Dodaj do ulubionych

Likwidacja szpiatala Jordana!!!

01.07.09, 19:44
Zakusy na szpital H. Jordana były przynajmniej od 2002 roku. Bardzo dobre położenie działki w milionach i mały kameralny szpital , który można przekształcić w prywatny biznes.
W 2005 roku po zaciętej walce został przeniesiony szpital św. Rodziny ( Paustera), który miał być całkowicie zlikwidowany.
Pracownicy odetchnęli z ulga, ale niestety zaczęła się z powrotem walka o istnienie szpitala.
W obecnej chwili szp. Jordana ma prawie 100% obłożenie a w ciągu roku.
Należy zaznaczyć, że zawsze był kiepsko dofinansowany przez Urząd Zdrowia.
Szpital udziela pomocy w izbie przyjęć ok. 2000 osób z dzielnicy Bałuty i nie tylko .
Zapadła decyzja o połączeniu szp. Jordana ze szpitalem Jonschera i przeniesieniu do niego chirurgii wraz z ginekologią ( czyżby szpital Jonschera był z gumy? ) na miejsce nieistniejących oddziałów ma powstać hospicjum.
Na czas obecny w szp. Jordana na zabiegi planowane czeka się ok. miesiąca co będzie po likwidacji oddziałów . W szp. Jonschera czas oczekiwania może zwiększyć się do minimum paru miesięcy skoro w klinikach czeka się ok. 3 miesięcy . Może dojść do tego ze pacjent będzie odbijany jak piłeczka z powodu braku miejsc od szpitala do szpitala.
Dzielnica Bałuty liczy ok. 300 tys. mieszkańców .
Nie wiem czy możemy pozwolić sobie na to, aby nie było oddziału chirurgicznego i ginekologicznego w naszej dzielnicy.
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Likwidacja szpiatala Jordana!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.09, 20:02
      Na Bałutach mieszka ok. 200 tys. ludzi, a nie ok. 300 tys.
    • Gość: a Re: Likwidacja szpiatala Jordana!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.09, 21:35
      Madzia, przemyśl jeszcze raz, co masz do powiedzienia. Chociaż
      składni dopilnuj, żeby było wiadomo kto, co, komu.
    • witoldzbazin Re: Likwidacja szpiatala Jordana!!! 04.07.09, 21:12
      Kręcenie lodów PO na Helu ma miejsce w Łodzi...
    • Gość: niepokorna Re: Likwidacja szpiatala Jordana!!! IP: *.134.rev.vline.pl 04.07.09, 22:40
      A co było i jest ze szpitalem Korczaka,6 lat temu połączono ze szpitalem
      Kopernika ,miało być lepiej a później do likwidacji.Korczaka już by nie było
      gdyby nie nasze łódzkie społeczeństwo ,Stowarzyszenia które bronią, rodzice,oraz
      pracownicy-wstyd mi że tak duże miasto jak Łódź nie potrafi utrzymać Szpitala
      .Ale nie dziwię się trzeba inwestować a nie degradować .Nie wyobrażam sobie aby
      Jordan nie istniał ,tam urodziłam mojego syna,mimo że jestem mieszkanką
      Widzewa.Wiem że teraz nie ma tam położnictwa -rodzącym został Madurowicz.Przy
      Madurowiczu też kręcone lody,ma być na Czechosłowackiej. Jonscher nie jest z
      gumy ,nie pomieści pacjentów ,ale nasze władze wiedzą lepiej.My pacjenci,nasze
      prawa nie liczą się,czekaj 6 miesięcy na wizytę u kardiologa,możesz zejść w
      ciągu 2 dni.Płaciłeś składki ,zostaną -bo Ciebie już nie ma zeszłeś.Pozdrawiam
      myślących jak ja.
      • witoldzbazin Nie tylko w Łodzi 04.07.09, 22:59
        szpitale fatalnie wyglądają dla oka
        Czechosłowacka która jak miewam jest pomysłem na zamykanie sypiących się
        łódzkich szpitali jest utopią jak izba przyjęć położnicza w Koperniku.

Dla niepokornej...wystarczy chlać na ulicy i diagnostykę masz za free od ręki
        • Gość: niepokorna Re: Nie tylko w Łodzi IP: *.134.rev.vline.pl 05.07.09, 14:04
          Masz rację.Normalny człowiek to najpierw rejestr oczekujących potem kolejka pod
          gabinetem lekarskim a jak przywożą ochlapusa z ulicy to nawet tomograf zrobią
          bez rejestru oczekujących i zostanie przyjęty pierwszy w gabinecie a Ty siedzisz
          i czekasz.Wiem coś na ten temat ponieważ siedzę w tym grajdole.Tylko ministrowie
          mówią że jest dobrze ale pacjenci i pracownicy Służby Zdrowia są innego zdania.O
          Koperniku mam negatywną opinię jak większość pacjentów.To nie Kopernik a
          //kopertniak//jak mówią niektórzy.Pozdrawiam.
          • witoldzbazin Re: Nie tylko w Łodzi 06.07.09, 17:24
            Gość portalu: niepokorna napisał(a):

> Masz rację.Normalny człowiek to najpierw rejestr oczekujących potem kolejka pod
            > gabinetem lekarskim a jak przywożą ochlapusa z ulicy to nawet tomograf zrobią
            > bez rejestru oczekujących i zostanie przyjęty pierwszy w gabinecie a Ty siedzis
            > z
            > i czekasz.

a później taka Kopacz dziwi się ze szpitale są zadłużane a prywata
            prosperuje,ale prywata nie jeździ do żuli na ratunek
            • Gość: niepokorna Re: Nie tylko w Łodzi IP: *.134.rev.vline.pl 07.07.09, 21:02
              Szpitale są zadłużone - masz rację napisałam wcześniej że żaden minister nie
              zrobił nic aby uzdrowić Służbę Zdrowia a Kopacz to już nici....Pieniądze za
              pacjentem - -bzdura -limity ograniczają,być może NFZ zapłaci za nad wykonania
              ,nie wierzę w to ale napiszę na ten temat jak zapłacą.Chcę tylko nadmienić ze
              Szpital Korczaka nadal będzie na mapie Łodzi,nie wszyscy mają dobrą o nim
              opinię,ja dobrą- tam leczyłam moje dzieci teraz wnuczkę polecam ten mały
              kameralny szpitalik wszystkim,tam pracownicy mieli swojego pieska
              przybłędę.Witał wszystkie dobre osoby i pracowników od jutra nie przywita
              nikogo. Nie lubił jak ktoś do niego z buta.Niestety był bardzo chory na
              raka.Pozdrawiam.
              • witoldzbazin Re: Nie tylko w Łodzi 08.07.09, 08:56
                Buzek reformator rozłożył służbę zdrowia...która jest na szarym końcu w UE.
                Szpitale nie mają płacone za przekroczenie limitów,następny cud
                poza tym taką samą procedurę medyczną wszawka ma więcej płacone niż Łódź,oto
                równość według PO
                • Gość: niepokorna Re: Nie tylko w Łodzi IP: *.134.rev.vline.pl 09.07.09, 21:02
                  Warszawka miała od początku wejścia Kas Chorych a później NFZ więcej wyceniane
                  procedury medyczne jak Łódź,pytam czy w Łodzi ,Poznaniu,Gdańsku,Białymstoku
                  i.t.p.pacjencji są innego gatunku jak Warszawka i całe Mazowieckie.Polskę chyba
                  podzielono na lepszych i gorszych.Co myślicie.
                  • witoldzbazin Re: Nie tylko w Łodzi 09.07.09, 21:05
                    to fakt...najbardziej mnie śmieszy prywata lekiem na całe zło
                    POwodzenia i ile macie kasy na leczenie?
                    to jest problem,wciskanie ciemnocie kitu że będą mieli lepiej
                    jak widać na codzień heheh
              • Gość: leslaw_m Re: Nie tylko w Łodzi IP: 212.191.172.* 09.07.09, 22:53
                to,że korczak jeszcze istnieje uważam za cud.
                jego istnienie jest bowiem kompletnie nie na rękę całej medycznej
                mafii od wypisywania recept do końca życia.
                stąd ciągłe problemy itp
                a liczne stowarzyszenia działające w jego interesie wystawiają
                realną opinię o jego dzialalności.
    • Gość: lolita Re: Likwidacja szpiatala Jordana!!! IP: 193.138.241.* 05.07.09, 15:16

Ludzie! Nie liczcie na lekarzy, przychodnie i szpitale!!! Liczcie
      tylko na siebie! Zacznijcie mysleć o swoim zdrowiu zanim zacznie
      dokuczać wam jakakolwiek choroba.

PROFILAKTYKA I WIEDZA!!!

Uczcie się jak żyć, żeby nie chorować. Niech szpitale mają porodówkę
      i chirurgię aby ratować ludzi z wypadków. Na wszystkie inne choroby
      przewlekłe zarabiacie sami swoim niezdrowym trybem życia.
      Zastrajkujcie i nie chorujcie. Nie dla życia w chorobie Bozia was
      stworzyła. Wielu powie, że się nie da. Wiem to z góry. Smaczne
      tłuste mięsko, chipsy, hamburgery, cukiereczki, piwko do popicia,
      papierosek, telewizorek, kapcie na nogach itd... No fakt, trudno
      sobie odmówić.
      Czy są tacy mający podobne zdanie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka