Dodaj do ulubionych

Bedzie TOK FM w Opolu

IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 14:54
Jak już oficjalnie wiadomo,Radio TOK FM zwyciężyło w procesie koncesyjnym o
opolską częstotliwosć 96,9 FM.Wygrali z Radiostacją i Wawą.NIe wiadomo
jeszcze kiedy rozpoczną nadawanie,ale znająć cały polski eter nie będzie to
szybko :(.
Obserwuj wątek
    • Gość: szkoda Re: Bedzie TOK FM w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 15:20
      Szkoda, ze nie wygrala Radiostacja albo np Radio Bis. Moze byloby co posluchac,
      jesli chodzi o muzyke klubowa, bo to co prezentuje Planeta, muzyka klubowa nie
      jest. Umpa umpa i hip hop... Planeta stracila to co prezentowala na poczatku -
      czyli muzyka dance i klubowa... Co do TOK FM: skoro dostali koncesje na Opole,
      to kwestia nadajnika i ruszenie z transmisja to formalnosc. W koncu Agora juz w
      Opolu jest ze Zlotymi Wybojami :)
      • Gość: Jimmy Re: Bedzie TOK FM w Opolu IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 16:34
        Z radiostacji nie byłbym zadowolony.To co ostatnio tam leci to DNO i 5 metrów
        mułu.Sam HIP-HOP i współczesny POPKiedyś ponoć trzymali poziom za czasów Pawła
        Sity.Ale polecieli za słupkami słuchalności:(:(..Słuchałem przez neta i cieszę
        się,że nie ma RDST.Jaki będzie TOK,zobaczymy...Biska ostatnio bardzo się
        zmieniła na korzyść.Pomimo,iż nie jestem sympatykiem stacji
        ogólnopolskich,myslę,że w Bisce idzie znaleźć muzykę,której nie grają inne
        stacje.Można odbierać juz u Nas na:87,5 87,9 94,2 97,3 97,6 i 105,6.Czyli
        nawet na kilku czestotliwościach.Nowa nie jest potrzebna.Najlepiej byłoby jakby
        wyłączyli Polskie Radio Bis w Kędzierzynie i przenieśli nadajnik do Opola.Ja
        niedawno pisałem jakiej stacji u Nas brakuje.Lokalnej w formacie AC,czyli
        muzyka różnorodna +informacje regionalnem.Coś na wzór dolnośląskiego Muzycznego
        Radia.Słucham tej stacji przez sieć i uważam(podobnie jak wielu moich
        znajomych,których do słuchania stacji namówiłem),że jakby takie coś pojawiło
        się w Opolu to zrobiłoby niezłą furorę.Stacja jest zupełnie inna jak
        Zet,RMF,Eski(90,8 i 104,9),O'LE czy inne stacje tego typu.Polecam wejść na
        www.muzyczneradio.com.pl i posłuchać przez neta.Kiedys cos podobnego
        mieliśmy,ale komuchy musieli Nam to zniszczyć-kto pamięta ProKolora????Co do
        Planety:poranki w tej stacji są super,ale po południu i wieczorem zaczynają już
        przesadzać z HIP-HOPEM rodem z osiedli miejskich.To ma być muzyka
        taneczna???!!!!!Rano jest super,grają typowe letnie taneczne hity,a potem
        kaszana...jak debiutowali można było ich słuchać cały czas,bo kawałki były
        typowo taneczne(wszystko zaczynało się w lutym,jak przeformatowano
        Flasha).Pozostaje Nam jeszcze cieszyć się stacjami czeskimi i
        dolnosląskimi,które dobrze na Opolszczyźnie odbierają.A jaki będzie TOK
        FM...zobaczymy...myślę,że stacja typu news&talk jest potrzebna-nic takiego do
        tej pory nie było w Opolu.Mam nadzieję,ze TOK FM będzie poziomem zbliżona do
        niemieckich Bayern5Aktuell czy NDR Info,które jak dla mnie są wzorem stacji
        mówionych.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka