nicram79
02.07.09, 11:33
Kilka dni temu zamieniłem autobus na rower. Przejeżdżam trasę Kaliski - Kopcińskiego ścieżką rowerową. Ponieważ ma ona wiele wad i niedoróbek postanowiłem napisać pismo do ZDiT w tej sprawie.
Czy ktoś z Was, drodzy rowerzyści próbował pisać do ZDiT w podobnej sprawie? Jeśłi tak to z jakim skutkiem?
Treść mojego pisma:
"Bardzo proszę o:
1. Przycięcie krzaków w pasie zieleni pomiędzy ścieżką rowerową a jezdnią ul. Mickiewicza, przy Parku Poniatowskiego.
Gałęzie przeszkadzają w jeździe rowerem, a także stwarzają niebezpieczeństwo zderzenia z rowerem nadjeżdżającym z przeciwka.
2. Wyrównanie asfaltu ww ścieżki rowerowej (przede wszystkim chodzi tu o wyrównanie poziomu asfaltu ze studzienkami, ale również o
wyrównanie dziur znajdujących się w innych miejscach).
3. Wyrównanie poziomu tejże ścieżki rowerowej w miejscach przecięcia się z wjazdami do restauracji McDonald's i do firmy Infosys (dawniej Philips).
4. Wyrównanie poziomu ścieżki z w miejscach przecięcia się z ulicami poprzecznymi (m.in. Wodną).
5.Zainstalowanie przycisku uruchomiającego sygnalizator świetlny dla rowerzystów na skrzyżowaniu z al. Kościuszki w stronę Widzewa.
6. Naprawę fragmentu torowiska tramwajowego w ul. Kilińskiego na przecięciu z ww ścieżką rowerową. Obecny stan szyn grozi zniszczeniem opon roweru oraz wywruceniem się rowerzysty.
7. Zastąpienie płyt chodnikowych tworzących w wielu miejscach tą ścieżkę rowerową asfaltem (nie kostką brukową po której jedzie się dużo mniej komfortowo niż po asfalcie)."