Dodaj do ulubionych

Śmierć pod TIR-em

IP: *.olsztyn.mm.pl 12.12.05, 22:29
Mieszkaniec powiatu gizyckiego, to znany producent okien Piotr Jocz z Rynu.
Jakie to zycie kruche jest...spoczywaj w spokoju:(((
Obserwuj wątek
    • Gość: My Re: Śmierć pod TIR-em IP: *.matcom.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 08:36
      ten kierowca powinien ponieść surowe konsekwencje przez jego bezmyślność musiał
      zginąć człowiek!!! I to jeden z nas Rynian! Nienawidze kierowców Tir-ów!!!
      • jromanow Re: Śmierć pod TIR-em 13.12.05, 09:26
        w pełni popieram. Gó..arz za kierownica TIRa musiał pasażerce pokazać jaki to
        z niego rajdowiec......
      • Gość: Ukiel Re: Śmierć pod TIR-em IP: *.soc.eu.mars / 217.96.29.* 13.12.05, 09:27
        przede wszystkim 20-letni szczaw nie powinien dostawać TIRa do zabawy. Rozsądny
        kierowca 20 letni do rzadkość, niech się obtłukuje na osiedlowym parkingu.
        • Gość: MK Re: Śmierć pod TIR-em IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.12.05, 09:48
          W sąsiednim wątku malkontenci krzyczą po co remontować tory. Przecież można
          zrobić drogi.

Ano po to, żeby nie spotykać sie z takimi super kierowcami TIR-ów.

Szkoda tylko śmierci kolejnego rozsądnego człowieka, który w regionie coś
          potrafił zrobić a nie tylko wyciągać ręce po kasę z opieki.

• Gość: jaro Re: Śmierć pod TIR-em IP: *.olsztyn.mm.pl 13.12.05, 18:48
        Ty palancie jak tak mozesz mówic , wcale nie znasz tego zawodu , jak jest
        ciezki i stresujacy. Q... myslisz ze my tylko czekamy zeby kogokolwiek zabic.
        Tez mi Zal tego czlowieka . Ale pomysl co teraz przezywa ten kierowca ,a ma on
        dopiero 20-cia lat
        • Gość: Jur Re: Śmierć pod TIR-em IP: 213.25.99.* 14.12.05, 07:46
          I ch z nim i jego strachem W tym wieku "Lublinem " powinien jeździć.
          • Gość: Jolka z Rynu Re: Śmierć pod TIR-em IP: *.ryn.sdi.tpnet.pl 15.12.05, 18:36
            Wiadomość o śmierci Piotra zaskoczyła mnie ..... jak i pozostałe odejścia z
            jego rodziny. Ostatnio zbyt szybko ludzie odchodzą. Zbyt dużo jest smutku wokół
            nas. Ryn jest małym miasteczkiem, a traci coraz więcej mieszkańców...
            Łączę się z Ewą i chłopcami w bólu po stracie męża i ojca.
            Piotr na zawsze pozostanie w mojej pamięci jako KTOŚ kto żył intensywnie,
            dokonał wiele, ale też czerpał z życia garściami - i tak trzymać!
            • Gość: kaess Re: Śmierć pod TIR-em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 01:53
              Głębokie wyrazy smutku z drugiego mniejszego Rynu (k/Ostródy). To wielka
              tragedia. Piękna, dynamiczna firma, widoczna w regionie, wawie i nie tylko.
              Trzymajcie się.... Kondolencje dla Rodziny.

kaess ze szmulek
          • taktoto Re: Śmierć pod TIR-em 12.11.25, 11:54
            Mam nadzieję że nigdy nie Będziesz w takiej sytuacji, żyj jak najdłużej,życzę Ci wszystkiego najlepszego. Życie weryfikuje wszystko. Mam nadzieję że nie spotkasz w życiu takiej drugiej osoby jak ta którą codziennie Widzsz w lustrze.
        • Gość: *** Re: Śmierć pod TIR-em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 16:37
          jak sie jest debilem yto takie sa tego skutki!! nie umial jezdzic to kto go
          zmuszal?? no i dobrze niech te wyrzuty sumienia go drecza do konca zycia!!!!
          • taktoto Re: Śmierć pod TIR-em 12.11.25, 12:00
            Dla Ciebie też mam taki sam przekaz. Mam nadzieję że nigdy nie Będziesz w takiej sytuacji, żyj jak najdłużej,życzę Ci wszystkiego najlepszego. Życie weryfikuje wszystko. Mam nadzieję że nie spotkasz w życiu takiej drugiej osoby jak ta którą codziennie Widzsz w lustrze. Tylko tyle
        • Gość: Krysta Re: Śmierć pod TIR-em IP: 62.29.133.* 16.12.06, 17:59
          To straszne ze firmy zatrudniaja takich mlodych i nie doświadczonych ludzi na
          takie samochody. Taka straszna tragedia dla rodzin. Pewnie to jego piersza
          praca i do końca życia obciążone sumienie.Przy takim zatrudnieniu tragedii może
          być wiecej.O zatrudnieniu kierowcow nie powinien decydowac czynnik ekonomiczny
          i bezrobocie. Szczere wyrazy współczucia dla rodziny zmarłego
        • taktoto Re: Śmierć pod TIR-em 12.11.25, 11:47
          Po tylu latach pierwszy raz odważyłem się aby przeczytać cokolwiek na temat tamtej tragedi .Tak miałem wtedy 21 lat ,prawo jazdy od 3 lat , ale całe życie, dzieciństwo powiozane było z zawodem kierowcy (moj tata jeździł zawodowo) od 20 roku jeździłem na podwójnej obsadzie po skończeniu 21 lat zacząłem jeździć sam , tamtego dnia 6.12 wracałem z Olsztyna do domu ,na ograniczeniu prędkości 50km/h które tam obowiązywało jechałem 38 km/h (udokumentowane na tarczy tachografu i przez biegłego sadowego) wyrok w sądzie w Ostródzie brzmiał "NIEDOSTOSOWANIE PRĘDKOŚCI DO WARUNKÓW JAZDY, ALE PRĘDKOŚCI I MANEWRY NIE ZAGRAŻAŁY INNYM UCZESTNIKOM RUCHU " spotkałem się z mamą i bratem ŚP pana Jocza , przeprosiłem z całego serca, szczerze, poczuwałem się(do tej pory mam wyrzuty sumienia)do spowodowania skotkow tej tragedii , zrobiłem wszystko co mogłem w tamtej chwili, podczas spadku temperatury w okolice 0°C powstała gołoledź dokładnie w tamtym miejscu na łuku drogi pod wiaduktem , wykonałem manewr skrętu w prawo zgodnie z kierunkiem jazdy (prędkość 38km/h) ale auto nie zareagowało pojechałem na wprost wypadając z pasa jezdni na lewą stronę pobocza po której znajdował się rów , przewracając się moje auto (ładunek) spadł na auto osobowe ŚP pana Jocza . Gdybym mógł cofnąć czas nie wsiadłbym wtedy w do auta,nie pojechał bym. Nie wyobrażam(chociaż domyślim się) jak wielkiego bulu ,tragedii i cierpienia przysporzyłem rodzinie ŚP pana Piotra , patrzyłem w oczy mamie pana Piotra przepraszając Ją jak i całą rodzinę państwa Jocz (nie zapomnę tego cierpienia do końca życia ) płaczu mamy dziecka które nie żyje przez to że tamtego dnia wracając do własnej rodziny, będąc w pracy , nieumyślnie doprowadziłem do takiej tragedii. PRZEPRASZAM, NIE POTRAFIĘ COFNĄĆ CZAS, NIE SZUKAM WYBACZENIA , będę żył do końca życia z tą świadomością, widokiem nienawiści do mnie, płaczu matki która straciła dziecko.
    • Gość: mieszkanka Rynu Re: Śmierć pod TIR-em IP: *.such.nat.hnet.pl 13.12.05, 09:52
    • Gość: mieszkanka Rynu Re: Śmierć pod TIR-em IP: *.such.nat.hnet.pl 13.12.05, 09:55
      to szok!!!tragedia...wspolczuje wszystkim bliskim....dlaczego kierowcy jezdza
      tak nie odpowiedzialnie??????????????dlaczego sie na to
      pozwala??????????!!!!!!!!!!!!
    • Gość: przyjaciel Re: Śmierć pod TIR-em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:07
      Piotrze to bardzo boli....
    • Gość: mieszkaniec Rynu Re: Śmierć pod TIR-em IP: *.ols.vectranet.pl 13.12.05, 10:27
      Straszna tragedia!!Pani Ewo składam moje najszczersze kondolencje,Hubert, Tymek
      łącze sie z wami w bólu!!
    • Gość: Helmi Re: Śmierć pod TIR-em IP: 83.9.36.* 13.12.05, 12:26
      Kto takiego młokosa dopuszcza za kierownicę TIR-a??? Przecież on mógł mieć
      najwyżej 2 lata prowo jazy!!!

Wyrazy głębokiego wspólczucia dla rodziny i bliskich!!!
    • Gość: Anna i Andrzej K Re: Śmierć pod TIR-em IP: *.uwm.edu.pl 13.12.05, 12:41
      dlaczego ten los jest tak okrutny, dlaczego w tym momencie i w tym miejscu
      musiał być człowiek, który nie powinien zginąć, dlaczego to Ty Piotrze tam byłeś
    • Gość: W. Re: Śmierć pod TIR-em IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 13:39
      Pracuję w firmie od dwunastu lat. Wszyscy jesteśmy w okropnym szoku po tym
      wypadku.
      Nie można się skupić i pracować a myśli gdzieś błądzą.........
      Po prostu brak słów na te okrutne zrządzenie losu.............
      Łączymy się w ogromnym bólu z rodziną po stracie bądź co bądź tak bliskiej nam
      wszystkim osoby Pana Piotra.
      I dołożymy wszelkich starań aby Jego dzieło było dalej kontynuowane, tak jak
      nas uczył i wpajał swoje żelazne zasady ..........
    • Gość: rrr Re: Śmierć pod TIR-em IP: 217.116.100.* 13.12.05, 17:24
      tiry na tory. dosyć zabijania ludzi , dosyć zabijania mazur, tranzyt przez
      warmię i mazury tylko szynowy , tiry na tory .!!!
    • Gość: taki_jeden_kolega Re: Śmierć pod TIR-em IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 13.12.05, 17:30
      Chodziliśmy razem do klasy i właśnie dziś ktoś do mnie zadzwonił, powiedział...
      Trudno było uwierzyć. Zajrzałem tutaj z nadzieją, że to jakaś pomyłka. Niestety
      to smutna prawda...
      Piotr był świetnym kolegą. Był wyjątkowy. Zawdzięczam mu nie tylko dobre oceny
      z fizyki (trudne zadania rozwiązywał w minutę). Wiecznie uśmiechnięty, zarażał
      optymizmem. W książce W; Whartona "Stado" jest takie zdanie: " Dicki,
      chciałbym, żebyś to zapamiętał. Każdy głupiec potrafi rozbić szybę, ale tylko
      niewielu potrafi ją wstawić". Może właśnie dlatego wybrał taką profesję, by
      otwierać innym okno na świat.
      Zapamiętam go uśmiechniętego od ucha do ucha, gdy "kaleczy" zdania wypowiadane
      po rosyjsku. To był jedyny jego słaby punkt. Drugi to ten wczorajszy...czarny.
      • theedge Re: Śmierć pod TIR-em 13.12.05, 20:16
        No a ja pozdrawiam ministra Pola, Pana Kulczyka i innych "zasluzonych" dla
        rozwoju polskiego drogownictwa, a w szczegolnosci tych ktorzy z uporem
        oblakanego maniaka glosuja na lewice pobozna czy tez bezbozna.
    • Gość: rodzina z Legnicy Re: Śmierć pod TIR-em IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.12.05, 20:37
      Ta straszna wiadomość napełniła nas wielkim bólem. Jakże wydaje się
      niewiarygodna wobec świeżych wspomnień z wakacji, spotkań, rozmów, planów na
      przyszłość. Odzszedł jeden człowiek, a bolesną stratę odczuło tak wielu.
      Ewuniu, Hubercie, Tymku, tak bardzo wam współczujemy.
    • Gość: ALEXJA Re: Śmierć pod TIR-em IP: 83.9.5.* 14.12.05, 11:51
      caly Ryn W ZALOBIE juz drugiego piotra jocza nie bedzie
    • Gość: Mazur Re: Śmierć pod TIR-em IP: 83.9.55.* 14.12.05, 14:03
      Wyrazy głębokiego współczucia dla bliskich ŚP Pana Piotra. Mam nadzieję że
      pracownicy Firmy Jocz zrobią wszystko aby Jego dzieło nie przepadło. Niech
      spoczywa w pokoju.
    • Gość: Mazur Re: Śmierć pod TIR-em IP: 83.9.55.* 14.12.05, 14:10
      Kolejny wypadek, cóż na pewno nikt tego nie zaplanował i odpowiednie organa są
      zobowiązane do wyjaśnienia okoliczności tragedii. Jednak jeśli faktycznie wina
      jest po stronie kierowcy tira to należy mu się nieuchronna kara. Nie chodzi tu
      o piętnowanie kierowców tirów, ale KAŻDY uczestnik ruch drogowego jest
      zobowiązany do przestrzegania przepisów i dostosowania się do warunków na
      drodze.
      Co do pożal się Boże ex ministra ds dróg polnych i cwaniaków zbijających
      fortunę na tzw. autostradach to najlepiej skazać ich na banicję. Tylko gdzie? Z
      ich zdolnościami to rozkradną i rozp... nawet Księżyc. Szkoda słów na tą
      chołotę.
    • Gość: JA ;( Re: Śmierć pod TIR-em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 09:31
      Wujek był super człowiekiem jakich mało...
      Ten kierowca tiru powinien ponieśc konsekfencje i tyle...
      Ale to wujkowi życia nie przywruci ;(
      Niech spoczywa w spokoju ;(
      • Gość: :( Re: Śmierć pod TIR-em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 16:57
        od tej tragedii minal rok....bardzo za Toba Wujku tesknie..Tyle bym dala Zeby
        Cie zobaczyc..;( jest mi bardzo ciezko..KOCHAM CIE
    • Gość: kierowca krajowa 16 musi być dwupasmowa! IP: 80.54.5.* 16.12.06, 17:56
      pieniądzez podatków w paliwie są ogromne, tylko rządzący kradną je i zamiast na
      bezpieczne drogi przeznaczają na socjal i obsługującą go biurokrację.
      • Gość: też ....furman Re: krajowa 16 musi być dwupasmowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 21:27
        Bądz dzielna i mocno trzymaj się!
        On patrzy ,choć z góry i napewno jest z Ciebie dumny.
        Pozdrawiam.

• Gość: ;( Re: krajowa 16 musi być dwupasmowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 14:26
          wiem ze Wujek to wszystko widzi..tak bardzo bym chciala go zobaczyc..brakuje mi
          jego..to byl moj autorytet i wsparcie..nigdy nie bedzie takiej drugie osoby..;(:(:(
          • Gość: też ....furman Re: krajowa 16 musi być dwupasmowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 14:53
            >..to byl moj autorytet <
            A dlaczego ...był?
            -----------------------
            Dosiego Roku 2007 i głowa do góry.
            Pozdrawiam.
            • Gość: ;( Re: krajowa 16 musi być dwupasmowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 16:25
              byl i jest nadal..minal juz rok i prawie miesaic bez 10 dni ale nadal jest mi
              bardzo ciezko i nie dociera do mnie to ze go juz wsrod nas nie ma...;(dzikeuje
              nazwajem szczesliwego Nowego Roku 2007
    • taktoto Re: Śmierć pod TIR-em 12.11.25, 12:07
      Po tylu latach pierwszy raz odważyłem się aby przeczytać cokolwiek na temat tamtej tragedi .Tak miałem wtedy 21 lat ,prawo jazdy od 3 lat , ale całe życie, dzieciństwo powiozane było z zawodem kierowcy (moj tata jeździł zawodowo) od 20 roku jeździłem na podwójnej obsadzie po skończeniu 21 lat zacząłem jeździć sam , tamtego dnia 6.12 wracałem z Olsztyna do domu ,na ograniczeniu prędkości 50km/h które tam obowiązywało jechałem 38 km/h (udokumentowane na tarczy tachografu i przez biegłego sadowego) wyrok w sądzie w Ostródzie brzmiał "NIEDOSTOSOWANIE PRĘDKOŚCI DO WARUNKÓW JAZDY, ALE PRĘDKOŚCI I MANEWRY NIE ZAGRAŻAŁY INNYM UCZESTNIKOM RUCHU " spotkałem się z mamą i bratem ŚP pana Jocza , przeprosiłem z całego serca, szczerze, poczuwałem się(do tej pory mam wyrzuty sumienia)do spowodowania skotkow tej tragedii , zrobiłem wszystko co mogłem w tamtej chwili, podczas spadku temperatury w okolice 0°C powstała gołoledź dokładnie w tamtym miejscu na łuku drogi pod wiaduktem , wykonałem manewr skrętu w prawo zgodnie z kierunkiem jazdy (prędkość 38km/h) ale auto nie zareagowało pojechałem na wprost wypadając z pasa jezdni na lewą stronę pobocza po której znajdował się rów , przewracając się moje auto (ładunek) spadł na auto osobowe ŚP pana Jocza . Gdybym mógł cofnąć czas nie wsiadłbym wtedy w do auta,nie pojechał bym. Nie wyobrażam(chociaż domyślim się) jak wielkiego bulu ,tragedii i cierpienia przysporzyłem rodzinie ŚP pana Piotra , patrzyłem w oczy mamie pana Piotra przepraszając Ją jak i całą rodzinę państwa Jocz (nie zapomnę tego cierpienia do końca życia ) płaczu mamy dziecka które nie żyje przez to że tamtego dnia wracając do własnej rodziny, będąc w pracy , nieumyślnie doprowadziłem do takiej tragedii. PRZEPRASZAM, NIE POTRAFIĘ COFNĄĆ CZAS, NIE SZUKAM WYBACZENIA , będę żył do końca życia z tą świadomością, widokiem nienawiści do mnie, płaczu matki która straciła dziecko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka