Dodaj do ulubionych

Slub bez kwiatow

21.06.11, 20:08
Jak w tytule - co o tym sadzicie? My lecimy zaraz na drugi dizen w podroz poslubna, wiec nie nacieszylabum sie ani bukietem, ani resztkami dekoracji. Mysle wiec zeby w ogole zrezygnowac z florystki, zamiast bukietu niesc jedwabna torebke taka:

www.etsy.com/listing/62439738/peacock-feathers-embroidered-silk-luxury?ref=pr_shop)
a na stolach poustawiac piramidy z babeczkami. Sam slub bedzie w parku, wiec zielonosc zapewniona naturalna. W sumie nie przepadam za cietymi kwiatami (ktore sa jakby nie patrzec kwiatami zamordowanymi) a oszczednosc na florystce spora.
Obserwuj wątek
    • humanistka_recydywistka Re: Slub bez kwiatow 21.06.11, 20:24
      Rozumiem Cię, ale ja tak zupełnie z kwiatów bym nie rezygnowała. Wydaje mi się, że zmarłe czy nie, dodają każdemu ślubowi uroku smile
      Może chociaż jakieś drobne dekoracje na stołach? A gościom powiedzieć, żeby nie przynosili.
      To wtedy jesteś sama w stanie zaaranżować i nie potrzebujesz florystki smile Dodatkowo, jak odwiedzisz giełdę kwiatową, to zaoszczędzisz też parę złotych.
    • niebieski_lisek Re: Slub bez kwiatow 21.06.11, 20:45
      Na co byś się nie zdecydowała, to jednak odradzam torebkę. Potrzebne rzeczy przekaż mamie/świadkowej/wrzuć do bagażnika, a zalinkowaną torebkę wykorzystaj na inne okazje. Ona przede wszystkim spełnia funkcje praktyczne. Jasne, że dobrze dobrana torebka uzupełnia strój, ale pannie młodej taki przedmiot nie pasuje.
      • bukfa Re: Slub bez kwiatow 21.06.11, 23:32
        Zgadzam sie ze do tradycyjnej sukni z welonem to moze torabka srednio pasuje. Ale ja bede miala sukienke retro do kolan i malutki woalkowy stroik we wlosach, a moj PM garnitur w szaro-kremowe prazki i kapelusz paname, wiec mysle ze wlasnie do naszej stylizacji bedzie torebka pasowala...
        • dedukcja_watsonie Re: Slub bez kwiatow 22.06.11, 08:03
          www.net-a-porter.com/am/product/98432?cm_mmc=LinkshareUS-_-ProductFeed-_-Christian_Louboutin-_-Clutch+Bags&siteID=Hy3bqNL2jtQ-mKhdE7CvX32GYXdnV_eZVg
          bukfa moze cos w ten desen? super zastepuje bukiet

ps. jak sie wkleja zdjecia z linkow??
          • ewul100 Re: Slub bez kwiatow 22.06.11, 08:26
            Jeśli ślub będzie w parku, to faktycznie z kwiatowych dekoracji można zrezygnować.. Jednak dla mnie bukiet to nieodłączny element stroju panny młodej i nie rezygnowałabym z niego. Torebka bardzo fajna, na pewno będzie pasowała do stroju, ale torebkę możesz nosić na wszystkie okazje, a z bukietem już raczej drugiej szansy nie będzie..
          • bukfa Re: Slub bez kwiatow 22.06.11, 15:30
            Ha! Sprytne rozwiazanie, tylko cena nie ta wink
            NO ale ja juz jeden bukiet mialam (z bialych tulipanow, piekny!), wiec moge tym razem bez zalu zrezygnowac...
            • to.ja.kas Re: Slub bez kwiatow 22.06.11, 15:38
              A ja uważam że i pomysł dobry, zwłaszcza że wyjeżdżasz i torebka fajna. Sama bym zrezygnowala z bukietu ale mój narzeczony się uparł. Więc będe miała. Torebke też wink
    • maddalena81 Re: Slub bez kwiatow 22.06.11, 15:51
      My ograniczylismy ilosc kwiatow.
      Na naszej stronie internetowej poprosilismy, zeby nie przynosic kwiatow.
      Ja na slub cywilny bulkiet mialam (mialam tez torebke), ale rzucilam kwiatami zaraz po ceremoni. W restauracji na stolach byly kwiat bo zapewniala je restauracja. Ale tu mozna sie kwiatow pozbyc.
      Na slub koscileny torebki do kosciola nie bralam, mialam bukiet, zostawilam przy olatrzu Matki Boskiej. Kosciola nie stroilismy, bo uznalismy, ze jest piekny sam w sobie.
      • maddalena81 Re: Slub bez kwiatow 22.06.11, 15:52
        ps. poczatkow tez nie chcialam bukietu, przekonano mnie... i nie zaluje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka