Dodaj do ulubionych

Zielona strzałka

20.09.06, 10:16
Zielona strzałka - mit czy fakt?
Generalnie chodzi mi oto ilu z Nas Szanownych Kierowców stosuje się do nakazu
zatrzymania się przed "zieloną strzałką"?
Ze mną na przykład to jest tak, że jeżeli nie stoi za mną żaden samochód to
zatrzymuję się ale gdy widze, że nie jestem sama to w obawie przed
popędzającymi klaksonami i tym podobnymi sytuacjami jadę bez zatrzymania.
A jak to jest z wami?
Obserwuj wątek
    • Gość: bleser Re: Zielona strzałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 10:29
      ja sie staram zatrzymywac, a bynajmniej zwolnic do minimalnej predkosci i ruszam
      z 2 :)
      • Gość: Ola Re: Zielona strzałka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 11:21
        Zatrzymac sie koniecznie !!!!!!..ewentualnie udawac ze sie zatrzymuje tak jak
        bleser
        • mameluch Re: Zielona strzałka 20.09.06, 11:50
          a to zależy od strzałki;) najczęściej zwalniam, czasem się zatrzymuję, ale
          coraz rzadziej:)
          • lustroo Re: Zielona strzałka 20.09.06, 14:30
            No właśnie nie zatrzymuiją się niektórzy :(

Szłam sobie prowadząc rower na pasach i jak byłam w połowie przejścia ten kto
            miał zieloną strzałkę przejechał mi przed nosem o mało mnie nie przewracając,
            dodam, że zdarzyło mi się to dwukrotnie :( Wyjedzie taki zza winkla albo się
            nie zatrzyma jeśli nie ma innych samochodów i nieszczęście gotowe :(
            • taras70 Re: Zielona strzałka 20.09.06, 22:00
              odkad dowiedzialem sie, ze forum jest rutynowo monitorowane przez policje, mam
              tylko jedna i oczywiscie rutynowa odpowiedz : ZAWSZE SIE ZATRZYMUJE A POTEM
              PATRZE W LEWO , NASTEPNIE W PRAWO I ZNOWU W LEWO , POTEM WYSIADAM Z SAMOCHODU I
              PRZEPROWADZAM PRZEZ JEZDNIE NIEWIDOMA STARUSZKE ORAZ PYTAM PRZECHODNIOW CZY
              CHCIELIBY ZEBY IM WRZUCIC WEGIEL DO PIWNICY I CZY KOMUS POZYCZYC 200 ZL(?)!!!
              wersja nieoficjalna jest skrocona : ZAWSZE SIE ZATRZYMUJE !
              • utalia Re: Zielona strzałka 20.09.06, 23:20
                Tars...i juz masz mandat za blokowanie skrzyzowania!
                • taras70 Re: Zielona strzałka 20.09.06, 23:42
                  moze trudno w to uwierzyc, ale jeszcze nigdy nie dostalem mandatu !
                  w firmie , w domu i na drodze : jestem aniolem !
                  na forum : blaznem !
                  • utalia Re: Zielona strzałka 20.09.06, 23:44
                    Hm...w takim razie moze skonczy sie jedynie na pouczeniu.
                    • taras70 Re: Zielona strzałka 20.09.06, 23:48
                      kilka madrych i zarazem prostych prawd zyciowych , takich jak : NALEZY
                      ZATRZYMAC SIE PRZED ZIELONA STRZALKA !!!, jeszcze nikomu nie zaszkodzilo !!
                      ale , jak wiemy , policja nie moze pouczac politykow :)
              • smu1 Re: Zielona strzałka 21.09.06, 08:34
                tak, tak...
                "a świstak siedzi bo... sreberka były kradzione";)
                ja równiez niejednokrotnie zaobserwowałam radiwóz ignorujący zieloną strzałkę,
                ale im wolno bo przecież to władza no i są na służbie;)
                G`day dla wszystkich!
    • Gość: misiek Re: Zielona strzałka IP: 62.29.133.* 20.09.06, 21:50
      zatrzymuję się, ale mam stresa przy tym i patrzę w lusterko czy ktoś za mną nie
      ma chęci zaparkować w moim bagażniku
      a tak na marginesie - widziałem wielokrotnie jak radiowóz policyjny ignorował
      zatrzymanie na "zielonej strzłce"
      • lustroo Re: Zielona strzałka 21.09.06, 07:39
        patrzę w lusterko...no taaaa..jaaasneee, czego się na mnie gapicie zamiast
        patrzeć na drogę ;) ;P
      • Gość: Czereśniak Re: Zielona strzałka IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.09.06, 23:13
        Radiowóz lamie przepisy ? Skoro są posty Stop Wariatom to chyba mozna tam
        wpisywać i radiowozy ? A co do strzałki - przydałyby się ostre konrole na
        takich skrzyżowaniach jak zjazd z Pstrowskiego w Sikorskiego , Zjazd z
        Warszawskiej w Obrońców Tobruku oraz najbardziej zjazd z Sikorskiego w Obronców
        Tobruku (prawoskręt) . Z tego co jeżdżę po mieście jest to chyba gdzie
        najczęściej kierowcy łamią przepisy . Ponieważ ten prawoskręt jest bardzo
        szeroki nagminne są przypadki że pomimo czerwonego światła dla kierunku w prawo
        jakiś cwaniak wyskakuje z kolejki z tyłu lub z lewego pasa i nie bacząc na
        światło pędzi do przodu . Sczególnie niebezpieczna sprawa gdy przed przejściem
        zatrymała sie ciężarówka . Niestety tylko raz spotkałem tam policję a jest to
        miejsce gdzie praktycznie każdy zatrzymany za taki czyn mógłby otrzymać komplet
        punktów i kwit na 500zł .Może bardzo wskazanym byloby powieszenie tam kamery?
    • shp80 Re: Zielona strzałka 22.09.06, 01:34
      Zatrzymuję się. Jak ktoś trąbi wrzucam wsteczny. :)

• taras70 Re: Zielona strzałka 30.09.06, 23:20
        temat zostal odswiezony, wiec mam pewna uwage :
        JESZCZE NIGDY NIE ZAUWAZYLEM , ZEBY PRZED ZIELONA STRZALKA, ZATRZYMAL SIE WOZ ,
        KTOREJS Z OLSZTYNSKICH FIRM OCHRONIARSKICH !
        moze po prostu malo jezdze po miescie a moze mam slaby wzrok !?
    • Gość: MK Re: Zielona strzałka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 23:43
      Kurcze! Ale zrobiliście zamieszanie! A władza czuwa. Chyba będę się naprawdę
      zatrzymywał a nie tylko zwalniał :o)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka