Gość: sprawiedliwy
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
24.05.12, 19:32
Czy zgodzi się ktoś ze mną w sprawie możliwości skrętu z ul. Towarowej w Leonharda na wysokości Mercedes Benz i Obi ? Otóż, od niepamiętnych czasów wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że w tamtym miejscu lewym pasem jedziemy tylko w lewo, środkowym TYLKO PROSTO a prawym prosto lub w prawo. Niestety masa kierowców, co gorsza tutejszych olewa w dosłownym tego słowa znaczeniu pas lewy i jedzie sobie środkowym niby prosto po czym w ostatniej chwili myk i na lewy wpycha się pomiędzy grzecznie stojące autka w naprawdę długim korku. Szlag jasny mnie trafia ilekroć tam jadę, a zdarza się często zwłaszcza latem wracając z poza miasta. Czy ktoś podziela moją opinię? Czy coś można z tym zrobić? Wystarczyłoby postawić panów z drogówki, którzy jeżdżą nie wiem gdzie i nie wiem czym się zajmują i kogo łapią skoro w Olsztynie jest nie jedno miejsce pełne okazji to takich wybryków jak właśnie przy OBI. Ileż tam skroili by mandatów i to w jednej chwili. A może monitoring? Chociaż z własnego doświadczenia obawiam się, że akurat ta opcja nie zdałaby tego egzaminu w 100%. Panie Komendancie, Panie Naczelniku, do roboty!!!