Dodaj do ulubionych

Klapa poetycka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 21:45
poezja niemiecka ? :-(((
nie te czasy i oby nigdy nie nadeszły ...
mamy dosyć tego "ojczystego" w szkołach :-(((
Obserwuj wątek
    • Gość: a JESTES GLUPIM PRYMITYWEM! IP: 141.48.168.* 15.11.04, 12:04
      • Gość: magisterek Re: JESTES GLUPIM PRYMITYWEM! IP: 195.136.191.* 15.11.04, 18:43
        A ja myslalem, ze Opole jest miastem uniwersyteckim? Jak sie okazuje, kultura
        tutaj niewiele interesuje akademikow - szkoda...
        • Gość: Student mieszkanie To wina mediów IP: *.uni.opole.pl / *.uni.opole.pl 16.11.04, 12:45
          Małe zainteresowanie taką imprezą to wina mediów które powinny pisać o tego
          tupu imprezach a nie wywalać artukóły na dwie strony o aferach korupcyjnych.
          Ludzie - obudźcie się społeczeństwo ma już dość wyciąganych brudów.
    • Gość: Radek Wiśniewski wtopa? to norma IP: 156.17.253.* 16.11.04, 15:27
      tak delikatnie rzecz ujmę. wcale mnie to nie dziwi. zdziwiły mnie w minionym
      roku tylko dwie imprezy w Opolu, literackie imprezy. Własnie to że pierwszy
      salon zebrał taką publiczność i to że autorskie spotkanie Tomka Różyckiego w
      kwietniu tez zebrało komplet, chociaż to był przed przyznaniem mu nagrody
      Kościelskich. Ale reszta mnie nie dziwi, nie dziwi mnie też wtopa salonu.
      Jeżeli kilka lat temu spotkanie z laureatką "Paszportu Polityki" zebrało w
      Opolu 6 osób, no to o co chodzi? Taki już klimat chyba dla literatury, albo nie
      wiem co.
      Pytanie na marginesie - gdzie TSKN? Pytanie retoryczne. Jak się robił spotkanie
      młodych poetow z Berlina lat temu 4 - to też milczenie z ich strony. jak się
      chciało na opolszczyźnie robić warsztaty polsko-niemieckie, literacko-
      translacyjne, to też milczeli jak zaklęci święci. W końcu warsztaty pojechały
      na drugi koniec POlski, do Pieniężna.
      Taka gmina gazdo, taka gmina.
    • Gość: uczestnik salonu Re: Klapa poetycka IP: *.uni.opole.pl / *.uni.opole.pl 17.11.04, 12:46
      Opole to prowincjonalne miasto, nie warto tu robić nic co nie przynosi
      rozgłosu, ludzie byli na ostatnim Salonie tylko dlatego że chcieli popatrzeć na
      Dymną, jak nie będzie sławnej persony, wielkiej nagrody to nikt nie przyjdzie,
      społeczeństwo miasta jest niewykształcone i głupie dlatego idą za gwiazdą a nie
      za treścią jak na wiosce. życzę powodzenia organizatorom bo cel jest szczytny
      tylko miejsce nie to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka