Dodaj do ulubionych

To jest powód do ogłoszenia żałoby narodowej!

14.04.09, 12:08
www.tvn24.pl/-1,1595423,0,1,swieta-za-kolkiem-szybcy--agresywni-_-i-2-tys-pijanych,wiadomosc.html
1959, słownie TYSIĄC DZIEWIĘĆSET PIĘĆDZIESIĄT DZIEWIĘĆ pijaków na drogach
zatrzymano. Ilu nie zatrzymano?

To jest powód do żałoby z powodu głupoty społeczeństwa. Należałoby ją
wprowadzić na tydzień i codziennie o tym przypominać. Nie ma sposobu na
Polaka, za mordę i w dyby.

PS. Wiwat rok piwa ogłoszony przez Tyskie!
Obserwuj wątek
    • przyslowie Re: To jest powód do ogłoszenia żałoby narodowej! 14.04.09, 12:46
      Też tak uważam. Ale tym nikt się nie chce przejmować, tak jak tym,
      że pozwolono ludziom zamieszkać w takim slumsie, jak hotel socjalny
      w Kamieniu.
      • Gość: m Re: To jest powód do ogłoszenia żałoby narodowej! IP: *.retsat1.com.pl 14.04.09, 13:04
        No to chyba dobrze, że im pozwolono. Mieli zabronić to by było jazgot, że nie
        mają gdzie mieszkać.
        • przyslowie Re: To jest powód do ogłoszenia żałoby narodowej! 14.04.09, 13:09
          To lepszy jest jazgot, że się popalili zamiast dać im lepsze warunki
          do zamieszkania?
          • Gość: m Dać dać dać brać brać brać IP: *.retsat1.com.pl 14.04.09, 13:21
            Jak im i innym warunki nie odpowiadają to nie muszą korzystać. Mogą wybrać most
            jeśli uważają za lepszy, albo zarobić na lepsze.

Nie mówię o tych konkretnych, bo cholera wie jak tam naprawdę było, przyczyny
            poznamy za jakiś czas a i to nie wiadomo.

Ale za dużo jest tego wyciągania ręki i jeszcze wybrzydzania, że jedno z drugim
            to nie weźmie lokalu od miasta bo na przykład za małe, albo kibel na zewnątrz.
            To tak przy okazji.
    • big_news Re: To jest powód do ogłoszenia żałoby narodowej! 14.04.09, 13:21
      W 2007 roku, w trakcie kampanii wyborczej, Pan Tusk bardzo mocno akcentował
      straszliwe zbrodnie PiS-owskie, którą to partię, a zwłaszcza obu braci
      Kaczyńskich, winił za tragiczny bilans wypadków na polskich drogach. Wyliczał
      ile to niewinnych osób ginie przez ówczesnego premiera, przywoływał bezwzględnie
      statystyki, grzmiał, ganił i żądał głów.
      Następnie obiecywał różne Cuda, w tym także zdecydowaną poprawę komfortu jazdy,
      ileś tam setek kilometrów autostrad i innych asfaltowych szlaków. Kpił sobie
      takoż z Kaczyńskiego w kontekście autoradarów, co to zastępować miały grzechy
      zaniedbań drogowych.
      Czy w związku z tym wszystkim byłbyś łaskawy wrzucić tu trochę liczb (tak jak to
      lubisz) i pokazać nam jak to teraz śmiga się z miasta do miasta wygodniej,
      bezpieczniej i szybciej?
      Odnieś się również do tysięcy montowanych _teraz_ autoradarów, co to je aktualne
      władze instalują.
      Dzięki.
      • al.ki Re: To jest powód do ogłoszenia żałoby narodowej! 14.04.09, 13:31
        Wiesz co? Gdzieś mam i Tuska i Kaczyńskiego. Podobnie PO i PiS. Obydwie partie z
        obydwoma baranami mamią Polaków cudacznymi deklaracjami i kłamliwymi spotami. I
        daj mi spokój bo naprawdę przypominasz gremlina. W Twoim przypadku zamiast wody
        polityka. Dopóki nie ma tematu PiS, PO, LSD, LPR, Samoobrony, PSL itd wydajesz
        się spoko ziom. Wystarczy jednak wsadzić akcent polityczny i już jesteś nie do
        zniesienia.
        • big_news Re: To jest powód do ogłoszenia żałoby narodowej! 14.04.09, 13:36
          Czy chciałbyś w ten sposób powiedzieć, że ten wątek założyłem ja, nie jest on na
          wskroś polityczny, nie stanowi kontry do ogłoszonej przez _politycznego_ (jak
          każdy) prezydenta i to ja mam monopol na mieszanie w politycznej wodzie kijem?
          Tak, poważnie?
          No to faktycznie chyba jestem głupi.
          I nie do zniesienia...
          • al.ki Re: To jest powód do ogłoszenia żałoby narodowej! 14.04.09, 13:52
            Wątek został założony przeze mnie i w kontekście wymuszonego narodowego
            żałowania nad śmiertelnymi ofiarami tragedii w Kamieniu Pomorskim. Odnosząc się
            do tej ciekawej skądinąd konfiguracji wydarzeń postanowiłem podzielić się swoim
            poglądem z Szanownym Gronem Czytelników Forum Łódź. Nie stanowi on jakiejkolwiek
            kontry na inną akcję o której można poczytać w wątku zamieszczonym na tej
            tablicy dyskusyjnej i nie ma celowego charakteru politycznego - nie jest
            wymierzony w konkretne osoby polskiej sceny politycznej.

Jest za to generatorem kolejnej jałowej dyskusji (jakich wiele) nad
            beznadziejnością naszego otoczenia i ukazuje realne zagrożenie, które wobec
            braku zdecydowanych kroków wciąż narasta w ilości przewyższającej o 100% poziom
            zjawiska z okresu poprzedzającego.

Dziękuję za uwagę.
            • big_news Re: To jest powód do ogłoszenia żałoby narodowej! 14.04.09, 13:54
              Piękna nowomowa!
              Nie powstydziłby się takiej niejeden politruk.
              I to umiejscowiony w zupełnie innej konfiguracji.
              Gratulacje.
    • diogenespies Zakazałbym i picia i jeżdżenia zwłaszcza w święta! 14.04.09, 13:57
      Gdyby taki zakaz wprowadzono policja nie musiałaby przeprowadzać co
      święta akcji „Znicz”, dziennikarze nie prześcigaliby się w
      grafomańskich raportach z polskich dróg, Al.ki łagodniej
      rozpoczynał/a by poświąteczny tydzień a ja w spokoju znosiłbym swoje
      cierpienia po triduum na imprezach rodzinnych bez czytania i
      słuchania o sukcesach policji w łapaniu pijanych.
      • Gość: lavinka z nielogu A może nie powinni ich łapać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 17:46
        Pozabijaliby się na okolicznych drzewach i byłby spokój. I żałobę
        narodową można by znów ogłosić.
        • Gość: dp Re: A może nie powinni ich łapać? IP: *.toya.net.pl 14.04.09, 21:05
          Żałoba przez cały rok to jest to!
          • przyslowie Re: A może nie powinni ich łapać? 14.04.09, 21:08
            My narod żałobny, cierpiętniczy.
            • Gość: dp ja po świętach cierpiałem, IP: *.toya.net.pl 14.04.09, 21:12
              nie miał mi kto skoczyć do sklepu po kefir, w telewizji o pijanych
              kierowcach, na forum Al.ki to samo, w gazecie każdej też ten temat..
              kac w takich okolicznościach jest koszmarny a do tego kot zaczął
              ludzkim głosem domagać się jedzenia i czystej kuwety!
    • Gość: lavinka z nielogu Re: To jest powód do ogłoszenia żałoby narodowej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 17:43
      Nic dodać nic ująć, a piwo to przecież nie alkohol, jak uważa po dziś
      dzień wielu Polaczków ;)
    • aaa202 Rok piwa? 14.04.09, 18:31
      A co w praktyce ma się wydarzyć w związku z rokiem piwa? Ma wzrosnąć
      spożycie? Radość ze spożycia ma być większa i bardziej podniosła?

Bo z tego, co wiem, rok 2009 jest rokiem Wojciech Korfantego,
      Jerzego Grotowskiego, Louisa Braille`a, Mieczysława Karłowicza,
      Astronomii, Twórczości i Innowacji, Bezpieczeństwa Pieszych,
      Stanisława Ignacego Witkiewicza, Heleny Modrzejewskiej oraz Juliusza
      Słowackiego.

Mogłam coś przeoczyć, ale jedno jest pewne: w roku 2009 wcale nie
      mam więcej styczności ze
      spuścizną /dziełem /twórczością /schedą /dziedzictwem /sukcesją /prod
      ukcją /dorobkiem /urobkiem /dziełem życia
      Korfantego /Grotowskiego /Braille'a,
      Karłowicza /Witkiewicza /Modrzejewskiej /Słowackiego. Nie uważam
      bardziej na pieszych (ale też żadnego nie przejechałam), nie
      spoglądam częściej w niebo, nie wprowadzam innowacji.

To może chociaż to piwo..
      • zamek Re: Rok piwa? 15.04.09, 10:52
        Jeszcze jest rok Bacewiczówny.
      • dziad_borowy Re: Rok piwa? 15.04.09, 11:01
        Al.ki jest po prostu podatny na sugestie specow od reklamy Tyskiego.
        Jak slyszy "rok piwa" idzie do piwiarni i mysli, ze co najmniej 3/4
        Polakow zrobi tak samo. A pozniej wsiada do samochodu i beda jezdzic
        az do wyczerpania paliwa.
        Dzierżżż!!!
        • al.ki Re: Rok piwa? 15.04.09, 11:27
          Lat przybywa a dziad borowy ten sam cham w stosunku do mnie.

Pozdro.
          • dziad_borowy Re: Rok piwa? 15.04.09, 11:29
            Jaki tam cham? Po prostu wiazanie hasla reklamowego jakiejs firmy z
            wypadkami na drogach jest, powiedzmy, malo rozsadne.
            Dzierżżż!!!
            • yavorius Re: Rok piwa? 15.04.09, 11:45
              No chyba mi nie powiecie, że Tyskie to jest piwo!
            • al.ki Re: Rok piwa? 15.04.09, 11:45
              Jesteś chamem ponieważ napisałeś o mnie:
              "Jak slyszy "rok piwa" idzie do piwiarni i mysli, ze co najmniej 3/4
              Polakow zrobi tak samo. A pozniej wsiada do samochodu i beda jezdzic
              az do wyczerpania paliwa. "

I co? Chamstwo jak się patrzy.

Kontynuując dalszą wypowiedź:

dziad_borowy napisał:

) Jaki tam cham? Po prostu wiazanie hasla reklamowego jakiejs firmy z
              ) wypadkami na drogach jest, powiedzmy, malo rozsadne.
              --

Warto czasem poczytać coś więcej niż surrealistyczne głupotki oderwane od
              rzeczywistości. "Międzynarodowy rok piwa" nie jest hasłem reklamowym. Jest nazwą
              nakręcającej się powoli kampanii reklamowej. Nie jakiejś firmy lecz bogatego i
              potężnego jak na polskie realia przedsiębiorstwa. Ma przygotowane wiele etapów a
              szaleństwo zacznie się w wakacje. Tak silne propagowanie chlania piwska w
              rozpitym narodzie uważam za gorszące i bardzo żałuję, że nie jest to jakoś
              prawnie zabronione.
              Mało rozsądne. Wiesz co, dyrektorów tych wszystkich koncernów średnio interesują
              wypadki i liczba zatrzymanych. Liczy się sprzedany towar, biznes jest biznes.
              Uważam zatem łącznie propagowania chlania z sytuacją gdy w weekend świąteczny
              łapie się 2000 pijaków za kierownicą za jak najbardziej zasadne.

• dziad_borowy Re: Rok piwa? 15.04.09, 12:00
                Ohohoho, cala nakrecajaca sie powoli wieloetapowa kampania
                reklamowa?! To budzi respekt. Prawie mnie przekonales. Prawie, bo
                cos mi sie zdaje, ze takie nakrecajace sie powoli wieloetapowe
                kampanie reklamowe maja co roku wszystkie wieksze browary. Moze ta
                bedzie bardziej zlowroga i wciagajaca niewinne duszyczki do piekla
                pijanstwa ale poki co jest to dla mnie kolejne haslo reklamowe. Tak
                jak tysiace innych. I tak samo jak tysiace innych bedzie
                oddzialywalo na debili wsiadajacych po pijaku za kierownice i tak
                samo jak inne bedzie olewane przez wiekszosc ludzi.
                I dalej nie widze chamstwa w stwierdzeniu, ze lykasz reklamy jak
                mlody pelikan.
                Yavoriusie, to jest piwo i to bardzo dobre :)
                Dzierżż!!!
                • yavorius Re: Rok piwa? 15.04.09, 12:17
                  To nie jest piwo, a otóż!
                  • dziad_borowy Re: Rok piwa? 15.04.09, 12:19
                    Lat przybywa a Yavorius ten sam cham w stosunku do mnie!!!
                    Dzierżżż!!!
                    • yavorius Re: Rok piwa? 15.04.09, 12:35
                      Weź przestań łykać to Tyskie jak pelikan! Toż to przemysłowy syf
                      jest!
                      • dziad_borowy Re: Rok piwa? 15.04.09, 13:05
                        Ja mam plebejska gardziel widocznie.
                        Dzierżż!!!
                • al.ki Re: Rok piwa? 15.04.09, 12:49
                  Krótkowzroczność to jedna z tych cech Polaków, która prowadzi do tego co teraz
                  się obserwuje. Nie napisałeś, że łykam reklamy, napisałeś że po takiej reklamie
                  polecę do piwiarni, nachleję się i będę jeździł do oporu samochodem spodziewając
                  się, że uczyni to 3/4 społeczeństwa. Nagadaliśmy się. Czołem.
                  • dziad_borowy Re: Rok piwa? 15.04.09, 13:08
                    Czolem w gardla Wasze!!
                    Dzierżżż!!
                  • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Rok piwa? IP: *.dialog.net.pl 15.04.09, 15:00
                    Znaczy co, jeśli mam ochotę napić się ze znajomymi gdzieś piwa, znaczy się, że
                    muszę wsiąść do samochodu później i jeździć? A teraz pomyśl, czy idiota
                    wsiadający do samochodu po alkoholu nie wsiądzie niezależnie od tego, czy jest
                    reklama, czy nie?
                    • al.ki Re: Rok piwa? 15.04.09, 15:45
                      Dziadyga_borowy napisał, że tak zrobię. Zaznaczył również, że uważam iż tak
                      zrobi 3/4 społeczeństwa. Prosiłbym jednak o odnoszenie się do moich słów a nie
                      tamtego kogoś. W życiu nie przeprowadzi się z nim konstruktywnej rozmowy.

Ja tylko uważam (zresztą nie tylko ja, od lat statystyki mówią że spożywamy
                      coraz więcej piwa kosztem wódki), że całe to zachęcanie do chlania musi się
                      odbić czkawką. Nie po to robi się kampanię reklamową by potem nie oczekiwać
                      wzrostu sprzedaży. Pije się, bo to cool. Trudno potem oczekiwać, że pijaków za
                      kierownicą będzie mniej.
              • aaa202 Al.ki ma rację, 15.04.09, 13:14
                naród jest rozpity. Ja sama ze świątecznego obiadu u teściowej
                wyszłam mocno zawiana. Ledwo trzymałam się na obcasach. Nie miałam
                wyjścia, bo byłam jedyną osobą przy stole, która nie brała leków,
                nie miała nadciśnienia, tętniaka, wrzodów, udaru, choroby wieńcowej,
                marskości oraz prawa do odmówienia kolejnego kieliszeczka. O dziwo
                nie piłyśmy piwa, tylko słodką nie do pojęcia domową nalewkę. Jeśli
                ta monstrualna i podstępna kampania reklamowa się rozkręci, to jest
                szansa, że w przyszłym roku do jajeczka i babki napijemy się ze
                starką po prostu jasnego piwa?
                • dziad_borowy Re: Al.ki ma rację, 15.04.09, 13:23
                  Obawiam sie, ze jak ta kampania sie dobrze rozhula to za rok w
                  koszyczku ludzie poswieca Tyskie (wiem, wiem przemyslowe cos tam:)),
                  Warke i Żywczyka.
                  Dzierżżż!!!
                  • aaa202 A dominikanie, 15.04.09, 13:32
                    czy inni tam kapucyni, urządzą instalację z figury Chrystusa, który
                    jadąc osiołkiem po pijanemu uległ wypadkowi, zderzył się z
                    kurpiowską palmą, i teraz spoczywa w szpitalnym łóżku, zaś w żyle ma
                    wenflon z kroplówką z Tyskiego.
    • 0u 99% trzeźwych nadużywa prędkości 15.04.09, 17:03
      i są oni w ten sposób potencjalnymi mordercami, trzeźwymi mordercami.
    • Gość: lavinka z nielogu Re: To jest powód do ogłoszenia żałoby narodowej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 18:39
      Zawsze zostaje 1%. Ta różnica między trzeźwym a pijanym. Pijany
      raczej wolno nie pojedzie,żaden ;) 1% szans więcej na przeżycie ;)
    • Gość: lavinka z nielogu A taryfikator już widzieli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 01:45
      pokojnauczycielski.blox.pl/2009/04/Zaloba-wedlug-taryfy.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka