Dodaj do ulubionych

Dzięki Kaczyńskiemu Ślązaków będzie coraz więcej

04.04.11, 21:25
nie Ślązaków, tylko osób, które zadeklarowały narodowość śląską. Ślązakiem się jest od urodzenia, niezależnie od tego co Jarosław Kaczyński głupiego powie - spis tego nie zmieni, co najwyżej uświadomi komuś kim jest...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ślązak Dzięki Kaczyńskiemu Ślązaków będzie coraz więcej IP: *.swic.dialup.inetia.pl 04.04.11, 21:56
      A ja nie chcę mięć nic z Gorzelnikiem wspólnego, z MN też i wpiszę Polak związany z Śląskiem.
      Śląsk jest piękny i wzbogaca Polskę czy kaczka chce czy nie.
      • Gość: wizit Re: Dzięki Kaczyńskiemu Ślązaków będzie coraz wię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 22:58
        No to dramat jest. No bo jak Ślązaków będzie więcej to czy ma to oznaczać,że hadziaje się na Ślązaków zapiszą, czy też Ńiemce wrócą do korzeni? Hadziaje pewnie zostaną dalej Polakami,ale co z Niemcami? Co z TSKN? Co z wyborami? I co ten Kaczyński Niemcom narobił.
    • Gość: Barbara S. Dzięki Kaczyńskiemu Ślązaków będzie coraz więcej IP: *.dip.t-dialin.net 05.04.11, 00:47
      Mam czeskie nazwisko i rodzinne "powiazania" - i sympatie !
      Mówie po slasku, mysle, kocham, marze i snie.
      A zyciorys mam polsko-niemiecki.

I nie mam nic przeciwko nikomu. Ale dajcie nam BYC SOBA !

To ostatnie tez do Polaków-gosci na G.Slasku., którzy notabene juz dawno powinni sie czuc i "rozumowac", jakby byli "stad". Niejeden Turek w rajchu jest lepiej wintegrowany
      niz niejeden Polak, choc zyje u nas od 60 lat (!). To tez jest polityczno-spoleczne zadanie i wyzwanie w nastepnym okresie, mam nadzie ze bez psiorów.
      • Gość: Ferdynand Re: Dzięki Kaczyńskiemu Ślązaków będzie coraz wię IP: *.opole.pl 05.04.11, 08:15
        wiesz, moja rodzina mieszka na Śląsku od 1945, moi dziadkowie wciąż często wspominają podlwowskie tereny - ale zostali z Lwowa wyrzuceni na Śląsk wiec nostalgicznie (jak ziomkostwa w Niemczech) wciąż czuli się Lwowiakami....

moi rodzice urodzili sie na Śląsku, ja urodziłem się na Śląsku, moje dzieci też już urodziły się na Śląsku - czuję się Ślązakiem, więc nikt z RAŚu nie będzie mi mówić czy jestem Ślązakiem czy hadziajem czy kim tam innym
        jestem Ślązakiem ale deklaruję narodowość polską... i na moje zachowanie nie ma wpływu wypowiedź Kaczyńskiego, po prostu po jego słowach jest mi przykro...
        nie mam zamiaru jako Polak i Ślązak przepraszać za Kaczyńskiego słowa, czy odczuwać za niego wstyd - jest pełnoletni więc niech sam przeprasza czy się wstydzi...

idiotów poprostu nie należy słuchać...
    • Gość: Barbara S. Re: Dzięki Kaczyńskiemu Ślązaków będzie coraz wię IP: *.dip.t-dialin.net 05.04.11, 00:54
      I wlasnie o te "uswiadomienie" (im, wszystkim innym i sobie) chodzi, o tzw. polityczne(sic) i statystyczne "zaistnienie". Co sie nota bene wiaze z wieloma kwestiami, np. srodkami na edukacje narodowa(sic).

Znasz to stare, ale plastyczne powiedzenie: "Dzidziusz, który nie wrzeszy, nie dostaje piersi." ?

Czas przesadnej pokory i "dupowatosci" sie konczy, trzeba pokazac KONTURY.
      • Gość: Hermenrgilda Re:Zabronili prezerwatyw? IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 08:21
        No ty chyba nie chcesz dostać piersi?N jakiej podstawie czujesz się dyskryminowana bo masz mniej niż byś chciała? Spytaj Niemców dlaczego?
    • Gość: hasiosznupek Dzięki Kaczyńskiemu Ślązaków będzie coraz więcej IP: *.dip.t-dialin.net 05.04.11, 05:19
      Polecam dobry, madry artykul :
      wyborcza.pl/1,76842,9375905,W_sprawie_Slaska_PiS_daje_pokaz_ignorancji.html
      Pis ma takich "elitarnych" doradców :
      wyborcza.pl/1,76842,9367638,Profesor_z_PiS__Jestescie_petaki.html
    • Gość: z Niemodlina Re: Dzięki Kaczyńskiemu Ślązaków będzie coraz wię IP: 80.48.34.* 05.04.11, 09:38
      Wypowiedź Jarosława Kaczyńskiego odnosiła się do wyroku trybunału konstytucyjnego, który zakazał umieszczenie w ankiecie dotyczącej spisu powszechnego opcji "narodowość śląska" ,bo coś takiego nigdy nie istniało i nie istnieje.

Albo jest się Polakiem a potem Ślązakiem, albo Niemcem a potem Ślązakiem.

Dla was i dla TVN takie wypowiedzi to jak woda na młyn.
      Siejecie zamęt i nieprawdę a każdy przejaw patriotyzmu, ośmieszacie i porównujecie do szowinizmu czy ksenofobii.
      • Gość: Slezak s Polska Re: Dzięki Kaczyńskiemu Ślązaków będzie coraz wię IP: *.171.234.162.dsl.crowley.pl 05.04.11, 10:17
        Jeśli ktoś się czuje Marsjaninem, Ślązakiem albo Klingonem, to jego prywatna osobista, wręcz intymna sprawa. To sfera jego wolności osobistej. Wczoraj byli tacy co się darli: Ein Volk, Ein Reich, Ein Furer. Dzisiaj DOKŁADNIE TO SAMO krzyczy PiS, narodowi w formie, socjalistyczni (dla zmyły: solidarni) w treści.
      • jureek Re: Dzięki Kaczyńskiemu Ślązaków będzie coraz wię 05.04.11, 11:26
        Żaden sąd nie ma prawa nikomu dyktować, kim ma się czuć. Może policja myśli ma się zająć egzekwowaniem tego, żeby ludzie właściwie czuli i mysleli?
        Ty też nie będziesz nikomu dyktował, kim ma być najpierw, a kim potem. Ludzie, zajmijcie się swoim życiem, a nie wpieprzajcie się z butami w cudze.
        Jura

• Gość: Pudelek Re: Dzięki Kaczyńskiemu Ślązaków będzie coraz wię IP: *.play-internet.pl 05.04.11, 11:43
        odezwał się uczony hadziaj z Niemodlina.

Wyrok TK mówił o legalizacji Związku Ludności Narodowości Śląskiej, ale bynajmniej nic nie wspominał o zakazie umieszczania takiej opcji w spisie. Spis ma pokazywać rzeczywistość a nie żądania PiSowców czy innych polskich szowinistów.

Ja jestem Ślązakiem i tylko Ślązakiem. I co mi zrobisz, "patrioto"?
        • Gość: Oleńka Głupichnie sieją samischodzą, Kaczce nic do tego IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 16:10
          Możesz być i nierasowcem ale po co tyle szczekasz? Kogo to interesuje? Znajdź se kameraden, postaw im piwo i wtedy każdy cię wysłucha!
        • Gość: gość Do Pudelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 20:51
          Ja jestem kaszubem i nie tylko kaszubem
          Ja jestem wielkopolaninem i tylko wielkopolaninem
          Ja jestem mazowszaninem i tylko mazowszaninem
          Ja jestem góralem i tylko góralem
          Ja jestem ślązakiem i tylko ślązakiem
          I.T.D.
          Ło matko Boska a gdzie są Polacy ?

• Gość: zizi Kolejna manipulacja mediów IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 11:48
      Gazeta Wyborcza znowu ma powód do robienia zadymy i siania zamętu.
      Przed wypisywaniem bzdur na forum, warto się zapoznać z tym, co naprawdę Kaczyński powiedział i nie pisać na podstawie zmanipulowanych treści dostarczanych przez GW.
      Poza tym, stając przed kamerą, warto się trochę ogarnąć, bo można wyglądać byle jak, ale jakoś wyglądać trzeba.
      • Gość: Chrobat no i dobrze pora oddzielić polskie ziarno od plew IP: 31.63.193.* 06.04.11, 07:58
        a w Polsce dojdzie do powstania partii przy których Kaczyński będzie kosmopolitycznym i lewackim ekstremistom;)
    • Gość: NGO Narodowość to nie towar z hipermarketu... IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 10:31
      ... który można sprzedać po odpowiedniej reklamie.
      ngopole.wordpress.com/2011/04/05/%E2%80%9Eczy-okreslenie-kogos-niemcem-jest-obrazliwe%E2%80%9D/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka