anna.pekul 21.07.10, 20:35 u mnie borelioza objawiła się 2 miesiące temu bólem stawów. szybka badania i diagnoza. od 20 dni biorę doksycyklinę a moje pyta brzmi: kiedy ustąpi ból? czuję się coraz gorzej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boreo.boreo Re: ból 21.07.10, 20:48 W boreliozie jedno jest wiadome: ze nic nie mozna przewidziec. Musisz uzbroic sie w cierpliwosc i stosowac sie do zalecen lekarza. Leczysz sie u lekarza z forum wg. ILADS? Zapoznalas sie z cennymie informacjami z FAQ? Bo sama doxy moze niewiele zdzialac, ja po 3 tygodniach samej doxy czulam sie jeszcze gorzej, dopiero pewna porapwe przyniosla agresywniejsza terapia. Ale i ona ma swoje dobre i zle dni (jak jest lepiej, to potem jest gorzej i tak w kolko...). Chyba nikt nie da Ci odpowiedzi na to pytanie, bo to kwestia baaaaaaaardzo indywidulna. Ale moze bardziej doswiadczeni cos doradza, bo ja jade na antybiotykach "dopiero" 4 miechy. Duzo zdrowia i wytrwalosci zycze! Odpowiedz Link
kurkazlotopiorkaa Re: ból 21.07.10, 20:51 Jak coraz gorzej to dobrze bo to oznacza ze jest odpowiedz na leczenie.Teraz trzeba łykać ,,cuksy,,i czekać na efekty. Odpowiedz Link
margolcia_63 Re: ból 21.07.10, 20:55 Ania, rozkładasz na łopatki takim pytaniem. Nawet wróżka Ci nie odpowie na tak sformuowane pytanie. Poczytaj forum, to się przekonasz jak wygląda zdrowienie w tej chorobie. Oczywiście, ja Ci życzę, oby ból ustąpił jak najszybciej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
lekarz.ilads Re: ból 21.07.10, 22:05 Jeśli bierzesz dawkę zakaźniczą, to pewnie rozwój choroby. Jeśli wg ILADS, to musisz doczytać FAQ. Odpowiedz Link
anna.pekul Re: ból 21.07.10, 22:10 Więc leczenie jednym antybiotykiem nie ma sensu? Czy tylko leczenie wg ILADS może mnie wyleczyć? To nie jest borelioza wczesna, na pewno dłużej niż pół roku. Odpowiedz Link
fantastica.nusia Re: ból 21.07.10, 22:11 no to masz szczęscie Anno,nie dość,że szybka diagnoza i szybkie leczenie to jeszcze tylko ból stawów Ci doskwiera.zabrzmi dziwnie ale zazdroszcze.musisz się uzbroic w cierpliwość i uwierz przy tej chorobie ból stawów to pikus. nie zrozum mnie źle ,wiem,że dla każdego jego cierpienie jest najgorszym z możliwych ale jak pisała anyx kiedyś jak czytam o tego rodzaju dolegliwościach to trochę sie dziwie panice.ludzie tutaj naprawde sa w stanie nie do zycia. Aniu..tabsy na ból,antybioty i do przodu,oby Ci wiecej juz nic nie doskwierało. Odpowiedz Link
anna.pekul Re: ból 21.07.10, 22:16 Ciężko o szczęściu mówić jak rano z łóżka wstać się nie da. Po lekturze kilku opowiadań aż ciarki po plecach przechodzą. Odpowiedz Link
mab62 Re: ból 21.07.10, 22:31 Niestety ta choroba uczy pokory.A ty masz świeże zakażenie,dlatego tak ciężko ci wytrzymać z tym bólem.Będzie dobrze,myśl pozytywnie.Mój kolega,który kilka lat temu został przeleczony antybiotykiem w monoterapii czuje się dobrze.Mam nadzieję,że tak też będzie u ciebie. Pozdrawiam i życzę bez bólowej nocy i radosnych następnych dni. Odpowiedz Link
margolcia_63 Re: ból 21.07.10, 22:41 Ania, ta choroba uczy podejścia minimalistycznego i cieszenia się z małych rzeczy. Moją maksymą życiową stało się powiedzenie, "że jak chce się Pana Boga rozśmieszyć to trzeba mu powiedzieć o swoich planach" a nie tak myślałam przed chorobą, może potrzebowałam lekcji pokory. Chyba ją odrobiłam aż za dobrze. Odpowiedz Link
mariano_84 Re: ból 21.07.10, 23:02 Ja też łykałem cuksy przez 3 lata i ból troche przechodził a po odstawieniu abx było źle a później ból było tak otępiający, że nie rozumiałęm słów. Na ziołach jest bardzo dobrze i nie rozumiem osób z wczesna bb jak i tych z późną dlaczego nie zaczną leczenia od ziół? Czasem najprostsze rozwiązania są najtrudniejsze. Odpowiedz Link
fantastica.nusia Re: ból 22.07.10, 01:31 jeśli o mnie chodzi mało wiem o ziołach. narazie jeszcze spróbuje powrotu do abx po przerwie. Odpowiedz Link
andrzej1911 Re: ból 22.07.10, 06:00 od 20 dni biorę doksycyklinę a moje pyta brzmi: kiedy ustąpi ból? Przy pierwszych abx u mnie bóle ciągłę ustąpiły po 6 tygodniach, Później już były lekkie bóle pojawiające się w różnych miejscach. Odpowiedz Link