wp2014
29.04.18, 09:53
W dniu 28.04.2018 w nielegalnie działającej strzeleckiej melinie stary młyn ze względu na rażące [ kolejne] naruszenie prawa interweniowała strzelecka policja. Powodem interwencji było rażące naruszanie prawa przez gości biesiadujących w ogródku starego młyna poprzez zakłócanie ciszy nocnej . Pijane towarzystwo głośno a często wulgarnie opowiadało o swoich doznaniach . A to wszystko w natężeniu startującego dremlailera .
Dlatego ok godz 23.40 poprosiłem po raz 44 w tym roku oraz po raz 856 w ostatnim czas okresie poprosiłem o pomoc dyżurnego komendy powiatowej w strzelcach opolskich . Patrol przyjechał szybko i weryfikując moje zgłoszenie przystąpił do czynności . Pijane , głośno zachowujące się towarzystwo przebywające na terenie tzw ogródka piwnego zastało zagonione do wnętrza tej meliny a glosno zachowujący się '' palacze'' zaprzestali zakłócania ciszy nocnej . Interwencja strzeleckiej policja nr 44 w tym roku i 856 w ostatnim czas okresie przyniosła zamierzony skutek . Ok godz 1.00 w nielegalnie działajacej [ o czym świadczą decyzje Wojewody Opolskiego i Głównego Inspektora Nadzoru Budowlanego w Warszawie ] dzięki 44 interwencji w 2018 i 856 w ostatnim czas okresie policji zapanował względny spokój pozwalający na nocny odpoczynek .
Jest to kolejna interwencja w nielegalnie działającej melinie stary młyn z ktorym to bezprawiem od dekady nie potrafi poradzić sobie opolska policja . A to dziwne zaniechanie strzeleckiej wierchuszki wygenerowało nieuzasadnione koszty które na dzień dzisiejszy obciążają Polskiego Podatnika astronomiczną kwotą oscylującą w ok 1 400000 zł słownie milion czterysta tysięcy zł .
A KOŃCA NIE WIDAĆ .