Dodaj do ulubionych

Wielki jubileusz II LO już za siedem dni

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.10, 21:38
Pani Pszon niech pani sprawdzi kiedy obecny dyrektor konczył II LO. Jest absolwentem z roku 1983. A pani skad zdobywała swoje wiadomości?
Obserwuj wątek
    • Gość: Sowa Wielki jubileusz II LO już za siedem dni IP: *.chello.pl 09.09.10, 10:27
      Same grube ryby, he,he...
      • Gość: volksterier Re: Wielki jubileusz II LO już za siedem dni IP: *.ip.netia.com.pl 09.09.10, 11:11
        a prof. Michał Lis też już jest księdzem? poszedł w ślady syna?
        • Gość: behemot Miałem honor.. IP: *.punkt.opole.pl 09.09.10, 13:57
          W archiwum znalazłem taki wątek. Wobec zbliżającego sie jubileuszu warto przypomnieć dawną szkołę dwójkarzom..dawnym i obecnym

forum.gazeta.pl/forum/w,65,30711538,,Mialem_honor_.html?v=2
          • Gość: absolwent Re: Miałem honor.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 14:53
            świetnie, że dałes ten link, wrócily wspomnienia. Tiresias (absolwent 79-83) czyli mój rocznik na pewno pamieta "banda czworga gate". Powstały wówczas 4 rysunki wykonane przez posiadajacego wielki talent lastyczny lecz niestety nieżyjacego juz Jarka Kozubskiego (tak tak tego z RO) przedstawiajace 4 nauczycieli ,których trudno powiedziec, że nie lubilismy, ale nam "podpadli". Byli to S. Kozak- historia "dostala zarzut ogłupianie narodu", T Łuzny-geografia "zarzut-wyniszczenie psychiczne przeciwnika" K. Merha (doskonały pedagog)-"zarzut w swojej polityce dobro zwierzat przedstawiał ponad dobro uczniów" a czwartego nie pamietam. Może Tiresias pamieta? Ale była afera, przeprosiny przez całą klase (chociaz tam byli niewinni) w okoju nauczycielski przy prawie całym gronie. Bylismy wtedy w drugiej klasie. Pomysł został oparty na aktualnych wydarzeniach (chyba proces) w Chinach.
            • Gość: II LO Re: Miałem honor.. IP: *.punkt.opole.pl 10.09.10, 09:36
              Jak sobie przypominam to Roman Zemanek dziś PIP, udzielający porad pracownikom na łamach NTO, też walił z flinty na tej szkolnej strzelnicy
            • tiresias Re: Miałem honor.. 10.09.10, 11:03
              kurczę, nie pamiętam kim był(a) czwarta osoba z bandy czworga. ale przypominam sobie aferę, jak w dzień kobiet ktoś wywiesił na półpiętrze plakat o treści "całujemy dziewczynki od czuprynki do czuprynki" i za to też Paterak 'pociągał do odpowiedzialności'. nosiłem wtedy długie włosy, i pamiętam 'poważną' rozmowę z dyrekcja, mającą mnie i kolegę skłonić do ich obcięcia (w 1981 roku!!!). dziś jestem łysy:(
              Tomek (obecnie Deven) Gadula (opuścił szkołę w 1980 i wyjechał do Gdańska) - ten co puszczał płyty ELO, Bee Gees na dużej przerwie z fonomastera) (w USA od 1983 roku) był niedawno w Opolu. ma długie włosy.
              so it goes.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka