile, wysłali mi maila z propozycją rozmowy, nara!
      • Gość: Johny 141/143 Smiech na sali IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 23:07
        Bylem tam,
        Masakra normalnie myslalem ze to jakas normalna praca. nawet tak naprawde nie wiedzialem jaka bo wysylam setki CV nagle oni sie idzywaja, wszystko tak samo jak w innych postach,a ze jestem nie z Lodzi to troche nie chcialo mi sie jechac no ale mowie zobacze co to jest,
        ja wchodze w garniturze odjeb...ny na maksa, a tu patrze ludzie rzychodza dresy kaptur na lbie itp , itd, no masakra, mowie gdzie ja kur... jestem normalnie , gosciu niby ,,szef" jakis zaprasza mnie na rozmowe, wchodze on mowi niech pan cos opowie w 3 zdaniach o sobie, no to ja mu nawijam i reszta pytan taka sama jak w innych postach, wyszedlem po rozmowie normalnie , i sie smialem z ich niekompetencji, dzwonia do mnie na drugi dzien i babka mnie zaprasza na rozmowe nie przedstawiajac firmy i uwaga!!! tylko adres niby firmy ze bylem u nich na rozmowie, po chwili sie smieje i sie rozlacza, po chwili dzwoni ponownie i przeprasza ale cos uslyszala smiesznego , a ja do niej mowie tak prosze Pania co to za firma wogole jakie stanowisko bo zapraszacie mnie na szkolenie a ja nawet nie wiem z czego bo nikt mnie nie poinformowal, a ona do mnie ,,smiech" nie wiem jakie stanowisko przygotowal dla Pana szef moze ma jakies powazne plany bo nic mi o tym nie wspomnial ...mowie wam ludzie nie idzcie tam bo strata czasu a w moim przypadklu czasu i pieniedzy na dojazd do Lodzi...smiech na sali normalnie..nie polecam... tylko na policje ich podjebac za cwaniactwo bo normalne to nie jest...hamy jeba... ze wsi tam sa i tyle nawet ten szef ciec pierdzieli mi glupoty na rozmowie teksty w stylu jaka praca by mnie interesowala spokojna i stala pensja czy z mozliwoscia awansu ale z duzym stresem i zaangazowaniem... a ja do niego lepiej platnie panie...on do mnie czemu chce zrezygnowac z pracy dotychczas w kotrej pracuje, a ja do niego jesli nie wiadomo po co , to chodzi o pieniadze...nie polecam usmialem sie tylko bo takich cieciow nie widzialem dawno...

Pozdrawiam wszystkich szukajacych pracy, i tych co juz znalezli:)
        • Gość: xyz Zabrze ul. Staropolska (E)S MEDIA !! IP: *.xdsl.centertel.pl 12.03.12, 21:26
          wysłałam cv na stanowisko pracownika biurowego, po krótkim czasie ZADZWONILI do mnie, że mam przyjść na drugi dzień na rozmowę o pracę. tak też zrobiłam. facet w garniaku popatrzał na moje cv i stwierdził, że mam "skromne doświadczenie". zważywszy na to, że praktycznie całe życie uczyłam się dziennie moje doświadczenie nie jest tragiczne. później zrozumiałam, że to gra. chciał mi przedstawić tą pracę jako ostatnią deską ratunku. wieczorem zadzwonili, że mam przygotować się na 8h. pojechałam i było tak jak opisywaliście. głośna muzyka i buractwo wśród pracowników. zaskoczyło mnie to. przedstawił mi swoją trenerkę i poszliśmy na przystanek tramwojowy. na pytanie do "trenera" na czym ta praca polega odpowiedziała "zaraz Ci pokażemy". i już mi to śmierdziało, spojrzałam na zegarek ale miałam dużo czasu do busa więc poszłam z nimi. trenerka mi wcisnęła kit, że jej ta pensja starcza na wynajem mieszkania, utrzymanie siebie i auta. na pytanie o podstawę odp, że nie ma.. na pytanie czy firma zwraca pieniądze za transport tramwajem itd odp że nie. i mówiła, że ta praca jest taka fajna bo jesteś szefem sam dla siebie. widać bardzo jej odpowiadały "awanse" bo się tym wręcz szczyciła, powiedziała mianowicie, że po tygodniu została trenerem hahaha :D aparycja wiele do życzenia. osobiście gdybym otwotzyła drzwi takiej osobie zaraz bym zamknela. ale znalazla sie rodzina która była zainteresowana oferta. ta ich wkrecila, ze TP to zlooooo i to wszystko przez Unię Europejska. zadzwonila niby do centrali podajac dane z dowodu. wkoncu poszlam na przystanek. to nauczylo mnie jednego: nie wierzyc akwizytorom! unikac ich jak ognia bo tak jak pisaliście wcześniej są bezczelni i chamscy.
          uważajcie na ich ogłoszenia!
          • xmassive Re: Łódź , Wólczańska 29 Vision Project 15.03.12, 18:34
            tu również łażenie po domach i namawianie do usług telekomunikacyjnych itp.
            Pan przeprowadzający rozmowę śmieszny żel na włosach stary garnitur i chwali się jak to on w dzień sprzedaje tyle co inny w tydzień i że nawet internet pod pralkę sprzedał. To tyle z mojej strony pozdrawiam tę że "firmę" i osoby które zechcą tam pracować.
            • Gość: JarekJarek Re: Łódź , Wólczańska 29 Vision Project IP: *.mmpnet205.tnp.pl 22.03.12, 22:30
              Boże Świety dzięki ci żeś stworzył internet!
              Wczoraj wysłałem kilka CV z chęcią podjęcia uczciwej pracy,a dzisiaj otrzymuje taką oto odpowiedź:

Witam,

Rozmowa odbędzie się w piątek tj. 23.03.2012 o godz. 11:00. W razie niemożliwości stawienia się w wyznaczonym terminie, proponujemy jeszcze jeden termin, poniedziałek 26.03.2012 o godz. 11:30 w siedzibie firmy w Łodzi przy ul. Piłsudskiego 141/143 ( z głównej ul. przed marketem Lidlem trzeba skręcić w prawo, w stronę sądu i przed szlabanem znów w prawo). Rozmowa odbywa się w szarym, dwupiętrowym budynku na drugi piętrze. Zapraszam Pana z aktualnym CV. Proszę o informacje czy będzie Pan na rozmowie i w jakim terminie.
              W przypadku problemów z trafieniem prosimy o kontakt telefoniczny: 502-247-701
              UWAGA podany numer służy wyłącznie w celu wskazania lokalizacji.

Pozdrawiam
              M. Zawadzka

Jako że jest to moja pierwsza odpowiedź jaką uzyskałem po wysłaniu kilku CV to z poczatku nie widziałem w tym nic dziwnego,ale mam do Łodzi 45 km to wolałem spojrzeć w internet i sprawdzić co i jak.A tu prosze jakie kwiatki,dzięki wam ludzie za oszczedzenie kasy za paliwo,czasu i nerwów.
              Pozdrawiam i powodzenia w szukaniu pracy
              • Gość: Koras Re: Łódź , Wólczańska 29 Vision Project IP: *.play-internet.pl 28.03.12, 17:36
                Byłem w dniu dzisiejszym na rozmowie na ul. Piłsudskiego 141/143. Sam nie wiem dlaczego bo wcześniej przejrzałem to forum ale chyba pojechałem dla zabawy :) . Pan "Prezes" faktycznie wygląda poważnie lecz to tylko wygląd... Sposób prowadzenia rozmowy typu gdybym ja bym był na Pana miejscu to powiedziałbym że mogę zamiatać obym tylko mógł awansować jest poprostu żenadą... Poza tym jak wcześniej było pisane: na dole kartka napisana a właściwie nabazgrana markerem " rozmowy ws. pracy na 2 piętrze ", brak jakiegokolwiek baneru czy szyldu z nazwą firmy nie wspominając o tym że cała "siedziba" to gołe ściany... Ehh sporo można by pisać ale reasumując faktycznie wolałbym zamiatać niż pajacować... Pozdrawiam :)
                • Gość: Konrad Re: Łódź , Wólczańska 29 Vision Project IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.04.12, 08:58
                  Oto treść:
                  Witam,
                  Serdecznie zapraszam na rozmowę kwalifikacyjną, która odbędzie się w dniu: 10. kwietnia o godz. 10:00.

Adres firmy:
                  Vision Project
                  ul.Wólczańska 29.
                  Łódź.
                  Jest to parter, wejście od ulicy.

Proszę o mailowe potwierdzenie obecności na rozmowie oraz o zabranie ze sobą wydrukowanego CV.
                  Tel.42-239-84-73.
                  • Gość: neutral Re: Łódź , Wólczańska 29 Vision Project IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.12, 18:55
                    no wiesz, sam kiedys pracowalem w kanale d2d i wiem co to za praca, gdyby nie problemy zdrowotne mojej matki i studia pewnie dalej bym tam pracowal, z prostego powodu... w handlu zawsze sa dobre pieniadze, niektorzy moga narzekać na prowizje i te sprawy, ale nie powiesz mi ze w kazdej pracy majac lat 18, czy 19 w ciagu 4 miesiecy mozna zarobic na studia i auto za 11,5 tysiaca ;). jak pokazesz mi taka prace, to wielkie dzieki i od razu biore. poprostu to od przedstawiciela zalezy jak bedzie sprzedawal dany produkt, czy usluge...

jesli chodzi o to to lubie czytac co piszecie na tych forach, a co najlepsze w wiekszosci przypadkow nigdy tam nie pracowaliscie. to calkiem tak jakby pisac o tym jak sie chodzi po ksiezycu, nigdy nie bedac tam wczesniej.

pozdrawiam
                  • Gość: zz Wólczańska 29 Vision Project teraz Media Broker IP: *.play-internet.pl 13.04.12, 22:33
                    złożyłem ostatnio CV do obsługi klient
                    "Wymiar zatrudnienia: Pełny etat Forma zatrudnienia: Umowa o pracę
                    Zatrudnimy młode otwarte osoby do obsługi klienta. Oferujemy pracę w młodym zespole oraz atrakcyjne zarobki."
                    dostałem dzisiaj mejla :
                    "Witam, Serdecznie zapraszam na rozmowę kwalifikacyjną, która odbędzie się w dniu: 16. kwietnia o godz. 18:00. Adres firmy: Media Broker ul.Wólczańska 29. Łódź. Jest to parter, wejście od ulicy. Proszę o mailowe potwierdzenie obecności na rozmowie oraz o zabranie ze sobą wydrukowanego CV. Tel.42-239-84-73.
                    • Gość: kier Re: Wólczańska 29 Vision Project teraz Media Bro IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.12, 00:06
                      Dostałem ostatnio takie samo zaproszenie tylko z nazwą firmy MEDIA VISION, ale adres jest ten sam - Wólczańska 29.
                      Dzięki za info, chociaż nie będę tracić czasu...
                • Gość: xyz Łódź ,Wólczańska29 Vision Project/MH BROKER IP: *.timplus.net 18.08.12, 16:01
                  Jetsem byłym pracownikiem tej firmy i tak w skrócie ku przestrodze was wszystkich. Firma w tej chwili nazywa się MH BROKER i z tą nazwą wysyłają zaproszenia na rozmowę. Jest to firma oszustów tj. Przedsawiciele handlowi.
                  Dlaczego firma powinna już dawno być zamknięta:
                  1. Nie są wypłącane pieniądze.
                  2. Pracujesz od godziny 8 do godziny 21/22 a jak Ci nie pójdzie to z racji tego, że system płac to prowizja -pracujesz czasem 12/13h i wracasz z wynikiem 0zł za cały dzień. Na rozmowie kwalifikacyjnej facet za biurkiem, który jest typem człowieka idioty będzie Cie przekonywał, ze jest szansa na stale wynagrodzenie a nie prowizje, ale nie wierz w to bo jeszcze nikt nigdy nie pracowal w tym systemie.
                  3.Umowa. Oczywiscie na rozmowie i przez pierwsze dni wszyscy beda Ci mowic ze napewno umowe dostaniesz. tylko zapytaj kogos z handlowcow czy sami maja umowe. Odpwoiedz jest prosta NIE. Nigdy jej nie mieli i z tego co wiem do tej pory nikt takowej nie wyprosił.
                  4. "MANAGER" manager jest człowiekiem który ma 21 i nie potrafi nic innego prócz manipulowania ludźmi. A no i nie można zapomnieć, że świetnie kłamie, nawet patrząc w oczy. ychodzi mu to cudownie!

Reasumując, jak was zaproszą na Wólczańska 29/1 firma MH Broker, chyba ze znów zmienią nazwę przez szykanowanie w internecie to odpuście sobie, szkoda waszego czasu.
              • Gość: ja Re: Łódź , Wólczańska 29 Vision Project IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.12, 18:39
                JarekJarek, mam pytanie, po co tworzysz forum do vision project na wolczanskiej, piszac o piłsudskiego. jak masz pisac to do konkretnego tematu, a nie mieszaj jeden z drugim robiąc tym samym ludziom z głowy sieczke. a z drugiej strony 45km to nie duzo, a jak nie masz na paliwo zeby zalac to najlepiej siedz w domu a nie inwestuj w szukanie pracy ;) tyle z mojej strony.
                • Gość: Grażyna Re: Łódź , Wólczańska 29 Vision Project IP: *.play-internet.pl 12.04.12, 02:53
                  dobrze mu powiedziałeś XD jak jesteś przystojnym chłopcem powyżej 23 lat i nie masz laski to jak chcesz możesz mieć =) pzdr Grażyna
            • Gość: annn Re: Łódź , Wólczańska 29 Vision Project IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.12, 19:01
              po pierwsze kup sobie garnitur za 2,5 tysiaca to mozesz z nim porozmawiac ;)
              a po drugie jak nie zostles zaproszony na zaden z dzialow to znaczy ze jestes osoba malointeligentna i nieogarnieta... prosta sprawa
              • Gość: DRM Re: Łódź , Wólczańska 29 Vision Project IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 10:05
                A Ty kup sobie słownik. Pisałeś coś o inteligencji.....?
            • Gość: oss Re: Łódź , Wólczańska 29 Vision Project IP: *.toya.net.pl 23.04.12, 22:45
              PRALKI
              Pralkę należy uruchamiać dopiero po przeczytaniu instrukcji!
              INSTRUKCJA OBSŁUGI
              IO 00519/1
              (05.2011)
              AWM614D
              2
              spis treŚci
              Podstawowe informacje.....................................................................3
              Wskazówki odnośnie bezpieczeństwa....................................................4
              Instalacja pralki.................................................................................6
              Oznaczenie symboli na etykietach odzieży.............................................8
              Opis pralki.............................................................................................................8
              Opis panelu sterowania.....................................................................9
              Opis użytkowania...................................................................................12
              P
              rogramy specjalne................................................................................13
              T
              abela programów................................................................................14
              R
              ozwiązywanie problemów podczas eksploatacji................................16
              Konserwacja i czyszczenie...................................................................18
              P
              raktyczne wskazówki odnośnie prania.........................................19
              Dane techniczne.............................................................................22
              Gwarancja i serwis...........................................................................22
              C
              harakterystyka techniczna................................................................23
              T
              o urządzenie jest oznaczone zgodnie z Dyrektywą Europejską 2002/96/WE oraz polską Ustawą o zużytym sprzęcie elektrycznym i elektronicznym symbolem przekreślonego kontenera na odpady.
              Takie oznakowanie informuje, że sprzęt ten, po okresie jego użytkowania nie może być umieszczany łącznie z innymi odpadami pochodzącymi z gospodarstwa domowego.
              Użytkownik jest zobowiązany do oddania go prowadzącym zbieranie zużytego sprzętu elektrycznego i elektronicznego. Prowadzący zbieranie, w tym lokalne punkty zbiórki, sklepy oraz gminne jednostki, tworzą odpowiedni system umożliwiający oddanie tego sprzętu. Właściwe postępowanie ze zużytym sprzętem elektrycznym i elektronicznym przyczynia się do uniknięcia szkodliwych dla zdrowia ludzi i środowiska naturalnego konsekwencji, wynikających z obecności składników niebezpiecznych oraz niewłaściwego składowania i przetwarzania takiego sprzętu.
              3
              P
              ODST AWOWE INFORMACJE
              Szanowny Kliencie,
              Od dziś pranie staje się prostsze niż kiedykolwiek. Pralka Amica to połączenie wyjątkowej łatwości obsługi i doskonałej efektywności. Po przeczytaniu instrukcji, obsługa pralki nie będzie problemem.
              P
              ralka, która opuściła fabrykę była dokładnie sprawdzona przed zapakowaniem pod względem bezpieczeństwa i funkcjonalności na stanowiskach kontrolnych. Pozostałością z tej kontroli może być ewentualna wilgoć lub resztki wody w pralce.
              P
              rosimy Państwa o uważną lekturę instrukcji obsługi przed uruchomieniem urządzenia.
              P
              rzestrzeganie zawartych w niej wskazówek uchroni Państwa przed niewłaściwym użytkowaniem.
              I
              nstrukcję należy zachować i przechowywać tak, aby mieć ją zawsze pod ręką.
              Należy dokładnie przestrzegać instrukcji obsługi w celu uniknięcia nieszczęśliwych wypadków.
              Uwaga!
              P
              ralka przeznaczona jest wyłącznie do użytku domowego i służy do prania materiałów tekstylnych i odzieży, przystosowanych do prania mechanicznego w kąpieli piorącej.
              P
              rzed podłączeniem pralki do gniazda sieciowego należy usunąć zabezpieczenia
              transportowe i wypoziomować pralkę.
              P
              roducent zastrzega sobie możliwość dokonywania zmian nie wpływających na działanie urządzenia.
              Użytkowanie
              l Pralkę należy obsługiwać tylko po zapoznaniu się z niniejszą instrukcją.
              l Nigdy nie używać pralki na wolnym powietrzu lub w pomieszczeniach, w których
              mogą wystąpić ujemne temperatury.
              l Dzieci i osoby, które nie zapoznały się z instrukcją nie powinny używać pralki.
              Uwaga! Temperatura poniżej 00C może spowodować uszkodzenie pralki!
              W przypadku przechowywania lub transportu pralki w ujemnych temperaturach, użytkowanie pralki można rozpocząć po 8-godzinnym okresie aklimatyzacji w pomieszczeniu
              o temperaturze dodatniej.
              Oświadczenie producenta
              P
              roducent deklaruje niniejszym, że wyrób ten spełnia zasadnicze wymagania
              wymienionych poniżej dyrektyw europejskich:
              l dyrektywy niskonapięciowej 2006/95/WE,
              l dyrektywy kompatybilności elektromagnetycznej 2004/108/WE,
              i dlatego wyrób został oznakowany oraz została wystawiona dla niego
              deklaracja zgodności udostępniana organom nadzorującym rynek.
              4
              S
              tosować tylko środki piorące i uszlachetniające przeznaczone do pralek automatycznych - szczególnie na programie BAWEŁNA 900C.
              Do prania nie wolno stosować żadnych środków zawierających
              rozpuszczalniki, ponieważ pewne części pralki mogą zostać
              uszkodzone lub mogą się wydzielać gazy trujące. Istnieje także niebezpieczeństwo zapłonu i wybuchu.
              Nie dopuszczać do przedostania się niepożądanych przedmiotów do wnętrza urządzenia. Bezwzględnie opróżnić kieszenie odzieży, zapinać guziki i zamki błyskawiczne. Małe, luźne przedmioty umieszczać w torbie do prania lub w powłoczce na poduszkę gdyż mogą one ulec zniszczeniu lub uszkodzić bęben i zbiornik wewnętrzny. Nie przekraczać ilości zalecanego załadunku odzieży do bębna pralki.
              WSKAZÓWKI ODNOŚNIE BEZPIEC ZEŃST WA
              l Środki piorące
              l Załadunek
              prania
              l Panel
              sterowania
              l Transport
              l Tabliczka
              znamionowa
              P
              rzed rozpoczęciem prac związanych z transportem należy odłączyć pralkę od sieci elektrycznej. Do transportu pralkę należy bezwzględnie zablokować (założyć zabezpieczenie transportowe). Patrz rozdział
              I
              NST ALACJA PR ALKI str. 6. Pralkę transportować w pozycji pionowej.
              T
              abliczka znamionowa z podstawowymi danymi pralki znajduje się w górnej, tylnej części obudowy.
              C
              hroń panel sterowania przed zalaniem wodą.
              Nie kładź wypranej odzieży na pralce!
              5
              Sprawdzenie stabilności
              P
              o ustawieniu i wypoziomowaniu pralki bezwzględnie należy sprawdzić czy pralka stoi stabilnie na wszystkich czterech nóżkach.
              S
              prawdzenie polega na dociśnięciu każdego narożnika pralki i kontroli czy pralka się nie porusza. Prawidłowe ustawienie i wypoziomowanie pralki jest warunkiem bezpiecznej, długotrwałej i bezawaryjnej pracy.
              Uwaga! Przed włączeniem odczekaj 3 godziny, wypoziomuj i odblokuj pralkę.
              Uwaga! Nieprawidłowe wypoziomowanie a w szczególności brak stabilności pralki może być przyczyną przesuwania się jej podczas eksploatacji.
              WSKAZÓWKI ODNOŚNIE BEZPIEC ZEŃST WA
              Wycofanie z eksploatacji
              Zużytą pralkę należy dla bezpieczeństwa uczynić niezdatną do użytkowania.
              Najpierw wyciągnąć wtyczkę z gniazdka, a następnie odciąć kabel zasilający.
              P
              rzy złomowaniu należy postępować wg lokalnych przepisów dotyczących
              pozbywania się odpadów i śmieci.
              Niniejszy sprzęt nie jest przeznaczony do użytkowania przez osoby (w tym dzieci) o ograniczonej zdolności fizycznej, czuciowej lub psychicznej, lub osoby o braku doświadczenia lub znajomości sprzętu, chyba że odbywa się to pod nadzorem lub zgodnie z instrukcją użytkowania sprzętu, przekazanej przez osoby odpowiadające za ich bezpieczeństwo.
              Należy zwracać uwagę na dzieci, aby nie bawiły się sprzętem.
              6
              I
              NST ALACJA PR ALKI
              I. Usuwanie zabezpieczeń transportowych (zabezpieczenia należy zachować do wykorzystania, np. przy przeprowadzce).
              l Odkręcić kluczem 4 śruby blokad
              l Wyjąć z gniazd gumowo-plastikowe wsporniki transportowe wraz z podkładkami i śrubami.
              P
              rzed uruchomieniem pralki należy bezwzględnie usunąć
              zabezpieczenia!
              l Zaślepić otwory zaślepkami, które znajdują się w woreczku z akcesoriami.
              --
              Nie ustawiać pralki na dywanie!
              --
              Powierzchnia podłogi nie powinna być ani wklęsła ani pochyła!
              --
              Należy zwrócić uwagę na kształt powierzchni podłogi, aby cały ciężar pralki spoczywał na nóżkach (a nie na korpusie)!
              II. Ustawienie i wypoziomowanie pralki
              l Pralkę postawić na twardym, ró
          • Gość: Ola Re: Zabrze ul. Staropolska (E)S MEDIA !! IP: *.123.196.1.gl.digi.pl 07.03.14, 12:30
            Mieszkam w Gliwicach. Zadzwonił ktoś do moich drzwi i przedstawił się jako przedstawiciel S Media. Po chwili, gdy otwarłam drzwi moim oczom ukazał się wysoki facet oraz młoda babka. Facet zamiast powiedzieć o co chodzi zaczął mi robić chamskie uwagi. Nigdy się z czymś takim nie spotkałam. Gdy zbulwersowana zamknęłam drzwi jeszcze słyszałam określenia typu: "burak" lecz zamiast do siebie kierował je zdaje się do mnie. Teraz, po przeczytaniu Pani historii nie dziwi mnie to, że tacy akwizytorzy są tam zatrudnieni. Firma źle mi się będzie kojarzyć.
        • Gość: uhahany Re: 141/143 Smiech na sali IP: *.toya.net.pl 31.03.12, 21:36
          No, chyba wznowili rekrutację :)
          Jak zobaczyłem taki mail na skrzynce, to pierwsze co sobie pomyślałem, to co za brak profesjonalizmu. Poźniej skorzystałem z cudownej wyszukiwarki google i bardzo dziękuję za powyższe posty bo zaoszczędziłem sobie kasy na dojazd i czasu na bzdury.
          Mail obecnie wygląda tak:
          Witam,

Rozmowa odbędzie się w poniedziałek tj. 02.04.2012 o godz. 11:00. W razie niemożliwości stawienia się w wyznaczonym terminie, proponujemy jeszcze jeden termin, wtorek 03.04.2012 o godz. 11:30 w siedzibie firmy w Łodzi przy ul. Piłsudskiego 141/143 ( z głównej ul. przed marketem Lidlem trzeba skręcić w prawo, w stronę sądu i przed szlabanem znów w prawo). Rozmowa odbywa się w szarym, dwupiętrowym budynku na drugi piętrze. Zapraszam Pana z aktualnym CV. Proszę o informacje czy będzie Pan na rozmowie i w jakim terminie.

Pozdrawiam
          M. Zawadzka
          • Gość: spa05_b.f. Re: 141/143 Smiech na sali IP: *.toya.net.pl 13.04.12, 10:49
            Witam,

Chciałabym zaprosić Pana/Panią na spotkanie rekrutacyjne.
            Rozmowa odbędzie się w piątek tj. 13.04.2012 o godz. 11:30. W razie niemożliwości stawienia się w wyznaczonym terminie, proponujemy jeszcze jeden termin, poniedziałek 16.04.2012 o godz. 11:00 w siedzibie firmy w Łodzi przy ul. Piłsudskiego 141/143 ( z głównej ul. przed marketem Lidlem trzeba skręcić w prawo, w stronę sądu i przed szlabanem znów w prawo). Rozmowa odbywa się w szarym, dwupiętrowym budynku na drugi piętrze. Zapraszam Pana z aktualnym CV. Proszę o informacje czy będzie Pan/Pani na rozmowie i w jakim terminie.

Pozdrawiam
            M. Zawadzka
            • Gość: spa05_b.f. Re: 141/143 Smiech na sali IP: *.toya.net.pl 13.04.12, 11:20
              dodam, ze mail przyszedl na godzine przed planowanym "spotkaniem rekrutacyjnym" jesli tak to mozna nazwac...
              • Gość: gosc3 Re: 141/143 Smiech na sali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 13:36
                Dostalem tego maila i nie wiedzialem ocb, wyslalem dzien wczesniej kilka CV i nie wiedzialem jaka firma do mnie odpisuje, ani jakie stanowisko mi proponuja i zaczalem szukac. Mialem zamiar zadzwonic i spytac jaka to firma i jako kto mialbym pracowac. Dobrze, ze znalazlem to forum i potem jeszcze raz przeczytalem maila od nich. I Rozwalilo mnie to zdanie :D

"...W przypadku problemów z trafieniem prosimy o kontakt telefoniczny: 502-247-701
                UWAGA podany numer służy wyłącznie w celu wskazania lokalizacji."

• Gość: rtr Re: 141/143 Smiech na sali IP: *.pabianice.msk.pl 18.04.12, 22:48
                  Dzisiaj była moja dziewczyna na Piłsudskiego 141 i było dokładnie tak jak piszecie najpierw siedziała na korytarzu bo była impreza potem trener od szkoleń, czysta akwizycja 100zł oferowali od podpisanej umowy wydawało mi się to od razu podejrzane i całe szczęście ze trafiłem na to forum. Odradzam wszystkim którzy cenią swój czas. Poza tym licząc 1 umowę dziennie to ładna pensja by wyszła po miesiącu zbyt piękne na początek
                  • Gość: hahah Re: 141/143 Smiech na sali IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.04.12, 17:11
                    żal mi was ludzi.. własnie o to chodzi, że mozna zarobić, bo jedni wolą z łopata współpracowac a drudzy na lajcie w garnaku zbijac kase proste :) sam pracowałem i po tygodniu jak mają wypłaty dostałem 500 zł za tydzien i niech mi nikt nie mówi, ze trzeba zapie...c, bo kasa jest i praca jest tylko wy byscie chcieli byc prezesami koncząc liceum czy studia a na piwko od mamusi brac, ja ku... lubie taką prace i ch... jak wam nie pasuje to wasz problem
                    • Gość: RG Re: 141/143 Smiech na sali IP: *.play-internet.pl 26.04.12, 05:08
                      hmmm tak czytam co napisałeś i jest mi wstyd, że w Polsce zostałeś spłodzony.. po pierwsze po studiach oprocz wiekszej kasy mam WYKSZTAŁCENIE, po drugie zarabiam więcej i UCZCIWIE, po trzecie robię to co lubię i od mamy nie biorę hajsu bo nie jest problemem znaleźć pracę np w weekend aby mieć na melanż. Wnioskuję, że posta na którego odpowiadam napisał burak bez szkoły i który ledwo zaczął PRACĘ a jara się tym niemożebnie bo innych perspektyw nie ma. Tyle.
                      • Gość: Olcia Re: 141/143 Smiech na sali IP: *.toya.net.pl 16.05.12, 13:42
                        Przepraszam bardzo, tak czytam i czytam.. I nikt nie napisał co jest źle konkretnie z tą firmą? Że siedzibę ma słabą?? Że emaile wysyła metoda kopiuj wklej? Że pan prezes nie miał dobrego garnituru? To w sumie żadne argumenty. Mógłby ktoś napisać kto faktycznie tam był, czego w ogóle na tej Wólczańskiej 29 oczekują od kandydata? Jaką pracę i płacę oferują? Bo ulewacie sobie żółci a nie wiadomo nad czym?
                        • Gość: ehhem Re: 141/143 Smiech na sali IP: *.wput.3s.pl 16.05.12, 16:43
                          Ogólnie jest tak że aplikje się CV na jakieś tam stanowisko a okazuje się że za tą firmę do której się aplikowało podszywa się wólczańska lub inna ''firma'' pytają gdzie się pracowało, ile się szuka pracy, dlaczego odeszło się z poprzedniej. Pan "prezes" opowiada jak to on sprzedaje tyle umów w dzień co inni w tydzień i że nawet internet do pralki sprzedał kiedyś. Próbuje przekonać swoimi wyuczonymi tekstami jaka to za**bista praca w łażeniu po domach i wciskaniu obywatelom umów na internet, tv czy co tam mają akurat przy okazji wciskając kit takiej osobie a po wyjściu od kogoś zakreślanie kolejnych opcji żeby umowa była więcej warta a że ktoś będzie miał problemy później to go nie obchodzi. Jeden wielki szwindel !!!! Wystarczy czy jeszcze chcesz coś wiedzieć?????
                        • Gość: RG Re: 141/143 Smiech na sali IP: *.play-internet.pl 16.05.12, 20:00
                          Jakbyś przeczytał dokładnie każdy post od początku to wiedział byś co jest nie tak. A jeśli masz problem z interpretacją to najlepiej sam zgłoś kandydaturę i przekonaj się na własnej skórze, że tracisz czas, nerwy i nota bene pieniądze. Nie wspomnę już o oszukiwaniu ludzi- żeby nie napisać okradaniu. W największym skrócie ekipa z Cyfry ma cię gdzieś a Ty zarabiasz tylko na nich a nie na siebie. P.S to jest forum dotyczące akwizycji w Cyfrze +, która na początku mieściła się na Tramwajowej a zmieniła siedzibę na Piłsudskiego. Nie ma żadnej Wólczańskiej, jakiś kretyn pomylił fora i zaczął postować nie to co trzeba.
                          • Gość: ehhem Re: 141/143 Smiech na sali IP: *.wput.3s.pl 16.05.12, 20:06
                            ten kretyn dodał do tematu też o wólczańskiej pewnie po to żeby można było to łatwo znaleźć i było w jednym miejscu o naciągaczach. Takie jest moje zdanie
                            • Gość: nowa Re: 141/143 Smiech na sali IP: *.toya.net.pl 19.05.12, 22:48
                              jejku, dziękuję Wam bardzo za słowa prawdy! dostałam identycznego maila i coś mnie tknęło, żeby poszukać na forum czegoś więcej o firmie znikąd, o pracy jakiejś tam...
                              kurcze zaoszczędziliście mi sporo kłopotów,

pozdrawiam i jeszcze raz dzięki! powodzenia w szukaniu zajęcia :)
                              • Gość: ja to mamSzczęście Re: 141/143 Smiech na sali IP: *.gdynia.mm.pl 20.06.12, 13:48
                                W kwietniu 2012 otrzymałam 2 takie @ wysłane do mnie przez pomyłkę (do ukrytej wiadomości) do 2 różnych mężczyzn. Natomiast obecnie poszukując pracy otrzymałam @ o podobnej treści tylko tym razem z innego @ ale z tym samym podpisem (m.zawadzka) co mnie skłoniło żeby poczytać na forach i dzięki temu nie zaoszczędzę bilety i moje nerwy. Dziękuje :)
                                • Gość: Cranken Re: 141/143 Smiech na sali IP: *.xdsl.centertel.pl 24.07.12, 02:07
                                  Właśnie wczoraj wysyłałem swoje CV do paru ogłoszeń na gumtree.pl
                                  myślałem iż cyfra już dawno się poddała z tego typu akcjami
                                  a tu proszę, do nie do końca sprecyzowanego ogłoszenia dostałem taką respondę
                                  jak w wyżej wymienionych postach.

Z tym że nawet nigdzie nie ma wzmianki iż to cyfra w mailu,
                                  dziękuję autorowi tego tematu, zaoszczędziłem na telefonie do tych niekompetentnych durni zadzwonię lepiej do pogodynki jak w weekend : )
    • Gość: grisza Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.interq.pl 08.06.12, 00:02
      Czesc wam odbiorca cyfry+POPIERAM WASZE WSZYSTKIE NEGATYWNE OPINIE O SZUBRAWCZEJ NIEKOMPETENTNEJ FIRMIE JAKA JEST CYFRA + JA JUŻ PRZEKONAŁEM SIE NA SOBIE BO LUDZI ABONAMENTÓW TRAKTUJĄ JAK SMIECIE NA SAME TELEFONY WYDAJE WIĘCEJ JAK ZA ABONAMENT ROZMOWY TE DOTYCZYŁY MOICH RACJI.PRZESCEGAM WSZYSTKICH NIE ZAWIERAJCIE ŻADNYCH UMÓW BO TO SĄ NACIĄGACZE CO CHWILE WSISKAJĄ ODBIORCA`DODATKOWE PAKIETY KUSZAC PROMOCJAMI A ZA CHWILE ZARZYNAJ ABONAMENTOW OPŁATAMI
    • Gość: gg Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.12, 07:50
      wczoraj byłam na rozmowie.Siedziba chyba im się zmieniła...
      Rozmowę przeprowadzała dziewczyna muszę przyznac dosyc swobodną.Podczas oczekiwania na swoją kolej zapalały mi się w głowie czrwone światełka.Nikt z oczekujących nie wiedział co to za firma i na jakie stanowisko aplikuje.Panowie z firmy Jaspol nie wiedzieli nic o frmie w tym samym budynku.Głośna muzyka podczas rozmowy oraz tablica korkowa do przeprowadzania szkoleń.Po swoich doświadczeniach sprzed 2 lat (wtedy to było Więckowskiego) w zasadzie byłam pewna co to jest.Rozmowa tylko mnie w tym utwierdziła.Oczywiscie nie zamierzam odbyc szkolenia.Jak widac rekrutacja trwa nadal.
      PORAŻKA!!!
      • Gość: Agnieszka :) Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.p.lodz.pl 18.07.12, 20:30
        ja tez byłam na Więckowskiego - czysta akwizycja Telewizji N. a teraz dostałam maila z ulicy Piłsudskiego, który brzmi identycznie, jak te wyżej przytoczone. Dziękuję za informację, ale nie wybiorę się na rozmowę kwalifikacyjną, bo szkoda mojego czasu
        • Gość: bpersonal Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.08.12, 15:25
          Wyciągają wnioski bo teraz już przesyłają e-maila z formą osobową a nie Pan/i. Nazwy firmy nie ma. A teraz bomba, nigdy nic do nich nie wysyłałem a dzisiaj dostałem wiadomość o tym że przejrzeli moje CV(!). Myślę że organ nadzorujący przechowywanie i administrację danymi osobowymi powinien się również tym zainteresować.

A tak w ogóle to polecam łodzianom się zebrać i wynieść im biuro na ich oczach, może wtedy zaczną szukać uczciwego zajęcia jak zostaną goli : )

młody przedsiębiorca z Łodzi
    • wassercug_fajvvel To jest już koniec.... 31.08.12, 16:02
      expressilustrowany.pl/cyfra-wyjasnia-zerwalismy-umowe-z-nieuczciwa-firma,artykul.html?material_id=5040ac57142d5c9420000000
    • Gość: wnerwiony Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.4web.pl 17.10.12, 10:16
      krzysztof.gaj@op.pl 787-272-443
      uwaga naciagacze z cyfry plus
      oferuja prace ktorej nie ma po przyjezdzie chca abys chodzil od domu do domu i wciskal kit z cyfra plus ze nibytaniej bo buduja jakas grupe

zenada firma nawet nei ma zadnego szuldu nie chce ujawnic swojej nazwy smiech !!!!!i
      • Gość: gość Re: tramwajowa 11 Cyfra plus IP: *.play-internet.pl 17.10.12, 11:44
        Czas najwyższy nazwać po imieniu to są ZŁODZIEJE.
        ZŁODZIEJE czasu ludzi, których naciągają swoimi ogłoszeniami o pracę!
        ZŁODZIEJE bo okradają ludzi wciskając im brednie!
        Podobno Cyfra miała rozwiązać z nimi umowę ale ja w to nie wierzę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka