enalepa 10.05.03, 15:26 Jezeli chcecie sie tu wypowiadac to piszcie prawde - bo na forum niemieckim nie macie mozliwosci tam wszystko kosztuje extra. Dotego trzeba sie ujawnic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czytelnik Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.03, 14:05 Tu wszyscy pisza prawde za wyjatkiem ciebie ! Wiadomo ze na niemieckim forum nie bedzie4sz sie wypowiadal bo nie umiesz möwic i pisac po niemiecku ! A z tym ujawnieniem sie to taka sprawa ....... wstydzisz sie twoich bzdur ? ......to juz cos , robisz postepy Odpowiedz Link Zgłoś
bisia33 Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 22.06.04, 22:03 Ja też tak sądze Odpowiedz Link Zgłoś
istnyslonzok Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 07.02.06, 00:35 Serwus wom wszystkim! Jak mocie lust to zapraszom na Slonske forum! Tom mogecie pisac po slonsku i niemiecku! Zapraszom wszystkich co lubiom nasza piykno gwara. Slonski Hollywood czeko na wos!!!! Ganz nowe forum po slonsku www.slonskieklachy.fora.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
romkes1 Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 25.07.04, 20:27 Z tymi niemiaszkami to jest tak.Oni by chcieli pisać na forum niemieckim,ale: -nie potrafią sklecić poprawnie zdania po niemiecku -nikt takiego bełkotu by nie czytał -a o czym mieliby ze sobą rozmawiać,że jutro z rana znowu w pole na kapustę... Odpowiedz Link Zgłoś
szkworcka Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 23.09.04, 22:18 Bardzo przepraszam,ale mieszkam w Niemczech i jak narazie nie spotkalam tu jeszcze zadnego slazaka pracujacego w polu z kapusta!Ale za to bardzo duzo hadziajow harujacych za marne grosze w polu! A Ty jako jeden z tych drugich tylko mozesz pozazdroscic nam slazakom ze pracujemy i mieszkamy za granica! Odpowiedz Link Zgłoś
gonzor Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 25.09.04, 14:34 "zazdrościć" hmmmm czy naprawde jest czego??? Odpowiedz Link Zgłoś
eksperyment2005 Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 20.08.05, 10:35 szkworcka napisała: > Bardzo przepraszam,ale mieszkam w Niemczech i jak narazie nie spotkalam tu > jeszcze zadnego slazaka pracujacego w polu z kapusta!Ale za to bardzo duzo > hadziajow harujacych za marne grosze w polu! A Ty jako jeden z tych drugich > tylko mozesz pozazdroscic nam slazakom ze pracujemy i mieszkamy za granica! Wedlug Ciebie tylko Slazacy (pisze sie z duzej litery) pracuja i mieszkaja za granica? Bardzo ciekawe... Gratuluje fantazji! :) Odpowiedz Link Zgłoś
monisiaaa2 Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 16.01.06, 23:36 nie ma czego zazdrościc! jak sie jest polakiem to nie powinno sie chwalic obywatelstwem niemieckim! dla mnie to troce byloby wstyd!kazdy kto tam wyjedzie pracuje w polu! prosze tu nie mowic o hadziajach! na prawde wstydzilabym sie drugiego obywatelstwa niemieckigo!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eugenia54 Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 17.01.06, 23:28 monisiaaa2 napisała: > nie ma czego zazdrościc! jak sie jest polakiem to nie powinno sie chwalic obywa > telstwem niemieckim! dla mnie to troce byloby wstyd!kazdy kto tam wyjedzie prac > uje w polu! prosze tu nie mowic o hadziajach! na prawde wstydzilabym sie drugie > go obywatelstwa niemieckigo!!!!!! Dziwne ze z mojej rodziny, ze znajomych i przyjaciol nikt jako Slazak w polu nie pracuje. Ciekawe jak bys miala drugie obywatelstwo niemieckie, czy bys sie wstydzila. Moze bys tesz w polu pracowala? Odpowiedz Link Zgłoś
monisiaaa2 Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 18.01.06, 19:53 gdybym miala takie obywatelstwo to bym sie go zrzekla!!!!zreszta tu jest POLSKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a jak komus sie nie podoba to droga wolna!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nivol Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 18.01.06, 20:02 niestety ja mam takie obywatelstwo o jestem z nim bardzo zwiazany,z moimi korzeniami niemieckimi..sa one częscia naszej ŚLĄSKIEJ tożsamości narodowej!!!! zresztą tu jest ŚLĄSK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a jak to się komus nie podoba to droga wolna!!!!!!!!!!!!! pamietaj monisiu...MY ŚLĄZACY jestesmy prawowitymi właścicielami tej ziemi!!!! Fur freies O/S Odpowiedz Link Zgłoś
monisiaaa2 Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 18.01.06, 21:08 a jak by Ci niemiec ojca zabil w oświęcimiu! moj dziadek walczyl dla POLSKI i o maly wlaos niemiec by GO zabil! i o to mi chodzi! jasnE!!!!!!!!!! jaak sie tak dobrze czujesz ze swoim nimieckim obywatelstwem to dlaczego nie wyjedziesz! Odpowiedz Link Zgłoś
nivol Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 18.01.06, 21:37 po co mam wyjezdzac, ja jestem w domu Fur freies O/S Odpowiedz Link Zgłoś
eugenia54 Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 18.01.06, 21:42 monisiaaa2 napisała: > a jak by Ci niemiec ojca zabil w oświęcimiu! moj dziadek walczyl dla POLSKI i o > maly wlaos niemiec by GO zabil! i o to mi chodzi! jasnE!!!!!!!!!! jaak sie tak > dobrze czujesz ze swoim nimieckim obywatelstwem to dlaczego nie wyjedziesz! A mojego dziadka wraz z rodzicami i rodzenstwem rosy zabic chieli. To ja mam tera caly roski narod nienawidziec? Odpowiedz Link Zgłoś
monisiaaa2 Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 18.01.06, 21:53 a czy ja mowie ze nienawidze! po prostu nie czuje sympatii do nich! niemcy zrobili polakom wielka krzywde! Odpowiedz Link Zgłoś
eugenia54 Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 18.01.06, 21:59 monisiaaa2 napisała: > a czy ja mowie ze nienawidze! po prostu nie czuje sympatii do nich! niemcy zrob > ili polakom wielka krzywde! Acha, to terazniejsza generacja jest winna za to co kiedys bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
eugenia54 Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 18.01.06, 21:06 monisiaaa2 napisała: > gdybym miala takie obywatelstwo to bym sie go zrzekla!!!!zreszta tu jest POLSKA > !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a jak komus sie nie pod > oba to droga wolna!!!!!!!!!!!!! Dowidzynia Chyba sama nie wiesz co piszesz. Dlupoty i nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
monisiaaa2 Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 18.01.06, 21:09 dobrze wiem cp pisze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nivol Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 18.01.06, 21:31 nie kazdy miał wybor, po prostu sie walczyło w armii panstwa w ktorym sie mieszkało,wojna nie wybiera za to ty wybierasz tzw rasizm...a dokładniej rasizm na tle narodowościowym Ślązacy mają pełne prawo do tej ziemi, moglibyście sobie owo rościć gdybyście o tą ziemie krew przelali, ale została ona wam darowana, bodajże po Jałcie wiec prosze tu nie prowokować kłotni jeżeli nie masz racji Fur freies O/S Odpowiedz Link Zgłoś
monisiaaa2 Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 18.01.06, 21:48 rasiam! wy rez nie lubicie czysto polskich POLAKOW! nazywacie ich od hadziajoW! i kto tu jest rasista!! Odpowiedz Link Zgłoś
eugenia54 Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 18.01.06, 21:58 monisiaaa2 napisała: > rasiam! wy rez nie lubicie czysto polskich POLAKOW! nazywacie ich od hadziajoW! > i kto tu jest rasista!! A wy nas od szwabow wyzywacie, i co? Odpowiedz Link Zgłoś
monisiaaa2 Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 18.01.06, 22:02 nie jest winna! ale jest wprowadzaona taka granica! cos za cos! ale ja tak nie mowie!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eugenia54 Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 18.01.06, 22:05 monisiaaa2 napisała: > nie jest winna! ale jest wprowadzaona taka granica! cos za cos! ale ja tak nie > mowie!!!!!!!!!!! Co to ma byc to cos za cos? Odpowiedz Link Zgłoś
monisiaaa2 Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 18.01.06, 22:07 no szwaby za hadziaje! Odpowiedz Link Zgłoś
eugenia54 Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 18.01.06, 22:10 monisiaaa2 napisała: > no szwaby za hadziaje! Smiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
monisiaaa2 Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 18.01.06, 22:12 no to sie smiej!!!!!!!!hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
eugenia54 Re: DO WSZYSTKICH Z NIEMIEC NA TYM FORUM 18.01.06, 22:13 monisiaaa2 napisała: > no to sie smiej!!!!!!!!hahaha smieja sie Odpowiedz Link Zgłoś
nivol Ślązacy 17.01.06, 15:35 to przede wszystkim ludzie pracy, a zadna praca nie chanbi, osobiscie słyszac o takich przypadkach jak w Kedzierzynie gdzie na 400 bezrobotnych ktorym zaproponowano prace poszło do odsniezania drog koło 5 to mi sie robi żal takich, .. my przynajmniej walczymy o swoj byt i nie stajemy sie pasywni zreszta takich ludzi, ktorzy wyzywaja innych z racji ich mienia oraz wykonywanej pracy mam głeboko gdzies,kazdy stara sie zyc najlepiej jak potrafi, godnie coż mozesz za to ze w twoim kraju nie ma pracy i musisz jezdzic po swiecie?? zreszta wy tez jezdzicie do anglii, irlandii Labores pariunt honores moi drodzy Odpowiedz Link Zgłoś
szkworcka Re: Ślązacy 17.01.06, 23:05 nivol to co piszesz to szczera prawda! Popieram! Odpowiedz Link Zgłoś