Gość: J_M IP: 213.17.145.* 24.02.04, 22:39 Spoko Orliki sobie poradza !! wygramy te pley offy.Buziaczki dla druzyny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: radek Tak to widzą w Katowicach IP: 213.199.238.* 25.02.04, 12:32 Gazeta.pl > Katowice > Sport Środa, 25 lutego 2004 Hokej: GKS Katowice - Orlik Opole 3:1 FOT.M.Jarzebinski/Agencja Gazeta FOT.M.Jarzebinski/Agencja Gazeta FOT.M.Jarzebinski/Agencja Gazeta FOT.M.Jarzebinski/Agencja Gazeta FOT.M.Jarzebinski/Agencja Gazeta Rafał Góral 25-02-2004, ostatnia aktualizacja 25-02-2004 11:38 Hokeiści GKS Katowice zrewanżowali się Orlikowi za niedzielną porażkę w Opolu i pewnie wygrali. - Udowodniliśmy, że bez trudu można pokonać Orlika. Trzeba tylko zagrać z dyscypliną i dobrą skutecznością - stwierdził trener Krzysztof Kulawik. Gospodarze od pierwszych minut z impetem atakowali bramkę Piotra Jakubowskiego. Katowiczanie cały czas mieli inicjatywę, goście tylko sporadycznie i dosyć nieporadnie starali się kontratakować. - Nie mieliśmy nic do stracenia. Wiedzieliśmy, że musimy dyktować warunki - opowiadał Jerzy Bułka, obrońca katowiczan. Pierwszy gol padł jednak dopiero w drugiej tercji meczu. - Chłopcy długo nie potrafili przebić się przez obronę Orlika, ale to w końcu musiało się udać - cieszył się Kulawik. Fatalny błąd Tomasza Połącarza, który podał krążek do katowickich hokeistów, wykorzystał Marcin Słodczyk. W 29. min na ławkę kar trafili dwaj hokeiści Orlika i katowiczanie przez blisko dwie minuty grali pięciu na trzech. Chwilę później było 2:0, bo w potężnym zamieszaniu podbramkowym krążek do siatki wepchnął Krzysztof Majkowski. Trzeciego gola strzałem z niebieskiej linii zdobył Bułka. - Nie mogłem nie wykorzystać takiej sytuacji. Przymierzyłem z niebieskiej i krążek wpadł do siatki obok Jakubowskiego - opowiadał hokeista. Wynik meczu - po błędzie naszego bramkarza Marka Batkiewicza - ustalił Miłosz Ryczko, który strzelił z bliska. W piątek trzeci mecz w Opolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaban Re: GKS Katowice - Orlik Opole 3:1 IP: *.punkt.pl / 217.173.196.* 25.02.04, 18:28 Nie ma co płakać, tylko trzeba grać dalej! Mam nadzieję, że w piątek będzie nas ze 2000 żeby dopingować Orlika? Ja będę! Odpowiedz Link Zgłoś
anya6 Re: GKS Katowice - Orlik Opole 3:1 25.02.04, 19:52 Ale i tak najlepsza publika jest na Polonii w Bytomiu:)) a kiedys w Orliku grali zawodnicy tego klubu:) 3mam kciuki ;)pa Odpowiedz Link Zgłoś