Dodaj do ulubionych

Zabawy w okolicy

28.06.04, 12:25
Gdzie sa fajne zabawy? Tzn nie dyskoteki z malolatami i bijatyka, tylko
kulturalne zabawy, najlepiej z kapela jakas na ktorych mozna przyjemnie
potanczyc? Slyszalam, ze Eden w Nakle jest pelen zbojow. Czy ktos ma jakies
rekomendacje?

Stefan? Pisales o dobrych knajpach, moze pomozessz? Poszlabym potanczyc jak
bede w odwiedsiny, ale od lat sie zbieram i nie wiem gdzie isc.
Obserwuj wątek
    • piszcos Kiedyś... 28.06.04, 14:24
      ... w restauracji Markus w Kolonowskiem było nieźle, szkoda tylko, że się
      spaliła.
    • optymista7 Re: Zabawy w okolicy 28.06.04, 14:37
      A jednak zebrało mi się na refleksje... Teraz coraz trudniej o kulturalną
      rozrywkę w stylu potańcówka z orkiestrą plus dobry posiłek. Chyba, że od
      jakiegoś święta. Na dyskotekach średnia wieku spadła niemiłosiernie! Przychodzą
      15-latki w strojach "weź mnie!" i z taką tapetą, że człowiek się zastanawia,
      czy ona jest też pomalowana pod ubraniem... Przy okazji, kolokwialnie mówiąc -
      dość łatwo zarobić w zęby. Najlepiej można zarobić na młodzieży, szczególnie
      tej, która przyjeżdża co weekend/dwa z portfelami wyładowanymi euro.
      • judyta8 Re: Zabawy w okolicy 28.06.04, 14:48
        No wlasnie! Kiedy bylam smarkata dyskoteka w Szymiszowie byla najwieksza
        impreza w okolicy. Potem, kiedy troche podroslam z owej dyskoteki zrobil sie
        chlam i wkrotce potem zamkneli.
        No i wlasnie o to chodzi, ze na tzw dyskotekach bawia sie same malolaty, ktore
        jak popija to sie bija. Naprawde nie ma juz jakichs dobrych zabaw?.... Bo na
        dyskoteke, nawet dobra, to nie, nie lubie jak mi techno w ucho wali. Jakas
        zabawe, taka tradycyjna, przeciez musi jakas byc!
      • stefan_ems Re: Zabawy w okolicy 28.06.04, 22:54
        optymista7 napisał:

Najlepiej można zarobić na młodzieży, szczególnie
        > tej, która przyjeżdża co weekend/dwa z portfelami wyładowanymi euro.

"Te nasze ślonske dzieci – kedy to zmondrzeje?" Tak "prawi" moja oma, kiedy
        tylko słyszy o młodzieży wyjeżdżającej do Holandii. Wyzyskiwani przez
        pracodawców, odbijają sobie na wszelkiego rodzaju rozrywkach. Bez perspektyw na
        przyszłość, bez jakiejkolwiek książki w ręku, a życie toczy się w pracy, podróży
        i na dyskotece.
        (Oczywiście nie wszystkich się to tyczy i nie było moją intencją kogoś obrazić.)
        Pzdr.

• maksik9 Re: Zabawy w okolicy 28.06.04, 19:40
      prawdziwe zabawy to się jeszcze tylko zdarzaja na wsiach, ale jako imprezy
      zamkniete za zaproszeniami, np na Sylwestra w Jaryszowie czy na Szczepanku
      • piszcos Re: Zabawy w okolicy 28.06.04, 20:27
        Super są potańcówki pod gołym niebem na wiejskich festynach - np. z okazji
        odpustu, dnia strażaka, albo święta wsi!
    • stefan_ems Re: Zabawy w okolicy 28.06.04, 23:38
      Trudno mi coś poradzić, lubię nasze swojskie klimaty na zabawach jak w
      Warmontowicach, czy we Węgrach, "u Antka" w Źlinicach też jest niczego sobie,
      ale wszystko zależy od towarzystwa, z jakim się przebywa. Z dyskotek to chyba
      Azteka w Budkowicach, bo na tej w Krośnicy u Wasyla ma się wrażenie, że
      dozwolone "do" lat 18-stu.
      citysat.com.pl/~lukii/fotki/12062004/32.JPG
      Najbardziej jednak polecam "Oktoberfest" w Krośnicy – niestety tylko raz w roku.

A co do Szymiszowa to dyskoteka "Seven" była w swoim czasie największą w
      województwie, tam stawiałem moje pierwsze kroki (w tańcu oczywiście), poznałem
      pierwsze sympatie i doznałem zjawiska znanego powszechnie jako "urwany film"
      ;-)). Dziś jest tam znowu sala gimnastyczna – i dobrze. Wspomnienia i tak pozostaną.
      Pzdr.
      • judyta8 Re: Zabawy w okolicy 29.06.04, 12:01
        Kidys bylam pare reazy na dozynkach i zabawy wieczorne byly raczej malo
        interesujace. Ale porozgladam sie, moze zle trafilam.

Stefan, gdzie w Warmontowicach i Zlinicach?....Czy oni sie gdzies
        oglaszaja?.... Jak sie dowiedziec kidy sa zabawy i od ktorej?

Nawet nie wiedzialam, ze w Krosnicy jest Oktoberfest? Fajnie, Bawaria na
        Slasku, zamek w Mosznej podobny do Neuschwanstein tez mamy! Szkoda, ze w
        pazdzierniku to szans na przyjazd nie mam zadnych.

Dzieki!
      • piszcos Re: Zabawy w okolicy 29.06.04, 19:26
        Azteka to wielki kombinat, w dodatku jak się potrąci nie tego, co trzeba, to
        mogą być problemy. Poza tym, że jest największą dyskoteką na Opolszczyźnie, to
        zyskała sobie również opinię największej apteki. Dlaczego? Tego chyba tłumaczyć
        nie muszę.

Poza tym przypominam, że z dyskotek w naszej okolicy jest jeszcze Kosmos w
        Zawadzkiem, który może nie jest największy, ale swój klimat ma. Ostatnio nawet
        klimat razy dwa, po tym, jak otwarto drugą salę na parterze w miejsce PRL-
        owskiej baro-restauracji. Imprezy w weekend, z przewagą młodzieży szkolnej.
        Obok dyskoteki funkcjonuje knajpka "Przystań" z dość ciekawym wystrojem i
        umiarkowanymi cenami. Plus ogródek piwny na zewnątrz. Ceny przyzwoite, a wśród
        gości nie tylko młodzież. Szczegóły: www.kosmos.powernet.com.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka