Dodaj do ulubionych

Oszczędny jak wójt

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 07:50
Po tym poznasz wojta swego. Szkoda ze ich tak malo
Obserwuj wątek
    • Gość: adas z gorzowa Oszczędny jak wójt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 08:11
      u nas tez tak zrobili w gorzowie radni sie uwzieli na lewicowego prezydenta i
      obcieli mu tysiac zlotych z pensji ale i tak ma ponad 9 tysiecy
    • Gość: KOREKTOR Koooooooooooooooooorekta!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! IP: *.bulldogdsl.com 30.01.07, 08:28
      '(...) 3 tys. mieszkańców utrzymujących się głównie i notoryczny brak funduszy
      (...)'

to ci mieszkancy glownie do roboty maja to zeby sie utrzymac? to jest naprawde
      ciezka praca i powinna byc dobrze platna.
      • Gość: Paweł Re: Koooooooooooooooooorekta!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 30.01.07, 10:21
        Spoko, spoko, to jeszcze nic, kawalek dalej wojt obcina swoja pensje o 1,4 zł (!)
    • Gość: Figa BRAWO!!!! IP: 195.117.230.* 30.01.07, 08:36
      oby takich wiecej -GRATULUJE !!!!!!
    • Gość: chomsky biedacy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 08:38
      "Chciałem zarabiać jeszcze mniej, ale to najniższa kwota, jaką wyznaczają
      widełki nakreślone przez ustawę" - zawsze chłopie resztę możesz oddać jako
      darowinznę... już tak nie płacz nieszczęśniku nad swoim losem....
    • Gość: marter Oszczędny jak wójt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.07, 08:58
      > wójt [...] nakazał radzie: obciąć swoją pensję o 1,4 zł miesięcznie

Podziwu godne poświęcenie, czy korekta jak zwykle... ?
    • Gość: Kaz Nowe WYBORY IP: 62.218.146.* 30.01.07, 09:10
      Na ministrów ich!!!

natychmiast i siłą !

I niech poobcinają i tam. I nagle nie tylko na Świątynię się pieniądze znajdą,
      ale i na chore dzieci, emerytury itp.
    • Gość: jarod w łagiewnikach wrocławskich też obciał pensje:)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 09:26
      i to jest pozytywny krok panie Szpot
    • Gość: lrs Oszczędny jak wójt IP: *.prz.rzeszow.pl 30.01.07, 10:10
      Miło słyszec ze sa jeszcze gdieniegdzie ludzie. Dzieki za taka postawe.
    • Gość: Gość A potem wyborcy ich zmienią i zostaną jak... IP: 193.109.212.* 30.01.07, 10:11
      ...ja wiadomo kto.
      • mr.gif Re: A potem wyborcy ich zmienią i zostaną jak... 30.01.07, 10:22
        nie sądzę. raczej szykuje im się druga (niektórym trzecia nawet) kadencja. już dwa miesiące temu Polacy pokazali, że wystarczy im się nie wpiepr.zać a sobie poradzą
    • Gość: Toni Oszczędny jak wójt IP: *.167.216.81.static.h.siw.siwnet.net 30.01.07, 10:21
      Sprawe nalezy rozpowszechnic !!

"Burmistrz Łaz Maciej Kaczyński kazał sobie obniżyć o 650 zł dodatek funkcyjny
      (będzie zarabiał 8,9 tys. brutto)"

Lekarze, bierzcie przyklad z wojtow, obnizcie swoje pensje do wojtowskiej
      minimalnej !
    • Gość: vavac Oszczędny jak wójt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 11:27
      Kilka, mało znaczących,choć ważnych przykładów. Za to u mnie w biednym
      świętokrzyskiem,wójtowie, najczęściej z PSL,otrzymują od radnych z PSL,
      podwyżki.
    • mniejwiecej i caly czas zarabiaja po 8 kafli 30.01.07, 11:46
      he
    • maxi_63 A w Zawierciu sobie podnieśli 30.01.07, 11:51
      A w Zawierciu wszyscy radni (miejscy i powiatowi) chcieli swoje diety obniżyć i
      w efekcie podnieśli o 200-300 zł.
      P.s. Do czego służą etatowi członkowie zarządu powiatu (kiedyś 4 obecnie 3 - po.
      ok. 7 000 pensji miesięcznie każdy) może ktoś mi odpowie? bo mi się wydaje, że
      chodzi tu wyłącznie o pensje. I jak to wygląd, że etatowy członek zarządu
      niepotrzebnego tworu jakim jest powiat samorządowy (wystarczyłby powiatowy urząd
      administracji państwowej) , zarabia więcej niż gospodarz gminy, miasta
      odpowiedzialny za całość.
      P.s. Ile musieliby obniżyć diety radni Dąbrowy Górniczej i Jaworzna (ponad 2000
      na głowę radnego) aby zmieścić się w średniej krajowej (śląskiej)?
      • betsaida Brawo Brawo 30.01.07, 12:23
        Pomimo, ze ciagle zostaje im znacznie wiecej niż przeciętnemu obywatelowi,
        pomimo, ze nie oddają wielkich kwot to jednak musimy pamiętać, że zarabiający
        znacznie więcej pozostali urzędnicy/posłowie biją się i walczą o każde 100 zł i
        nawet im przez myśl nie przejdzie, żeby podzielić się z potrzebującymi.

I świetny pomysł "wyborczej" zeby pisac o tym na pierwszej stronie - oby tak
        częściej, wtedy moze nawet ci urzędnicy, którzy nie zrobiliby tego z serca
        zrobią dla samej promocji, a tym którzy już oddali nalezy się sława. :]Popieram
        w 100%.

Moze to poczatek drogi do uzdrowienia polskiej polityki? O ile nie wierze, ze
        centralne organy państwa mogą w ogóle kiedykolwiek być zdrowe, o tyle
        zdecentralizowana samorządność to moim zdaniem jedyna nadzieja na przydatną
        administrację państwowa. Burmistrz/wójt itd. powinny być funkcjami
        quasi-społecznymi, ocenianymi na podstawie rzeczywistej przydatności dla
        wspólnoty i bezpośrednio kontrolowanej przez nią. Myślę, ze pomału zmierzamy do
        tego, że kiedyś będę mogła pójść do mojego burmistrza i powiedzieć co mi się
        podoba a co nie, zaproponować współpracę (chętnie zrobiłabym coś za darmo dla
        swojej gminy ale projekty wychodzace od obywateli to na razie czarna magia dla
        urzędasów). Taka bezpośrednia kontrola jest najlepsza dla miasteczek i wiosek.
    • karol99321 Coś takiego 30.01.07, 12:14

• Gość: kami Bójta się Wójta!!!! IP: 62.233.164.* 30.01.07, 12:25
      a czemu mają zarabiać mało? Kto by nie chciał zarabiać więcej?

fototel.pl/telefon-sony-ericsson-z530i-soft-black-p-323.html
      • Gość: toscana Re: Bójta się Wójta!!!! IP: *.bmj.net.pl 30.01.07, 13:29
        A no dlatego, że trzeba 40 milionów na świątynię Opatrzności Bożej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka