Dodaj do ulubionych

Tłumy na marszu w obronie TV Trwam

IP: *.opole.hypnet.pl 15.04.12, 14:23
podobało mi się jak w Radio Opole poseł Jaki argumentował fakt zbyt wczesnego usunięcia zniczy z placu przed Pałacem Prezydenckim: "a gdyby ktoś Panu z grobu rodziców usunął palące się znicze?" Cały problem że te znicze nie paliły się na grobach poległych bo na Placu Prezydenckim nikt nie zginął.
Daleko zajdziesz Patrysiu na grzbietach tych Babć i Dziadków od ojca Dyrektora - szkoda!
Obserwuj wątek
    • Gość: życzliwy Tłumy na marszu w obronie TV Trwam IP: *.play-internet.pl 15.04.12, 14:27
      A joł myśloł, że Ślonzoki majom trocha wiencej rozumu jak Poloki, co to łażom do kojścioła, udowwają że rzykajom a poten majo m to kajś. Ale widzam że Poloki co tu przyjechali po wojnie jeszcze nie wszystko pochytali. Wy sie Ślonzoki nie dowejcie tak robić w ciula bo to gańba jak pieron. Rydzyk to nie je żoden ksiondz yno beskurijo pierońsko.
    • grubyfacio Tłumy na marszu w obronie TV Trwam 15.04.12, 14:28
      No i pan Słocki na pierwszym planie.Jedyny ksiądz,jakiego do tej pory szanowałem.
      Przykro mi ,że się myliłem.
      • Gość: gość do grubyfacio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 14:48
        Nie ma to jak Donald ?
        • grubyfacio Re: do grubyfacio 15.04.12, 15:17
          Gość portalu: gość napisał(a):

> Nie ma to jak Donald ?

Uważam Tuska za bardzo złego premiera,który szkodzi Polsce.Takim samym szkodnikiem,jest dla mnie Kaczyński.
          Większość polityków,to jedynie cwaniaki żądni władzy i pieniędzy! Partie polityczne ,to tylko kliki wspierających się kolesi,którzy doją nas-frajerów! Czy Wy tego nie widzicie? Jaka ideologia? Jaki program polityczny? Liczy się tylko władza i kasa, a tępi ludzie dają się na to nabierać.Takim właśnie tępakiem jest frajer,który sugeruje,że lubię Tuska! Kolego! Dałeś się niestety wciągnąć w tę grę,gdzie i tak przegrasz,bo nie myślisz samodzielnie.Za Ciebie myślą media!TVN,czy TRWAM,czy Radio Maryja,nieważne. I tak jesteś przegrany.
          • Gość: jola Re: do grubyfacio IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.12, 16:00
            masz rację....polityka to kloaka...a partie polityczne czas najwyższy przepędzić na własne utrzymanie...zobaczymy ilu ich tych pseudo polityków zostanie??????
            • Gość: PO Mafia Re: do grubyfacio IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 15.04.12, 16:35
              wy tu o telewizji Trwam, a prezydent opola zembaczyński dalej kradnie, i żadna policyja go za ryja nie chyta.
              forum.gazeta.pl/forum/w,65,135108285,135108285,Nagrody_dla_Zembaczynskiego_sa_bezprawne_.html
      • Gość: vicek Re: Brzuchpasterz, to brzuchpasterz, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 15:48
        nie licz gruby na cuda,
        nie licz refleksję demonstrujących upiorów,
        nie licz na błysk inteligencji posła-balona,
        nie łudź się,
        ten margines będzie istniał zawsze,
        ale, na szczęście, jako margines...:)
        • Gość: nikt Re: Brzuchpasterz, to brzuchpasterz, IP: *.play-internet.pl 28.04.12, 11:55
          żeby "margines" ciebie nie zmarginalizował
      • przemo_opole Re: Tłumy na marszu w obronie TV Trwam 15.04.12, 15:59
        Chciałem dokładnie to samo napisać, ale byłeś pierwszy...
      • Gość: dejwid Re: Tłumy na marszu w obronie TV Trwam IP: 94.203.92.* 15.04.12, 19:15
        niestety poczulem taki sam niesmak - pamietam go z lekcji religii na Polwsi - zawsze cenilem jego slowa - niestety widac przecenilem...
    • Gość: ax Re: IP: 67.213.218.* 15.04.12, 14:34
      a ja czekam na TVP Sport, a nie na TV trwam w kablówce i na multipleksie
      • Gość: Asiek17 Re: IP: *.play-internet.pl 28.04.12, 11:51
        a co jak nie będzie?, dziś TV Trwam jutro TVP Sport bo niby dlaczego nie?!
    • Gość: józek Re: Tłumy na marszu w obronie TV Trwam IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.12, 14:46
      Przerażający ludzie. Myślę, że fanatyzm mógłby ich doprowadzić do wszelkich działań... Myślę, że to ludzie mało tolerancyjni i pełni nienawiści do ludzi myślących odmiennie od nich. Strach się bać. A nieJaki pan Jaki razem z nimi...
      • Gość: Spock Re: Tłumy na marszu w obronie TV Trwam IP: *.swic.dialup.inetia.pl 15.04.12, 15:02
        Fanatycy, nietolerancyjni ??? Ale masz sieczkę w głowie człowieku ! Przecież PLURALIZM w mediach, czyli MOŻLIWOŚĆ wyboru tego co chcę oglądać - to jest też TOLERANCJA !!!!!! Widać ten brak wyboru, słuchanie/oglądanie tylko jednej opcji tak ci w głowie zmąciło, że plujesz jadem nie wiedząc co piszesz.

Domagam się WOLNYCH mediów, czyli MOŻLIWOŚCI WYBORU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Jakim prawem ogranicza się wolność słowa, bredząc o fanatyźmie i braku toleracnji ??????????

LUDZIE, OBUDŹCIE SIĘ WRESZCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Pudelek Re: Tłumy na marszu w obronie TV Trwam IP: *.play-internet.pl 15.04.12, 16:36
          odstaw te leki, bo skończysz jak Jarek!

ktoś ci zabrania oglądać TV Trwam? ktoś ją likwiduje? nie przypominam sobie! nie widzę jednak powodu aby marginalna telewizja związana z pewną sektą była traktowana jak jedna z największych w kraju stacji telewizyjnych. Fakt, że należy do Rydzyka, traktowanego przez niektórych jak kolejne wcielenie Mesjasza, nie znaczy, że takiemu marginesowi należą się sztuczne przywileje, których i tak Rydzyk ma sporo

nie nawołuję ci obudzenia się, bo to nie pomoże - ale spróbuj z odstawieniem tych leków
        • Gość: józek Re: Tłumy na marszu w obronie TV Trwam IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.12, 17:43
          I typowy atak... a ty to wcale nie przedstawiasz "jednej" opcji? Twoje media rydzykowe są obiektywne i otwarte światopoglądowo? nie kpij i oducz się oceniać innych. Nie każdy jest podatny na treści przekazywane przez "opiniotwórcze" media. Trzeba umieć oddzielać to co ważne i mało istotne i z dystansem oceniać.

Naprawdę uwierz mi, że tak bardzo sformatowanych ideowo mediów jak TV Trwam w Polsce jest mało.
      • Gość: emig Re: Tłumy na marszu w obronie TV Trwam IP: *.ip.netia.com.pl 15.04.12, 23:50
        Jaki zawsze podpina się tam, gdzie jest szansa zaistnieć. Pamiętajcie, że zaczynał w PO. Wejdzie diabłu do ... żeby zrobić karierę.
    • Gość: dr TV Trwam, a gdzie równy dostęp? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.12, 15:31
      nie oglądam TV Trwam, ale jak wolność to wolność. Uważam, że to niesprawiedliwe że ta TV nie dostała możliwości nadawania na multipleksie. Władcy mediów wyautowali dużą część społeczeństwa. Dlatego, pomimo że mi obce są poglądy pana Rydzyka i jego imperium, to jednak skoro Solorz i inni korzystają to czemu nie Rydzyk. I tu Trwam popieram, jak demokracja i równy dostęp to demokracja.
      • Gość: frelka z Opola jak demokracja to równy dostęp do mediów IP: 80.50.134.* 15.04.12, 15:49
        cytat:
        Klub SP rozpoczyna zbieranie podpisów pod wstępnym wnioskiem o postawienie byłego prezesa TVP i aktualnego szefa KRRiT Jana Dworaka przed Trybunałem Stanu. Decyzja Rady ws. koncesji na multipleksie cyfrowym dla Telewizji Trwam to wyraz dyskryminacji i łamania konstytucji - uważa Zbigniew Ziobro.
        wiadomosci.onet.pl/kraj/jan-dworak-przed-trybunalem-stanu-solidarna-polska,1,4998118,wiadomosc.html

...dobrze stałoby się aby stanął przed tym Trybunałem,Polacy szansę mieliby dowiedzieć się czy w Polsce mamy DEMOKRACJĘ,bo póki co to jest POmokracja.
        Pęc można ze śmiechu albo się zapłakać jak kto woli,PZPR nie dała rady Kościołowi a PO nieżle sobie radzi.
        • Gość: emig Re: jak demokracja to równy dostęp do mediów IP: *.ip.netia.com.pl 15.04.12, 23:54
          PO dąży tylko (i to bardzo niemrawo) do spełnienia postulatu oddzielenia państwa od kościoła, jak to ma miejsce we wszystkich cywilizowanych krajach.
          • Gość: frelka z Opola jak demokracja to równy dostęp do mediów IP: 80.50.134.* 16.04.12, 09:06
            Czyli co ?
            Uważasz,że niedopuszczenie Telewizji TRWAM na multipleks cyfrowy jest dowodem na to oddzielanie Kościoła od Państwa,a może by tak zrobić referendum w tej sprawie społeczne,kulturalnej,duchowej i politycznej zarazem,niechaj ocenią to Polacy i się wypowiedzą w tej istotnej sprawie dotyczącej wszystkich Polaków.
            Czyżby to pan Dworak i jego wysoka Komisja miała patent jedyny na to rozdzielanie Kościoła od Państwa,nie uważasz,że to jest raczej zamach na polską demokrację ? bo ja to tak odbieram.
            Osobiście nie jestem ani za ani przeciw,ale uważam,że nie na tym powinien polegać ten rozdział,bo to pogłębi polskie podziały i zaogni sytuację.
            A może komuś chodzi po głowie,żeby w Polsce trwała zimna wojna domowa.
            Głupie POloki i PiSloki drzeć będą koty a obcy Polskę zeżrą.
            Oby moje słowa nie stały sie prawdą.
      • Gość: tao szatanski procedury palanty !!! IP: *.nyc.res.rr.com 15.04.12, 15:50
        procedury!!! - wiecznenie cnotliwe maryje i maryjany. proste jak budowa cepa. no tak ale nie dla rydzyka i jego wiecznie cnotliwych kumpli. prawo obowiązuje wszystkich nawet tych najbardziej wiecznie cnotliwych. cwaniaków i niedouczonych palantów nikt nie sieje, ot są - skąd? dlaczego? tego najbardziej cnotliwi nie wiedzą. byli, są i będą.
        tacy wiekowi (na zdjęciach) a dają się robić w ciooola jak małe dzieci.
        przez olewanie procedur zginął prezydent dwóch tysiącleci!!!

tao szatański

• Gość: gość Re: procedury palanty !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 16:08
          UWAGA !!!
          mózgojeb teo szatański w akcji.Ten typ widocznie ma orgazm już tylko kiedy pisze te swoje bzdury na forum.
          • Gość: frelka z Opola Re: procedury palanty !!! IP: 80.50.134.* 15.04.12, 16:37
            To nie jest możliwe,bo aby orgazm osiągnąć to mózg należy posiadać,a więc nie pod wpływem orgazmu on pisze.
          • Gość: Pudelek Re: procedury palanty !!! IP: *.play-internet.pl 15.04.12, 16:38
            on przynajmniej wie co to orgazm - ty musisz się tego od księży uczyć
          • Gość: emig Re: procedury palanty !!! IP: *.ip.netia.com.pl 15.04.12, 23:56
            A może jakieś merytoryczne (trudne słowo) argumenty przytoczysz?
        • Gość: Tomek Re: procedury palanty !!! IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 01:37
          Bardzo ciekawe. Popisz się swoim intelektem i napsiz coś jeszcze.
        • Gość: Tomek Re: procedury palanty !!! IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 13:57
          Proponuję przeczytać dokładnie jakie są warunki otrzymania koncesji na nadawanie tv naziemnej oraz kto i jak je spełnił. Po tym dopiero warto zabierać głos, a nie pisac głupoty.
          • Gość: tao szatanski wiecznie cnotliwy tomek-atomek IP: *.nyc.res.rr.com 17.04.12, 10:39
            możżżem w niewiedzy, zaczadziały, no to, kooorwa , zrób wywód (wzwód) prawny a nie peeerdor jak tow. rydz wydymany przez kaczkę albo kaczka przez rydza, jak kto woli. prawo obowiązuje wszystkich obywateli, podmioty prawne tyżżż.
            wierny tomaszu, wyrwij mnie z ciemnej strony mocy.
            dlaczego wiecznie cnotliwy rydz gania z protestami po sejmie, senacie, parafiach i ulicach, otumania "przedwojenną młodzież" a nie otworzy przyłbicy na sali sądowej. prawnicy strony są gotowi.

tao szatanski

• Gość: babaW Re: TV Trwam, a gdzie równy dostęp? IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 01:25
        Kłopot w tym, ze Rydzykowi nie chodzi o równy dostęp, ale o dostęp ZA DARMO (bo nawet na "Bóg zapłać" nie ma co liczyć). Tymczasem ludziska dali się zmanipulować. Ostatnio u nas modne są "zamachy". Zakwestionowanie wypłacalności Lux Veritas okazuje się być zamachem na kościół, wiarę, katolików, patriotyzm, wolność słowa... i co tam sobie kto zażyczy.:-))))))))
    • andrew-live Tłumy na marszu w obronie TV Trwam 15.04.12, 16:30
      GŁUPOTA NIE ZNA GRANIC,OBRONA PRYWATNEJ FIRMY PANA Z TORUNIA KTÓRY PROWADZI FIRMĘ Z KOLEGĄ ,I ZBIJA KASĘ .JAK TO POWIEDZIAŁ PEWIEN POSEŁ PISU CIEMNY LUD TO KUPI!
    • mieszaniec-zopola rydzyk wyłóż karty na stół, nie okłamuj ludzi 15.04.12, 16:51
      www.krrit.gov.pl/dla-mediow-i-analitykow/aktualnosci/news,630,sad-odrzucil-skarge-lux-veritatis.html
      • Gość: wróbel na dachu Re: rydzyk wyłóż karty na stół, nie okłamuj ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 19:08
        własnie, jakie tajemnice przedsiebiorcy (sic!) ukrywa Rydzyk, nie zezwalając na ich udostepnienie wnioskujacym?
        • mieszaniec-zopola Te tajemnice nie są istotne 15.04.12, 19:23
          Istotna jest gra rydzyka. Jemu bardziej chodzi o to, zeby robic dym i oblekac sie w szaty meczennika, niz zeby dostac ta zafajadna koncesje.
          Tylko taki wniosek moge wyciagnac z tego, ze ukrywa on tresci decyzji KRRiT przed opinia publiczna i zamiast tego opowiada swoje opowiesci.
          Moim zdaniem KRRiT powinna zlamac prawo, opublikowac te decyzje i potem co najwyzej rydzol pojdzie do sadu po odszkodowanie. Jest pojecie tzw. interesu spolecznego.
          Powinien nastapic przeciek do prasy i ktos to powinien opublikowac.
          A ci wszyscy pisfani i radiomaryjcy to sa q... dopiero lemingi.
          Pierwsze co zrobilbym przed pojsciem na taka demonstyrakcje, to odwiedzilbym strone KRRiT, zeby zobaczyc czy ktos mnie w balona nie robi. Lemingi blin lykaja wszystko co im powie ojcie dyrektor, macier albo inny prezes, zamiast uzyc internetu.
          Gdybym (teoretycznie) na ich miejscu, zobacyzl, ze rydzyk ukrywa przede mna tresc decyzji to w zyciu warszawy nie poszedlby na zadna zadyme.
          Tyle, ze do tego trzeba myslec, a nie byc lemingiem w rodzaju anny jekosz.
    • Gość: Jerry Tłumy na marszu w obronie TV Trwam IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.12, 18:36
      A to co..........na Odre idą ???
    • olkuszewski Tłumy w "obronie" TV Trwam 15.04.12, 19:03
      Przecież Trwam już jest na satelicie i na kablówce. O co chodzi? O nową kasę dla Rydzyka?
      Za dekodery, anteny, albo telwizory z tunerem dvb-t sprzedawane przez LuxVeritas?

Czy te tłumy to aż takie tłumoki?
      • mieszaniec-zopola Re: Tłumy w "obronie" TV Trwam 15.04.12, 19:25
        Chodzi o to, zeby tym biednym ludziom macic w glowach, przy czym celem koncowym, jak to zawsze u swietych patriotow, jest kasa.
        • Gość: frelka z Opola słuchaj mieszaniec... IP: 80.50.134.* 15.04.12, 19:49
          Det löser sig sa mannen som sket i Valhallabadet.

...pilnuj ty niemieckiej kasy ,o polską się nie martw.
          • mieszaniec-zopola Re: glupia babo, to jest po szwedzku ... 15.04.12, 19:58

• Gość: frelka z Opola Re: glupia babo, to jest po szwedzku ... IP: 80.50.134.* 15.04.12, 20:22
              glupia babo
              ...no właśnie chodzi o ten twój język,i nie ważne czy on jest szwedzki czy niemiecki ale jest obcy,a więc ten obcy niechaj swej kasy pilnuje.
              Jednakże coby nie mówić ten twój mimo,że nie jest mi obcy jakoś mi nijak do polskiego nie pasuje.
              Głupia babo,a niby skąd to ci wiadomo,może mądrzejsza jestem od ciebie ?
              Pragniesz nas przyrównać do goowna w germańskim gnieżdzie,to możemy pogadać co bardziej śmierdzi.
              • Gość: translate, please Re: glupia babo, to jest po szwedzku ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 20:56
                Gość portalu: frelka z Opola napisał(a):

> Pragniesz nas przyrównać do goowna w germańskim gnieżdzie,to możemy pogadać co
                > bardziej śmierdzi.

frelka, nie znam językow obcych, zwłaszcza szwedzkiego, mozna prosić o tłumaczenie?
                i jeszcze napisz jaki ten cytat Mieszanca ma zwiazek z Rydzykiem, jego fundacją, telewizją Trwam i w ogóle tematem tego wątku?
                • mieszaniec-zopola po szwedzku ... 15.04.12, 22:48
                  to jest lokalne powiedzenie rownowazne powiedzeniu:
                  nie martw sie to sie rozwiaza samo.
                  Doslownie przetlumaczyc sie nie da, bo czasownik lösa oznacza zarowno rozwiazac, jak i rozpuscic. "to sie rozpusci (rozwiaze) samo, jak powiedzial pewien facet robiac kupe do basenu."
                  :-)
                • Gość: frelka z Opola Re: glupia babo, to jest po szwedzku ... IP: 80.50.134.* 16.04.12, 08:33
                  Gość portalu: translate, please napisał(a):
                  "i jeszcze napisz jaki ten cytat Mieszanca ma zwiazek z Rydzykiem, jego fundacją , telewizją Trwam i w ogóle tematem tego wątku?"

...ja także jestem niekumata w tych językach obcych,ale udało mi się dojść do sedna sprawy z tym mieszańcowym cytatem,że jest on z tym co śmierdzi związany,zresztą sam on ci to powyżej potwierdził.
                  Otóż mieszańca zdaniem i nie tylko jego,jest to,że sprawy Polaków same się rozwiążą i znikną,przepadną w niebycie podobnie jak to goowno rozpuszczające się w szambie.
                  A zatem związek z Kaczyńskim i Rydzykiem to co śmierdzi ma bezwzględny,oczywiście w/g mieszańca,bo chyba nie będziesz twierdził,że oni nie są Polakami i spraw polskich bronią na swój sposób.
                  Z telewizją TRWAM ma związek także,skoro mowa o Rydzyku i sprawach Polaków,bo trudno ukryć,że ileś tam milionów Polaków tej telewizji sobie bezwzględnie życzy,więc czemuż odbierać im tegoż prawa ? skoro demokracja zapewnia wszystkim mediom społecznym równe prawa.

Ten jego stały cytat :
                  Det löser sig sa mannen som sket i Valhallabadet.
                  ...w moim tłumaczeniu brzmi następująco;
                  to co śmierdzi rozpuści się niebawem w germańskim błyszczącym złotem
                  basenie

według Germanów,którego tu reprezentuje m.in. tenże mieszaniec zopola Walhalla to kraina wiecznego szczęścia dla Germanów oczywiście,w którym to szczęściu polskie goowno ma się rozpłynąć,zgodnie z jego życzeniem.
                  • Gość: frelka z Opola post scriptum... IP: 80.50.134.* 16.04.12, 08:51
                    ...i nie robiłabym jakiegoś tam problemu,gdyby teńże mieszaniec zachował minimum kultury,której mu zapewne brakuje,skoro nie znając kogoś dokładnie wyzywa go od durnej baby.
                    To,że baba języków obcych nie zna nie jest dowodem na to,że durną być musi,nieprawdaż ?
                    Niechaj tenże mieszaniec sobie będzie kim chce i pragnie ale zasady kultury obowiązują każdego człowieka kulturalnego,a więc wystawia złe świadectwo swoim Germanom tą własną mieszańcową kulturą.
                  • Gość: translate, please Re: glupia babo, to jest po szwedzku ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 00:33
                    Mam nieodparte wrazenie, że Mieszaniec miał racje nazywając Cię durną babą. Był przy tym bardzo delikatny, wręcz szarmancki...
                    Bowiem z jego szwedzkojęzycznej sygnaturki uczyniłaś oręż walki i strzelasz do niego z grubej ksenofobicznej rury pisząc m.in.:

"...pilnuj ty niemieckiej kasy ,o polską się nie martw."

"chodzi o ten twój język,i nie ważne czy on jest szwedzki czy niemiecki ale jest obcy,a więc ten obcy niechaj swej kasy pilnuje"

"Pragniesz nas przyrównać do goowna w germańskim gnieżdzie,to możemy pogadać co bardziej śmierdzi"

Masz jakies przedziwne inklinacje do zanurzania się w szambie. Nogami do góry.
                    • Gość: frelka z Opola jesteś pewny,że głupia ? ... IP: 80.50.134.* 17.04.12, 09:03
                      ...no to poczytaj sobie wcześniejsze jego wypowiedzie a nie jedynie ostatnią.

Tak sobie wcześniej napisał ten szanowny mieszaniec,a potem wyzwał mnię głupią babą,kiedy zwróciłem mu uwagę,żeby nie liczył pieniędzy w kasie,do której nikt go nie zmusza aby się dokładał.

Chodzi o to, zeby tym biednym ludziom macic w glowach, przy czym celem koncowym, jak to zawsze u swietych patriotow, jest kasa.
                      • Gość: frelka z Opola post scriptum... IP: 80.50.134.* 17.04.12, 09:09
                        ...lubię sprawy stawiać otwarcie a nie ukrywać je za sygnaturką.
                      • Gość: translate, please jesteś pewny,że głupia ? ... hmmm IP: *.punkt.opole.pl 17.04.12, 10:08
                        Jeżeli oceniasz kogoś, przypisujesz mu "obcość" na podstawie obcojęzycznego cytatu, to wybacz jednak zbyt mądre to nie jest, czyli jednak....

Germanizuj sobie Mieszańca, germanizuj, on i tak nie da sie zamknąc w jednej narodowej szufladzie :)

I ma takie samo prawo troszczyc się o pieniądze Polek, Polaków jak Ty. Człowiek moze świadomie wydawać swoje pieniadze, jesli nie jest manipulowany, jak ci biedni manifestujacy ludzie, których straszy sie, że utrąca dostep do swojej ulubionej telewizji.

Ach, bym zapomniał... do szamba tylko na wdechu :) Dociekaj dalej, dociekaj kto jest kupą, co basenem, moze wydasz jakąś dysertacje?

Skoro dentysci piszą z powodzeniem o malarstwie, to może frelka o kupach poradzi, why not?
                        • Gość: frelka z Opola zapewne jestem głupia ... IP: 80.50.134.* 18.04.12, 08:00
                          ...fakt to niezbity,że wdaję się w dyskusję w tak ważnej kwestii,bo ona nie podlega żadnej dyskusji,tak ma być jak sobie życzy większość Polek i Polaków a nie jakieś mieszańce.
                          Mniejszość ewentualnie może doradzić,a jeśli to mądra będzie porada,chwała będzie dla tej mniejszości nawet gdy jest nieco zamieszana.
                          Kupą Polki,Polacy załatwiajcie swe sprawy poważne i pilne i nie dajcie się manipulować cwaniakom co wami rządzą,wszak każdy swą głowę ma i chyba nie od parady na karku ją narazie nosi.

p.s.
                          a jest poważna róznica w dostępie do programu jeśli będzie on na multipleksie,a głupkami są ci co dostęp ten blokują wywołując wojnę domową,a może i nie są głupkami,może wiedzą co czynią a może są manipulowani przez jakichś mieszańców albo obcych,nie z tej ziemi.
                          Co ty sądzisz ? mój drogi translate.

Nie oceniam tylko wyciągam stosowne wnioski,ja jako Polka sygnaturkę bym sobie przyjęła o polskiej, treści nawet gdyby była w obcym języku musiałaby odnosić sie do polskiego tematu.
                          • Gość: translate, please Re: zapewne jestem głupia ... IP: *.punkt.opole.pl 18.04.12, 08:39
                            Z uporem maniaka odbierasz Mieszańcowi prawa obywatelskie, czyżby mieszkając za granicą utracił je?
                            Czemu piszesz prowokacyjnie "jakieś mieszańce", czyzbyś nie znała specyfiki regionu, w którym mieszkasz?

Skąd wiesz jakie jest zdanie większości Polaków w kwestii umieszczenia prywatnej telewizji Trwam na multipleksie? Czy były jakiesś badania na ten temat?

Większość Polaków (tych, którzy korzystają ze swych praw wyborczych) wybrała Sejm, Senat i Prezydenta RP, a to własnie te organy desygnuja członków KRRiT. Ustawowym zadaniem KRRiT jest określanie warunków działalności nadawców programów radiowych i telewizyjnych. Rada podejmuje suwerenne decyzje, od których mozna sie odwołac. Zrobiła to fundacja Rydzyka Lux Veritatis, ale... jako jedyny z siedemnastu wnioskodawców nadała klauzulę poufności informacjom zawartym we wniosku koncesyjnym...

Dlaczego, czego nie chce ujawnić Rydzyk? Czemu nie publikuje sprawozdań finansowych? Tak chetnie opluwany w Rydzykowych mediach Owsiak czyni to regularnie..
    • Gość: emma Tłumy na marszu w obronie TV Trwam IP: *.231.24.141.koba.pl 15.04.12, 21:04
      Brawo Opole !!!!!
      • Gość: Spock Re: Tłumy na marszu w obronie TV Trwam IP: *.swic.dialup.inetia.pl 15.04.12, 22:23
        Tak sobie czytam te wszystkie wpisy i nasuwa mi się jedno - ludzie, którzy tu plują, wyzywają, mieszają z błotem o.Rydzyka, rzucają obelgi, że niby sekta, że stacja prywatna ( a TVN to państwowa niby ? łech łech...) itp itd. nie widzą jednego faktu. Wolność to możliwość wyboru. Nie chcesz, nie oglądasz i tyle. Ale masz możliwość jeśli chcesz. Tak jak włączając net wchodzisz tylko na te strony, na które chcesz. A wybór masz ogromny. Dlaczego odmawia się przyznania koncesji firmie, która spełnia wymogi ( choć manipulanci starają się dowieść że nie ), a daje się innej, niespełniajacej. To jest odgórne sterowanie, zamykanie gęby niewygodnym mówcom i tyle.
        Mamy pluralizm w mediach czy nie ?
        I czy odpowiedzią na moje pytanie będzie steg bluzg o sektach, o rzekomej nietolerancji ( sic ! ) czy o chorobie ?
        Proszę, dalej, walcie śmiało !

Sami wystawiacie sobie opinię.......
        • Gość: Mira Ceti Re: Tłumy na marszu w obronie TV Trwam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 22:33
          Po co te spory? Czy Wy nie widzicie, że:

1. Okradli was z majątku narodowego,
          2. Okradli z funduszy RP NFI,
          3. Okradli z oszczędności zgromadzonych na lokatach,
          4. Okradli z funduszy emerytalnych,
          5. Okradli ze składek zdrowotnych,
          6. Okradli z dorobku przeszłych pokoleń,
          7. Teraz chcą rozdać resztę majątku narodowego pomiędzy kolegów

A wy naiwni i głupi czekacie na cud, klepiąc biedę i wdajecie się w głupie spory, jak lemingi.
        • Gość: migrator Re: Tłumy na marszu w obronie TV Trwam IP: *.ip.netia.com.pl 16.04.12, 00:02
          Jasne, TV Trwam spełnia wymogi... Jak to napisałeś? Łech, łech, choć nie wiem, czy to po polsku.
    • Gość: miks Tłumy na marszu w obronie TV Trwam IP: 213.134.163.* 15.04.12, 22:16
      Średnia wieku jak na cmentarzu.
      • Gość: Spock Re: Tłumy na marszu w obronie TV Trwam IP: *.swic.dialup.inetia.pl 15.04.12, 22:25
        No właśnie - zanim wysłałem posta wpadło to co powyżej.
        Bez komentarza.....
        • mieszaniec-zopola Re: Tłumy na marszu w obronie TV Trwam 15.04.12, 23:19
          No i zgoda. Wolnosc to prawo wyboru. Rydzykowi powinni miec ta swoja TV.
          Ale wolnosc to tez swoboda wyrazania opinii. Oprocz oczywsicei obrazliwych okreslen, mamy wyrazenie pogladow na pewne tematy. Okreslenie sekta ma przede wszystkim charkateryzowac sposob funkcjonowania. Opinia, ze Rydzyk pogrywa sobie w kulki z KRRiT i nie ujawnia prawdy, zas demonstracje "w obronie TV Trwam" sa wyrazem manipulacji ludzmi, oraz , ze politycy odcinaja od tego kupony - to tez wolnosc wypowiedzi. Nie krytykuj tej "sekty", skoro chcesz miec wolnosc. I przypomne tylko, ze okreslenie "srednia wieku blizej cmentarza" powstalo w TVP za czasow, kiedy TVP byla jawnie i bez krepacji opanowana przez PiS.
          Fajnie byloby miec dyskusje na poziomie jezyka dyplomacji, ale nic z tego na razie nie bedzie.
          Pozdr.
    • Gość: Tomek Tłumy na marszu w obronie TV Trwam IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 00:13
      Podobno to poseł Jaki był organizatorem marszu, a nie Kłosowski. Więć ktoś tu się ewidentnie mija z prawdą. Cieszy fakt, że mimo deszczowej i chłodenj pogody przyszło tylu ludzi.
    • Gość: Bażant Re: Tłumy na marszu w obronie TV Trwam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.12, 10:43
      Brawo Solidarna Polska, Marsz był potrzebny i może, tak jak mówił poseł Jaki, będą potrzebne kolejne! Nie możemy spocząć...
      • Gość: a taki sobie Re: Tłumy na marszu - do kosciola z nimi !!! IP: *.dip.t-dialin.net 16.04.12, 18:37

Hallo !!!!

A czemu oni blokuja mi moje ulice ????
        Niech ida do kosciola , pomodla sie a PAN BOG ich wyslucha - zrobi cud i zesle im to pozwolenie !!!
    • Gość: nikt Tłumy na marszu w obronie TV Trwam IP: *.play-internet.pl 28.04.12, 12:11
      To było wspaniałe wydarzenie, Brawo Jaki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka