Dodaj do ulubionych

Kopanie Kopacz

IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.14, 13:35
No i już się zaczęło. PISowcy, ochłonąwszy po tym jak znienacka „uciekł” ukochany wróg, Donald Tusk, muszą przecież czymś przepłukać gardła od niesmaku wypowiedzianych nieopatrznie gratulacji. A ponieważ wszystko wskazuje, że Kopacz zostanie premierem, no to się do niej dobrali. Jarkowi K. niespecjalnie po linii atakować kobitę, co najwyżej mógłby szarmancko uślinić jej dłoń. Zatem prof. Staniszkisz poszła w sukurs prezesowi i ustami umalowanymi na wściekle czerwony kolor wyzwała od „prowincjonalnej lekarki”. Z kolei dzisiejsza Niezależna (od czego?) umieszcza obszerny artykuł o Kopacz nazywając ją „chytrą babą z Radomia” (dla nie obeznanych z życiem netu – to taka kobitka, co na gwiazdce dla bezdomnych ładowała hurtem butelki z napojami do torby, a kamerki to uchwyciły). Przedstawia ją jako osobę co najmniej niezrównoważoną psychicznie, jak nie gorzej, a prym w komentarzach prowadzi poseł Piecha.

Ja nie wiem, jaka to będzie premier, czy da sobie radę w rozgrywkach personalnych, z ustawicznymi porównaniami do Tuska, czy w sprawnym zarządzaniu. Może być, że nie. Jednak zapamiętałem Kopacz z dwóch rzeczy. Pierwsze to zakup szczepionek na świńską grypę. Ta „prowincjonalna lekarka” potrafiła się postawić całemu lobby farmaceutycznemu, przy całej medialnej pralni, i wygrała, podczas gdy jej obecny adwersarz, poseł PIS Piecha, poległ sromotnie już na polu list leków refundowanych, z czego gęsto się tłumaczył, i co było przyczyną jego odwołania. Druga sprawa to Smoleńsk. Tusk obściskał się z Putinem, a potem wysłał kobietę na to pobojowisko polityki PO-PIS-SLD, (Dlaczego SLD? Ano to Kwaśniewski otworzył te ściernisko dla polskich lotów rządowych, co samemu zresztą przyznał.) No i pojechała. Apologeta teorii zamachu, Antoni M., spier…lił z pola walki pierwszym pociągiem, ścigany najpewniej przez urojonych funkcjonariuszy FSB, czyli każdym, z którym w tamtym czasie skrzyżował wzrok. Natomiast Jarosław K., po identyfikacji tylko dwóch zwłok, brata i bratowej, przez rok zażywał proszki, przez co nie wiedział, co mówi i co robią jego spin-doktorzy, i tak tłumaczył wtopione kolejne wybory. Tymczasem, niezrównoważona wg. niezależnej Kopacz oglądała tą masakrę w sposób całościowy, w detalach, przez wiele dni. Nie przekopała wprawdzie terenu do metra w głąb, co jej nigdy nie zapomną. Pamiętam jednak jej rozmowę u Olejnik zaraz po przyjeździe. Nie tyle zapamiętałem, co mówiła, ale jak się zachowywała i jak wyglądała jej twarz. Generalnie ubyło jej z 10 lat życia, a twarz wyrażała pewne przytępienie człowieka, co widział nieco zbyt wiele, niżby chciał. Ale trzymała się. Wprawdzie potem zniknęła na jakieś dwa tygodnie całkowicie, ale czemu się tu dziwić? Z tego raczę mniemać, że jest twardsza niż Ci, co na nią szczekają razem wzięci. A co do komentarzy PIS. Wygląda to dosyć żałośnie, ale i typowo dla tego środowiska.
Obserwuj wątek
    • Gość: wallenrod A mnie jest żal tej p.Kopacz IP: 80.50.134.* 14.09.14, 14:35
      Wszystko będzie na nią.

Mam pytanie, moi mili lemingowie

Skąd ta radość, skąd to szczęście niesłychane?

Że wasz premier, wasz „przywódca”, w cudzysłowie

Daje dyla, już walizki spakowane

A tu wojna niebezpiecznie się przybliża

A tu PiS wygrywać zaczął już wybory

A wasz premier dyla dał, jak łania chyża

A z nim razem pani wicepremier – sorry!

Już tam jemu wymościli fotel złoty

Już mu konie zaprzęgają do karety

A wy sami zostaliście, jak sieroty

Z tym bagażem, co przygina wasze grzbiety

Nie miej złudzeń, Koleżanko i Kolego

Że dla niego najważniejsza tam ojczyzna

Nie miej złudzeń, bo jak przyjdzie co do czego

Do ojczyzny to on nawet się nie przyzna.

I nie liczcie, że z tylnego on siedzenia

Rządził będzie, bo jesteście w błędzie mylnym

On wam gud baj, powie, czyli do widzenia

I w siedzeniu mieć was będzie swoim tylnym

Przemyśl bracie, co powyżej napisałem

Zanim siwy włos zgryzoty skroń ozdobi

Ty mu bracie bijesz brawo dziś z zapałem

A on z ciebie zwykłe jaja sobie robi!
      • Gość: shit4U Re: A mnie jest żal wallenroda w gaciach smroda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.14, 15:04
        który chyżo podrzuca wierszyk pisowski, nienawistny, goowniany, ani tyci prawdziwy, ale bardzo polski. Bo Polacy potrafią każdy sukces obrócić w kupę goowna. Z zazdrości, ze złości, z zawiści. Dyla to daje Kaczor: boi sie startu na prezydenta, na premiera (podpórka Gliński), boi się wchodzić do budynku BBNu, boi się cipki, woli głaskać kota, jednym słowem bojak i krzykacz mocny tylko w pysku.
        • lech.junosza POPiS to egzemplifikacja fałszu, zdrady i obłudy. 15.09.14, 13:50
          Jedni są warci drugich. Po wyborach - aby pozostać do władzy; jedni - aby dorwać się do koryta, drudzy - stworzą koalicję. Wuj Sam na to zezwoli.
          • Gość: Warszawiak Re: POPiS to egzemplifikacja fałszu, zdrady i obł IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.09.14, 07:44
            lech.junosza napisał:

> Jedni są warci drugich. Po wyborach - aby pozostać do władzy; jedni - aby dorwa
            > ć się do koryta, drudzy - stworzą koalicję. Wuj Sam na to zezwoli.
            Szkoda, że naszej "bufetowej" nie wepchnęli na miejsce po Ryżym.
    • Gość: Jablecznik Re: Kopanie Kopacz IP: *.croy.cable.virginm.net 16.09.14, 17:52
      Nie ma w Opolu glupszego leminga niz Lalecznik. Okradziony, oklamany, oszukany, wydymany, osmieszony, zlekcewazony - nadal bedzie glosowal na ostatni sort Tuskowych pomagierow. Zal jego studentow, ze musza sluchac takich bzdur. Bo ze sie nimi z nimi dzieli, to nie ulega watpliwosci.
      • Gość: jajecznik Re: Kopanie Kopacz IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.14, 20:20
        Joj!! Czyżbyby lalecznik miał licencję na nauczanie studentów?? Azaliż jak już, czyż nie gdzie indziej niż na Wzgórzu Czerwonej Sorbony?
        • Gość: wałłek-wallewski Re: Kopanie Kopacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.14, 09:22
          Dziś Czerwonej Sorbony już nie ma, dziś rządzi młodzież ! Stare repy poszły się paść na niebiańskich trawnikach..
    • Gość: lalecznik Kopacz wyrzuciła Królikowskiego IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.14, 16:29

Na „Niezależnej” Terlikowski załamuje ręce i sugeruje by chrześcijanie nie głosowali na PO. Rosną obawy jednych i nadziej innych, że pod przewodnictwem premiera-kobiety-lekarza władza zrobi pragmatyczny skręt nieco w lewo. Bez ideologicznej gatki-szmatki wreszcie odpolityczni in vitro, aborcję, edukację seksualną.
    • Gość: lalecznik uścisk prezesa IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.14, 20:08
      Ciekawe jak długo mył rękę prezes po podaniu jej Donaldowi. Wszystko przez emocje. Po takim apelu kobiety prezesowi nie wypadało odmówić. Ale już wieczorem wszystko wróciło do normy. Z tym, że kobietę atakują z rozkazu kobiety. Prezesowi nie wypada. Źle by to wyglądało politycznie. Z tego wniosek, że będziemy mieli teraz dużo Pawłowicz.
      • Gość: wałłek-wallewski Re: uścisk prezesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.14, 21:24
        tak, teraz baby jazgotliwe pisiaste bedą atakowały !
        • lech.junosza Re: POPiS to egzemplifikacja fałszu, zdrady i obłu 03.10.14, 11:34
          Krótko mówiąc: patologia.
          • Gość: wallenrod Żal, że pani premier nie zdjęła z siebie klątwy... IP: 80.50.134.* 05.10.14, 09:21
            ... kłamstwa
            Lekarzu, lecz się sam, zanim innych z nienawiści zaczniesz leczyć…

Była wielka okazja, żeby przeprosić za kłamstwa smoleńskie. Powiedzieć – Czcigodny Narodzie, Wysoki Sejmie – przepraszam, bo z tą ziemią, przekopaną metr w głąb i z tymi lekarzami ramię w ramię na sekcji zwłok, to nie była prawda. Dziś, jako premier Rzeczypospolitej przepraszam za to i proszę o wybaczenie rodziny ofiar i wszystkich Polaków, których ta moja nieprawda zabolała i dotknęła.

Wtedy można by odpowiedzieć – wybaczamy, proszę zająć się państwem, będziemy patrzeć na ręce, ale do tej ziemi metr w głąb nie będziemy już wracać.

Niestety tej szansy pani premier nam nie dała.

Nie zdjęła z siebie klątwy kłamstwa, dlatego nie sposób jej darzyć zaufaniem.

- oszuści i obłudnicy rządzili i rządzić nadal będą,a kwocza postawa nowej starej pani premier dzisiaj,trwać będzie do najbliższych wyborów.

Dziś, jako premier Rzeczypospolitej przepraszam - ale nie przeprosili bo nie potrafią,z takimi mi nie po drodze.

• Gość: Warszawiak Re: Żal, że pani premier nie zdjęła z siebie kląt IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.10.14, 12:06
              Ależ oczywiście, oczywiście. Ruskie helem z Helu zestrzelili Pana Prezydenta Tysiąclecia. Na szczęście (wg Antoniego M.) 3 osoby się uratowały i do dziś błąkają się po okolicznych lasach.
              • Gość: wallenrod kopią panią premierę Kopacz "niewinną" IP: 80.50.134.* 05.10.14, 13:49
                Mi nie o Putina idzie,ani też o prezydenta ś.p. a o tą biedną panią premierę,którą kopią za to,że oszukała nas kiedy kopać miała,a nie kopała.
                No i kopać też będą za pana premiera,który się na wszystkich wypiął.
                A może się nie wypiął i jest incognito ?
                Bardzo mądry i inteligentny układ,kopać pani Kopacz jako kobiety nie wypada,a pan expremier rządził będzie z ukrycia,aby rok bez kopania wytrzymać,a potem będą im mogli wszyscy do doopy nagwizdać.
                • Gość: Warszawiak Re: kopią panią premierę Kopacz "niewinną" IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.10.14, 17:03
                  Gość portalu: wallenrod napisał(a):

> Mi nie o Putina idzie,ani też o prezydenta ś.p. a o tą biedną panią premierę,kt
                  > órą kopią za to,że oszukała nas kiedy kopać miała,a nie kopała.
                  > No i kopać też będą za pana premiera,który się na wszystkich wypiął.
                  > A może się nie wypiął i jest incognito ?
                  > Bardzo mądry i inteligentny układ,kopać pani Kopacz jako kobiety nie wypada,a p
                  > an expremier rządził będzie z ukrycia,aby rok bez kopania wytrzymać,a potem będ
                  > ą im mogli wszyscy do doopy nagwizdać.
                  Tu muszę się zgodzić z przedmówcą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka