Dodaj do ulubionych

Po 42. Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w O...

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.05, 01:06
zgadza się było mydło i powidło, ale ciekawych i wartościowych wykonań mało
(choć były), za mało...a kabareton, powinien być co roku, tylko dlaczego w
większości te propozycje nie śmieszą, raczej są głupie lub nijakie, brak
dobrych satyryków, co potwierdza tezę, że zrobić kabaret to nie jest wcale
takie proste, jak się niektórym wykonawcom wydaje.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosia Re: Po 42. Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w IP: *.3vnet.pl 13.06.05, 07:44
      No wszystko ładnie ale dlaczego pominięto w tym artykule najlepszy zespół poza
      granicami Polski. Dla mnie ta nagorda jest równie ważna jak wokalistka czy tam
      plyta roku, jakby nie powiedzieć że ważniejsza przecież łatwiej wybrać coś co
      jest ogólnodostępne niż coś co ciężko spotkać. Na przyszłość proponuje równo
      wypisywać wszystkie wręczone nagrody.. dla mnie jest to opószczanie równie
      ważnych zespołów.
    • coitusik Po co ten festiwal ??? 13.06.05, 08:02
      marne i nudne widowisko:(
    • Gość: Kylo Playbacki IP: *.opus.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 08:08
      Wytłumaczcie mi jedno - dlaczego w sobotę WILKI, FLINTA i KRAWCZYK zaśpiewali
      "na żywo" a reszta dała dupy i śpiewała z taśmy ?? Co to niby miało być? Brodka
      w Idolu potrafiła - podobno - zaśpiewac live a teraz to co ?? Jak dla mnie
      porażka !!!
      • agisz007 Re: Playbacki 13.06.05, 10:07
        Z tym playbackiem to przesada. Kora byla tak fatalna w udawaniu samej siebie,
        Kombii masakra, Brodka też. Dalo się to zauważyć. Tylko faktycznie nikt o tym
        nie wspomina. to jest chyba największa porażka tego festiwalu. Można bylo
        makiety zrobić, na sceniepostawić, muzyczkę z taśmy puścić i bawimy się.
        Pozdrawiam.
        • Gość: ara Re: Playbacki IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 13.06.05, 10:17
          Kora była fantastyczna! Rewelacyjnie wykonała "Madonny". Jeszcze długo po jej
          występie byłam pod wrażeniem. Brawo Kora!
          • Gość: gosiek Re: Playbacki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 13:42
            jakos ten festiwal nie byl rewelacyjny pomijajac kabareton ktory byl nad wyraz
            fantastyczny...szkoda ze tak wielkei gwiazdy nie porafily spiewac na
            zywo...wkoncu wypadalo sie wysilic i zaspieewac na zywo....
    • Gość: ja no wlasnie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 10:08
      dlaczego pominieto tu Myslovitz? mi oni najbardziej sie podobali... a co do
      palyabcku chyba tylko flinta zaspiewala na zywo, gawlinski chyba tez, ale w
      przeciwienstwie do eweliny nie powinien tego robic, na zywo jest tragiczny!
    • Gość: mar Re: Po 42. Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 13.06.05, 10:55
      Na żywo śpiewała w sobotę faktycznie chyba tylko Flinta, Wilki i Krawczyk
      (wypadł najlepiej). Reszta z tasmy, podobnie jak cała muzyka. Żenada!!!
    • Gość: Starling Re: Po 42. Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w IP: *.net.autocom.pl 13.06.05, 11:07
      Co do wczorajszego-najlepsza była Kora w piosence Demarczyk.Kukiz śpiewający
      Kaczmarskiego-też ciekawie.Natomiast Myslovitz wykonujące 'Białą flagę'....no i
      po co to było?
      • Gość: ja nie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 11:35
        a mi sie podobalo to akurat i to bardzo, biala flaga byl swietna inna nie no oto
        chodzilo!!! myslovitz bylo ok
    • Gość: Obiektywny Jakie miasto, jego władze, TVP - taki i festiwal ! IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 11:29
      A czego oczekiwaliście?
      Woodstock?
      San Remo?
      Eurowizji?
      Mogło być przecież gorzej. Nie ma co wybrzydzać.
      ---
      Słoma z butów widowni wychodziła poprzez palcowanie na telebimach.
      Dobrze, że chociaż M. Stuhr to skomentował.
      • Gość: Prozi Re: Jakie miasto, jego władze, TVP - taki i festi IP: *.po.opole.pl 13.06.05, 12:00
        mieszkam w Opolu ale dawno festiwal przestal "miec dusze" oplska. Odkad TVP
        przejela prowadzenie, na scenie nie pojawil sie napis Opole. Cale widowisko jest
        mierne - lizanie sobie nawzajem dupy i tyle. Nagrody dawno juz byly przeyznane
        zadne audiotele-srele. na probach juz sobie cwiczyli wreczanie nagrod. Zenada..
    • Gość: aga Re: Po 42. Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w IP: 85.219.133.* 13.06.05, 12:06
      a dla mnie bomba!
      Uwazam, ze niedzielny koncert byl naprawde koncertowy i pod wzgledem muzycznym,
      i organizacyjym. Takze premiery calkiem sie udaly (nawet prowadzacy: ORlos i
      Okupnik nie byli zenujaco nudni). Uwazam, ze Piotr Klatt sprawdzil sie jako
      szef festiwalu.
      • Gość: LUDZIE!!! Re: Po 42. Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 12:38
        Siedzialem pod sama scena - Nie mowcie, ze Kora cos fantastycznie wykonala!
        Jako JEDYNA spiewala w niedziele z playbacku. Zreszta nieudolnie. To jest
        szurnieta babka, nie widzicie jak sie zachowuje? Ten playback byl zenujacy,
        wiekszosc ludzi wie przeciez, ze ona dawno juz stracila swoje niegdysiejsze
        mozliwosci wokalne.
        • Gość: Gong Re: Po 42. Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 17:55
          Człowieku, to nie był playback, bo to wiem z pierwszej ręki (nie Kory
          oczywiście) - owszem, wspomagano ją elektronicznie, ale śpiewała w czasie
          realnym :) Z drugiej strony, jeśli ktoś ma wydawać takie dźwięki jak Gawliński
          na żywo, lepiej przerzucić się na taśmę. Uszy bolały.
    • Gość: od tylca Re: Po 42. Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 12:53
      Kora miała "wspomaganie" techniczne, czyli pogłosy ( jak zresztą zespół czyni w
      OSTRYCH numerach od lat ). Występ był rewelacyjny, mogła jedynie ubrac się na
      Korę a nie na panią z urzędu ;). W ogóle to Madonny Kory, Łobaszewska, Kayah,
      Jopek super. Reszta, na czele z cugowskim, myslovitz, irą i górniak - leiej nie
      mówić...
      • Gość: LUDZIE!!! Re: Po 42. Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 15:06
        Siedzialem pod scena, bo pracowalem przy festiwalu i juz wiedzialem wczesniej,
        ze babcia Kora bedzie sciemniac z playbacku, bo cwiczyli to na probach. I
        sciemniala. A ty uwierzyles. Musze Cie rozczarowac, a mozesz to sobie nazywac
        wspomaganiem technicznym czy jakkolwiek...
        • Gość: Gong Re: Po 42. Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 17:59
          Ciekawe, pracowałem przy tyms amym fstiwalu, a mam wrażenie, że piszesz o innym.
          "Babcia" i inne twoje zwroty tłumaczą, że jesteś w stanie jedynie negatywnie
          napisać o Korze, bo masz jakąś zadrę. Ale komentowanie chyba nie na tym polega,
          nie na obrażaniu.
    • Gość: od tylca Re: Po 42. Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 16:09
      pracowałes przy festiwalu... - scene budowałes? Jesli "babcia Kora" spiewała z
      playbacku to zrobiła to świetnie... - pozdrawiam dziadka LUDZIE.
      • Gość: cocatrix Re: Po 42. Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 17:32

O poziome naszych wykonawców świadczą SUKCESY MIEDZY NARODOWE! KONIEC!

OPOLE TO WIOCHA MACHAJACA DO TELEBIMU!
        • Gość: Hose PLAYBACK TO OBRAZA PUBLICZNOŚCI IP: *.site / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 18:46
          jak można udawać i ruszać ustami, że sie śpiewa??? co to k........ jest? płącę
          za wstęp na koncert a nie na ruszające sie maskary. bo bani, więcej nie kupię
          biletu. U koników za 400, szkoda szkoda
          • Gość: brandon swiatla na barlickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 23:21
            i znowu swiatla na barlickiego zgasna na rok ;(
        • Gość: megi Re: Po 42. Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 18:48
          Edyta Górniak.................... szkoda słów, powinna się raczej zając
          wspólpracą z Michalem Wiśniewskim, a nie porywać sie na śpiewanie piosenki
          Rynkowskiego.
      • Gość: LUDZIE!!! Re: Po 42. Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 21:48
        Sceny sie tam nie buduje, bo juz tam stoi od kilkudziesięciu lat, chłopcze.
        Swietnie z playbacku, hmmm, taka reklama teraz leci: prawie jak elvis:) prawie
        jak maanam:) Jak mozna swietnie spiewac z playbacku? Przeciez to jest
        zaprzeczenie, nie mozna spiewac z playbacku, z playbacku sie sciemnia albo
        udaje. Wiec swietnie sciemniala, co najwyzej. Jesli uwazasz, ze ktos swietnie
        Cie oszukuje, to powodzenia:)
        • Gość: od tylca Re: Po 42. Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:41
          LUDZIE! - ty krzykaczu... z takim temperamentem to mogłeś tam dechy
          nadpruchniałe zbijać - to tak a propos Twojego "dwametryodsceny". Dziękuję też
          za szczegółowe wyjaśnienia odnośnie playbacku, powiem szczerze, ze sądziłem, iż
          playback to ktos, może sufler, śpiewjący za artystę...:)))
          A czy mnie ktos oszukiwał? Nie tylko mnie, ale oszukiwano znakomicie, bo jak
          czytasz, duzo osób się nabrało na te wersje "live", nie tylko maanamu...
          Zresztą wersja do playbacku maanamu nie była studyjna, gdzies trzeba to było
          zaspiewać i nagrać, bez wielośladowego podrasowywania. Chyba, ze ten playback,
          to sufler..?:)))
    • Gość: Radek Wiśniewski jak na mozliwości nie było źle IP: 156.17.253.* 14.06.05, 09:02
      bo zawsze może być gorzej. ale to problem tego typu imprez na całym świecie i
      wszędzie. Nie wiadomo za bardzo czemu i po co służą. Jedyna impreza masowa
      muzyczna która wiadomo po co jest - Przystanek Woodstock. Czy sie te impreze
      lubi czy nie, czy ona przetrwa jeszcze rok czy trzy lata - to jedyna znana mi
      masowa muzyczna impreza robiona srodkami krajowymi w oparciu o krajowych
      wykonawców, która zarazem nie kłopotów z samookresleniem, z tożsamością.

Komu sie nie podobało Opole niech poczeka na TOPTRĄDY w Sopocie. To dopiero
      będzie obciach. Cos tak czuję.
      • Gość: Odp. Re: jak na mozliwości nie było źle IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:51
        A czego oczekiwać?
        Jakiegoś Woodstock? San Remo? Eurowizji?
        Mogło być przecież gorzej. Nie ma co wybrzydzać.
        ---
        Słoma z butów widowni wychodziła poprzez palcowanie na telebimach.
        Dobrze, że chociaż M. Stuhr to skomentował.
        • Gość: Radek Wiśniewski Re: jak na mozliwości nie było źle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 21:51
          Ja nie dostaje kupy kasy za myslenie nad koncepcja festiwalu, więc nie wiem co
          powinno byc wzorcem? Może Roskilde? A może cos czego jeszcze nikt nie wymyslił,
          jakas nowa unikalna formuła?
          Koncerty plenerowe miały swój urok i klimę. Mogłoby całe Opole pójsc w te
          stronę. W strone plenerowych koncertów próbujących eksplorować nowe obszary. No
          a jest co.
    • Gość: KABARET Re: Po 42. Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w IP: *.crosswinds.net 15.06.05, 17:44
      w kabaretonie zawiodła niestety selekcja materiału, przez to było czasami
      śmiesznie a czasami żenująco, poza tym nieprawdą okazało się, że będą pokazane
      tylko nowe propozycje kabaretów - wszystko lub prawie wszystko pojawiło się
      wcześniej w "dwójce" tvp; ale generalnie zgadzam się, że to powinna być pozycja
      obowiązkowa Opola
      • Gość: ::KaZ:: Re: Po 42. Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w IP: 213.17.147.* 17.06.05, 18:45
        Mozna sie usmiac czytajac etatowych narzekaczy z tego forum :-D slusznie ktos
        powyzej zauwazyl, ze pomimo wielu (niewatpliwych) wad i tak jest to najlepszy
        festiwal muzyczny w Pl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka