Dodaj do ulubionych

Filmowy dworzec sprzedany za złotówkę [FOTO, WI...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.12, 11:52
Ale komu? Jeśli kupił samorząd województwa, by odbudować i odtworzyć to co zniszczyła głupia i leniwa PKP, to ok. Ale jeśli po to, by rozebrać, a z cegiel zrobić mączkę to skandal! Taka historyczna przeszłość wyrzucana na śmietnik! Te połączenia kolejowe o charakterze regionalnym mogły dalej funkcjonować, tak jak w Czechach. Jesteśmy narodem wandali? Mocni w patriotycznej gębie, słabi w gospodarowaniu? Wkoorwia mnie to do żywego !
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: Filmowy dworzec sprzedany za złotówkę [FOTO, IP: *.ip.netia.com.pl 11.10.12, 12:30
      "Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą" i jeszcze zniszczą wszystko do gołej ziemii.
      Naród Wandali to MY!!!!!!!
    • Gość: Janusz Re: Filmowy dworzec sprzedany za złotówkę [FOTO, IP: *.com 11.10.12, 12:36
      Zły adresat ,czepiasz się Pan nie tego kogo trzeba.
      Co się dzieje w Polsce i na świecie,decyduje bżyd,i to pod ten adres to wkoorwianie.
    • Gość: Janusz Rozpad Polski i innych państw rozpoczął się z chwi IP: *.com 11.10.12, 13:01
      Rozpad Polski i innych państw rozpoczął się z chwilą nawiedzenie je przez bżydostwo.
      • Gość: juz wiem Re: Rozpad Polski i innych państw rozpoczął się z IP: *.pools.arcor-ip.net 10.02.13, 12:02
        Rozpad Polski i innych państw rozpoczął się z chwilą nawiedzenie je przez bżydostwo.

Dobre swoj swoich oskarza.
    • Gość: maxx @ Janusz Sawczuk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.12, 13:22
      A co Pan powie na fakt sprzedania przez Starostwo opolskie barokowego pałacu w Turawie (ponad 2000 m2 pow. ; ponad 7 ha działki ) warszawskiej spółce prowadzącej serwis opon. Za milion złotych!
      • Gość: Janusz Sawczuk Re: @ Janusz Sawczuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.12, 16:47
        To są konsekwencje złej polityki regionalnej i drugiej fazy rozkradania Polski przez tych, którzy doszli do jakiejś tam kasy i teraz bez ładu i sensu obracają nieruchomościami. Pal licho jeśli ta firma oponiarska po 25 latach poszukiwania nabywcy w ostatniej chwili kupiła zruinowany obiekt, którego nikt nie chciał, z myślą, by coś z tego dla Turawy pożytecznego stworzyć. Gorzej jeśli to być może jakiś przekręt korupcyjny urzędnika, który długo odpędzał uczciwych nabywców, aż w końcu natrafił na chętnie dającego w łapę i puścił obiekt niemal gratis?
    • Gość: Collonna Filmowy dworzec sprzedany za złotówkę [FOTO, WI... IP: *.pool.mediaWays.net 11.10.12, 18:32
      Sam jestem ciekaw, jak sie to skonczy. Na razie wychodzi na skansen. Jedno trzeba bylo Prusom
      przyznac-oni wierzyli w takie rzeczy jak "Zukunft" i " Fortschritt".
      Jeszcze teraz dziwie sie , jak mozna bylo budowac taka linie kolejowa Fosowskie -Strzelce Op.?
      To byla droga inwestycja ale musiala sie rentowac i rzeczywiscie-jeszcze teraz pamietam te pelne
      pociagi. Oczywiscie juz zamknieta i rokradziona.
      Jestem ciekaw, z czego te blokowiska w slaskich miasteczkach beda egzystowac? Bo wsie sie wyzywia.....
    • Gość: GoBo Półtorej wieku IP: *.150.16.184.tmi.telenormobil.no 15.10.12, 20:30
      Jeszcze jakoś przebolałem wspomnienie Krnowa napisane po czesku - przez "v". Rozumiem, można być niedouczonym i bez wyobraźni, by nie wiedzieć, że tę nazwę można i należy zapisywać po polsku w tekstach polskojęzycznych.

Ale jak trafiłem na "półtorej wieku", to mną zatrzęsło - bynajmniej nie z radości. Nie mam już nawet ochoty dalej czytać wypocin nieuka-cymbała, który popełnia takie błędy.
      • Gość: cały tor Re: Półtorej wieku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.12, 12:07
        półtorej + półtora = cały tor :)

w końcu chodzi o dworzec kolejowy, więc coś jest na rzeczy
        choć polskojęzyczna gramatyka gazetowa mocno skrzeczy
    • Gość: padre Filmowy dworzec sprzedany za złotówkę [FOTO, WI... IP: *.business.dbnet.dk 09.02.13, 19:00
      Czytam tekst i mówię w pewnej chwili do siebie: p-k-p. Z innym niźli o kolei traktującym rozwinięciem... Pisze otóż niejaki/a/e pioz: "półtorej wieku później " (stan z "aktualizacja: 11.10.2012 14:03"). A uważałem, pse autora/ki, że przynajmniej dwie wieki temu, albo i lepiej, uznano, że ten, a nie ta, wiek. Czyżby obejmowało to polszczyznę nie, nomen omen, opolską?
    • Gość: qb Filmowy dworzec sprzedany za złotówkę [FOTO, WI... IP: *.play-internet.pl 10.02.13, 04:23
      |"półtorej wieku"? - czy autor artykułu jest debilem???? chyba półtora wieku!!!!! wiek jest rodzaju męskiego, zatem półtora wieku!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka