25.05.05, 16:35
Powinienes mnie bardziej szanowac aqua - jestem chyba jedynym z autonomistów, ktory myslac o autonomii i jej polsko-slasko-niemieckim charakterze nie umniejsza polskiego wkladu.
Obserwuj wątek
    • slezan Re: Do aquy 25.05.05, 16:45
      A co to jest "poslko-niemiecko-śląski charakter" autonomii i "polski wkład"?
      Jeżeli ma powstać autonomiczny region to w wyniku decyzji wład polskich, a nie
      niemieckich, więc wkład inny niż polski trudno sobie wyobrazić.
      • silesia7 Re: Do aquy 25.05.05, 16:48
        chodzi o ludzi i tworzoną przez nich kulturę - chyba nie zaprzeczysz, ze MN i Kroll nie są Niemcami?
        • arnold7 Re: Do aquy 25.05.05, 16:52
          silesia7 napisał:

> chodzi o ludzi i tworzoną przez nich kulturę - chyba nie zaprzeczysz, ze MN i
          K
          > roll nie są Niemcami?

Jesli sie nimi czuja, to nimi sa.
        • slezan Re: Do aquy 25.05.05, 17:16
          Cholera, za dużo tych preczeń. Pogubiłem się:-).
          • silesia7 Re: Do aquy 25.05.05, 17:25
            uroda polskiego :)
      • rico-chorzow Re: Do aquy 25.05.05, 17:08
        slezan napisał:

> A co to jest "poslko-niemiecko-śląski charakter" autonomii i "polski wkład"?
        > Jeżeli ma powstać autonomiczny region to w wyniku decyzji wład polskich, a nie
        > niemieckich, więc wkład inny niż polski trudno sobie wyobrazić.

Tak,wkład Polski jest/był oczywiście - niepodważalny -,wkład na który sobie
        Polska z pełną odwagą swego czasu i u obcego pozwoliła,przyznając Autonomię
        Górnego Sląska,wkład który przez potomków odpowiednio traktowany jest,jak i
        cześć ich przodków.Szkoda,że wszystko jest na papierze,bo niektóre wkłady są
        dziś nie specjalnie potrzebe.....Polsce.
    • rico-chorzow Re: Do aquy 25.05.05, 16:45
      silesia7 napisał:

> Powinienes mnie bardziej szanowac aqua - jestem chyba jedynym z autonomistów, k
      > tory myslac o autonomii i jej polsko-slasko-niemieckim charakterze nie umniejsz
      > a polskiego wkladu.

Prawda,polski wkład do urzeczywistnienia Autonomii Górnego Sląska,jak historia
      pokazała i pokazuje,jest bardzo duży,przed którym nawet p.Aqwa nie potrfi uciec.
      • mam_niezly_bajer Re: Do aquy 25.05.05, 23:21
        Moim zdaniem Kazimiera Szczuka w swoim programie TV nie ma racji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka