Dodaj do ulubionych

Nastolatek potrącony na pasach

IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.11, 14:41
Bardzo często wuna w takich przypadkach jest po stronie kierowcy; ale nie zawsze.
Obserwuj wątek
    • Gość: S Re: Nastolatek potrącony na pasach IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.11, 14:42
      *wina
    • Gość: Gość Nastolatek potrącony na pasach IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.11, 19:18
      Jest to przejście ze światłami na żądanie. Przechodzę tam często i niejednokrotnie już zdarzyło mi się, że pomimo zielonego światła dla pieszych nadjeżdżający samochód przejechał mi przed nosem, gdy byłam już na pasach. A przecież przechodzą tamtędy również dzieci do pobliskiej podstawówki!
      • alanta1 Re: Nastolatek potrącony na pasach 22.01.11, 19:59
        gość portalu: Gość napisał(a):

> pomimo zielonego światła dla pieszych nadjeżdżający samochód przejechał mi przed nosem

A mi się zdażyło, że pomimo czerwonego światła dla pieszych śmignął mi przed autem jakiś nastolatek.

I co z tego wynika ? Że na jezdni trzeba się kierować zasadą ograniczonego zaufania, bo odsetek idiotów jest taki sam wśród kierowców, jak i pieszych....
      • Gość: Ddd Re: Nastolatek potrącony na pasach IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.11, 20:23
        To nie jest to przejscie ze swiatlami tylko to drugie, blizej ul.Niemodlinskiej, naprzeciw koledzu. Tak sie sklada, ze bylam wtedy pobliskim w budynku i slyszalam ten huk - myslalam, ze ktos strzelil petarda bardzo blisko budynku, dopiero pozniej dowiedzialam sie, ze to wypadek. Straszne, mam nadzieje, ze chlopak z tego wyjdzie a ogolnie odnosnie potracen to piesi nie zdaja sobie sprawy z tego, ze dla kierowcow w nocy sa praktycznie niewidoczni! Zwlaszcza teraz, gdy wiekszosc chodzi w szaroburych lub czarnych kurtkach i gdy ktos taki nagle wtargnie na jezdnie to wypadek pewny. Nie ma znaczenia, ze to pasy. Ja staram sie jezdzic wolno po miescie ale naprawde widocznosc po zmroku jest kiepska i nie widac pieszych!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka