Dodaj do ulubionych

dostęp bezprzewodowy

01.08.04, 21:16
Dostałem ofertę od firmy "City media" na bezprzewodowy dostęp do
internetu .Może ktoś coś wie na temat tej firmy.
Obserwuj wątek
    • dodo1983 Re: dostęp bezprzewodowy 03.08.04, 10:04
      ja mam lacze w city-media. dziala calkiem fajnie, w sumie to nie nawala, ale musisz miec dobrze skonfigurowany system (najlepiej windows xp bez service packa 1). pare razy myslalem, ze u nich cos nawalilo, ale okazalo sie, ze to u mnie konfiguracja systemu byla spieprzona. nie wiem, jak to dziala pod linuksem. nie powiedzieli mi, ze na ich stronie jest panel administracyjny i mozna sobie pozmieniac ustawienia, ale jakos sam to znalazlem i teraz dziala tak jak chce :)
      • dziadek121 Re: dostęp bezprzewodowy 03.08.04, 21:57
        Czy mozesz objaśnić dlaczego bez SP-1
    • Gość: Malpa Re: dostęp bezprzewodowy IP: *.warynskiego.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 03.08.04, 14:28
      Polecam dostep bezprzewodowy z Terravico - niewielka firma w podwórku na
      Oleskiej (tam gdzie był Komfort). Znajomy ma i działa mu bez przerw i całkime
      szybko hula.
      • Gość: dziadek Re: dostęp bezprzewodowy IP: 80.51.195.* 05.08.04, 18:12
        Dzięki za informację.Jeżeli to nie sprawi trudniści Tobie i Twojemu znajomemu
        to proszę o nr.telefonu tej firmy.Miłego Dnia
        • Gość: Malpa Re: dostęp bezprzewodowy IP: *.warynskiego.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 06.08.04, 21:07
          Ostatnio nie zagladalem na forum, ale sluze uprzejmie: 44 11 800. Pozdrawiam.
    • Gość: użytkownik CM Re: dostęp bezprzewodowy IP: *.citymedia.pl 06.08.04, 21:29
      Człowieku kto ci taki kit wcisnął z tym SP1 ?????????
      City_Media jest do ****, mam ją od prawie roku, jak do tej pory net działał jak
      powinien parę tygodni (w sumie może z 5). Wciąż są problemy ze stałym dostępem
      do netu, zresztą stały to jest on tylko z nazwy, nie znasz dnia ani godziny
      kiedy netu nie będzie. A bo to taka dzielnica i zagłuszają, a bo to jakaś inna
      sieć wchodzi na częstotliwość i inne wymówki. Zmienili dostawce usługi na
      innego (z TPSA) miało być zajeb*** i jak jest ? Obiecywali minimum 40KB/s
      obojętnie co robisz a ile jest ? Jak jest 10 to świętujemy ! Zapomnij !!! Jeśli
      możesz wziąść od kogoś innego to polecam, a najlepiej weź sobie NEO i po bólu.
      Nie będziesz musiał kaski wydawać na bezskuteczne dzwonienie do BOK - SHITY
      MEDII. ODRADZAM STANOWCZO.
    • Gość: User CM Re: dostęp bezprzewodowy IP: 217.153.196.* 06.08.04, 21:42
      No niestety musze sie podpisać pod niezbyt pochlebną opinią o tej firmie.
      Internetu czasem nie ma nawet przez paręnaście godzin.. choć to i tak niezły
      wynkik - inni userzy miewają gorzej. Transfery momentami są porównywalne z tymi
      jakie się osiąga na modemie... Po zmianie lącza problemy nie ustaly - nadal są
      problemy z połączeniem sie do samego nadajnika. Bywają też problemy z kontaktem
      z szefostwem firmy w razie jakichś problemów.. szczerze mówiąc - nie polecam.
      Lepiej założyć sobie łącze z zaufanej firmy...
    • Gość: byly CM Re: dostęp bezprzewodowy IP: *.241.117.167.adsl.inetia.pl 06.08.04, 22:21
      ja bylem uzytkownikiem City Media, i juz nie jestem. Mialem dosc ciaglych
      przerw w polaczeniach, dramatycznych szybkosci jak juz polaczenie bylo.
      Zdecydowanie odradzam.
      • dziadek121 Re: dostęp bezprzewodowy 06.08.04, 22:52
        Dzięki wszystkim za opinie.dziadek
        • Gość: były user CM Re: dostęp bezprzewodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 08:46
          Podpisuje sie pod niepochlebnymi opiniami o CM rekami i nogami. Bylem w tej
          sieci ale juz nie jestem, bo mialem dosc tzw. "stalego" lacza, ktore stale bylo
          tylko i wylacznie z nazwy. Dziadek21 wez sobie Neostrade lepiej.Fakt placisz
          wiecej (chociaz teraz jest opcja za 56 zł, ale polecam to za 92), ale masz
          swiety spokoj i nie denerwujesz sie ciagle. Z dala od CM!
          • dziadek121 Re: dostęp bezprzewodowy 09.08.04, 21:07
            Masz rację.Zapisałem się dzisiaj do Neo i "Niech się dzieje......"dziadek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka