Dodaj do ulubionych

Poseł PiS chciał demolować bramki na A4

IP: *.play-internet.pl 04.06.12, 13:48
poseł powinien też dokładnie sprawdzić, czy czasem bramek nie obsługują Niemcy albo Żydzi - może to jest specjalny spisek??

a tak na poważnie (w sumie przy nazwisko Kłosowskiego trudno pisać coś poważnie) - wjeżdzałem dziś na A4 w Gliwicach-Sośnicy i zgłupiałem - na bramce stali pracownicy i sami naciskali przyciski, pobierając bilet i podając kierowcy! Automatyzacja po polsku jak w starym kawale - maszyny zastępują 4 osoby, ale musi je obsługiwać 6 osób! Przy okazji pani tłumaczyła, że "tu nie płacimy...". Przy wyjeździe przed Strzelcami kabiny obsługi obklejone kartkami z informacją, że... należy przygotować bilet i pieniądze. Ja rozumiem, że zarządzający autobahną przejął się informacjami o korkach (których w ten sposób raczej się nie rozwiąże), ale to już wygląda śmiesznie - brakuje jeszcze kartki z treścią "prosimy się zatrzymać i nie taranować szlabanu ani nie strzelać do kasjera"
Obserwuj wątek
    • tohk Poseł PiS chciał demolować bramki na A4 04.06.12, 14:06
      Problem jest prosty jak konstrukcja cepa - nie przeprowadzono żadnych symulacji, nie policzono ruchu. Albo policzono i stwierdzono "robimy byle szybciej, na więcej nie ma pieniędzy".
      Każdy kto w tygodniu jechał A4 łatwo sobie wyobrazi co się stanie jak tą masę aut się zatrzyma nawet na kilka sekund. Domino.
      Droga o takim natężeniu ruchu powinna miec trzy pasy w każdą stronę i raz tyle bramek. Jeśli nie można dobudowac pasa, to trzeba postawic dwa razy więcej bramek. Na oko.Plus pas awaryjny dla karetek. Ale to już są koszty, inwestycje, projekty... a przecież "my tylko pobieramy opłatę". Kto będzie chciał jeździc A4 skoro na wjazd czeka się 30 minut, na wyjazd 40? Gdzie tu korzyśc ze skrócenia czasu podróży?
      • Gość: Pudelek Re: Poseł PiS chciał demolować bramki na A4 IP: *.play-internet.pl 04.06.12, 15:50
        > Każdy kto w tygodniu jechał A4 łatwo sobie wyobrazi co się stanie jak tą masę a
        > ut się zatrzyma nawet na kilka sekund. Domino.
        jadąc przez Sośnicę w sobotę stałem tam 5-7 minut przy niewielkim ruchu. To niby niewiele, ale człowiek się irytuje, bo musi od paru dni płacisz a realnie jedzie dłużej. Czyli drożej ale gorzej.

> Droga o takim natężeniu ruchu powinna miec trzy pasy w każdą stronę i raz tyle
        > bramek
        cała A4 powinna być tutaj trzypasmowa, bo nagminne jest, że prostak zza kierownicy TiRa wyprzedza swojego kolezkę pod górkę z prędkością 80km/h na i blokują dwa pasy na kilka kilometrów. Ale co z te trzy pasy dają? w Gliwicach są dwa, stanowisk na bramkach chyba 6 albo 7, ale i tak robią się korki, bo pobieranie biletów na środku drogi to zawsze strata czasu

no i do tego faktycznie część kierowców zachowuje się, jakby poza swoją wsią nigdzie nigdy nie było - pod Strzelcami facet z krakowską rejestracją stanął, aż wyszedł z auta i rozmawiał z babką z obsługi przez dłuższą chwilę i dziwował się światu - nie wiem czemu - czy temu, że ma płacić czy że droga ma dwa pasy czy co? to, że blokował ruch jakoś mu nie przeszkadzało
        • Gość: PUMA Re: Poseł PiS chciał demolować bramki na A4 IP: *.pools.arcor-ip.net 04.06.12, 19:37
          A po co trzypasmowe drogi skoro używa się tylko dwóch: środkowego i lewego? Przejedź się z Gliwic do Katowic - jazda prawym to chyba jest za karę, lepiej zaoszczędzić sobie zbędnych ruchów kierownicą i pyrkać 110 km/h środkiem. Raz nie wytrzymałem i wyprzedzałem tych środkowych slalomem - raz z prawej raz z lewej....a ogólnie to głównie wyprzedzam z prawej....jedzie się bezpiecznie pustym prawym zamiast wisieć komuś na zderzaku aż się domyśli, kto tu zjechać powinien.

Dopóki nie będzie jakiejś akcji w mediach dt tras trójpasmowych to ich budowa jest bezcelowa.
          • Gość: Pudelek Re: Poseł PiS chciał demolować bramki na A4 IP: *.play-internet.pl 04.06.12, 20:07
            to nie wina trzypasmowych autostrad, że większość polskich kierowców nie umie nimi jeździć. Między Gliwicami a Katowicami większość ciężarówek jedzie jednak prawym pasem - a nawet gdyby środkowym, to zawsze mogę je minąć z tej prawej, a nie wlec się za idiotami, bo muszą się panowie z małymi mózgami wyprzedzać 90-tką...
            • jureek Re: Poseł PiS chciał demolować bramki na A4 05.06.12, 11:37
              Gość portalu: Pudelek napisał(a):

> nie wlec się za idiotami, bo muszą się panowie z małymi mózgami wyprzedzać 90-t
              > ką...

Jeżeli ktoś jedzie 130 a Ty 140, to go nie wyprzedzasz, tylko zwalniasz i jedziesz za nim 130?
              Jura
              • Gość: Pudelek Re: Poseł PiS chciał demolować bramki na A4 IP: *.play-internet.pl 05.06.12, 15:33
                nie wyprzedzam samochodu przede mną, jeśli wiem, że moje wyprzedzanie może potrwać parę minut i na dobre zablokować ruch. Nie wyprzedzam pod górę, jeśli wiem, że mój silnik sobie z tym sprawnie nie poradzi. Nie wyprzedzam w takich sytuacjach, bo nie jestem kierowcą cieżarówki.

W innych krajach na dwupasmowych autostradach często są zakazy wyprzedzania dla takich pojazdów, bo wiedzą, że blokują ruch. Kierowcy Tira wyprzedzającego z prędkością np. 90 km/h wlepi się mandat za blokowanie ruchu, bo zamiast poczekać aż za nim jest pusto, to pcha się komuś przed nos. Tylko w Polsce TiRowcy to święte krowy
          • alanta1 Re: Poseł PiS chciał demolować bramki na A4 05.06.12, 08:03
            Gość portalu: PUMA napisał(a):

> A po co trzypasmowe drogi skoro używa się tylko dwóch: środkowego i lewego? Prz
            > ejedź się z Gliwic do Katowic - jazda prawym to chyba jest za karę, lepiej zaos
            > zczędzić sobie zbędnych ruchów kierownicą i pyrkać 110 km/h środkiem.

Prawym jeżdżą ciężarówki, a na tym odcinku jest ich sporo. Dlatego ja lecę środkowym z max dopuszczalną prędkością, a na dwupasmowej musiałabym ciągle zmieniać pas. I zawsze się trafi jakiś idiota, który mnie z prawej wyprzedza prując slalomem między ciężarówkami, mimo, że lewy ma wolny :P
          • jureek Re: Poseł PiS chciał demolować bramki na A4 05.06.12, 11:30
            Gość portalu: PUMA napisał(a):

> zamiast wisieć komuś na zderzaku aż się domyśli, kto tu zjechać powinien.

Obojętne, jakby inny kierowca głupio jechał, nie uprawnia to do wiszenia mu na zderzaku.
            Jura
    • Gość: Lech Poseł PiS chciał demolować bramki na A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 14:25
      W dalszym ciągu upewniam się dlaczego PiS na Opolszczyźnie jest tak debilny!!! Kłosowski podczepia się pod wszystko, byleby o nim choć zdanie napisali. Miernota i pozorant ,poseł pośmiewisko.
      • Gość: marek Re: Poseł PiS chciał demolować bramki na A4 IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.12, 15:09
        +1 dla kolegi Lech
      • Gość: xyz Re: Poseł PiS chciał demolować bramki na A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 18:36
        Gość portalu: Lech napisał(a):

> W dalszym ciągu upewniam się dlaczego PiS na Opolszczyźnie jest tak debilny!!!

Nie tylko na Opolszczyźnie. Przykład dla (p)osła Kłosowskiego regularnie idzie z centrali...
      • frey8b Re: Poseł PiS chciał demolować bramki na A4 05.06.12, 10:20
        Chopie czy wydziałeś PiS-dziela mądrego ? Te typy tak mają choćby pierdoły, ale jak napiszą onim to jest patriotą i bohaterem.
    • Gość: trews Poseł PiS chciał demolować bramki na A4 IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.12, 14:26
      Poseł Kłosowski chyba już zdemolował...ale sobie mózg
      • Gość: vicek Re: Poseł PiS chciał demolować bramki na A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 15:54
        nie wściekajcie się, prawica opolska jest w permanentnej depresji, a to często wywołuje nieoczekiwane re/akcje
    • Gość: dd Poseł PiS chciał demolować bramki na A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 16:01
      Kłosowski jeżeli masz kapuścianą głowę, nie martw się - ona też ma zwoje.
    • kluska11 Koles zidiocial? 04.06.12, 16:16
      W pisie to przyklad z gory idzie
      • Gość: gość Re: Koles zidiocial? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 16:45
        To był profesor pieniacz Niesiołowski vel damski bokser
    • Gość: Sceptyczny Facepalm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 17:50
      Ja się pytam czemu dopiero teraz Pan na to wpadł? Teraz gdy już wszyscy widzieli co się stało
      Czy w PISie reagujecie tylko po jakiś wydarzeniach? Jeśli tak to nie chcę abyście rządzili, bo nie umiecie przewidywać za grosz.
      Facepalm na całej linii.

• Gość: xyz Durny kołtun - jak każy z PiSuaru... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 18:34
        budować to im się nie chciało, bo ważniejsze było ganianie za hakami na konkurentów, ale do rozwalania i lansowania się pierwszy...
    • Gość: PUMA Re: Poseł PiS chciał demolować bramki na A4 IP: *.pools.arcor-ip.net 04.06.12, 19:33
      Ja uważam że dobrze robią - kierowcy przyzwyczajeni do obsługi gotówkowej Stalexportu nie kumają, że trzeba nacisnąć guzik po bilet. Ostatnio tak miałem na Prądach. Podjechał pan jeden i stoi stoi stoi...ręki nie wyciągnął by przycisnąć wiec nie wina systemu. Zdążyłem na wsteczny wrzucić, zmienić bramkę, przejechać, aż dopiero zaskoczył, co należy zrobić...
      • Gość: Pudelek Re: Poseł PiS chciał demolować bramki na A4 IP: *.play-internet.pl 04.06.12, 20:10
        z tego wynika, że opisany przez ciebie kierowca był analfabetą - i to rzeczywistym. Bo przy przycisku jest wyraźny napis "naciśnij guzik".

niektórzy faktycznie jedyną autostradę jaką widzieli na oczy to krakowsko-katowicka A4 ale są granice śmieszności! może wprowadzić kary za opóźnianie ruchu? to by się debile przygotowali przed podróżą, a nie jeździli "na pamięć"
        • antekguma1 Re: Poseł PiS chciał demolować bramki na A4 04.06.12, 20:47

> z tego wynika, że opisany przez ciebie kierowca był analfabetą - i to rzeczywis
          > tym. Bo przy przycisku jest wyraźny napis "naciśnij guzik".
          >
          A czy tam gdzieś wcześniej nie ma tablic co trzeba zrobić? Jeśli nie to ogromne przeoczenie i zatory będą na porządku dziennym. Chociaż i takie rozwiązanie nie gwarantuje, że analfabeci zdążą przeczytać i jeszcze zrozumieć o co chodzi.
        • alanta1 Re: Poseł PiS chciał demolować bramki na A4 05.06.12, 08:00

> z tego wynika, że opisany przez ciebie kierowca był analfabetą

to nic dziwnego, zobacz ostatnią tabelę na tej stronie:
          Odsetek półanalfabetów w rozwiniętych krajach
          i komentarz pod spodem...
    • Gość: brawo kłosowski Poseł PiS chciał demolować bramki na A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 21:42
      Jak by nie Kłosowski to sprawę zamietliby pod dywan a sprawę wyciszyli aż doszłoby do tragedii.Teraz jak się okazało że nasz Poseł zawiadomił Prokuraturę to zaczęli nagle szukać winnego do zwolnienia. Na razie kozłem ofiarnym ma być bileterka. Jak Prokuratura się za to weźmie to odechce im się żartów.
      • Gość: Pudelek Re: Poseł PiS chciał demolować bramki na A4 IP: *.play-internet.pl 05.06.12, 00:14
        człowieku, co ty bredzisz? o problemach z barierkami wiadomo od jakiegoś czasu, załoga karetki wyłamała w sobotę barierki, Kłosowski obudził się w poniedziałek i stwierdził, że trzeba by zaistnieć, więc on zrobi burzę w gazetach. Tylko, że ta burza trwa już od jakiegoś czasu we wszystkich większych mediach, więc jaka tutaj zasługa Kłosowskiego? że znowu, jak standardowy PiSowiec, usiłuje zbić majątek polityczny na (niedoszłych) trupach?

to ma być brawo??
    • Gość: emar Pisior a ma rację ... Ciekawe. IP: *.torun.mm.pl 05.06.12, 06:46
      Pisior a ma rację ... Ciekawe.
    • elka.12 Dureń czy demagog? 05.06.12, 11:07
      Czy naprawdę w naszym kraju nie ma większych zmartwień? Niech pan Kłosowski wyluzuje. Zbliża się Euro, mnóstwo zabawy, meczów i pozytywnych emocji. Tym się proszę zająć. Bedzie to z korzyścią dla pana i innych ludzi. :)
      • Gość: 102 Re: Dureń czy demagog? IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.12, 12:27
        elka.12, a co do jest Ełro, jakiś cyrk czy kabaret może? Czy ja muszę być niewolnikiem? Czy ja koniecznie muszę podziwiać kilkudziesięciu palantów uganiających się za piłką? Czy muszę podlegać zbiorowej hipnozie kolejnego g..wno wartego cyrku?
        • Gość: o co wam chodzi oto Polska właśnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.12, 14:47
          Najpierw afera o bramki, a jak już ktoś się za robi z tym porządek, to też źle, bo z pisu. Oto Polska właśnie.
        • elka.12 Re: Dureń czy demagog? 05.06.12, 18:24
          Nie musisz :) Ale naucz się pisać poprawnie.
          • Gość: 102 Re: Dureń czy demagog? IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.12, 02:08
            a co niby mam pisać poprawnie? EłroSojuz? Przecież to tak piękne jak ZSRR!
    • Gość: kierowca Poseł PiS chciał demolować bramki na A4 IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.12, 21:04
      Podpisz petycję do rządu o likwidację bramek na A4. Wpisz w googlach: Petycja do Rządu RP w sprawie likwidacji punktów
    • Gość: kierowca Poseł PiS chciał demolować bramki na A4 IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.12, 13:29
      Podpisz petycję o likwidację bramek na A4. Wpisz w googlach: Petycja do Rządu RP w sprawie likwidacji punktów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka