fyrlok 30.08.06, 01:39 27.05.1921 : "Insurgenci" napadaja na obóz uchodzców w Panstwowej Oberschule für Mädchen w Hindenburgu i porywaja stamtad w brutalny sposób 134 osoby. Nie, to nie o Iraku.............. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cirano Re: z "frontu" tzw.powstan 30.08.06, 14:30 Niymożliwe. Przeca uoni byli take grzeczne te Korfanciorze. Dowiedzioł żech sie jakeś 4 lata tymu w katowickim muzeum Ślonska. Dzisioj tyj "wystawki" jusz cheba tam niyma... Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Rodzina -Korfanty Wojciech,hehehehe- 30.08.06, 14:40 dobrze wie dlaczego mieszka,i to cała w USA:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: z "frontu" tzw.powstan 30.08.06, 18:37 Ja, porwania, to bola czynsto procedura, "powstance" porywali urzyndników i normalnych ludzi za Brynica i "wywjyrali nacisk"(szantazowali). Odpowiedz Link Zgłoś
pit-zeolit Re: z "frontu" tzw.powstan 31.08.06, 14:03 fyrlok napisał: > 27.05.1921 : > > "Insurgenci" napadaja na obóz uchodzców w Panstwowej > Oberschule für Mädchen w Hindenburgu i porywaja > stamtad w brutalny sposób 134 osoby. > > > Nie, to nie o Iraku.............. Tylko 134-ech? Widać że amatorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl Re: z "frontu" tzw.powstan IP: *.cust.tele2.de 01.09.06, 01:19 pit-zeolit napisał: >Tylko 134-ech? Widać że amatorzy. poprostu Polacy:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: z "frontu" tzw.powstan 01.09.06, 03:07 pit-zeolit napisał: > fyrlok napisał: > > > 27.05.1921 : > > > > "Insurgenci" napadaja na obóz uchodzców w Panstwowej > > Oberschule für Mädchen w Hindenburgu i porywaja > > stamtad w brutalny sposób 134 osoby. > > > > > > Nie, to nie o Iraku.............. > > > Tylko 134-ech? Widać że amatorzy. A mieli więcej,ci......."amatorzy"?,niech Wam "amatorom" ziemia lekką będzie,życzę "Wam amatorom" ja,choć po amatorsku napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MondroSlonsko Ojla Re: z "frontu" tzw.powstan IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.06, 23:25 Ja, to bol slonski dramat, krwawy, brutalny, morderczy. Dzisiej mode zapomli, jakie to bolo skomplikowane, pelne niynawisci, propagandy, zaklamanio, przemocy i terroru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MondroSlonsko Ojla Re: z "frontu" tzw.powstan IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.06, 23:30 To niy bola ino jakos tam walka polityków na parkiecie, ulanów na ulicach, ale trujonce emocje, glymboko niynawisc na dziysiontki lot, dskryminacja, wypyndzenia, szykany, ciyrpjenia, placz..... apartheid + terror Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: z "frontu" tzw.powstan 02.09.06, 01:51 A najlepsze to,że Warszawa nie chce przesłać dokumentów tych powstań polskich terrorystycznego rządu polskiego tego czasu na Górnym Sląsku 1919-21,pewnie się Polacy znowu czegoś wstydzą,pewnie prześlą dokumenty wybiórczo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: z "frontu" tzw.powstan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 09:40 Zawsze mi sie wydawało, że na wojnie do wrogów sie strzela a nie porywa ich. Ciekawe po co ich porwali, może zaspokoili na nich swoje żadze? To bardzo prawdopodobne, bo jak wiadomo różne armie właśnie na Śląsku zaspokajały swoje popędy. 3/4 produkujących się tu schlesierów to potomkowie kałmuków z armii czerwonej. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: z "frontu" tzw.powstan 03.09.06, 09:56 Gość portalu: t napisał(a): > Zawsze mi sie wydawało, że na wojnie do wrogów sie strzela a nie porywa ich. > Ciekawe po co ich porwali, może zaspokoili na nich swoje żadze? > To bardzo prawdopodobne, bo jak wiadomo różne armie właśnie na Śląsku > zaspokajały swoje popędy. 3/4 produkujących się tu schlesierów to potomkowie > kałmuków z armii czerwonej. A powiedział już ktoś/kiedyś Panu,że z kazirodztwa nie są zdrowe dzieci,że bastardy są o wiele zdrowsze,silniejsze;ale nich się Pan nie przejmuje,armia radziecka przeszła całą Polskę,i dość często w euforii zwycięstwa,wyzwolenia wciągała na czołgi i nie tylko także polskie dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś