marszalek1980 04.04.11, 21:25 nie Ślązaków, tylko osób, które zadeklarowały narodowość śląską. Ślązakiem się jest od urodzenia, niezależnie od tego co Jarosław Kaczyński głupiego powie - spis tego nie zmieni, co najwyżej uświadomi komuś kim jest... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ślązak Dzięki Kaczyńskiemu Ślązaków będzie coraz więcej IP: *.swic.dialup.inetia.pl 04.04.11, 21:56 A ja nie chcę mięć nic z Gorzelnikiem wspólnego, z MN też i wpiszę Polak związany z Śląskiem. Śląsk jest piękny i wzbogaca Polskę czy kaczka chce czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizit Re: Dzięki Kaczyńskiemu Ślązaków będzie coraz wię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 22:58 No to dramat jest. No bo jak Ślązaków będzie więcej to czy ma to oznaczać,że hadziaje się na Ślązaków zapiszą, czy też Ńiemce wrócą do korzeni? Hadziaje pewnie zostaną dalej Polakami,ale co z Niemcami? Co z TSKN? Co z wyborami? I co ten Kaczyński Niemcom narobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara S. Dzięki Kaczyńskiemu Ślązaków będzie coraz więcej IP: *.dip.t-dialin.net 05.04.11, 00:47 Mam czeskie nazwisko i rodzinne "powiazania" - i sympatie ! Mówie po slasku, mysle, kocham, marze i snie. A zyciorys mam polsko-niemiecki. I nie mam nic przeciwko nikomu. Ale dajcie nam BYC SOBA ! To ostatnie tez do Polaków-gosci na G.Slasku., którzy notabene juz dawno powinni sie czuc i "rozumowac", jakby byli "stad". Niejeden Turek w rajchu jest lepiej wintegrowany niz niejeden Polak, choc zyje u nas od 60 lat (!). To tez jest polityczno-spoleczne zadanie i wyzwanie w nastepnym okresie, mam nadzie ze bez psiorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ferdynand Re: Dzięki Kaczyńskiemu Ślązaków będzie coraz wię IP: *.opole.pl 05.04.11, 08:15 wiesz, moja rodzina mieszka na Śląsku od 1945, moi dziadkowie wciąż często wspominają podlwowskie tereny - ale zostali z Lwowa wyrzuceni na Śląsk wiec nostalgicznie (jak ziomkostwa w Niemczech) wciąż czuli się Lwowiakami.... moi rodzice urodzili sie na Śląsku, ja urodziłem się na Śląsku, moje dzieci też już urodziły się na Śląsku - czuję się Ślązakiem, więc nikt z RAŚu nie będzie mi mówić czy jestem Ślązakiem czy hadziajem czy kim tam innym jestem Ślązakiem ale deklaruję narodowość polską... i na moje zachowanie nie ma wpływu wypowiedź Kaczyńskiego, po prostu po jego słowach jest mi przykro... nie mam zamiaru jako Polak i Ślązak przepraszać za Kaczyńskiego słowa, czy odczuwać za niego wstyd - jest pełnoletni więc niech sam przeprasza czy się wstydzi... idiotów poprostu nie należy słuchać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara S. Re: Dzięki Kaczyńskiemu Ślązaków będzie coraz wię IP: *.dip.t-dialin.net 05.04.11, 00:54 I wlasnie o te "uswiadomienie" (im, wszystkim innym i sobie) chodzi, o tzw. polityczne(sic) i statystyczne "zaistnienie". Co sie nota bene wiaze z wieloma kwestiami, np. srodkami na edukacje narodowa(sic). Znasz to stare, ale plastyczne powiedzenie: "Dzidziusz, który nie wrzeszy, nie dostaje piersi." ? Czas przesadnej pokory i "dupowatosci" sie konczy, trzeba pokazac KONTURY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hermenrgilda Re:Zabronili prezerwatyw? IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 08:21 No ty chyba nie chcesz dostać piersi?N jakiej podstawie czujesz się dyskryminowana bo masz mniej niż byś chciała? Spytaj Niemców dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hasiosznupek Dzięki Kaczyńskiemu Ślązaków będzie coraz więcej IP: *.dip.t-dialin.net 05.04.11, 05:19 Polecam dobry, madry artykul : wyborcza.pl/1,76842,9375905,W_sprawie_Slaska_PiS_daje_pokaz_ignorancji.html Pis ma takich "elitarnych" doradców : wyborcza.pl/1,76842,9367638,Profesor_z_PiS__Jestescie_petaki.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Niemodlina Re: Dzięki Kaczyńskiemu Ślązaków będzie coraz wię IP: 80.48.34.* 05.04.11, 09:38 Wypowiedź Jarosława Kaczyńskiego odnosiła się do wyroku trybunału konstytucyjnego, który zakazał umieszczenie w ankiecie dotyczącej spisu powszechnego opcji "narodowość śląska" ,bo coś takiego nigdy nie istniało i nie istnieje. Albo jest się Polakiem a potem Ślązakiem, albo Niemcem a potem Ślązakiem. Dla was i dla TVN takie wypowiedzi to jak woda na młyn. Siejecie zamęt i nieprawdę a każdy przejaw patriotyzmu, ośmieszacie i porównujecie do szowinizmu czy ksenofobii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slezak s Polska Re: Dzięki Kaczyńskiemu Ślązaków będzie coraz wię IP: *.171.234.162.dsl.crowley.pl 05.04.11, 10:17 Jeśli ktoś się czuje Marsjaninem, Ślązakiem albo Klingonem, to jego prywatna osobista, wręcz intymna sprawa. To sfera jego wolności osobistej. Wczoraj byli tacy co się darli: Ein Volk, Ein Reich, Ein Furer. Dzisiaj DOKŁADNIE TO SAMO krzyczy PiS, narodowi w formie, socjalistyczni (dla zmyły: solidarni) w treści. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Dzięki Kaczyńskiemu Ślązaków będzie coraz wię 05.04.11, 11:26 Żaden sąd nie ma prawa nikomu dyktować, kim ma się czuć. Może policja myśli ma się zająć egzekwowaniem tego, żeby ludzie właściwie czuli i mysleli? Ty też nie będziesz nikomu dyktował, kim ma być najpierw, a kim potem. Ludzie, zajmijcie się swoim życiem, a nie wpieprzajcie się z butami w cudze. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pudelek Re: Dzięki Kaczyńskiemu Ślązaków będzie coraz wię IP: *.play-internet.pl 05.04.11, 11:43 odezwał się uczony hadziaj z Niemodlina. Wyrok TK mówił o legalizacji Związku Ludności Narodowości Śląskiej, ale bynajmniej nic nie wspominał o zakazie umieszczania takiej opcji w spisie. Spis ma pokazywać rzeczywistość a nie żądania PiSowców czy innych polskich szowinistów. Ja jestem Ślązakiem i tylko Ślązakiem. I co mi zrobisz, "patrioto"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Głupichnie sieją samischodzą, Kaczce nic do tego IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 16:10 Możesz być i nierasowcem ale po co tyle szczekasz? Kogo to interesuje? Znajdź se kameraden, postaw im piwo i wtedy każdy cię wysłucha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Do Pudelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 20:51 Ja jestem kaszubem i nie tylko kaszubem Ja jestem wielkopolaninem i tylko wielkopolaninem Ja jestem mazowszaninem i tylko mazowszaninem Ja jestem góralem i tylko góralem Ja jestem ślązakiem i tylko ślązakiem I.T.D. Ło matko Boska a gdzie są Polacy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Kolejna manipulacja mediów IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 11:48 Gazeta Wyborcza znowu ma powód do robienia zadymy i siania zamętu. Przed wypisywaniem bzdur na forum, warto się zapoznać z tym, co naprawdę Kaczyński powiedział i nie pisać na podstawie zmanipulowanych treści dostarczanych przez GW. Poza tym, stając przed kamerą, warto się trochę ogarnąć, bo można wyglądać byle jak, ale jakoś wyglądać trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chrobat no i dobrze pora oddzielić polskie ziarno od plew IP: 31.63.193.* 06.04.11, 07:58 a w Polsce dojdzie do powstania partii przy których Kaczyński będzie kosmopolitycznym i lewackim ekstremistom;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NGO Narodowość to nie towar z hipermarketu... IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 10:31 ... który można sprzedać po odpowiedniej reklamie. ngopole.wordpress.com/2011/04/05/%E2%80%9Eczy-okreslenie-kogos-niemcem-jest-obrazliwe%E2%80%9D/ Odpowiedz Link Zgłoś