Gość: Anon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 19:16 14 tysięcy to już sporo. Może w końcu uda się w Łodzi zorganizować koncerty z prawdziwego zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tubylec Wielka i piękna: Zobacz nową łódzką halę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 19:19 300 milionów budowa. A ile milionów utrzymanie hali? Kogo będzie stać na wynajęcie obiektu? Pomijam okazjonalne koncerty czy mecze międzynarodowe. Nie widzę w Łodzi klubu, który stać będzie na jej wynajęcie. Gigantyzm kosztuje, szkoda tylko że to my podatnicy będziemy ją mieli na garnuszku. Razem ze wszystkimi cwaniaczkami, którzy zasiądą we władzach spółki zarządzającej halą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Wielka i piękna: Zobacz nową łódzką halę IP: 77.223.234.* 09.05.09, 09:46 a mnie jako podatnikowi nie żal tych pieniedzy,choć ze wzgledu na boom wyszsło drogo,to wole by za konkretne pieniądze powstało cos konkretnego i pozytecznego.Bardziej mi zal pieniędzy podatników wyrzucanych tez milionami w błoto jak bezustanne podróze politykówh samochodów,fundowanie abonamentów komórkowych róznym"bardzo" waznym kierownikom,obiadki słuzbowe,itp,itd,przykłady mozna mnożyć,a to tez w skali roku ,w skali kraju kosztuje miliony.Oglądam czesto siatkówkę,większość imprez w Japonii,tam maja taka halę w kazym mieście,a my w Łodzi mieliśmy stara ,wysłużoiną "babcie" na Skorupki,powinniśmy się jedynie cieszyć a nie narzekać Odpowiedz Link Zgłoś
lds23 Re: Wielka i piękna: Zobacz nową łódzką halę 10.05.09, 00:57 Gość portalu: tubylec napisał(a): > 300 milionów budowa. > > A ile milionów utrzymanie hali? > > Kogo będzie stać na wynajęcie obiektu? Pomijam okazjonalne koncerty czy mecze m > iędzynarodowe. Nie widzę w Łodzi klubu, który stać będzie na jej wynajęcie. > > Gigantyzm kosztuje, szkoda tylko że to my podatnicy będziemy ją mieli na garnus > zku. Razem ze wszystkimi cwaniaczkami, którzy zasiądą we władzach spółki zarząd > zającej halą. Jak ktoś jest malkontentem, to już nie ma rady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Hala a reszta miasta zlew!! IP: 78.146.70.* 10.05.09, 20:01 Rzeczywiśćie jest ale wygląda jak hamski bunkier a nie dzieło na miare xxi wieku.Jedyną zaletą jest jej wielkość reszta do bani!!!!!! Kropa do klopa!!!! Czas na zmiany bo rzygać sie chce jak podupadło to miast przez ostatnie 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wielka i piękna: Zobacz nową łódzką halę IP: *.toya.net.pl 08.05.09, 20:37 Znając naszych urzędasów i ich szefa podróżnika to pewnie rozpiep*ą tą halę w kilka miesięcy... Odpowiedz Link Zgłoś
orliklodz Jestem dumny z Łodzi, poziom światowy jest super!! 08.05.09, 20:44 Jestem dumny z Łodzi, poziom światowy jest super. Jest to najnowocześniejsza hala w Polsce i w Europie. Takich wspaniałych aren jest tylko kilka w Europie. Łódź to metropolia, i czekaliśmy na to wieki. Teraz będziemy mieli świetne imprezy sportowe, koncerty i gale. Bravo Łódź!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rhaegar44 Re: Jestem dumny z Łodzi, poziom światowy jest su 10.05.09, 00:01 ... brawo dla miejskich pracownikow pr :D hala przecietna jak na europe, w srodku jeszcze ujdzie, z zewnatrz maskakra :( idiotycznie rozwiazane parkingi, plany ogrodzenia terenu, brak wlasnej strony internetowej !! (bo na lodzkim portalu sportowym to to jest smiechu warte), brak promocji (ktora powinna trwac od roku, anie ruszac teraz) - do poziomu "swiatowego", godnego "metropolii" droga bardzo daleka - przede wszystkim w umzslach i wyobrazni urzednikow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucas_B Wielka i piękna: Zobacz nową łódzką halę IP: *.elsnet.pl 08.05.09, 21:14 14 tysięcy ludzi to tak około 5 do 10 tysięcy samochodów którymi przyjadą, ciekawe gdzie zaparkują, bo już przy ładnej pogodzie brakuje miejsc na parkingu przy Al Unii. Ale hala jest piękna i jestem z niej dumny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfvf os w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 00:35 > 14 tysięcy ludzi to tak około 5 do 10 tysięcy samochodów którymi przyjadą, Przesada. Jak już jedziemy na imprezę to 3-4 os. w aucie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RTS Wielka i piękna: Zobacz nową łódzką halę IP: *.piotrkow.pilicka.pl 08.05.09, 21:22 hala jest piekna ,Lodz zasluguje na taka hale ,do tego jeszcze za 2lata powstanie centrum Widzew i wtedy zacznie sie prawdziwa promocja lodzi w europie,teraz bylo by dobrze przeniesc Skre z belchatowa do Lodzii bylo by GITES. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Wielka i piękna: Zobacz nową łódzką halę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 22:24 AC/DC!!! na scenę!!! na dwa koncerty murowana pełna hala. w Pradze na 18 000 luda połowa to byli Polacy. 100% zjadą fani z połowy Europy. Gratka jest ogromna bo jest to ostatnia trasa zespołu (emerytura/ Tam gdzie wystepuje AC_DC biletow brakuje po 1 dniu! Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Wielka i piękna: Zobacz nową łódzką halę 09.05.09, 08:02 Ja również oglądając halę szukałam tam miejsca na scenę :) To ja zamawiam Depeche Mode :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Wielka i piękna: Zobacz nową łódzką halę IP: 91.193.160.* 08.05.09, 23:59 Bilety na mecze z Brazylią jeszcze są, ale jest ich już mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joachim m. obawiam się tylko gminnej spółki MAKS IP: *.4web.pl 09.05.09, 02:19 doskonała instytucja do zadekowania nieudolnych protegusów pobierających zawyżone wynagrodzenia, a jako jedyną kwalifikacje prezentujących przytakiwanie kropiwnickiemu. obym sie mylił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wic Brak parkingów przy hali!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.05.09, 07:37 Czy wiecie, że budując halę nikt nie pomyslał o parkingach ? I właściwie ich nie ma!!! Podobno szukają teraz po okolicy miejsc gdzie mogłyby parkować samochody. Będą to na przykład szkolne boiska. Odpowiedz Link Zgłoś
eqonix A parkingi, a system sterowania ruchem 09.05.09, 08:21 aby się dało dojechać i wyjechać podczas wielkiego eventu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Wielka i piękna: Zobacz nową łódzką halę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 08:54 super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek S Wielka i piękna: Zobacz nową łódzką halę IP: *.toya.net.pl 09.05.09, 10:21 Ale o infrastrukturze wokol hali zaden cymbal na czele z preziem i jego klakierami nie pomyslal. Byc moze to jedna z wiekszyh hal w Europie (choc osobiscie znam co najmniej trzy w samych Niemczech wieksze), ale na pewno jedyna tej wielkosci bez miejsc parkingowych (sic!). Poczekajmy do pierwszej duzej imprezy - bedzie placz i zgrzytanie zebow. I nie jest to malkontenctwo, ale jak slysze jurka i jego pieskow robiacych sobie autoreklame i lud z otwarta geba lykajacy jego slowa bez krzty refleksji, to noz mi sie w kieszeni otwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super Cieniasy i zawistnicy (niewykluczone że radni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 11:34 Mowa do radnych z tych pseudo opozycyjnych opcji- parkingi są i będą są na to tereny w obrębie hali już uwalniane z ogródków działkowych, mogą być parkingi wielopoziomowe, a wszystko powstanie łacznie ze stadionem i stworzy piękny kompleks sportowy, który będzie nie tylko chlubą Łodzi, ale i Polski! Wasz problem to rozgrywki polityczne. Nie potraficie docenić sukcesu, który jest sukcesem wszystkich Łodzian - bo to nasz obiekt i nasza szansa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Cieniasy i zawistnicy (niewykluczone że rad IP: *.toya.net.pl 09.05.09, 11:48 Wielki mi k...a sukces. Za te pieniądze mielibyśmy teraz kosmiczny stadion na 40 tys i spore szanse na Euro2012, a mamy bezużyteczną halę do organizowania koncertów i festivalów dłubania w nosie i ziewania. Nowy stadion na szczęscie będzie na Widzewie. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: Cieniasy i zawistnicy (niewykluczone że rad 10.05.09, 10:09 Gość portalu: ds napisał(a): > Wielki mi k...a sukces. Za te pieniądze mielibyśmy teraz > kosmiczny stadion na 4 > 0 > tys i spore szanse na Euro2012, a mamy bezużyteczną > halę do organizowania > koncertów i festivalów dłubania w nosie i ziewania Ależ ta hala obsłuży wiele więcej imprez niż stadion. np. siatkarskie mistrzostwa świata, hokej, koncerty, targi, halowa lekka atletyka, tenis itd. Co do nowoczesnego stadionu na Widzewie, to plany są dwa. Budowa stadiony miejskiego obok hali na ŁKS i stadion centrum handlowe Widzew Łódź. Zobaczymy czy Widzew wygra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Cieniasy i zawistnicy (niewykluczone że rad IP: *.toya.net.pl 10.05.09, 23:51 > Co do nowoczesnego stadionu na Widzewie, to plany są dwa. Budowa > stadiony miejskiego obok hali na ŁKS i stadion centrum handlowe > Widzew Łódź. Zobaczymy czy Widzew wygra? Ale z tego co wiem budowa nowego stadionu Widzewa nie ma nic wspólnego z budową stadionu miejskiego. Prędzej czy później Cacek musi wybudować nowy stadion, bo stary zaczyna odstawać od standardów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feliks Gratuluję tym, którzy ryzykowali i budowali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 11:38 Teraz jest sukces, a ile było krytyki i wymyślanych problemów, aby inwestycję skompromitować - w tym niestety przodowali politycy naszej łódzkiej lewicy - tacy np. jak Joński... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: :) glupi jestes:) IP: *.toya.net.pl 09.05.09, 11:52 Poniekąd Skra będzie przeniesiona do Łodzi grając tu mecz w europejskich pucharach. Liga i tak nikogo nie interesuje wiec zostawmy ja małomiasteczkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psudo To jest ładna hala? Zobacz co się dzieje w Gdańsku IP: *.xdsl.centertel.pl 09.05.09, 13:06 Przecież to jest relikt czasów komunistycznych. Ktoś wziął grubą kasę za projekt, a wziął gotowca z katowickiego Spodka i trochę poprzerabiał. www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=114913&page=166 Odpowiedz Link Zgłoś
zyciu Wielka ale na pewno NIE PIĘKNA!!!! 09.05.09, 13:16 Mówcie sobie co chcecie ale ta hala w żadnym stopniu nie jest piękna;/ Przynajmniej na razie. Jest DUŻA i to jest jej zaleta ale z zewnątrz wygląda jak komunistyczny moloch. Jeśli nic się do czerwca nie zmieni z jej zewnętrznym wyglądem to dla mnie w XXI w. ktoś powinien beknąć za tak nietrafiony i zrobiony na odwal się projekt architektoniczny. Widać ktoś nie zrozumiał że nie wystarczy zrobić kółka z betonu i przykryć go dachem. Dla mnie na razie ta hala jest szpetna. Liczę na zmiany. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pere to wielki sukces Prezydenta, gratuluje! IP: *.mistral.net 09.05.09, 14:11 polityczna determinacja Prezydenta przyniosła wielki sukces. Gratuluje Prezydentowi i Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Wielka i piękna: Zobacz nową łódzką halę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.09, 15:57 hala na wideo http://www.mmlodz.pl/4713/2009/5/9/prezentacja-nowej-hali-sportowej-fotowideo?category=sport Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Kto to zaprojektował?! IP: *.toya.net.pl 09.05.09, 17:04 i później zatwierdził??? Przecież to wygląda jak wybudowane 30 lat temu!! Masakra jakaś! Czy ktoś wydział takie obiekty wybudowane na zachodzie? Ta hala to jakiś betonowy bunkier, zero designu czy jakiegoś polotu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek Jeszcze podziękujemy Panu Kropiwnickiemu! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.05.09, 18:18 Wizytówką miasta są rzeczy pojedyńcze, duże. Ile było szumu związanego z Manufakturą a teraz jesteśmy z niej dumni. Tak samo będzie z nową halą. Przestańmy narzekać a zacznijmy być dumni z tego co ma Łódź a nie mają inne miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas spodek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 22:18 Właśnie spodek odszedł do historii. Koniec reanimowanego katowickiego dziada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derwyt Wielka i piękna: Zobacz nową łódzką halę IP: *.chello.pl 09.05.09, 22:40 Łódź nr1 - daliśmy radę jako pierwsi i teraz drogi - to będzie hala nr 1 Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Tak całkiem skromnie. 09.05.09, 22:45 [(Śląsk kaput. Katowice kaput. Spodek kaput.)"hitler kaput"] Warszawa kaput....aaaa, Wrocław też kaput. Odpowiedz Link Zgłoś