Gość: Roch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.09, 14:52 Prezydencie !W mieście świętej Faustyny piwo musi zostać zdelegalizowane. To skandal, że otwiera się w nim tyle sklepów z wódką i do tego w ścisłym centrum.Alkohol to zguba ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cmr Awantura w ogródku IP: *.4web.pl 30.08.09, 15:18 To co się działo tam, to była jakaś masakra. Przechodziłem obok tego ogródka i sam o mało nie dostałem po twarzy szklanką. To skandal, że w ostatni weekend wakacji na Piotrkowskiej nie było ANI JEDNEGO patrolu policji, czy straży miejskiej!! Ci strażnicy, którzy interweniowali byli wezwani przez nas i innych świadków. A karetka, którą wezwaliśmy do tego rannego chłopaka nawet nie przyjechała, chociaż dzwoniliśmy na pogotowie kilka razy. Coś z tym miastem jest nie tak, skoro dochodzi do takich akcji. Mam nadzieje, że ta banda kretynów dostanie nauczkę, bo wolę nie wiedzieć co by się działo gdyby mieli noże, albo inne ostre narzędzia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Awantura w ogródku IP: *.toya.net.pl 30.08.09, 17:16 > sam o mało nie dostałem po twarzy szklanką. To skandal, że w ostatni weekend > wakacji na Piotrkowskiej nie było ANI JEDNEGO patrolu policji, czy straży > miejskiej!! Ci strażnicy, straż mieska w tym czasie pilnowała aby przypadkiem ktoś nie wszedł na fontannę na placu dąbrowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Awantura w ogródku IP: *.toya.net.pl 30.08.09, 17:50 i ganiała babcie sprzedające śliwki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Awantura w ogródku IP: *.bredband.comhem.se 30.08.09, 15:36 Witam, już nie mogłem wytrzymać i postanowiłem dołączyć się do któregoś z wątków w którym przyczyną jakiegoś nieszczęścia jest alkohol... Aktualnie pracuję w Szwecji gdzie prawie w ogóle nie ma problemów z wiązanych z alkoholem. W mieście w którym pracuję (około 100tys mieszkańców) są tylko 3 sklepy w których można kupić alkohol powyżej 3,5%. do tego ceny tego trunku są 2-3krotnie większe niż w pl... Ale powiedzmy że dla Szwedów ta cena uznawana jest za "normalną" zważywszy na ich zarobki... Mam 30 lat i mimo to w tym sklepie zdarzyło mi się że ekspedientka prosi mnie o dowód osobisty - w pl nie miałem problemu jak mając 15 lat kupowałem piwsko.. Owe sklepy w tygodniu są otwarte do godz. 18, w soboty do 14tej... Szczerze powiem że trudno tu spotkać pijaną osobę na ulicy (ewentualnie student w piątek albo sobotę w nocy przy klubie)... Wiem że jest to dość ekstremalne rozwiązanie (tymi sklepy zarządza państwo) ale może jest to jedyny sposób na to żeby w Polsce było trochę lepiej... Jest mnóstwo przypadków o których codziennie się czyta na forach o wypadkach związanych z alkoholem... skoro nie umiemy kulturalnie pić to trzeba nas do tego zmusić... Innym ekstremalnym przepisem jest to że jak przekroczysz prędkość o 30km/h to zabierają Ci prawko :D. może niektórym się to nie podoba ale w Szwecji też mieli problemy z którymi jak się okazało można sobie poradzić tylko w radykalny sposób :> pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powiemcowiem proste to jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.09, 15:58 no to Ty gościu ! Pijanymi się łatwiej rządzi, łatwiej się ich kontroluje i lepiej przewiduje ich zachowania. Sklepy z wódką mają kwitnąć, ogródki piwne mają serwować tanie piwo. Bo tak ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: proste to jest IP: *.bredband.comhem.se 30.08.09, 15:59 gościu To jest smutna ale prawdziwa uwaga :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anti swed Re: proste to jest IP: 78.155.123.* 02.09.09, 01:48 a prawdziwa uwaga jest taka, ze łatwiej rzadzi sie przecietnym podporzadkowanym oglupionym szwedem, ktory musi jezdzic 40km/h po miescie, nie moze palic, nie moze pic, ma zapie...c na kraj do emerytury, a na emeryturze spokojnie moze poddac si eutanazji, gdy nie jest juz potrzebny swemu państwu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anti swed Re: Awantura w ogródku IP: 78.155.123.* 02.09.09, 01:30 fajny zamordyzm. niedlugo wam czipy pod skore wszczepia, dla waszego dobra oczywiscie, a wy bedziecie z tego powodu dumni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Awantura w ogródku - miasto bezprawia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.09, 17:16 podobno w tym mieście obowiązuje zakaz picia alkoholu w miejscach publicznych:)))czy ktoś widział by komuś z tego powodu zdarzyła się krzywda?:)))wręcz jest na to społeczne przyzwolenia:)))picie piwska w tramwaju czy autobusie oraz na ulicy to norma na którą nikt włącznie z policją i strażą miejską nie reaguje:)))nocne autobusy dowożące gó...arstwo na pietrynę w pt i sob po 23 wyglądają jak puby czy inne knajpy:)))gnoje najebują się w nich a później 1-2 piwa lub drinki na pietrynie wystarczą by byli zalani:)))dlaczego nocnych nie pilnuje straż miejska, policja i śmieszni łódzcy ochroniarze?:))) powinno się wrócić do metod sprawdzonych w wielu krajach Zachodu:))) tacy klienci jak z tego ogródka dostali by pewnie od policji wp...:)) do tego grzywna 5 tysi i drugi raz się zastanowią nim będą brykać:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veg Re: Awantura w ogródku - miasto bezprawia IP: *.toya.net.pl 31.08.09, 00:09 a ty ujarany jestes, ze tak sie cieszysz przy kazdym zdaniu? panstwo policyjne to nie jest rozwiazanie, dojrzejesz to zrozumiesz. juz lepiej pic gdzie tylko chcesz, byleby z umiarem, ale tego ludzie sie nie naucza ot tak. popieram propozycje ktore sprawdzily sie w Szwecji i Norwegii ! ktos pisal o tym pare komentarzy wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenia Awantura w ogródku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 17:35 wspolczuje. ta sytuacja dotknela moich znajomych. to kolejny dowod na to ze lodz to miasto bezprawia i prawie nigdy nie ma patroli policyjnych wtedy, gdy sa one potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Awantura w ogródku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 23:53 a w jakim ogrodku to sie dzialo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muad Awantura w ogródku IP: *.lodz.mm.pl 30.08.09, 17:52 Ja w ogóle jestem zdziwiony, że Straż Miejska kogokolwiek złapała. Chyba awanturnicy musieli mieć nieźle w czubie skoro nie im nie uciekli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra Re: Awantura w ogródku IP: 195.117.116.* 30.08.09, 21:13 Nooo...dziwne, ze nie siedzieli w McDonald's, jak maja to w zwyczaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Awantura w ogródku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.09, 18:19 Piotrkowska... to tam się jeszcze chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przerazony Piotrkowska = slumsy, dzięki tobie kropa !!! IP: *.toya.net.pl 31.08.09, 00:45 Dzięki cudownym rządom KROPY wróciliśmy do stanu sprzed 20 lat, kiedy upadła komuna, a na Piotrkowskiej można było dostać w ryj. Teraz, nie dość że można w ryj dostać od lumpów, to jeszcze zostać przygniecionym przez spadające fragmenty elewacji, albo wywinąć orła na śmieciach fruwających po ulicy. Wszystkim turystom odwiedzającym Łódź, polecam spacer tzw. "szlakiem meneli" zaczynający się pod ChinaTown poprzez KebabHouse (przed którym można złapać oddech, kładąc się bezpośrednio na chodniku) a kończący się na pasażu Rubinsteina, gdzie wzmocnieni kawą z kawiarni NESCAFE, orzeźwieni gryzącym aromatem świeżej uryny z pobliskich bram i umuzykalnieni kakofonią płynącą z fortepianu Rubinsteina możemy zaliczyć pożegnalny wpierdool przed wejściem do autobusu nocnego. NA ZDROWIE! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodarek45 Awantura w ogródku 31.08.09, 11:23 W nocy to najlepiej jest siedzieć w domu a nie włóczyć sie po pubach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Akurat w kwestii kultury osobistej IP: 188.33.20.* 31.08.09, 17:14 w naszym mieście nie ma znaczenia, kto rządzi. Po prostu młodzi ludzie nie mają wzorców z których możnaby korzystać. Gdzie są rodzice w procesie wychowywania? Dzisiaj dzieciaki wychowują się same, więc nie ma się co dziwić, że chlają na umór, ćpają i leją innych dla uzyskania "wątpliwego" uznania. Z takich wyrastają dorośli, którzy nie znoszą sprzeciwu. A dalej co się dzieje, to każdy widzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietrynka Re: Akurat w kwestii kultury osobistej IP: *.lodz.mm.pl 01.09.09, 00:07 z jakiego klubu byli oprawcy? że obrażali łódzkie klub? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajka Awantura w ogródku IP: *.toya.net.pl 01.09.09, 22:52 Chciałam tylko wtrącić że Ci "POSZKODOWANI" nie są tez bez winy. Z ich strony tez leciały szklanki. Ale faktem jest to że jak sie nie umie pić to się nie pije!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martini z lodem Re: Awantura w ogródku IP: *.toya.net.pl 11.09.09, 19:31 PIERDOŁY! Do awantury potrzebne są DWIE strony, więc nie ma 'poszkodowanych' tylko są przegrani(ci którzy dzwonią na policję i piszą do ekspressu) i wygrani, którzy są 'złymi oprawcami'. Zero logicznego rozumowania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Awantura w ogródku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 19:48 ehh juz nigdzie nie mozna czuc sie bezpiecznie Odpowiedz Link Zgłoś