silesia7 25.05.05, 16:35 Powinienes mnie bardziej szanowac aqua - jestem chyba jedynym z autonomistów, ktory myslac o autonomii i jej polsko-slasko-niemieckim charakterze nie umniejsza polskiego wkladu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slezan Re: Do aquy 25.05.05, 16:45 A co to jest "poslko-niemiecko-śląski charakter" autonomii i "polski wkład"? Jeżeli ma powstać autonomiczny region to w wyniku decyzji wład polskich, a nie niemieckich, więc wkład inny niż polski trudno sobie wyobrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
silesia7 Re: Do aquy 25.05.05, 16:48 chodzi o ludzi i tworzoną przez nich kulturę - chyba nie zaprzeczysz, ze MN i Kroll nie są Niemcami? Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Do aquy 25.05.05, 16:52 silesia7 napisał: > chodzi o ludzi i tworzoną przez nich kulturę - chyba nie zaprzeczysz, ze MN i K > roll nie są Niemcami? Jesli sie nimi czuja, to nimi sa. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Do aquy 25.05.05, 17:16 Cholera, za dużo tych preczeń. Pogubiłem się:-). Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Do aquy 25.05.05, 17:08 slezan napisał: > A co to jest "poslko-niemiecko-śląski charakter" autonomii i "polski wkład"? > Jeżeli ma powstać autonomiczny region to w wyniku decyzji wład polskich, a nie > niemieckich, więc wkład inny niż polski trudno sobie wyobrazić. Tak,wkład Polski jest/był oczywiście - niepodważalny -,wkład na który sobie Polska z pełną odwagą swego czasu i u obcego pozwoliła,przyznając Autonomię Górnego Sląska,wkład który przez potomków odpowiednio traktowany jest,jak i cześć ich przodków.Szkoda,że wszystko jest na papierze,bo niektóre wkłady są dziś nie specjalnie potrzebe.....Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Do aquy 25.05.05, 16:45 silesia7 napisał: > Powinienes mnie bardziej szanowac aqua - jestem chyba jedynym z autonomistów, k > tory myslac o autonomii i jej polsko-slasko-niemieckim charakterze nie umniejsz > a polskiego wkladu. Prawda,polski wkład do urzeczywistnienia Autonomii Górnego Sląska,jak historia pokazała i pokazuje,jest bardzo duży,przed którym nawet p.Aqwa nie potrfi uciec. Odpowiedz Link Zgłoś
mam_niezly_bajer Re: Do aquy 25.05.05, 23:21 Moim zdaniem Kazimiera Szczuka w swoim programie TV nie ma racji. Odpowiedz Link Zgłoś