droch 26.10.12, 17:13 Rzetelność "dziennikarzy" w tej sprawie można chyba tylko porównać do ubiegłorocznej sprawy z Kubą w roli głownej, którego "dziennikarze" cały czas nazywali Piotrusiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aagaj Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, stracił... 26.10.12, 17:32 sklep prowadziła, a teraz się dziwi. to ja się dziwię i czekam na pełna prawdę o niej i sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ofiaro losu od razu widać żeś głupia. Czego jeszcze nie wiesz? IP: *.elartnet.pl 26.10.12, 19:33 Odpowiedz Link Zgłoś
era_matolkiewicza Dura lex sed lex! I ta Gruzinka niech to przeczyta 26.10.12, 19:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgb Re: Dura lex sed lex! I ta Gruzinka niech to prze IP: *.toya.net.pl 26.10.12, 21:19 Chyba dziurawy duralex Dymanka polaczków dzień w dzień. Pruszków na wolności a dzieciaki do paki ;) odważni chłopcy z MO i przygłupie sądy co nie potrafią znaleźć adresu kobity;) To jak policja znalazła adres a sąd nie mógł? Płace podatki na pensje dla kretynów i bezmyślnych obiboków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: od razu widać żeś głupia. Czego jeszcze nie w IP: 31.178.126.* 27.10.12, 00:45 Już starczy tej łzawej historyjki. A paniusia cwana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.master.pl 26.10.12, 19:36 To ja ci odpowiem, prowadziła sklep, wystawiła błędny rachunek, US się dopatrzył i dop...ł grzywnę. Po czym, wobec niemożliwości ściągnięcia długu, egzekucji zaniechał. Dostała pismo US i miała prawo sadzić, że to koniec, A nawet gdyby wiedziała, że jest inaczej, to tego typu kara i tak karygodne zachowanie policji jest kompletnie nieuzasadnione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.12, 19:42 "Miała prawo sądzić, że to koniec"? A niby dlaczego "miała prawo" tak sądzić. Ta kobieta popisała się totalna głupotą. To ONA zaszkodziła swoim dzieciom, a nie policja, sąd, cykliści, mason i Bóg jeden wie kto jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boddoxx Policja mogła zachować się bardziej po ludzku. IP: *.smgr.pl 26.10.12, 19:50 Ale mam wrażenie, że tam z reguły idą ci, którym nie udało się znaleźć "normalnej" pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.pools.arcor-ip.net 26.10.12, 20:04 Rozumiem, ze gdy dzieci maja glupia matke, to policjantom wolno zachowywac sie jak stado baranow? Przy glupich przestepcach sa zwolnieni od myslnia? To jakas instrukcja sluzbowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.master.pl 26.10.12, 20:05 Jak dostałbyś decyzję o zaniechaniu egzekucji, to co byś sadził ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rener Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 20:11 zamilcz trollu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ver Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.protonet.pl 26.10.12, 20:43 > zamilcz trollu "Troll" niech milczy, a reszta... opluć! Zgnoić! Dokopać "głupiej babie". Żal... Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac 26.10.12, 20:36 > "Miała prawo sądzić, że to koniec"? > A niby dlaczego "miała prawo" tak sądzić. Ta kobieta popisała się totalna głupo > tą. To ONA zaszkodziła swoim dzieciom, a nie policja, sąd, cykliści, mason i Bó > g jeden wie kto jeszcze. Dostała pismo z informacją to sugerującą. Zwyczajnie tekst pisma od komornika zawierał mylące informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auxan Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.10.12, 20:59 A dlaczego nie ? Składała jakieś wyjaśnienia, to i miała prawo sądzić że uwzględnili. W końcu nic nie ukradła, wystawiła zły rachunek. Może NIP nie w tym miejscu, może inny błąd formalny - urzędasy wszystkiego się czepią, a i prawo często dziwaczne - pełne swoistych pułapek. Tylko kto wymyślił premie dla urzędasów z US za wykrycie (najczęściej rzekomych) przewinień. Potem łażą i molestują kioskarki o jakieś ksero od którego mają potem kilkaset złotych premii (z kieszeni owej kioskarki zarabiającej miesięcznie jakieś 1000 zł). Niestety, tu nie tylko urzędas dał popis, ale sędzie i policjanci go przebili. Jaki powód był by już praktycznie w nocy odrywać matkę od dzieci, jakby nie można było z tym poczekać do następnego dnia? Musiała natychmiast stanąć przed sądem? No nie!. Uciekłaby może? Wystarczyło przez chwilę się zastanowić. A teraz rzecznik próbuje wmawiać że policjanci postąpili najlepiej jak tylko było można. Kompletna kompromitacja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.pools.arcor-ip.net 26.10.12, 21:21 moze on ma na mysli, ze nie wywazyli jej drzwi i nie powybijali zebow, tylko grzecznie zapukali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canuck Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.dsl.bell.ca 26.10.12, 21:58 I to jest obledne w Polsce.Zwykly blad, kazdemu sie przytrafi i od razu taka kara.A moze zaczac od wyjasnienia?Ktos cos dluzny to doplacic prosze, ale od razu kary? Kiedys kobita od podatkow wypelniala mnasze zeznanie.Wypelnila zle - dostalismy zwrot , ale potem po rewizji dostalismy nakaz zwrotu wyplaconej sumy bo sie nie nalezy - zrobiono blad w rozliczaniu.Nie bylo problemu oddac i to jeszcze w 3 ratach( pieniadze zainwestowane)Zadnych kar zadnego niczego.W Polsce to strach sie bac zeby wypelniac zeznania podatkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgb Zwolnijcie się ze SŁUŻBY i idzccie do pracy. IP: *.toya.net.pl 26.10.12, 21:26 Bandyci na wolności to do paki dzieciaki z matkami. Bilans sie domyka. Na bruk bandytów z tych ciepłych posadek. Babka dała ciała przed US to do paki. Urzędasy dali dup. to 13-ka i ciepła posadka do końca życia za moje pieniądze. To do jasnej cholery nie jest PRACA tylko SŁUŻBA PUBLICZNA Słownik kretyni otwórzcie. Zwolnijcie się ze SŁUŻBY i idzcie do pracy. Prywatka was wyleczy. nieroby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiepski Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: 46.227.243.* 26.10.12, 22:56 debil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.12, 09:29 a wg mnie policjanci usiłowali zachować się przyzwoicie. Prosili żeby wpłaciła i dadzą jej spokój. Wiesz, jak by mi dzieci mieli zabrac to nawet o 2 w nocy bym dzwoniła po znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.pools.arcor-ip.net 26.10.12, 19:55 Prawda jest taka, ze to nie byla jakas ukrywajaca sie bandytka. Przy odrobinie dobrej woli ze strony policji mozna by bylo cala sprawe zalatwic w bialy dzien, poczekac na kogos z rodziny, kto by sie dziecmi zajal etc. Czasami mam wrazenie, ze policja z braku odwagi pastwi sie nad slabszymi, a tych, co by mogli im podskoczyc zostawia w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac 26.10.12, 20:08 Mimi napisała : "Czasami mam wrazenie, ze policja z braku odwagi pastwi sie nad slabszymi, a tych, co by mogli im podskoczyc zostawia w spokoju. " Otóż to, otóż to . Za moich czasów przerabiało się taką lekturę " Janko Muzykant " - ta , taka sama sytuacja . Teraz ich przełożony - ale ten wyższy a nie ten , który zlecił tę akcję - winien ich wysłać na patrolowanie - na wystawanie na krawężniku , rano , wieczór i w nocy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynick Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: 217.153.34.* 26.10.12, 20:26 Na kimś muszą statystyki robić... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.31.57.86.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.10.12, 19:33 nie tłumacz nic idiocie, bo i tak nie zrozumie. dopiero, jak do niego o 23.00 zapukają "wyświęceni milicjanci" i zabiorą do paki za bezbiletowy przejazd tramwajem zes,ra się w gacie i zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.hell na tym świecie są dwie szkoły filozoficzne... 26.10.12, 19:34 jedna mówi że podatkowy feudalizm to niewolnictwo druga to 'szkoła' totalna że feudalizm i obozy koncentracyjne są dobre... najzabawniejsze jest to że drugą szkołę reprezentują "prawnicy" i profesorowie od legalnej kradzieży którym ciężko się przyznać że są gorsi od swych kolegów z ulicznego"fachu" a którzy nie tłumaczą ludowi że są przedstawicielami dobra wspólnego... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Hamuj się 26.10.12, 19:34 Sąd przesadził, wystarczyłyby prace społeczne, a nie ciupa. ale z drugiej strony ta pani zgrywa ostatnią sierotę i udaje, że nie wiedziała o tym, co może ją czekać. Gdyby pójść jej śladem, to nikt by nie płacił podatków, bo każdy się tłumaczył, że nie wiedział, że ma zapłacić Odpowiedz Link Zgłoś
pis-dryk Re: Hamuj się 26.10.12, 20:44 Większość spraw powinna się kończyć pracami społecznymi, ale wiadomo jak to jest w kraju, gdzie praca to przywilej nielicznych (1 na 4 osoby jest bezrobotna, stąd mój wniosek - jakby się ktoś czepiał). Najłatwiej jednak za kasę podatników wsadzić kogoś do aresztu na miesiąc i mieć silne poczucie dobrze spełnionego obowiązku. Sprawę zawalił w pierwszej kolejności sędzia, bo zarządził taką zamianę. Kobieta poszłaby na 100 godzin pozgarniać liście na ulicy i wszyscy byliby szczęśliwi. Ale nie, państwo wie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auxan Re: Hamuj się IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.10.12, 21:16 Już widzę, jak samotna matka wychowująca dwójkę małych dzieci (2 i 6 lat) ma czas na 100 godzin prac społecznych. Ktoś w tym czasie będzie się zajmował dziećmi? Gdyby sędzia próbował wniknąć za co ta kobieta miała nałożoną grzywnę przez urzędasa z US, zapewne doszedłby do wniosku, że kara była niewspółmierna do przewinienia i pewnie by zasądziłby odstąpienie od wymierzania kary tej kobiecie. Ale na to trzeba wnikliwego rozpatrzenie sprawy, a u nas w sądach to rzadkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgb Re: Hamuj się IP: *.toya.net.pl 26.10.12, 21:30 Najlepiej matke do paki na 3 lata a dzieci do domu dziecka. Państwo wtedy co miesiąc na matkę wyda 2,5 a na dzieci 5 tyś miesięcznie Banda urzędniczych nierobów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Hamuj się IP: *.31.57.86.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.10.12, 20:49 > Gdyby pójść jej śladem, to nikt by nie płacił podatków, bo każdy się tłumaczył, > że nie wiedział, że ma zapłacić wisłok, a ja ci radzę: nie idź tym śladem, bo robisz z siebie durnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auxan Re: Hamuj się IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.10.12, 21:07 Tu nie chodzi o niezapłacony podatek, ale o karę za jakiś błąd przy wystawieniu rachunku. Może złu kod pocztowy albo coś podobnego. No ale urzędnik ma od tego 20% premii, to się stara lepiej niż łódzcy handlarze skórkami. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Hamuj się 27.10.12, 03:17 Sorry, ale za zły kod pocztowy nie dostaje się grzywny 2300. Po przyznaniu się do winy otrzymuje się zwyczajowo najniższy możliwy mandat (kiedyś to było 300 zł, teraz to nie mam pojęcia) i sprawa się kończy. Kwota zaś sugeruje, że na rzeczy było coś "ekstra" po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
plantin Dostaje się, dostaje - nie masz pojęcia to 27.10.12, 08:44 po co zabierasz głos ? Za coś "extra" to by dostała nie 2300 a przynajmniej 5000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free Re: Hamuj się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.12, 15:48 ta pani nie udawała że nie wie że to może ją spotkać tylko nie chciał by to odbyło się w ten sposób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uciekinier prosze je wywiezc z Polski dla ich dobra IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.12, 19:34 Szanowna Pani niech Pani pomysli o przyszlosci swoich dzieci. Pod rzadami tego pana i jego milicyjnych bojowek w tym kraju Pani dzieci nie maja przyszlosci. Prosze je wywiezc i poprosic o azyl polityczny w USA <placz> www.youtube.com/watch?v=-uyccSEJqA4 niech Pani zobaczy fragment naszego zycia, minelo 30 lat... teraz ten pan - tusk - doprowadzil do tego samego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: prosze je wywiezc z Polski dla ich dobra IP: 195.184.82.* 26.10.12, 21:02 Taaa, w Stanach podatków nie trzeba płacić i manna sama spada z nieba. Zastanów się zanim coś powiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: runner Re: prosze je wywiezc z Polski dla ich dobra IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.12, 21:34 chyba nie zrozumiales sensu zobacz film z tego co w polsce sie wydarzylo i tego co sie dzieje obecnie. PRzykre ale jest dokladnie to samo. W USA gdyby takie cos sie wydarzylo premier bylby skonczony. U nas media udaja ze nic sie nie stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebok Re: prosze je wywiezc z Polski dla ich dobra IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.12, 02:12 Gość portalu: runner napisał(a): > W USA gdyby takie cos sie wydarzylo premier bylby skonczony. Ach, to mityczne USA i jego premier :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L-dopa Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.180.157.42.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.10.12, 19:35 Pierwsi "życzliwi" Polacy od razu dali głos na forum. Przez takie prztyczki albatrosów życie traci urok. I tak prawie nie ma szkód w opisanym przypadku, dzięki drugiej części naszego społeczeństwa, w którym mniej guana. Powodzenia! Dzięki Wam nasz kraj ma szanse... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Bolo i Słowik uniewinieni, a tutaj ... IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.12, 19:46 Dawny szef "Pruszkowa" z lat 90. Janusz P., pseud. Parasol został skazany na półtora roku więzienia, dwaj inni przywódcy gangu - Andrzej S., ps. Słowik, i Zygmunt R., ps. Bolo - zostali uniewinnieni - zdecydował sąd okręgowy w procesie członków gangu pruszkowskiego. W sprawie było blisko 40 oskarżonych. Sąd wymierzył kary od ośmiu lat więzienia do roku pozbawienia wolności w zawieszeniu. Kilkunastu oskarżonych zostało uniewinnionych, m.in. Andrzej S., ps. Słowik, i Zygmunt R., ps. Bolo. ... a tutaj kobietę się wsadza i zabiera dzieci. Nawet mi się nie chce tego komentować, bo padałyby same nieprzyzwoite słowa, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sick Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.Kuso.osi.pl 26.10.12, 19:36 A ty nie rozumiesz, że nieznajomość prawa szkodzi. Gdyby przychodzila na rozprawy to nie byłoby więzienia, sąd mógł skierowac ją do wykonywania prac społecznychm biorąc pod uwagę jej sytuacje rodzinna, materialną. Tak to jest jak za biznesy biora się ludzie, którzy podchodządo wszystkiego na zasadzie jakoś to będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
luni8 Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac 26.10.12, 20:39 > Gdyby przychodzila na rozprawy to nie byłoby więzienia, sąd mógł skierowac ją d > o wykonywania prac społecznychm biorąc pod uwagę jej sytuacje rodzinna, materia > lną. Gdyby wiedziała o rozprawie to moze by i przychodziła. Sam niedawno miałem sprawę spadkową i pomimo iż podałem w sądzie mój adres tymczasowy ten ciągle wysyłał pisma na adres widniejący w dowodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: 195.184.82.* 26.10.12, 20:59 Dziwne. Ja nie prowadzę sklepu ani żadnego biznesu, a wiem, że zmiany miejsca doręczenia listów trzeba zgłaszać w skarbówce i w ZUS. Niech pańcia nie robi z siebie ofiary, to jest elementarz wiedzy obywatelskiej. Tak samo problem ważności doręczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
plantin Następny debilny wpis - sądy dość często wysyłają 27.10.12, 08:54 powiadomienia pod nieaktualne adresy, mimo tego że w aktach widnieją już nowe. Dziwnym trafem zawsze aktualny adres znajdzie policja lub komornik. Tylko ktoś bardzo głupi lub mało obeznany z polskim wymiarem sprawiedliwości może tej kobiecie coś zarzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
marekmarek44 Re: Następny debilny wpis - sądy dość często wysy 27.10.12, 09:02 PRECZ Z GESTAPO! PRECZ Z GESTAPO! PRECZ Z GESTAPO! Mamy państwo w którym ciężary i obowiązki są tylko dla maluczkich i biednych,a korupcja i bezprawie dla bogatych! Najwyższy czas z tym skończyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peru Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.gorzow.mm.pl 26.10.12, 21:04 tu chodzi o porę wykonania zarządzenia Sądu - wszystko z głową a nie po nocy a po drugie jak Sąd zarządza areszt i nie patrzy w akta a tam jak wół ilośc i wiek dzieci - to co nie wiedział - zwyczajnie matoł po tatusiu na aplikacji wydaje bubel i będzia miał uchyłkę i po karierce - matoł i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.home.aster.pl 26.10.12, 19:37 > Zrozum, że za 2300PLN wsadzają człowieka do więzienia! Ja poniekąd rozumiem twoje oburzenie, ale co mają zrobić, jak ktoś nie płaci? Odpuścić? Tak po prostu? To gdzie postawisz granicę - za dwa trzysta nie wsadzamy, a za dwa pięćset już tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leia Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.12, 19:52 Na pewno nie warto wydawać znacznie więcej na więzienie+rodzinę zastępczą na te 25 dni niż pani była winna skarbowi państwa. Prace społecznie użyteczne powinna mieć zasądzone, nawet jeśli nie stawiła się na rozprawę. A pomysł że samo awizo to jest doręczenie listu jest łagodnie mówiąc kuriozalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToKu Awizo = doręczenie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.10.12, 20:45 to nie pomysł. To obowiązujące prawo i nic nie zrobili aby go zmienić ani Miller, ani Kaczyński, ani Palikot, ani Wałęsa, ani Kwaśniewski, ani drugi Kaczyński, ani Komorowski... ani Tusk. Ten ostatni rządzi w tej chwili stąd wyróżnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
zipa.dumna Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac 26.10.12, 22:32 > A pomysł że samo awizo to jest doręczenie listu jest łagodnie mówiąc kuriozalny. Był czas, kiedy to prawo nie obowiązywało i tysiące cwaniaczków nie odbierało listów poleconych, aż do przedawnienia się sprawy. Gazety pełne były opisów takich przypadków. Masz lepszy pomysł jak to lepiej rozwiązać, to podaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Doręczanie przesyłek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.12, 13:09 ----Oczywiście że jest lepszy i sprawdzony pomysł na doręczanie przesyłek. Np. w USA robią to specjalni pracownicy sądu. Jakoś bezproblemowo odnajdują ukrywających się i unikających odbioru adresatów listów. Prawo jest takie, że wygłaszają jakąś formułkę i kładą przesyłkę na ziemi, jeśli odbiorca nie chce jej odebrać do rąk własnych. Ten sposób został nagłośniony, gdy jakiś hierarcha kościelny w USA nie odbierał korespondencji i taki doręczyciel publicznie na jakiejś imprezie mu taki list przekazał. W Polsce by to sprawnie działało taki doręczyciel musiałby mieć płacone za skuteczność, czyli płacę minimalną + opłatę tylko za doręczone przesyłki. Można by do takich celów doręczania wynajmować np. firmy detektywistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
zipa.dumna Re: Doręczanie przesyłek 27.10.12, 13:43 Zdajesz sobie sprawę z kosztów takiego systemu wyszukiwania ludzi i doręczania przesyłek? Zamiast 4 zł za list trzeba by płacić 4000 zł za usługę agencji detektywistycznej. Zawodowy doręczyciel też za 4 zł nie spędzi całego dnia przeprowadzając śledztwo, gdzie przeprowadziła się paniusia, jak ta w Opolu. Doręczy te przesyłki, których adresatów zastanie w miejscu zamieszkania (i weźmie za to pieniądze), a trudne przypadki oleje - powie, że nic się nie dało zrobić. Stany są najgorszym tutaj przykładem. U nich koszty procesów idą w miliony, więc mogą sobie pozwolić na zatrudnianie agencji detektywistycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boddoxx Nie odpuścić, ale podejść bardziej po ludzku ze IP: *.smgr.pl 26.10.12, 19:54 względu na dzieci. Przecież chcieli je nawet rozdzielić. Postaw się teraz w sytuacji dwulatka, który jest nagle zabierany od mamy i trafia do zupełnie obcych ludzi w jakimś pogotowiu. Ale tego nie jest w stanie pojąć przeciętny policjant. Można było przyjść rano, poczekać godzinkę, aż przyjedzie babcia i zajmie się dziećmi. I zastanawiające jest, że sąd nie wie, gdzie ona mieszka, ale policja trafia tam, gdzie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Nie odpuścić, ale podejść bardziej po ludzku IP: 195.184.82.* 26.10.12, 21:01 Sorry, kto zawinił, ten spija piwo. Pani naraziła swoje dzieci na traumę. Nie ja, nie ty, nie Kowalski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katt Re: Nie odpuścić, ale podejść bardziej po ludzku IP: *.telpol.net.pl 26.10.12, 22:19 Można było przyjść rano, poczekać godzinkę, aż przyjedzie babcia i zajmie się d > ziećmi. Przyjechałaby albo nie, policjanci by sobie siedzieli cztery godziny na herbatce a ty byś miała wielkie pretensje, że się głupotami zajmują zamiast być tam, gdzie są potrzebni. > względu na dzieci. Ze względu na dzieci dali pani szansę na uregulowanie w ich obecności długu. I nie skorzystała. Wolała iść na dołek i potem robić szum w gazetach niż zadzwonić do rodziców czy zapukać do sąsiada. I zastanawiające jest, że sąd nie wie, gdzie ona mieszka, ale policja t > rafia tam, gdzie trzeba. A co cię w tym tak zastanawia? Że urzędnik sądowy, albo i lepiej sam sędzia, opiera się na posiadanych danych, zamiast biegać za panią i sprawdzać, czy aby na pewno mieszka tam, gdzie twierdzi? Puknij się, jakby to wg ciebie miało w praktyce wyglądać? Cotygodniowa wizyta u każdej strony spor sądowego celem ustalenia, czy nie raczyła się ruszyć? Ludzie są nieziemsko bezmyślni w tym kraju, stwierdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marusia Re: Nie odpuścić, ale podejść bardziej po ludzku IP: *.toya.net.pl 26.10.12, 22:46 Oglądałam TVN24, gdzie wypowiadała się kobieta z rodziny zastępczej, do której przyjechali policjanci z dziećmi.To ona zawiadomiła Trybunę Opolską w jaki sposób zostały potraktowane dzieciaki!To nie matka poszła się żalić jak twierdzisz do mediów, tylko "matka zastępcza", bo oburzyło ją w jaki sposób i o której godzinie trafili do niej młodzi podopieczni.W moim odczuciu wyrządzono dzieciom krzywdę przez bezmyślność i bezduszność urzędników.W tej sprawie punkt widzenia zależy od osobniczej wrażliwości na krzywdę dzieci..Ty jej nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Nie odpuścić, ale podejść bardziej po ludzku IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.12, 22:53 Jeszcze bardziej krzywdę dzieciom wyrządziło postępowanie matki. Odpowiedz Link Zgłoś
plantin Jesteś matołkiem ? Po pierwsze - policja 27.10.12, 09:06 specjalnie przyjechała tuż przed 22, przyjeżdżają też często zaraz po 6-ej rano. Po drugie istnieje coś takiego jak interes społeczny, dobro społeczne - w interesie którego społeczeństwa leży to aby zamykać na 25 dni kobietę, która samotnie wychowuje dwoje dzieci ? Jakie są tego koszty finansowe - ano wyższe niż jej kara. Nie dość że jakiś sędzia i policja poprawiły sobie statystyki, to my za to jeszcze mamy płacić ? Po pierwsze Urząd Skarbowy może karę umorzyć, po drugie to samo mógł zrobić sąd (niska szkodliwość czyny + sytuacja rodzinna tej kobiety), po trzecie - policja nie musiała traktować jej jak morderczyni, wystarczyło wezwanie i tyle. Tylko że "znawco" - urzędy skarbowe w całej Polsce mają prikaz aby ściągać co się da i za wszelką cenę, sędziemu zależało ma karze - bo wtedy ma lepszą statystykę, policja tak samo a oprócz tego jak doprowadzą do więzienia osobę, która tam nie stawiła się sama - to mogą dostać 200 zł. do pensji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auxan Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.10.12, 21:36 No w końcu zrozum, ze to nie były zwykła zaległości, tylko kara jaka nałożył urzędas za jakiś błąd formalny w wystawionym rachunku, może brak kropki [po skrócie ul, a może zły kod pocztowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.12, 23:35 To Ty zrozum, ta Pani nie popelniła formalnego błędu, tylko wystawiła rachunek zamiast faktury, na której należy doliczyć VAT i odprowadzić do Urzędu Skarbowego. Zwyczajanie chciała okantować US na podatek VAT. Jest przestępcą skarbowym i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
fctheduck Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, stracił... 26.10.12, 19:42 Lala zgrywa pokrzywdzoną, prawda jest taka, że olała niezapłacony dług, uznała, że jak nie będzie odbierała listów to "jakoś to będzie" ciekawe tylko jak to jest, że "listy z US do niej nie docierały", a policja znalazła ją pod wskazanym adresem? Zwykła oszustak ukrywająca się za plecami dzieci i durne media, że zamiast piętnować takie zachowanie robią nagonkę na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsadek Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: 195.205.171.* 26.10.12, 19:54 Chodzi o to ,ze policja powinna zjawić się w domu za DNIA ! CO MAJĄ Z TYM WSPÓLNEGO DZIECI ,KTÓRE BUDZONO ZE SNU,TO JEST NIENORMALNE ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.12, 20:16 fctheduck napisał: > prawda jest taka, że olała niezapłacony dług, umiesz czytać? jak olała, skoro sprawa trafiła do komornika a ten stwierdził, że nawet nie ma co zlicytować? I dostała decyzję umorzenia sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.cdma.centertel.pl 26.10.12, 20:39 umorzenie _egzekucji_ a nie dlugu. Zreszta to nie byl dlug tylko grzywna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rfg Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.12, 21:51 > fctheduck napisał: > > > prawda jest taka, że olała niezapłacony dług, > umiesz czytać? jak olała, skoro sprawa trafiła do komornika a ten stwierdził, ż > e nawet nie ma co zlicytować? I dostała decyzję umorzenia sprawy. To nie był dług, to była grzywna, którą jej wlepiono za przestępstwo karno-skarbowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgb Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.toya.net.pl 26.10.12, 21:48 mogli ją od razu zastrzelić dzieci też, czemu nie np za próbę ucieczki MO miała by kolejny sukces a sądy miałyby czas strajkować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2r2 Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.12, 21:50 fctheduck napisał: > Lala zgrywa pokrzywdzoną, prawda jest taka, że olała niezapłacony dług, uznała, > że jak nie będzie odbierała listów to "jakoś to będzie" ciekawe tylko jak to j > est, że "listy z US do niej nie docierały", a policja znalazła ją pod wskazanym > adresem? Zwykła oszustak ukrywająca się za plecami dzieci i durne media, że za > miast piętnować takie zachowanie robią nagonkę na policję. Masz całkowitą rację. Do tego jej bezczelność w tym wywiadzie wprost zwala z nóg. A lemingi łykają bzdury, które wygaduje, jak pelikany. Najlepiej o jej podejściu do sprawy swiadczy fragment, w którym uznaje, że "już po wszystkim", bo obcy ludzie za nią wyłożyli pieniądze i rodzina się zrzuciła. Ani słowem się nie zająknęła czy w ogóle planuje je zwrócić. No i dla paniusi nagle 2300, których urząd nie umiał od niej wyegzekwować przez ileś tam czasu (a wierzcie mi, że takie sprawy i w US i w sądzie ciągną się w nieskończoność) to "wcale nie taka duża kwota". I pewnie na takich samych pasożytów wychowuje ta dwójkę dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.czeladz.vectranet.pl 27.10.12, 12:13 Koleś walnij się w głowę i pomyśl !! Fakt że uchylanie się od spłaty długu jest naganne (sama też mam kilku dłużników, którzy lawirują) i należy czasem dłużnika przymusić do spłaty jeśli sam nie poczówa się do takiego obowiązku, albo wskazać jakś inną formę spłaty długu jeśli dłużnik nie ma środków (np. prace społeczne). A zasądzenie kary pozbawienia wolności 25 dni dla dłużniczki która zalega na kwotę 2300,00 zł jest paranoją. Utrzymanie więźnia w więzieniu kosztyje 2600, zł mies. no i drugie tyle utrzymanie dzieci w jakiejś formie opieki zastepczej, no i jaki mamy rachunek ekonomiczny? 2300,00-5200,00 = -3900,00 zł dopłaciliśmy do wyroku sądu ktory miał Panią dlużniczkę zdyscyplinować. Już nie wspomnę o innych skutkach społecznych: szkodliwych- trauma dla Pani dłuzniczki i jej dzieci i pozytywnych- większa dyscyplina wśród dłużników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emerytka1952 Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.12, 13:02 Słucham i nie wierzę!!! Bandzior ma do odsiatki i jemu przysyła się najpierw wezwanie do stawienia sie w więzieniu. Natomiast matkę samotnie wychowującą dzieci za jakąś karę z US w nocy zabiera sie, a dzieci oddaje do obcych.Jaka to trauma dla dzieci to tylko ja wiem. Jak syn miał około 20 miesięcy - na kilka dni trafilam do szpitala na operację. I wiem co potem było chyba do 4-go roku życia syna. Budził się w nocy i z łóżeczka trzymał moją rękę , sprawdzał czy jestem. Nigdzie bez niego nie moglam wyjść. Mimo, że w domu był z ojcem (mężem) i starszym dużo bratem. Nie wyobrażam sobie zabranie w nocy dwulatka od matki.Sama mam wnuki - 11 lat i 2 latka. No nie wyobrażam sobie czegoś takiego. A jeśli chodzi o znajomość naszego prawa - to 80 % społeczeństwa nie zna prawa szczególnie podatkowego. Dlaczego - bo nasze przepisy są naprawdę bardzo skomplikowane. A urzędy skarbnowe wymierzają grzywny jak im sie podoba,. i za co im sie podoba. Większość pracowników nie zna prawa. (przekonalam sie kiedyś na własnej skórze).A w obecnym ustroju uważanie że dwa razy nie doręczone wezwanie za doręczone - to wielka bzdura.Dlatego uważam - że kobieta działała w dobrej wierze mając pismo o umorzeniu od komornika. Pisma do obywateli winny być jasno sprecyzowane. Kobieta powinna starać sie o odszkodowanie./ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.ip.netia.com.pl 27.10.12, 13:12 Droga emerytko. Przeczytaj artukułyna ten temat. Pani parokrotnie była wzywana do odbycia kary pozbawienia wolności,jednaksię nie stawiała. Była potraktowana lepiejniż bandziory, o których mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joankb Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 19:45 Nie będziemy zamykać za 2500, nie będziemy za 3 , za 5, za 20. Biedne dzieci, które tak głupią matkę mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagmaranowicka Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.dsl.telepac.pt 26.10.12, 19:49 biedna to twoja matka, ze takiego tluka na swiat przyniosla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joankb Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 19:57 Przykro mi, ale dzieci to nie alibi. Jak się już je ma to wypadałoby być odpowiedzialnym. Wielomilionowemu oszustowi też darujesz - bo ma dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redred Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.12, 20:10 Wielomilionowym właśnie darowują... Prawa są nasze jako pajęczyna Bąk się przebije, a na muchę wina. I ta prawda od ponad dwustu lat nadal aktualna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomadam Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 20:17 własnie tez chciałam to powiedzieć, ze jak kraść to miliony, stara prawda..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wredna_suka Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 20:58 Gdyby ojciec lał cię pasem co najmniej raz w tygodniu, poglądy twoje byłyby bardziej wyważone. A wrzask karconego gimnazjalisty brzmiałby niczym poranny śpiew słowika na haju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, stracił... IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.10.12, 19:48 Jeżeli podatnik jest winien Skarbówce kasę, to nie patrzą na nic i nawet dzieci zabierają matce, tak jakby to one były temu winne. Jednak gdy ojciec nie płaci alimentów na dziecko to mają gdzieś. Wtedy nie ma policji. Oto cały "Nasz Piękny Wspaniały Kraj" z fantastycznym systemem. Odpowiedz Link Zgłoś
han-ss Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, stracił... 26.10.12, 19:48 mówię i powtarzam - to państwo i prawo w nim, jest bandyckie wobec obywatela, niestety ktoś to prawo tworzy, ktoś zatwierdza - skutki jakie są wszyscy widzą, mówię i powtarzam - tu jest potrzebna rewolucja, która zmiecie z powierzchni klany zawodowe, zrobi porządek tu i tam, a przy okazji powiesi się kilku surwieli, Odpowiedz Link Zgłoś
era_matolkiewicza Dura lex sed lex! I ta Gruzinka niech to przeczyta 26.10.12, 19:49 Bo co? Chciała być cwana ale jak kraść to miliony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auxan Re: Dura lex sed lex! I ta Gruzinka niech to prze IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.10.12, 20:41 Oj, głupiś! Ciekawe, co takiego przewiniła że urzędas wsadził jej te 2300 kary. Pewnie był zaślepiony tymi 20% premii. Takie to prorodzinne państwo. Dla samotnej matki nie wiadomo za co grzywna, a potem do ciupy, bez żadnej zwłoki, jak bardzo groźny przestępca, co tam dzieci. Jeszcze tylko brakło antyterrorystów z wywalaniem drzwi i granatami hukowymi. Nie jest to odosobniony przypadek. W Olsztynie eksmitowali matkę z czwórką dzieci (w tym jedno niepełnosprawne), bo nie płaciła czynszu. Bo straciła pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenna Re: Dura lex sed lex! I ta Gruzinka niech to prze IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.12, 21:16 mil lepiej cioulu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryt Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, stracił... IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.12, 19:56 no przynajmniej cos o Opolu w leming TV mowią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koli Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, stracił... IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.12, 19:59 klocicie sie slusznie czy nieslusznie ___ ta osoba jak wielu polakow nie zna naszego prawa , dostala grzywne i niestety nie zaplacila __ale ludzie __ prawo mozna egzekwowac ale nie w tak barbarzynski sposob __ to nie przestepca z kalasznikowem __ za te 2500 nie powinno sie karac kara więzienia __ to chore i zbyt kosztowne __mogla odpracowac __ ale u nas dlugo jeszcze takie cyrki bedą sie dziac __ podejrzana o zabojstwo dziecka chadza po wolnosci i udajac modelkę __a przestepcy z pruszkowa sa uznani za niewinnych __ chory slaby kraj __ kraj o upadlym morale i niewydolnosci systemu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac 26.10.12, 23:30 Gość portalu: koli napisał(a): > klocicie sie slusznie czy nieslusznie ___ ta osoba jak wielu polakow nie zna na > szego prawa , dostala grzywne i niestety nie zaplacila __ale ludzie __ prawo m > ozna egzekwowac ale nie w tak barbarzynski sposob __ to nie przestepca z kalasz > nikowem __ za te 2500 nie powinno sie karac kara więzienia __ to chore i zbyt k > osztowne __mogla odpracowac __ ale u nas dlugo jeszcze takie cyrki bedą sie dzi > ac __ podejrzana o zabojstwo dziecka chadza po wolnosci i udajac modelkę __a pr > zestepcy z pruszkowa sa uznani za niewinnych __ chory slaby kraj __ kraj o upad > lym morale i niewydolnosci systemu !!! Czytam posty z rosnącym przerażeniem i przyznam Ci rację. Ale powiem więcej - chory naród, chorzy, z nienawiści, ludzie. Gdzie te pieśni Gintrowskiego ("chroń mnie Panie od nienawiści") ? Taki @Antoni, stary komuch, zagorzała @katt i inni powodują, że życie w naszym kraju staje się koszmarem. A teraz na mnie naplujcie. A ja sobie popatrzę na moje 8 dzieci, które przygarnąłem jako rodzina zastępcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.12, 23:47 Za całym szacunkiem - sam jesteś stary komuch, który całą ludzkość będzie obarczać za winę jednostki, która ma generalnie w [***] wszystkich dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
pmp3 Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, stracił... 26.10.12, 20:00 Procedury w polsce to fikcja, komendanci policji nie znają prawa www.tokfm.pl/blogi/pmp3/2012/10/pala_dla_policji_z_prawa_kpw/1 nikt nie powinien mieć złudzeń jak działa to państwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, stracił... IP: 5.178.64.* 26.10.12, 20:08 bandycki kraj Odpowiedz Link Zgłoś
tow_beton Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, stracił... 26.10.12, 20:09 o ojcu dzieci ani słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pocztylion Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, stracił... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 20:10 O 21-23 wpłacić pieniądze na poczcie? Niby gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jantos51 Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, stracił... IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.12, 20:11 Są bandyci co są winni miliony i nic im nie grozi a tu za dwa tysiące taka awantura, ma prokurator czym się cieszyć, musi być dobry w swoim fachu. Jak bym był ministrem sprawiedliwości to by już musiał szukać innej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
masofrev Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, stracił... 26.10.12, 20:12 Dziwi mnie też to, że nieodebrane przesyłki uznaje się za doręczone. A mnie nie dziwi, że przy takiej znajomości przepisów "biznes" tej pani splajtował... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: 91.232.164.* 26.10.12, 21:54 A MNIE DZIWI TWOJA TWOJA GŁUPOTA Odpowiedz Link Zgłoś
masofrev Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac 26.10.12, 22:30 Gość portalu: GOŚĆ napisał(a): > A MNIE DZIWI TWOJA TWOJA GŁUPOTA Tak bardzo, że musiałeś Caps Lock włączyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcozio no tak..panie Tusk i PO IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.12, 20:14 matke z dziecmi łatwiej zamknac niz groznych przestepcow.. owszem, Opolska skarbówka jest znana,,ale zeby jeszcze zamach na rodzine..jak zyc panie premierze.. chyba tylko emigracja.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Tusk doprowadzil Polske do ruiny!! IP: *.11-2.cable.virginmedia.com 26.10.12, 20:31 Odpowiedz Link Zgłoś
linke1 Re: Tusk doprowadzil Polske do ruiny!! 26.10.12, 20:39 Radek; oprócz ciebie w domu wszyscy zdrowi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
korcia2000 Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, stracił... 26.10.12, 20:15 Posłowie! Zajmijcie się sprawami funkcjonowania prawa, URODZONYMI DZIEĆMI, losem słabych a nie Smoleńskiem, ideologią i tym podobnymi p....dułami! Odpowiedz Link Zgłoś
jwoj1 Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, stracił... 26.10.12, 20:18 Ktoś tu komentujący-"Lala..." nie ma racji.Głównym obowiązkiem sądu przy ferowaniu wyroku winno być przekonanie,że osoba oskarżona z konsekwencji,jakie jej grożą za konkretne wykroczenie,które muszą być współmierne do rodzaju i charakteru wykroczenia.Tej proporcji sąd nie zachowa,ł narażając dzieci na lęk,strach i stres.Co sąd winien był przewidzieć,zważywszy na wykształcenie,kwalifikacje i pełnione funkcje ferujących wyrok.Takie zachowanie,to typowy lapsus,który jednak wcale nie przeszkadza licznym przedstawicielom sądownictwa domagać się coraz wyższych i niczym nie uzasadnionych zarobków.Wydaje się,że w tym konkretnym przypadku nałożenie obowiązku wykonania prac społecznych byłoby w zupełności wystarczające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r_xxx Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 20:26 Nie. Takich migających się od tysiąca, dwóch, trzech są setki. Bo dzieci, bo chora mama. bo coś tam, coś tam. Temida ma być ślepa. Patologię, pozwalającą omijać duże przestępstwa należy wytępić. Tak samo jak patologię uważającą, że za 2,5 nic mi nie zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enjoy Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac IP: *.retsat1.com.pl 26.10.12, 20:28 Te kraj jest chory i zgniły do szpiku kości, a wszystko przez bandecw...i z Wiejskiej, którzy robią w Polski prywatny folwark. Do sprawy Amber Gold podchodzili jak do jajka, do taśm PSL również, ale zabierać śpiące dzieci w środku nocy to żaden problem. Trzeba było przyjść o 3 nad ranem, przecież wtedy jest większe prawdopodobieństwo że dłużnik będzie w domu. Mam nadzieje, że znajdzie się jakiś prawnik i zapewni tej babce jakieś niezłe odszkodowanie ze Strasburga bo to jedyny bat dla naszego wymiaru "sprawiedliwości". Uważam, że długi trzeba spłacać ale są inne sposoby na ich odzyskanie niż pogrywanie dziećmi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arnoldos Re: Gdy usłyszałam, że zabierają mi dzieci, strac 27.10.12, 13:11 Sąd (a tym bardziej Policja)nie miał tutaj nic do gadania, a Twój post to kpina. "Ferować wyroki" to sobie możesz Ty na forum. Sąd jest związany przepisami powszechnie obowiązujacymi. Takim przepisem jest art. 25 kodeksu wykroczeń, który stanowi o OBLIGATORYJNYM (obowiązkowym) zarządzeniu kary aresztu w wypadku uchylania się od wykonania prac społecznych. Nałożenie obowiązku prac społecznych już miało miejsce - tylko, że pani "pokrzywdzona" sama jest sobie winna tego, że nie poinformowała sąd o zmianie adresu. Wcześniej tj. przed nowelizacją w 2011 r. była w tym zakresie (zarządzenia zastępczej kary aresztu) fakultatywność. Do kogo powinieneś mieć więc pretensje? Pomyśl i napisz... Odpowiedz Link Zgłoś