Dodaj do ulubionych

AHE proponuje program naprawczy

IP: 91.193.99.* 27.07.09, 22:10
Czyli jak zwykle cwaniacy z AHE wykręcą się sianem i zamydlą oczy. Jak oni chcą te kilkadziesiąt tysięcy ludzi zmusić do dojazdów na uczelnię w celu odbycia 1/3 zajęć? Kudrycka powinna zamknąć ten cyrk. Szkoda byłoby tylko rzeszy ludzi, którzy pracują tam w administracji. Profesorowie i tak by się wyżywili.
Obserwuj wątek
    • Gość: racjonalny Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.wroclaw.mm.pl 27.07.09, 22:14
      Sprawdź lepiej jak funkcjonują inne Ucelnie szczególnie te, które
      mają związek z ministerstwem.....????? Sprawdź.
      • Gość: Cletus Re: AHE proponuje program naprawczy IP: 91.193.99.* 27.07.09, 22:36
        Interesuje mnie ta, którą znam, której funkcjonowanie obserwowałem i której poświęciłem część swego czasu jako pracownik. Nad innymi niech się inni pastwią. W głowie się nie mieści co można zrobić z uczelnią i jakie chamskie numery mogą przechodzić pod szyldem szkoły wyższej.
    • Gość: brat pit'am AHE proponuje program naprawczy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.09, 22:20
      Jeszcze wczoraj nic nie było poza afiszem ale już jutro kupi się 40
      bibliotek z pełnym księgozbiorem na każden temat i bedzie tego -
      znaczy starczy tego czytania dla wszystkich, a jak nie to się
      express ilustrowany wyłozy jak u fryzjera lub inny evening standard.
      Zwłaszcza łatwo i tanio pójdzie z tą biblioteką w Londku bo tam już
      wszyscy wszystko przeczytali i nie mogą już czytać z tego
      przeczytania to chętnie wszystkie tytuły oddadzą z załącznikiem w
      postaci budynku żeby kanclerz górnik z kopalni diamentów w RPA mógł
      nieść kaganek oświaty na krańce ziemi, a wtedy już nie będą
      potrzebne żadne kopalnie żadnych diamentów żeby urządzić świat.

Stary brat - pit u pit am
    • Gość: adviser Nowakowski - ciekawe kiedy Cię Makary wyrzuje i wy IP: 217.153.148.* 27.07.09, 22:27
      rzuci.
      • Gość: Alex Re: Nowakowski - ciekawe kiedy Cię Makary wyrzuje IP: *.toya.net.pl 27.07.09, 23:57
        Nowakowskiego zostawcie w spokoju - to naprawdę porządny gość !!!

Za to Makary... Fakt - on potrafi każdego wycisnąć jak cytrynkę, a później bez
        powodu wyrzucić. Sam widzialem to na własne oczy i to nie jeden raz...

Ludzie wypruwali sobie dla niego żyły, a on otoczony wianuszkiem donosicieli i
        podszeptywaczy nie patrzył na dokonania człowieka, tylko na to co mu podpowiedza
        jego dworzanie z Panetm T..nem na czele, żałosnym człekiem.
        • tocqueville Re: Nowakowski - ciekawe kiedy Cię Makary wyrzuje 28.07.09, 01:37
          "Zostaliśmy brutalnie zaatakowani przez konkurencyjne uczelnie, które
          podstępnie włączyły do tego ataku także Ministerstwo Nauki nadzorujące
          przecież naszą działalność".

jak dla mnie rektor Nowakowski wypowiada się jak Gomułka (żeby nie szukac
          nowszych przykladów). Wielki spisek układu przeciw AHE, która jest czysta jak łza.
    • Gość: tom Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.toya.net.pl 27.07.09, 22:28
      nich zmienią nazwę na Akademia Słońca i Pogody ... znam absolwentów co się WSHE
      wstydzą do CV wpisać ...
      • Gość: studentka SUM Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 12:35
        A mi wstyd żal takich ludzi. To po co szli na studia ?? Po co mgr robili ?? Czy
        może nie chcą pisać wykształcenia, bo nie zależało im na wiedzy i w indeksie
        same 3- mniej mają ?? Ja studiuję w AHE i się tego nie wstydzę. Spokojnie mogę w
        każdym CV wpisać tą uczelnię. Ale nie mam takiej potrzeby, bo wbrew temu co
        mówią przeciwnicy AHE z tytułem licencjata bez problemu pracę dostałam.
    • Gość: buchbam Makary IP: 217.153.148.* 27.07.09, 22:29
      Gratulować sprytu i kamuflażu w postaci wyglądu hydraulika.
      • Gość: przyjaciel Re: Makary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 13:27
        Gdybyśmy w naszym rządzie mieli choć połowę takich bisnesmenów jak
        Makary, to należelibyśmy do najbogatszych krajów świata. To
        znakomity gospodarz. Ma tylko jedną wadę - nie lubi inteligecji -
        ale nie on jeden :)))
        • mr_kagan Re: Makary 28.07.09, 13:44
          P. dr Stasiak nalezy przeciez, chcac czy nie chcac, do inteligencji,
          jako inz. i jako dr.
        • pr0fes0r Re: Makary 28.07.09, 13:46
          Gość portalu: przyjaciel napisał(a):

> Gdybyśmy w naszym rządzie mieli choć połowę takich bisnesmenów jak
          > Makary, to należelibyśmy do najbogatszych krajów świata. To
          > znakomity gospodarz. Ma tylko jedną wadę - nie lubi inteligecji -
          > ale nie on jeden :)))

Czyli nie lubi własnych pracowników i studentów. Musi bardzo się z tym męczyć.
          • mr_kagan Re: Makary 28.07.09, 13:50
            Jakby nie lubial, to by sie wzial za inne interesy, a nie za
            zalozenie najwiekszej prywatnej uczelni wyzszej w Polsce...
            • pr0fes0r Re: Makary 28.07.09, 13:56
              Przyznaj się, nie rozpoznałbyś ironii, gdyby napadła Cię na środku ulicy ubrana
              w t-shirt z wielkim "I" na klacie?
              • mr_kagan Re: Makary 28.07.09, 14:10
                Wloszka?
            • Gość: sprawiedliwy Re: Makary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 17:43
              lubienie to jedno, a byznes to drugie :)
              • mr_kagan Re: Makary 28.07.09, 17:44
                Otoz to!
    • Gość: piripiri a pracodawcy nie uznają w CV IP: 217.153.148.* 27.07.09, 22:31
      Widziałam kiedys ogłoszenie - zatrudnię informtyków, ale nie po WSHE
      • Gość: tomcio pracodawcy nie uznają SWSPIZ IP: 194.42.116.* 28.07.09, 10:55
        a ja takie " zatrudnimy informatyków ale nie po Wyzszej Szkole
        Przedsiebiorczosci i zarzadzania"
      • Gość: studentka SUM Re: a pracodawcy nie uznają w CV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 12:37
        Może kiedyś tak miło jak uczelnia nie była znana i nie miała marki. Teraz nie ma
        problemu z takimi ofertami.
      • Gość: student AHE Re: a pracodawcy nie uznają w CV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 16:34
        Kolego z GTS .... żal mi Ciebie... kompleksy jakieś masz ?? ile jeszcze postów
        napiszesz pod zmienionym nickiem goscia ??
    • Gość: jolka AHE proponuje program naprawczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 22:33
      hm program programem, ale proponuje zobaczyc nowa strone uczelni.
      ta uczelnia faktycznie jest rewia mody zdjecia bardziej nadaja sie do katalogu
      z odzieżą a nie na stronę uczelni która pragnie byc pokazywana jako cos
      stabilnego.
      ale tak to jest jak w dziale reklamy i pr pracuja ludzie ktorzy nie pokonczyli
      studiów.
      • Gość: *_*_* Re: AHE proponuje program naprawczy IP: 194.42.116.* 28.07.09, 08:22
        hmm...strona pokazuje coś co nie jest stabilne...ciekawe , myślę,że większość
        firm chciałaby mieć właśnie tak innowacyjną stronę, która została wykonana przez
        osoby mające o tym pojęcie. nie jestem ekspertem reklamy, ale storna mnie
        zaciekawiła i chętnie poświęciłam jej 5 minut uwagi, a co do atrakcyjności
        osób z tej strony...czy lepiej oglądałoby Ci się reklamy w których pokazywałoby
        się szarość dnia i przeciętność, która otacza nas na co dzień...hmm chyba
        powinieneś zagłębić się właśnie w psychologię reklamy !!!!!
        • Gość: Ja Re: AHE proponuje program naprawczy IP: 194.42.116.* 28.07.09, 08:37
          Racja! Nie ma strony internetowej, gdzie pokazują zwykłych, szarych ludzi z
          ulicy. Co w tym złego, że na stronie uczelni są atrakcyjni młodzi ludzie? To o
          niczym nie świadczy. Jak nie macie się do czego przyczepiać, czepiacie się
          głupot. Pewnie za chwilę ktoś napisze, że AHE jest do niczego, bo serwuje
          niedobre obiady na stołówce??!!
      • Gość: ja Re: AHE proponuje program naprawczy IP: 81.15.172.* 28.07.09, 09:11
        Z tego co sie orientuje to nie ma tam działu reklamy i PR tylko
        promocji, a skoro jesteś fachowcem po studiach te definicje
        powiennaś odróżniać ;). Zresztą Twoja ocena nowej, atrakcyjnej
        strony i argumentacja mówi wystarczająco o Twoich kwalifikacjach i
        kreatywności. I jeszcze jedno. Z tego co sie orientuje studia tam
        maja ukończone wszyscy pracownicy.

Pozdrawiam
        • Gość: studentka SUM Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 12:46
          Nie wszyscy pracownicy AHE mają mgr ale.... uczelnia stawia na wieczny rozwój i
          sporo osób jest na studiach magisterskich. Niektórzy pracownicy mimo ukończonych
          studiów mgr studiują na kolejnych kierunkach.
      • Gość: tomcio AHE jest odpowiedzialna również za koklusz.....i IP: 194.42.116.* 28.07.09, 10:57
        gradobicie i że kury jajek nie niosą
    • Gość: justyna AHE proponuje program naprawczy IP: *.4web.pl 27.07.09, 23:03
      Niech oddadzą pieniądze, które bezprawnie pobierali od studentów, którym
      podetknęli do podpisania umowę, w której nie było żadnej wzmianki o tym, że
      rezygnacja z nauki nawet w pierwszym dniu semestru nie zwalnia od płacenia
      czesnego za całe pół roku.
      • Gość: *_*_* Re: AHE proponuje program naprawczy IP: 194.42.116.* 28.07.09, 08:16
        hmm problemem większości młodych ludzi jest to, że bezmyślnie podpisują ważne
        dokumenty nie czytając tak naprawdę wszystkich treści jakie są w danym piśmie
        zawarte. Wniosek o rezygnację posiada taką informację, że student jest świadomy
        uiszczenia opłat za kurs/czesne do końca semestru. Osoba, która rezygnuje
        podpisuje się pod tym i tym samym zobowiązuje się do tego oświadczenia .
        • Gość: Ja Re: AHE proponuje program naprawczy IP: 194.42.116.* 28.07.09, 08:47
          Najpierw nie czytają dokładnie umowy, a potem uważają, że to wina wszystkich
          tylko nie ich! Bo zawsze łatwiej jest zgonić winę na uczelnię niż przyznać się
          do bycia dyletantem. Przeczytanie umowy trwa góra 5 minut, czy to tak dużo??
          Wolałabym przeczytać taką umowę i 10 razy przed podpisaniem niż potem robić z
          siebie głupka i wmawiać innym, że zostałam oszukana....
          • Gość: ja Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.lodz.msk.pl 28.07.09, 10:51
            Tak samo w banku i tak samo w salonie operatora komórkowego - dają do podpisu to
            się podpisuje, a potem jest płacz że go oszukali. Ludzie nie czytają co
            podpisują własnym nazwiskiem, jest to dla mnie niepojęte!
            Co nie zmienia faktu, że uważam że dobrze im tak, nieważne czy bank czy komórki
            czy uczelnia czy cokolwiek innego - jak ktoś jest za głupi/za leniwy żeby
            przeczytać jedną kartkę A4 to niech potem płacze, może go to czegoś nauczy na
            przyszłość.
    • Gość: sceptyk AHE proponuje program naprawczy IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.09, 23:18
      * Przyszli magistrzy uczeni metodą kształcenia na odległość w siedzibie
      uczelni mają mieć 40 proc. godzin nauki. Pozostałe zajęcia (oprócz
      laboratoryjnych i praktycznych) prowadzone będą zdalnie.[i]

Metoda ksztalcenia na odleglosc w siedzibie uczelni? A pozostale zajecia
      zdalnie? O czym oni pisza?

• Gość: bambuch AHE proponuje program naprawczy IP: 89.108.215.* 27.07.09, 23:21
      "Zostaliśmy brutalnie zaatakowani przez konkurencyjne uczelnie, które
      podstępnie włączyły do tego ataku także Ministerstwo Nauki nadzorujące
      przecież naszą działalność".przyganiał kocił garnkowi. gratulacje dla pana
      rektora ahe i profesora uł w jednej osobie za doskonale sformułowaną wypowiedź
    • Gość: lew tołstoj - - pisarz rosyjski, wielki - gdyby dożył może by... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.09, 23:34
      Ja bym im dał gliny niech lepią garnki, w końcu nie świeci garnki
      lepią, ale wypalać lepiej niech nie wypalają, lepiej niech lepią
      tylko wyapalać niech inni wypalają żeby się nie przypaliły aby wtedy.

No właśnie, tak to chiałem z grubsza ująć - na tych garnkach może
      być dobry interes tylko trzeba uważać na Zeptera bo mogą mieć
      wejścia u Kudruckiej i wtedy garki spalone bracie jak stare gacie.
    • Gość: X Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.dolsat.pl 28.07.09, 08:53
      WSZYSTKIMI UCZELNIAMI KIERUJE ZAZDROŚĆ O POWODZENIE AHE!
      I OCZYWIŚCIE JAK TO W POLSCE JAK KOMUŚ IDZIE LEPIEJ TO NIE WEZMĄ SIĘ ZA SIEBIE
      TYLKO BĘDĄ WBIJALI INNYM SZPILĘ!
      A O TYM ŻE AHE ŹLE UCZY I JEST KIEPSKĄ UCZELNIĘ OSĄDY WYDAJĄ OSOBY KTÓRE GÓWNO
      NA TEN TEMAT WIEDZĄ!
      ZAJMIJCIE SIĘ SOBĄ I SWOIM ŻYCIEM PRZESTAŃCIE ŻYĆ ZAZDROŚCIĄ I NIENAWIŚCIĄ BO
      JESTEŚCIE ŻAŁOŚNI!
      • Gość: Anatem Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 09:22
        Taaa W szczególności zazdrością żyją ci pracodawcy, którzy
        umieszczali ogłoszenia, że oferta nie dotyczy studentów WSHE...
        • Gość: tomcio atakować! atakować AHE... IP: 194.42.116.* 28.07.09, 11:00
          byle tylko nazwy nie przekręcić!
        • Gość: tomcio kolego IP: 194.42.116.* 28.07.09, 11:04
          lub koleżanko zajmij się pracą w SWSPIZ a nie stukaj w klawiaturę.
          Rektor Patora płaci Ci za pracę a nie obijanie się.
          • Gość: Anatem Re: kolego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 11:31
            Od razu widać, że dział PR AHE już zaczął pracę. Ale coś kolego
            kiepsko ci idzie, chyba będziesz pierwszy do zwolnienia.

AHE jest nazwą stosowaną od niedawna, więc większość ogłoszeń z
            odpowiednią adnotacją od pracodawców dotyczyła jeszcze WSHE.
            • Gość: taki jeden Re: kolego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 11:55
              Gość portalu: Anatem napisał(a):

> Od razu widać, że dział PR AHE już zaczął pracę. Ale coś kolego
              > kiepsko ci idzie, chyba będziesz pierwszy do zwolnienia

Nie tak kiepsko, 1/4 postów w temacie jest od nich, ilościowo na pewno się
              wyrobił(a) :P
              • Gość: Anatem Re: kolego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 12:15
                Wiem :) Wczoraj wieczorem było ok. 20 postów i wszystkie negatywne.
                Dzisiaj tuż po 8 zaczęły się pojawiać "spontaniczne" posty w obronie
                AHE. Ilościowo może i wyrabiają normę, ale nachalność tego procederu
                jest tak widoczna, że chyba już nikt nie uwierzy w szczerość intencji
                kogokolwiek wspierającego AHE.
            • Gość: kuba Re: kolego IP: 194.42.116.* 28.07.09, 13:04
              podpowiadam, żeby Twój atak był bardziej skuteczny - w AHE nie ma działu PR więc
              ciężko im zacząć pracę
              • Gość: przyjaciel Re: kolego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 13:11
                od kiedy?
              • Gość: taki jeden Re: kolego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 13:15
                Gość portalu: kuba napisał(a):

> podpowiadam, żeby Twój atak był bardziej skuteczny - w AHE nie ma działu PR wię
                > c
                > ciężko im zacząć pracę

Cóż, proponuję prosty eksperyment: bierzemy IP, z którego wrzucony został
                interesujący nas post, wklejamy do wyszukiwarki domen (na przykład ripe.net) i
                zachwycamy się informacją na temat właściciela domeny.

A wystarczyło utworzyć nowe konto na gazeta.pl.
                • Gość: pracownik promocji Re: kolego IP: 194.42.116.* 28.07.09, 15:21
                  Proponuję zrobić ten eksperyment a nie tylko o nim mówić...sprawdź numery IP i
                  może zobaczysz, baaa może nawet uwierzysz, że tak wielka instytucja ma więcej
                  osób, którzy z nią sympatyzują niż dział promocji. Idąc Twoją logiką, każdy
                  negatywny post jest od konkurencji, skoro każdy pozytywny jest z samej AHE
                  • Gość: taki jeden Re: kolego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 15:59
                    Proszę bardzo

inetnum: 194.42.116.0 - 194.42.117.255
                    netname: WSHE-PI
                    descr: Wyzsza Szkola Humanistyczno-Ekonomiczna w Lodzi
                    country: PL
                    • Gość: taki jeden Re: kolego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 16:02
                      Pasuje do:

*_*_*
                      Ja
                      tomcio
                      kuba
                      pracownik promocji
                    • Gość: Kagan Re: kolego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 16:41
                      A skad wziales ten caly numer?
                      Wedlug CIA, to ja jestem w Bydgoszczy:
                      Host Information
                      IP: (...)
                      Hostname: neoplus.adsl.tpnet.pl
                      Geographical Information
                      City: Bydgoszcz
                      Region: Kujawsko-Pomorskie
                      Country: Poland
                      Timezone: GMT +01:00
                      Longitude: 18.0
                      Latitude: 53.15
            • Gość: włocek Re: kolego IP: *.satfilm.net.pl 28.07.09, 14:14
              Tylko której WSHE?
              We Włocławku też jest szkoła o tej samej nazwie, chociaż nie ma z łódzką nic
              wspólnego. I w tym mieście również "chodzą" słuchy, że pracodawcy nie chcą
              absolwentów WSHE (włocławskiej). Ciekawe, nie?
        • Gość: student AHE Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 12:49
          Skończcie z tymi ogłoszeniami. Pracodawca umieszczający takie informacje w
          procesie rekrutacji narażony jest na proces ... W czym student AHE jest gorszy
          od studenta WSInf ?? albo UŁ ??
          • Gość: absolwent WSHE Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 13:16
            wystraczy obejrzeć indeksy i zobaczyć z iloma profesorami mieli
            zajęcia absolwenci każdej z tych szkół i kto był promotorem ich prac
            dyplomowych
    • metanoja AHE proponuje program naprawczy 28.07.09, 10:37
      AHE to zjawisko złożone. Jest to uczelnia bardzo "elastyczna", co ma swoje
      dobre i złe strony. Dobre to promowanie kreatywności, brak biurokratycznych
      barier; złe - brak kontroli i sankcji za bylejakość kształcenia, tworzenie
      bytów o niejasnym statusie (ośrodki zamiejscowe, IPT).
    • Gość: Kagan Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 11:37
      Latwo ci wyslac pracownikow AHE na "zielona trawke", i to w Lodzi,
      miescie z olbrzymim bezrobociem i podczas swiatowej recesji. :(
      lech.keller@gmail.com
      • Gość: gość Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 11:52
        Cóż, miej pretensje do władz uczelni.
        • Gość: Kagan Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 12:25
          AHE chce zamknac ministerstwo (Kudrycka), a wiec rzad (Tusk), a nie
          jej wladze!
        • Gość: kuba Re: AHE proponuje program naprawczy IP: 194.42.116.* 28.07.09, 13:12
          W AHE pracuje mnóstwo ludzi, którzy nawet jeśli uczelnia ma uchybienia to nie są
          temu winni, a którzy mogą stracić pracę.
          Cieszenie się tych wszystkich forumowiczów z tego że ktoś kopnął AHE raczej
          płytkie...pomyśl jeśli ci wszyscy pracownicy stracili by pracę to w tym małym
          łódzkim grajdołku pracodawca znów mógłby wybierać z kilkudziesięciu specjalistów
          z danej branży, a to prosta droga do powrotu pokolenia 1500 zł brutto.
          Można nie lubić uczelni, można nie lubić różnych instytucji ale bicie piany z
          radości, że kilkaset osób może stracić pracę? Po za tym chcąc nie chcąc Uczelnia
          przez swój zasięg promuje miasto, a przy okazji miasto z uczelni nieźle żyje..
          • Gość: rodzic Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 13:22
            Jeśli ci "specjaliści" robia takie błedy ortograficzne, jak ty w tym
            poście, to dobrze, jak nie bedą pracować w szkole wyższej -
            jakiejkolwiek
            • Gość: Hypnootic Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.raciborz.vectranet.pl 11.08.09, 23:11
              Czepianie się o tzw. "literówki", to dowód na to, że brak Ci innych argumentów. Podaj jakieś bardziej konkretne przykłady. Pozdrawiam.
          • mr_kagan Re: AHE proponuje program naprawczy 28.07.09, 13:42
            Otoz to. Kleska AHE to nie tylko niepowodzenie dla jej
            wlascicieli, ale nieszczescie dla jej pracownikow i studentow, a
            takze dla miasta Lodzi i calego lodzkiego regionu
            ...
            Dziwie sie, ze w mym rodzinnym miescie sa osoby, ktore sie ciesza z
            klopotow AHE, zamiast wspomagac te, przeciez l o d z k a uczelnie!
      • Gość: Anatem Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 12:17
        Mentalność kupców z KDT :/ Zabarykadujcie się na patio i wezwijcie
        na pomoc bojówki PiSowskie i kiboli z obu łódzkich klubów...
        • Gość: Kagan Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 12:27
          Tyle, ze to patio i ziemia na ktorej ono sie znajduje, nalezy do
          AHE, a KDT stal na gruncie tylko czasowo wypozyczonym od miasta.
          • Gość: Anatem Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 16:10
            Człowieku - wiesz co to jest mentalność?
            I tu i tu było złamane prawo, i tu i tu widzimy biadolenie, że co tam
            z przestrzeganiem prawa, trzeba chronić miejsca pracy. Są w Łodzi inne
            instytucje, które nie łamią prawa i funkcjonują. I to je trzeba
            wspierać, a nie "niewiniątka" z AHE :/
            • Gość: Kagan Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 16:43
              Gość portalu: Anatem napisał: Są w Łodzi inne instytucje, które nie
              łamią prawa i funkcjonują. I to je trzeba wspierać, a
              nie "niewiniątka" z AHE.
              - Masz na mysli KW Policji czy tez moze lokalna placowke IPN?
              • Gość: Anatem Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 18:10
                Mam na myśli wszystkich przedsiębiorców i firmy, które potrafią robić
                interesy nie naruszając prawa, bez względu na branżę. AHE uważa, że
                ich prawo nie obowiązuje, bo przecież płacą podatki, zatrudniają ludzi
                i oni przez to nie proszą o zasiłki. Takie same wymówki mają handlarze
                z pudeł na chodnikach.
                • mr_kagan Re: AHE proponuje program naprawczy 28.07.09, 18:21
                  Tyle, ze AHE ma swe wlasne budynki i zatrudnia glownie osoby po
                  studiach, w tym z doktoratami i profesurami
                  . Wiec porownywanie
                  jej do handlarzy ulicznych to tylko zwykla demagogia...
                  • Gość: Anatem Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 19:13
                    Aha - czyli ludzi z tytułami naukowymi już żadne zasady prawne nie
                    obowiązują... Demagogią to jest twierdzenie, że zrównując wymówki
                    stosowane do tej samej kategorii działań mam niby stawiać znak
                    równości między handlarzem ulicznym, a profesorem. Więc może prościej
                    - ten sam proceder (nielegalne działania) i te same wymówki (my
                    zatrudniamy ludzi, więc nie można nas karać). Teraz dotarło?
                    • mr_kagan Re: AHE proponuje program naprawczy 28.07.09, 19:21
                      Handel uliczny to III swiat. Ale odkad to ministerstwo posiadlo
                      tajna wiedze, gdzie mozna nauczac, a gdzie nie?
                      Arystoteles
                      nauczal przeciez w parku, poczas spacerow z jego uczniami.
                      portalwiedzy.onet.pl/44974,,,,perypatetycy,haslo.html
                      • Gość: Anatem Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 19:28
                        Miło wiedzieć, że w Łodzi mamy III świat. Zawsze wiedziałem, że te
                        stosy pudeł oszpecają miasto i ośmieszają władzę, ale żeby od razu III
                        świat?

Wiedza o warunkach nauczania nie jest tajna, tylko wystandaryzowana i
                        ma obowiązywać wszystkich w danej branży. Ale jeżeli AHE chce uczyć
                        spacerów po parku, to chyba słusznie był rozwijany skrót - Wyższa
                        Szkoła Humoru i Erotyki :/
                        • mr_kagan Re: AHE proponuje program naprawczy 28.07.09, 20:17
                          Uwazasz, ze nauczac mozna tylko tam, gdzie na to pozwola urzednicy
                          ministerialni? To moze wprowadzimy, jak w carskiej Rosji, uniformy
                          dla nauczycieli akademickich z odznakami rangi:
                          - asystent: jedno brazowe pioro;
                          - st. asystent: dwa brazowe piora;
                          - wykladowca: jedno srebrne pioro;
                          - st. wykladowca: dwa srebrne piora;
                          - adiunkt: jedno zlote pioro;
                          - docent: dwa zlote piora;
                          - prof. nadzw.: zlote pioro z diamentowa oprawka i zoledziami;
                          - prof. zw.: dwa zlote piora z diamentowa oprawka i zoledziami;
                          aby kazdy student wiedzial, z kim ma do czynienia!

• Gość: Anatem Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 20:40
                            Czyli sugerujesz pełną dowolność, bo przecież jak student będzie
                            chciał się nauczyć, to nauczy się wszędzie i bez żadnych materiałów.
                            Muszą być spełniane pewne minima swobody dostępu do rzeczowej
                            wiedzy, których AHE w swoich punktach informacyjno-rekrutacyjnych
                            nie spełniała.

Poza tym idąc twoim tokiem rozumowania, to leczyć też powinno się
                            pozwolić wszędzie. Zero standardów. Niedawno była sprawa
                            sprzątaczki, która przyjmowała po godzinach pacjentów w gabinecie
                            stomatologicznym. Nikt się przecież nie skarżył, więc po co afera,
                            nie? :/ Może też zero standardów dla produkcji żywności, opieki
                            społecznej, utylizacji odpadów? Zaraz, zaraz - przecież tak jest w
                            Chinach... Gospodarczo prą do przodu, ale trują niemowlaki mlekiem z
                            melaminą, produkują zabawki pomalowane farbą z ołowiem, itp.
                            Rzeczywiście na fenomenalnych wzorcach bazuje AHE...
                            • mr_kagan Re: AHE proponuje program naprawczy 28.07.09, 20:48
                              Rownie dobrze powinienes potepic USA, gdzie kazdy, kto ma
                              minimalny kapital wymagany do otwarcia firmy, moze otworzyc wlasna
                              uczelnie wyzsza.
          • Gość: ja Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 16:23
            o ile się nie mylę to akurat ta nieruchomość nalezy do IPT.
      • Gość: rodzic Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 13:07
        A lepiej, jak niekompetentni pracownicy kształcą nasze dzieci za
        nasze pieniądze? Rodzice to nie instytucja charytatywna dla
        pracowników
        • Gość: szwed Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.09, 17:45
          Ja uważam, że akademia humorystyczno-erotyczna z czysta premedytacją robiła to
          co zrobiła. Niech nie udają niewiniątek. Łamali prawo i czekali czy ktoś
          zareaguje. I wreszcie na szczęście minister zareagowała. Juz kilka lat temu na
          tym forum wiele pisało się o WSHE i przekrętach jej Makarego. Zmiana nazwy też
          jest mocno podejrzana bo takich zmian nie robi się bez ważnych powodów. Zawsze
          twierdziłem, że lepsza jest nawet najgorsza uczelnia państwowa niż jakaś
          prywatna. I słusznie pracodawcy z przymrużeniem oka patrzą na magistrów z WSHE.
          Gdy za 10 czy 20 lat jakiś dorosły człowiek pokaże dyplom ukończenia WSHE to
          nikt nie będzie pamiętał, że była taka uczelnia. Zresztą ta sytuacja powstała
          już teraz bo w sumie już nie ma WSHE. Posiadanie zaś dyplomu uniwersytetu czy
          politechniki to jest większy prestiż wśród pracodawców. W sumie każda szkoła
          niepubliczna jest tworzona aby robić kasę. To nie jest studiowanie ale
          zawoalowane kupowanie tytułu magistra. Brawa dla ministerstwa które wreszcie
          chce skończyć z bezprawiem.
          • mr_kagan Re: AHE proponuje program naprawczy 28.07.09, 18:19
            A wiec uwazasz, ze nalezy zamknac wszystkie polskie uczelnie
            prywatne, czy tez tylko te, w ktorych nie masz udzialow?

I PS: zmiana nazwy na akademie wiaze sie z tym, ze d. WSHE otrzymala
            prawo nadawania tytulu doktora na kilku kierunkach. I co powiesz na
            to, ze najlepsze uczelnie wyzsze na swicie sa prywatne, a nie
            panstwowe?
            • Gość: anatem Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 19:22
              No, no, no - to AHE już pretenduje do rangi silnego ośrodka w skali
              światowej? Śmiech na sali.
              Nie ma co stawiać znaku równości między studiowaniem za pieniądze, a
              marną jakością kształcenia, bo nawet na państwowych uczelniach
              większość płaci ucząc się zaocznie i wieczorowo, a ich jakoś nikt
              nie posądza o kupowanie dyplomu na raty. Tylko, że renomę uczelni
              budują jej absolwenci na rynku pracy, a oni wyrobili WSHE/AHE
              powszechnie znaną markę tandetnej dydaktyki. Jak z produktami -
              jeżeli 90% jest wypuszczana z poważnymi wadami, to nie pomoże dobra
              promocja, ani pojedyncze sztuki solidnie wykonane. A i tak się
              znajdą geniusze, którzy będą twierdzić, że nasz produkt jest
              świetny, tylko konkurencja nam robi koło pióra...
              • mr_kagan Re: AHE proponuje program naprawczy 28.07.09, 20:09
                Uwazasz wiec, ze dyplomy sprzedaja tylko prywatne uczelnie? A niby
                czemu oplata za studia na panstwowej uczelni ma sie roznic od oplaty
                za studia na prywatnej uczelni?
                • Gość: Anatem Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 20:31
                  A ty uważasz, że AHE to jedyna prywatna uczelnia w Polsce? Bo tak
                  wynika z twojej interpretacji mojego postu. Widzę, że czytanie ze
                  zrozumieniem i merytoryczna dyskusja cię przerasta. Więc po raz
                  kolejny na maksa prosto, żeby dotarło - płatność za studiowanie nie
                  równa się kupowaniu dyplomu na raty. Jest wiele polskich i łódzkich
                  prywatnych uczelni z dobrą renomą. AHE nie należy do tego grona i
                  zapracowali sobie na taką opinię wśród społeczeństwa i pracodawców
                  masową produkcją marnej jakości absolwentów (do tego łamiąc prawo,
                  żeby produkować ich jeszcze więcej).
                  • mr_kagan Re: AHE proponuje program naprawczy 28.07.09, 20:46
                    A jakie masz dowody na te rzekoma nizszosc AHE w stosunku do innych
                    polskich uczelni?
                    I daj sobie spokoj z tymi atakami ad personam!
                    • Gość: Anatem Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 22:24
                      Jakie ataki? Przekręcałeś moje wypowiedzi wyraźnie wykazując się
                      brakiem zrozumienia czytanego tekstu, to zainicjowałeś tym samym
                      odpowiednią reakcję. Akcja - reakcja. Ogranicz swoje akcje, to nie
                      będziesz doświadczał reakcji. Proste.

"Rzekoma" niższość AHE przejawia się w jej opinii, wypracowanej
                      marce wśród pracodawców, która przeniknęła do szerokiej świadomości
                      społecznej. Jakie są konkretne podstawy tego stanu rzeczy można się
                      tylko w tej chwili domyślać, bo nikt nie prowadził dokładnych i
                      wiarygodnych badań. Ale znając mechanizmy budowania marki można
                      sądzić, że chodzi o zbyt duży lub zbyt intensywny kontakt sporej
                      ilości pracodawców z marnej jakości absolwentami AHE. Oczywiście
                      zawsze można narzekać na absolwentów dowolnej uczelni (państwowej,
                      czy prywatnej), ale to w przypadku AHE przybrało to na tyle silną
                      formę, że pojawiały się ogłoszenia z wiadomymi adnotacjami.
                      • Gość: Kagan Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 09:48
                        1. Tak jakos dziwnie mam wrazenie, ze ktos cie wynagradza za
                        szkalowanie AHE. A ze jesli nie wiadomo, o co chodzi, to pewnie
                        chodzi o pieniadze
                        , to reszte dospiewaj sobie sam...
                        2. Gdzie widziales takie ogloszenia? Podaj jakies linki,
                        bowiem inaczej stajesz sie niewiarygodny...
                        • pr0fes0r Re: AHE proponuje program naprawczy 29.07.09, 15:11
                          Gość portalu: Kagan napisał(a):

> 1. Tak jakos dziwnie mam wrazenie, ze ktos cie wynagradza za
                          > szkalowanie AHE. A ze jesli nie wiadomo, o co chodzi, to pewnie
                          > chodzi o pieniadze
                          , to reszte dospiewaj sobie sam...

A za parę godzin znowu będziesz się żalić na ataki ad personam, trollu.
                          Potrafisz tylko zarzucać innym nieuczciwość i nieczyste intencje.
                          • Gość: Kagan Re: AHE proponuje program naprawczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 15:56
                            To nie jest forum
                            forum.gazeta.pl/forum/f,87574,Doktorat_nauka_uczelnia.html
                            Wiec daruj sobie te wyzwanie mnie od trolli...
    • Gość: Bydgoszcz Zaczelo sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 18:18
      Patrz:
      www.ahe.lodz.pl/index.php?lang=pl&content_id=46&id=237
      • mr_kagan Re: Zaczelo sie! 30.07.09, 10:19
        Takze:
        forum.gazeta.pl/forum/w,33,98434203,98434203,Sledztwo_Gazety_Najwieksza_lipna_uczelnia_w_.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,904,98434751,98434751,Najwieksza_lipna_uczelnia_w_Polsce.html
    • Gość: jerzy Oszukani studenci AHE będą walczyć w sądzie o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 06:06
      zwrot pieniędzy:

lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/1035238.html
    • Gość: kangur mr_kagan zajdły obrońca AHE czytaj poniżej: IP: *.anonymouse.org 12.08.09, 20:56
      cacy.wordpress.com/2009/05/08/keller/
    • Gość: norbert AHE to znaczy kto? Władzunia, Prof. Dr. Mamona.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 05:06
      przoszę o konkrety a nie o wieczne deklaracje
    • Gość: Marchewka AHE proponuje program naprawczy IP: *.toya.net.pl 23.08.09, 20:25
      Jak uczelnia, która zajęła wysokie miejsca w prestizowych rankingach
      edukacyjnych, może pochwalić się dynamicznym rozwojem, działa aktywnie na
      rzecz spolecznosci lokalnej i kultury (od 15 lat!), stala sie ofiarą takich
      bezwzglednych ataków? Czyzby na trudnym rynku usług edukacyjnych konkurencja
      nie miala pomysłu jak (uczciwie) walczyc?! Przesledzice losy zawodowe
      absolwentów uczelni - zdecydowana większość odnosi sukcesy zawodowe, zajmuje
      wysokie stanowiska w szanowanych firmach lub z powodzeniem prowadzi swoje.
      Lipny magister ma problem z walczeniem o swoje, absolwent AHE chodzi z wysoko
      uniesiona głową, bo wie, ze ma wiedze i predyspozycje do pracy, jaką sobie
      wymarzyl.
      • Gość: pietruszka Marchewka - nie troluj na forum i nie powtarzaj IP: *.anonymouse.org 24.08.09, 10:01
        tych wytartych frazesów. To jest nudne. Jak jest tak dobrze to czemu jest tak źle?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka