Dodaj do ulubionych

Na kasy nie pójdą

IP: 62.29.248.* 27.11.06, 12:13
Tak trzymać - nie dajmy się poniżać !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: odenar Carrefour ? nigdy więcej !!! IP: *.zicom.pl 27.11.06, 12:53
      Pracowałam w tej firmie, przy otwarciu C.w moim mieście . Zostałam zatrudniona
      jako kasjerka. Kilka dni wcześniej miałyśmy długie godziny ćwiczeń "na kasach".
      W dniu otwarcia musiałyśmy przyjść wcześniej. Dowiedziałam się, że nie będę w
      tym dniu w kasie, tylko mam z wózkiem chodzić po hali i odkładać na półki
      towar, który klienci zostawili przy kasie lub po prostu zrezygnowali z zakupów
      ze względu na koszmarne kolejki. Spędziłam dzień użerając się z klientami,
      którzy chcieli mi siłą wyrwać wózek. Kiedy dobiegał koniec mojej zmiany,
      usłyszałam,że chyba oszalałam, to jest otwarcie - pracujemy do końca !!! w
      sumie 18 godzin, bo jeszcze długo po ostatnim kliencie sprzątałyśmy rozrzucony
      towar, wypakowywałyśmy wózki zostawione w hali... Codziennie pracowałam dłużej
      niż to było określone w umowie. Płacono natomiast za czas taki jak w umowie.
      Uczciwie muszę przyznać, że przestrzegano przerw w pracy i nikt nie kazał nam
      siedzieć w pampersach, a kiedy kierowniczka widziała,że któraś nie korzysta z
      przerwy ,to po prostu polecała zamknąć kasę, zabrać kasetę i schodzić na
      przerwę do pokoju socjalnego.
      Znalazłam inną pracę, w prywatnej firmie, również w handlu, jestem tu
      traktowana jak człowiek. Kiedy trzeba zostać - zostaję, ale wiem,że otrzymam za
      to inny dzień wolny lub wynagrodzenie finansowe.
      • Gość: madda Re: Carrefour ? nigdy więcej !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 20:28
        Przede wszystkim to z hipermarketami trzeba rozprawiać się nieco osstrzej - dla
        mnie bzdurnym jest prawo o niepłaceniu przez 4 lata podatków od gruntu -
        przecież oni wszyscy jawnie grają sobie na nosie, zmieniając co 4 lata swoje
        adresy i wymieniając się zbudowanymi obiektami...
      • mario-radyja Powinno być jak w Stanach 27.11.06, 21:04
        Jak pracodawca złamał umowę z pracownikami to zawsze znajdzie się prawnik który
        bez zaliczki, ale za procent wygranej sumy w procesie cywilnym te pieniądze od
        firmy wydobędzie. Im więcej pracowników się zbierze tym większa suma do
        wygrania. A jak pracodawca złamał prawo to dopiero sprawa jest! Najczęściej
        dochodzi do ugody bez procesu.

Tylko najważniejsze: trzeba mieć dowody, dokumentować, dokumentować wszystko.
    • mario-radyja "mamy najwyższe stawki wśród marketów w kraju" 27.11.06, 21:06
      Jak 700 zł to najwyższe stawki to jak beznadziejne stawki musi oferować konkurencja?
    • Gość: Panterka Re: Na kasy nie pójdą IP: *.bibl.univ.szczecin.pl 06.12.06, 13:08
      Skoro inne zakłady dają lepsze płace, to dlaczego jest aż 2000 bezrobotnych??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka