Dodaj do ulubionych

Wypadek radiowozu

IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 10.03.05, 20:24
A jako opinia publiczna chciałbym sie dowiedzieć czy mieli zapięte pasy i
zimowe oponki. Pamietam jak Wojewodzki naczelnik domagał się przepisu o
obowiązkowym stosowaniu zimówek przez wszystkich. Czy dziennikarz nie mógł o
te pasy i oponki zapytać. Widać jest za grzeczny
Obserwuj wątek
    • Gość: komarek Re: Wypadek radiowozu IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 10.03.05, 21:59
      Też byłem tego ciekaw i o to się zapytałem znajomego gliniarza, który był obok.
      Nie miał powodu zmyślać. Mieli ponoć zapięte pasy!
    • o.tisk Re: Wypadek radiowozu 10.03.05, 22:23
      " ...Kierowca radiowozu poniesie jednak konsekwencje. Jak każdy inny kierowca i
      on ma obowiązek dostosować prędkość do warunków na drodze. - Dlatego musi
      zapłacić mandat. Będzie to 100 zł - przyznaje Sławomir Szorc. - Jest też
      prowadzone postępowanie wyjaśniające. Niewykluczone, że będzie musiał pokryć
      także koszty remontu radiowozu - dodaje Szorc ..."

Jakas paranoja w tym kraju. To karetki pogotowia i straz pozarna w terenie
      zabudowanym tez maja jechac max. 50-tka !!!! , tak ?!??!!
      Puknijcie sie pacany :-(((

A Ty Sztorc ciesz sie ze nie jezdzisz w patrolach !
      • Gość: krecik Re: Wypadek radiowozu IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 11.03.05, 04:14
        Oglądnijcie fotki na ww.112opole.pl . Bez zapiętych pasów nie wyszliby bez obrażeń. Obydwa fotele są połamane, a to mówi samo za siebie.
    • Gość: Niuniek Re: Wypadek radiowozu IP: 217.173.203.* 11.03.05, 10:09
      Policjanci mieli zapiete pasy. Po uderzeniu nawet zostały zerwane - głupio
      ci !!!
    • Gość: obywatel Re: Wypadek radiowozu IP: *.homedns.org 11.03.05, 11:51
      czy mieli pasy zapięte? Oczywiście bo tak mówi przepis. Czy mieli zimóki?
      Nie!!! bo nie od nich to zależy..... Czy poniesie konsekwencje? Tak!!! bo jest
      zwykłym policjantem a ktoś musi zapłacić za remont.... Wniosek: bez komentarza
    • Gość: Rychter Re: Wypadek radiowozu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 16:18
      To , że kierowca zapłaci mandat jest ok , bo jest równość wobec prawa , ale
      koszty remontu powinny być pokryte z funduszy policji /czyli przez takich
      podatników jak ja/. Kierowca działał przecież w granicach dopuszczalnego ryzyka.
      Nie jestem policjantem .
      • Gość: A Re: Wypadek radiowozu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 11.03.05, 20:32
        Sprawa braku AC na radiowozy wraca jak bumerang, oczywiście że działali w
        granicach ryzyka choć byli na letnich oponkach pewnie.Generalnie chodzi mi o
        to, że w Policjijestpodobnie jak wszędzie. Z jednej strony można wsadzić d.. w
        fał szóstkę z ABSem GSem i PIZdesem, pieprzyć o obowiązku jazdy w zimowych
        oponkach i udawać ,że deszcz pada jak stare polonezy które pewnie by nie
        przeszły TUVa ganiają na sygnałach, na łysych oponkach, do tego b. często co
        widać bez zapiętych paseczków, a potem się okazuje ,że poliski AC nie ma i
        funkcjonariusz ma płacić pieniążki za rozbite auteczko

...specjalnie zdrabniam, bo wypiłem flaszeczkę i na samą myśl o kontroli, szał
        mnie ogarnia kiedy słyszę "dowodzik , mandacik, pieniążki oponki,światełka i
        inne takie zdrobnienia które opanowały POLICJE nie wiem czemu

wiem, że to jest długi post i specjalnie pomału piszę, bo wiem,że pomału
        czytacie .. heej!
        • Gość: A Re: Wypadek radiowozu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 11.03.05, 20:35
          A zapomniałem nie lubię też jak funkcjonariusz zwraca się do mnie na ty albo po
          imieniu w sensie panie A. Chcę żeby się do mnie zwracał per pan bez imienia i
          nazwiska
    • qwasyx Polska to dziwny kraj 12.03.05, 00:26
      nie mam slow!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka