Gość: Gość portalu Adwokat: Właściciela kantoru użyto jako żywą pr... IP: 89.229.110.* 14.01.10, 18:48 Co za odbyt, jak mógł zabić biednego bandytę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tar Adwokat: Właściciela kantoru użyto jako żywą pr... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 18:49 Magdalenka,Olewnik, itd.Na miłość boską skąd sie biorą tacy policjanci.Zły dobór,brak wyszkolenia,niski poziom nie wiadomo o co tu chodzi.Teraz właściciela będa ciagać pare lat.Litości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elef Adwokat: Właściciela kantoru użyto jako żywą pr... IP: 82.160.210.* 14.01.10, 18:52 A kd kiedy to napadnięty na udowadnia że działał w obronie koniecznej. Każde użycie broni wobec napastnika podczas napadu powinno być zawsze traktowane jako obrona konieczna, Odpowiedz Link Zgłoś
moritani Rany boskie, co sie dzieje! 14.01.10, 18:52 Czy Policja tylko tego „kantorzystę” informowała o zagrożeniu? Czy faktycznie wiedział o zasadzce u niego, i na to sie zgodził bez zastrzeżeń, bez zabezpieczeń? Czy nie ma n wyobrażeni, i nie oglądał nawet OO7 ? Obawiam sie iż pełnomocnik, były prokurator, to raczej chyba w tym przypadku zły obrońca.? To raczej naciągacz, który chyba mści sie na policji, i chce max. kasy. Tu znów okaże sie że niewinnym jest bandyta, tylko napadnięty i policja. Rany boskie, co sie dzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_rozsadek78 Będzie zorganizowany Marsz Milczenia 14.01.10, 18:53 Słyszałem, że prokuratura zorganizuje w przyszłym tygodniu marsz milczenia przeciwko strzelaniu do bandytów. Ma być masa chętnych, połowa sędziów, wszyscy profesorowie prawa oraz przedstawiciele gazetki wybiórczej. Wymiar sprawiedliwości będzie protestował na rzecz surowszego karania ofiar, które bez szwanku wyszły z napadu a delegacja Adama M. będzie postulować, aby w razie podejrzeń, iż ktoś posiadający broń będzie napadnięty niezwłocznie mu ją odbierać, coby nie zranił bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo wszystko OK - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 18:54 przecież policja b. dobrze wiedziała co robi - czekali, by bandyci chociaż złamali nos właścicielowi, czy ciut poddusili - przecież wtedy można by im postawić cięższe zarzuty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc mamy USA IP: *.adsl.alicedsl.de 14.01.10, 18:58 po prostu koleś wyrwał chwasta powinni go przykładowo uniewinnić wtedy reszta bydła dwa razy się zastanowi Odpowiedz Link Zgłoś
was2000 szkoda ze nezałatwił ich odrazu 14.01.10, 18:56 ja bym ich zastrzelil wszystkich albo poczekał jak wyjda i dokończył co zostało .W dzisiejszych czsach to lepiej zabic bandziora i ani nie bedzie zeznawac przeciwko ani nie bedzie szkodzić nikomu . SAME PLUSY trzeba byc bezwzględnym dla bezwzględnych i wtedy będzie dobrze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
was2000 i tu wychodzi inteligencja policji 14.01.10, 19:01 policjanci to poprostu zbiur tempaków i debili co tylko potrafia łapać na radar że jechałes 90 tam gdzie wolno 80 i mandat bez gadania ajak trzeba użyć głowy to zdużo Odpowiedz Link Zgłoś
jawas1 Re: i tu wychodzi inteligencja policji 14.01.10, 20:37 was2000 napisała: > policjanci to poprostu zbiur tempaków i debili co tylko potrafia łapać na > radar że jechałes 90 tam gdzie wolno 80 i mandat bez gadania ajak trzeba użyć > głowy to zdużo Jesteś "KRULEM" tempaków i debili! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Adwokat: Właściciela kantoru użyto jako żywą pr... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.10, 19:04 Dlaczego w naszym kraju prawo chroni przestępców? To jest chore! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_poz co Wy tacy emocjonalni forumowicze? 14.01.10, 19:16 Prokuratura bada. tylko tyle. w takich sprawach liczy sie każdy szczegół, a prokuratorzy też muszą pewne czynności wykonać. jasne, mamy z przeszłości złe doświadczenia, ale to nie oznacza, ze zaraz trzeba się tak denerwować. poczekajcie. potem jest jeszcze sąd, który ich pracę oceni. jeszcze raz, to szczegóły nadają kierunek, a Wy sprawy od podszewki nie znacie, więc zrozumcie, że nie macie wystarczającej wiedzy, żeby się merytorycznie wypowiadać. tyczy się to prokuratury, policji, bandytów i właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Adwokat: Właściciela kantoru użyto jako żywą pr... 14.01.10, 19:25 ale sukces był (chłopaki jak cicho-ciemni zawalczyli) (może porównanie niezręczne (?)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sHHeba A ja znam inną wersję wydarzeń IP: *.chello.pl 14.01.10, 19:28 z ust adwokata przeciwnej strony .... im mówie Wam że wł. kantoru też pójdzie siedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Normalnie, "Operacja Samum" na żywo. 14.01.10, 19:29 O ile to się da udowodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasza Adwokat: Właściciela kantoru użyto jako żywą pr... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 19:30 Czy jak były prokurator zostaje adwokatem to od razu jest też papugą czy też przypadkowo papla co mu ślina przyniesie?solidny powinien swoją wiedzę zatrzymać na potrzeby obrony klienta chyba,że zaczyna politykować a mówiąc po kurskiemu "ciemny lud to kupi" ma osobiste parcie na media. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x15 To był wypadek przy pracy - ZUS powinien wybulić IP: *.acn.waw.pl 14.01.10, 19:32 Jak ktoś powiedział ostanio zawód bandyty to niebezpieczna praca. A swoją drogą czemu starym poskim zwyczajem nie zamknęli tego biednego handlarza walutą na 3 miesiące, żeby nie mataczył? Co by szkodziło, żeby sobie trochę posiedział, kiedy prokurator będzie zapoznawał się z akatami? Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak zespół z Komendy Głównej Policji uznał, 14.01.10, 19:44 że policjanci działali optymalnie. Co za idioci, zarowno ci z Komendy Głównej Policj jak i ci co ta akcje "zrobili" Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 Tu sie taki scenariusz pisze 14.01.10, 19:46 a wy mi z jakas wojna polsko ruska Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Adwokat: Właściciela kantoru użyto jako żywą pr... 14.01.10, 19:47 jak wszyscy będziemy mieli broń to będziemy strzelać do wszystkiego (co się rusza) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Obrona konieczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 19:48 Cały paradoks polega na tym, że w zasadzie według prawa trzeba by dać się zabić aby zastosować obronę konieczną. Do bandyty mogę strzelać w momencie gdy wybija mi szybę w samochodzie a nie wtedy gdy siedzi na mnie okrakiem i mnie dusi! Dotyczy to szczególnie odparcia ataku przy pomocy broni palnej. Musi być czas na to, aby tą broń wyjąć z kabury, odbezpieczyć, wycelować! Mogę to zrobić kiedy zbliża się do mnie grupa z bejsbolami i krzyczy oddaj pieniądze albo Cię załatwimy - i są ode mnie oddaleni o parę kroków. Mogę to zrobić tylko wtedy. kiedy już mnie dorwą i uderzą zwykle na obronę nie ma szans. A jeśli zareaguję wcześniej, zanim mnie uderzą, mogę zostać oskarżony o morderstwo. Z dziesięć lat temu kobieta strzeliła do bandytów przed domem krzyczeli że ją załatwią a potem zaczęli grzebać przy tranformatorze by odciąć prąd w domu. Kobieta zastrzeliła jednego z nich i z tego, co wiem, dopiero po wielkiej akcji medialnej zostawiono ją w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kara śmierci!!! Skandal - zamordował jakiegoś biedaka!!! IP: *.ists.pl 14.01.10, 20:13 Ten biedak był biedny i chciał wziąć sobie trochę pieniędzy na suchy chleb. A ten bogacz zamordował go z zimną krwią, bandyta jeden. A dożywocie powinien dostać, już tam zatrzymani koledzy zamordowanego biedaka odpłaca mu za zbrodnię. I w ogóle kara śmierci dla morderców działających z premedytacją, bo było to morderstwo z premedytacją- wiedział, że będzie najście w celu pobrania małej ilości pieniędzy /w kantorach nigdy dużo nie ma - chcieli pobrać dosłownie na suchy chleb/... Facet zaplanował tę zbrodnię!!!! Kara śmierci dla mordercy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bogulo2 Re: Skandal - zamordował jakiegoś biedaka!!! 14.01.10, 21:23 osobliwa interpretacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rade Oczywiśte będzie dla prokuratury, że przekroczył IP: *.gdynia.mm.pl 14.01.10, 20:17 granice obrony koniecznej! Przecież żyje! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Adwokat: Właściciela kantoru użyto jako żywą pr... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.01.10, 20:19 byli prokuratorzy to plaga w adwokaturze. Nie znają się na niczym, nawet na prawie karnym, które teoretycznie powinni umieć. Zakazać im dostępu do zawodu bez egzaminu adwokackiego. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Adwokat: Właściciela kantoru użyto jako żywą pr... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 20:40 Kazdy w obliczu bandziorów niech sie nie waha ,strzela byle trafnie.A policja ?co tam robila skoro sam sie musiał bronić. Odpowiedz Link Zgłoś
falco2009 Policja- jak zwykle bez wyobraźni... 14.01.10, 20:56 Po większości trudno się spodziewać ,że potrafi myśleć. Z opisu zdarzenia wynika ,że gdyby napastnicy mieli broń to "przynęta" mogłaby zginąć , bo policjanci pojawili się po kilku minutach . Nawet kamizelki facetowi nie dali!!!O mikrofonie i nadajniku nie wspomnę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikitka Adwokat: Właściciela kantoru użyto jako żywą pr... IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.10, 21:41 sorry,ale mam wrażenie,że debili nie rodzą,sami się klonuja... Odpowiedz Link Zgłoś