Dodaj do ulubionych

Marsz Autonomii

14.07.07, 11:46
Osobiscie chcialbym podziekowac organizatorom tej incjatywy.
Info dotarlo na poludnie Slonska.
Dzieki za plakaty w Rybniku,duzo z nich udalo sie uratowac.
Takze w sasiednich Rydultowach jest ich masa,w Wodzislawiu tez ich bylo pora.
W Zorach niewiem ,czy cos tam bylo.W pracy puscilech tez w obieg info o marszu.
Pare osob jedzie,chodz szkoda ze to tak daleko.
Za rok zrobcie II Marsz Autonomii ale w kilku wiekszych miastach Slonskich.
Bo duzo osob w niedziela robi i niekazdy mo czas jechac specialnie do Katowic.
Pora urlopowa tez sprawi ,ze pora chlopcow nie pojedzie.
Tez apeluja ,aby Slonzoki z roznymi pogladami dali se pokoj przez te pora dni
w hajach na forum !

to pyrsk pieronony z slonskiej i niemieckiej strony !
Obserwuj wątek
    • Gość: pryk Re: Marsz Autonomii IP: *.bluehost.com 14.07.07, 13:50
      syneczku, bez polskich slazakow w tym marszu szedlby tylko polak gorzelik i nie
      zapominaj o tych co czuja sie slazakami, choc dziadkowie z jednej czy dwu stron
      sa zza buga i/lub in. regionow
      • Gość: walhala Re: Marsz Autonomii IP: *.gtcust.grouptelecom.net 15.07.07, 03:25
        hej,pryk a do kogo on sie zwracal jak nie do slazakow?polak gorzelik?piszesz,on
        slazakiem suie3 nie czuje bo co?nie ma przodkow zz zza buga tak?takm jakm ty
        tak?to odpowiedz ,mieszkajac 20-30 lat na slasku a zakladajac zes zonaty,nie
        wchodzac czy z gorolka czy nie,ale jednak macie dzieci tu na slasku to co
        powiesz mi ze one sa z mazowsza?niy,nigdy,sam wiesz ze nabrales ty i jak reszta
        rodziny o dzieciach juz nie wspomnoc cech takich ze jak jedziesz w odwiedziny
        do rodziny to jestes 'inny',duch Slaskosci czy chcesz czy nie jednak
        przenika,poprzez miejsce pracy,szkoly,czy w kontaktach miedzy ludzkich,pryk i
        ni ma sie co fantowac,Slask to nie Polska,Slask to Slask i tylko nalezy do
        Polski,pozdrawiam serdecznie,pyrsk.
    • Gość: Menschenfresser Re: Marsz Autonomii IP: *.proxy.aol.com 15.07.07, 03:40
      > to pyrsk pieronony z slonskiej i niemieckiej strony
      no i nasze Braciki z czeskiyj strony
    • Gość: hanys Re: Marsz Autonomii IP: *.indymedia.org 15.07.07, 05:07
      Ty Willi nie bardzo pasujesz do RAS. Moze sprobuj w polskiej mlodziezowce?
    • Gość: hanys Willi! Radom je s tobom! Prowadz wodzu! IP: *.indymedia.org 15.07.07, 05:13
      Willi na prezesa RAS - we radomskiej filiali
    • Gość: mhm Ruch Chorzow oszacowal marsz na 300 osob... IP: *.chello.pl 15.07.07, 16:20
      ...choc z ich fotek wynika, ze nie bylo wiecej niz 100. Zobaczymy...

Zakladam, ze bylo te 300 osob. To naprawde "imponujaca" liczba... To LPR zebral
      na swoim smiesznym marszu 1500...

PS. Gratuluje kibicom Ruchu, ze kazali chlopakowi zdjac smycz GKS Katowice...
      porozumienie ponad podzialami...

gorny-slask.blog.onet.pl/
      "W całym marszu uczestniczyło ok. 300 osób, 1 osoba zauważona w smyczy GejKSy
      ale po namowie pewnego chorzowskiego schował smycz."

... ze powtorze to co pisalem gdzies juz wczesniej. Jak pisalem tez juz gdzies
      mam ciocie rodowita slazaczke i takie inicjatywy nie tylko ja go... obchodza i
      smiesza...
      • Gość: git Re: Ruch Chorzow oszacowal marsz na 300 osob... IP: *.zabrze.net.pl 15.07.07, 16:29
        > ...choc z ich fotek wynika, ze nie bylo wiecej niz 100. Zobaczymy...

Szacunkowego oka to ty nie masz, foty to nie wszystko, trzeba być na miejscu,
        by to zrobić.
        • Gość: mhm Re: Ruch Chorzow oszacowal marsz na 300 osob... IP: *.chello.pl 15.07.07, 16:46
          Moze jednak mam choc latwiej ocenic mi jak ludzie siedza w sektorze... Na
          najlepszej focie to wyglada na ok 100 osob. Zobacze inne z checia... Ale ok byc
          moze bylo 300 osob. Mimo wszystko jak na "okupowany" narod to troche mala.
          Podejrzewam ze ze 3000 osob z 11000 wczoraj w Spodku to mieszkancy Katowic
          ktorzy krzyczeli "Polska bialo-czerwoni".;)

Jak napisalem mam ciocie Slazaczke i jak widac nie ona jedna jest znudzona
          takimi inicjatywami. To ze czuje sie najbardziej Slazaczka, a potem Polka nie
          znaczy, ze najbardziej w zyciu porzebana jest jej autonomia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka