Dodaj do ulubionych

Mam cie dosyc Polsko

06.12.13, 07:05
Oto jeden znamienny wpis z Dziennika Zachodniego:

Mam Cię dosyć, Polsko! (gość) • 05.12.13, 23:59:40

Mam Cię dosyć, Polsko. Polsko, która nie miałaś narodu „z poczuciem pełnego władztwa” przez półtora stulecia. Polsko z krótką pamięcią. I jeszcze bardziej krótkowzroczną perspektywą. Polsko z Twoim oszołomstwem i brakiem społecznej wrażliwości. Polsko narodowa i nieobywatelska. Polsko, której jedność może osłabić inna kultura. Polsko, za która się dzisiaj wstydzę. Polsko nie moja. Mam Cię dość.
Obserwuj wątek
    • wallenrod-7 herbuś,tyś chyba jest Polak ? 06.12.13, 07:24
      - skoro tak o Polakach piszesz,Niemiec czy Czech jakiś tego by nie wymyśłił.

My załatwiamy sprawy polskie po swojemu,są problemy,ale kto ich nie ma.
      I dobrze żę są,bo gdyby ich nie było to nie byłoby także Polaków.
      To tak jak z chorobą,kiedy już cię nic nie boli to leżysz w grobie.

Całkiem niedawno byliśmy świadkami kolejnej fali emigracji. Tej „zmywakowo-irlandzko-angielskiej”. Oczywiście wszyscy myślą, że polskie cwaniaczki pojechały na zachód i na pewno narobiły nam wstydu. Bo przeciez co chwilę słyszymy o tym, że Polak zabił kogoś w UK, albo bzykał się z odkurzaczem i został złapany. Albo o tym, że w Holandii Polacy mieszkają po 20 w jednym pokoju, śmierdzą i generalnie jest źle.

I wtedy spotykam ludzi z zagranicy, nieśmiało mówię, że jestem z Polski i widzę pełen podziwu wzrok. I słyszę „Oh yes, Polish people. Very hardworking people. Respect”.

Wow. No wzruszam się automatycznie, na baczność trochę staję i dopytuję – „but how?”. I okazuje się, że prawdę piszą artykuły i zestawienia które mówią, że o Polakach najgorzej mówią Polacy. Bo naprawdę nie mamy złej opinii i nie mamy co źlić się na „polish jokes”. Kiedy w tym roku na wakacjach spotkałem parę brytyjczyków usłyszałem o nas same superlatywy. „Oh yeah. Very hardworking. We’re so happy you came to us. You definately are working harder than us!”

- no widzisz herbuś,jak dobrze nam idzie,a ty ciągle o jakichś problemach.
      Z tego coś wyżej napisał wydaje mi się,żeś ty jest Polak.
      • firiduri2 Re: herbuś,tyś chyba jest Polak ? 06.12.13, 08:12
        Przeca dlatego Herpuś jest zaniepokojony. Cały gnojak sypia bardzo źle, w nocy męczą ich koszmary, bo czekają i czekają na jakieś nieszczęście, które spadnie na "Polatzctfo". Od rana do wieczora sznupią po gazetach i dzielą się każdym promyczkiem informacji o jakimś nieszczęściu. Teraz będą wypatrywać wieści ze "Straszyburgu". Dochtór sztuki poleci ze skargą.
    • pstzoua_ze_skiyrnievitz Re: Mam cie dosyc Polsko 06.12.13, 07:45
      To pisał jakiś szlyzjerski idiota po hilfie. Przecież tego nie można czytać, głowa i zęby bolą. Herb, ty się martw o Niemcy, bo to twoja ojczyzna.
      • cirano Re: Mam cie dosyc Polsko 06.12.13, 08:26
        Niyszczynsciym wielym - urodzic sie Polokym
        • berncik Re: Mam cie dosyc Polsko 06.12.13, 19:38
          cirano napisał:

> Niyszczynsciym wielym - urodzic sie Polokym
          Niyszczynscie to mozno, take sroge nie je, ale jak se urodzisz Polokym to mosz co zalowac.
    • pstzoua_ze_skiyrnievitz Re: Mam cie dosyc Polsko 06.12.13, 09:30
      Po zastanowieniu, ten ciranko to nie szlyzjer. Szlyzjer godo po niymiecku jak Niymiec. A ten to ledwo coś duka. Tyn couy ciranko to niy piys ni wydra. Poza tym szmaciorz i gnida.
      • firiduri2 Re: Mam cie dosyc Polsko 06.12.13, 11:08
        Zirankiewitchz jest umysłowo niedorozwinięty i ledwie piśmienny. W zasadzie powinno się pomijać milczeniem jego debilne komentarze. Cóż, kiedy ci z gnojaka, zamiast wysłać go do sanatorium, używają go do swoich niecnych akcji propagandowych. Być może mają nadzieję, że bełkot Ziranka, będący skutkiem niedorozwoju, będzie brany za przykład "języka śląskiego", (bo jest niezrozumiały dla ghhhoroli)?
        • cirano Re: Mam cie dosyc Polsko 06.12.13, 11:38
          Kogo by niy spytać z polskich emigrantów, usłyszy sie jedna odpowiedz - lepiej było wogóle sie nie rodzić. Niektórym naprawde nie ma do śmiechu
          • pstzoua_ze_skiyrnievitz Re: Mam cie dosyc Polsko 06.12.13, 11:59
            Coukiym ci se dupi jusz w tym kopfie. Czas na penzyja pierdouo.
          • firiduri2 Re: Mam cie dosyc Polsko 06.12.13, 12:17
            Ziranko? Jak to się dzieje, że wszyscy wyjeżdżają, a ty tu się wciskasz drzwiami i oknami, nie przeszkadza ci, że tu za pajaca ciebie uważają (o innych epitetach nie będę wspominał). W każdym razie to co zalatuje od ciebie jest treścią piosenek jednego stolarza, synka z Piekar.
    • szwampuch58 Re: Mam cie dosyc Polsko 02.01.14, 17:36

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15214711,Wlosy_Jana_Pawla_II_w_wiejskiej_parafii__To_relikwia.html#BoxWiadTxt

"Koo... gdzie ja żyję??????
      Ludzie latają na księżyc, nauka rozwija się jak nigdy a w tym pier..... Polsce ludzie czczą
      kłaki jakiegoś Bożka, który nota bene nie dorasta do pięt Franciszkowi!
      Co to za Państwo? Jak nie jaki JEBUS zabija ludzi na drodze, to inni obijają pałami
      samochody na ulicach na oczach naj... istoty przypominającej kobietę w 9 miesiącu ciązy.
      Młodzi Polacy! Sp.... z tego BAGNA. Tutaj nic was dobrego nie czeka. "
      • berncik Re: Mam cie dosyc Polsko 02.01.14, 19:41
        szwampuch58 napisał:

>
        >
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15214711,Wlosy_Jana_Pawla_II_w_wiejskiej_parafii__To_relikwia.html#BoxWiadTxt
        >
        >
        > "Koo... gdzie ja żyję??????
        > Ludzie latają na księżyc, nauka rozwija się jak nigdy a w tym pier..... Polsce
        > ludzie czczą
        > kłaki jakiegoś Bożka, który nota bene nie dorasta do pięt Franciszkowi!
        > Co to za Państwo? Jak nie jaki JEBUS zabija ludzi na drodze, to inni obijają pa
        > łami
        > samochody na ulicach na oczach naj... istoty przypominającej kobietę w 9 miesią
        > cu ciązy.
        > Młodzi Polacy! Sp.... z tego BAGNA. Tutaj nic was dobrego nie czeka. "
        Szwampuch:To naprawde tragedia ,Nigdy bych nie pomyslou ze tela zabobonu jeszcze znejdziesz we 21 wieku .Ci nos we szkolach musieli cyganic o tym Polskim Oswieceniu .W Polsce jeszcze teraz myslom , jak we sredniowieczu
        • kubiss Re: Mam cie dosyc Polsko 02.01.14, 20:23
          A co tobie Berncik przeszkadza w co i jak wierzą Polacy ?
          Każdy może sobie wierzyć w co chce i jak chce .
          Czyżby Islam był dla was mniej zabobonny i śmieszny niż wiara Polaków ?
          Powinieneś być bardziej tolerancyjny i wyrozumiały .
        • szwampuch58 Re: Mam cie dosyc Polsko 02.01.14, 22:56
          "Sredniowiecze" ma mocne podstawy nawet w Sejmie, istnieje tzw ; "parlamentarny zespol ds. przeciwdzialania ateizacji Polski", ktory oficjalnie i bez wstydu promuje katolicki fundamentalizm w swieckim panstwie.
          www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/agent.xsp?symbol=SKLADZESP&Zesp=150
    • szwampuch58 Re: Mam cie dosyc Polsko 03.01.14, 11:55
      "Od ponad dwóch lat pracuje w Niemczech i popieram tezę "Jak najdalej od rodaka" Doswiadczylem pracy w firmie prowadzonej przez właściciela z polski i wiem jedno szukam pracy gdzie nie będzie Polakow. Pracujemy jako pod wykonawcy z rożnymi nacjami i jak człowiek widzi i czuje w kieszeni jak jesteśmy oszukiwania (niepłacenie nocnych zmian, omijanie placenia wszystkich przysługujących dodatków) to na tle innych narodowości jesteśmy dnem. To przykre ale taka jest rzeczywistość Polaka na zachodzie"

biznes.onet.pl/boze-chron-mnie-od-polakow-z-reszta-poradze-sobie-,18563,5595817,1,news-detal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka