Dodaj do ulubionych

Wciskanie "półkowników" w Media Markcie

• Gość: jelen Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.dip.t-dialin.net 15.12.05, 14:26
      wszystko jasne juz wiem dlaczego nowy odtwarzacz mp3 mi sie zepsul po 3
      miesiacach niestety zgubilem paragon i w naprawie okazalo sie ze sprzet nie byl
      nowy bo w srodku bylo pelno odciskow brudnych paluchow pewnie nie od robotow
      ktore go skladaly
    • Gość: aff W GDAŃSKU TO SAMO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 14:27
      Tym razem sprzedawca zachwalał pralkę - że nieusterkowa, że promocja ale w
      katalogu producenta na 2005 rok tego modelu już nie było - Pan na to specjalna
      oferta spoza katalogu.. Hehehehe
    • Gość: rafal nikt przy zdrowych zmysłach nie kupuje w MM IP: *.milc.com.pl / 213.17.131.* 15.12.05, 14:39
      tylko polaczki bo to glupie i latwe do oszukania.tam nie ma dobrego sprzetu dobry sprzet to tylko MADE IN JAPAN a tego w MM nie sprzedaja tylko tanie podróby z chin i innych podejrzanych panstw. ja wolne uzywane ale japonskie wiem ze do konca mojego zycia sie nie zepsuje.
      • Gość: tom Re: nikt przy zdrowych zmysłach nie kupuje w MM IP: 83.8.224.* 15.12.05, 14:46
        to po wiedz mi dlaczego moja cyfrowka jest made in japan a kupione byla wlasnie
        w mm? i to po cenie nizszej niz u konkurencji?
        • Gość: Danka Re: nikt przy zdrowych zmysłach nie kupuje w MM IP: *.gdynia.mm.pl 16.12.05, 01:01
          A Ty mi powiedz, czy jesteś lukasz czy tom - bo chwalisz i chwalisz wiadomo-
          kogo-i-chyba-wiadomo-dlaczego, bo piszesz pod różnymi nickami z tego samego IP!
      • Gość: znawca Re: nikt przy zdrowych zmysłach nie kupuje w MM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 15:44
        gratuluje samozadowolenia... jesli masz nadzieje ze cokolwiek jest nadal
        produkowane w japonii :)
      • Gość: Phil Re: nikt przy zdrowych zmysłach nie kupuje w MM IP: 199.67.203.* 16.12.05, 14:35
        Nieee mów?? Ale z Ciebie boss.. żenada..
    • Gość: oszukany Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.chello.pl 15.12.05, 14:42
      To prawda w Warszawie na ul Górczewskiej też stosują takie metody-wcisnęli mi
      telewizor LG 29cali który już przedtem był u klienta,kiedy to zareklamowałem
      wykręcili się sianem udając IDIOTÓW
      • Gość: XYZ_ZYX Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 20:42
        Polkowniki to norma a ten dyrektor co mówi ze polkolami staja sie te co leza
        miesiac na polce to smiech. przynajmniej pol roczny sprzet
        jest 7 dni na zwrot towaru a co sie z nim dzieje jak wroci wraca na polke ladnie
        zafoliowany i jak nowka dla klienta, czasami nawet byly zwroty gdzie juz ktos
        podpisal plyte ze sterownikami ladnie mazaczkiem np. "Nagrywarka", albo
        "Grafika", nie mówiąc juz o s#, ale na polke trzeba bylo polozyc
        Zreszta kazdy wiekszy upust ceny np na telewizorze to na bank zdjety z
        prezentacji. Czasami nawet pudelek nie wyrzucaja tylko ladnie zapakowany idzie
        na sklep.
        sam takie pakowalem kiedys na szczescie ten okres mam juz dawno za soba...
        Ale to jakis % sprzetu mozna trafic na dobre egzemplarze ma troche zprzetu z
        media i dziala wysmienicie tylko trzeba dobrze sie przyjrzec temu co bierzecie....
    • Gość: Heniek Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: 212.160.172.* 15.12.05, 14:48
      Kiedyś wymieniałem w MM w Opolu telefon bezprzewodowy,
      koleś poszedł na stoisko, przyniósł z półki zapakowany telefon w pudełku.
      Po otwarciu okazało sie że był używany :(
      Kable poplątane byle jak, folia ochronna rozdarta.
      Powiedziałem że chcę inny - przyniósł koejny w takim smamym stanie.

...
      • Gość: marek Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: 83.8.224.* 15.12.05, 14:49
        widocznie tak u producenta pakowali, nie czepiaj sie:)
    • Gość: Rafik Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.rainbownet.pl 15.12.05, 14:57
      Media Markt - powinni tego zabronic :-)
    • Gość: Gienass Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.univ.szczecin.pl / *.univ.szczecin.pl 15.12.05, 14:58
      To sklep dla idiotów. Dwa lata temu kupiłem w Media w Szczecinie kartę sieciewą za 40zł. Mało tego że w zwykłych sklepach komputerowych karty chodziły po 20zł to ta jescze nie działała. Prz reklamacji oczywiscie pojawily sie problemy.Stwierdzono ze karta jest sprawna wiec nie ma podstaw po kilku minutach negocjacji punkt obsługi stwierdził ze jednak wprawdzie nie moze mi oddac pieniędzy ale można zamienić kartę na inną (a podobno była sprawna, więc coś w tym musi być).Oczywiście proponowane tańsze modele juz dawno zostały sprzedane (o ile w ogóle były) wiec została mi wymiana na inną sztukę tego samego modelu. To paranoja.Od tej pory juz nie byłem w tym markeciku.Wolę wspierać polskie małe sklepy sprzedające artykuły AGD i RTV
      • Gość: wojt Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: 83.8.224.* 15.12.05, 15:02
        no to juz widzisz kto tu jest idiota. jesli kupujesz przeplacajac 100% ceny to
        miej pretensje tylko do siebie...
    • Gość: GIENASS SZCZECIN TEŻ IP: *.univ.szczecin.pl / *.univ.szczecin.pl 15.12.05, 15:00
      To sklep dla idiotów. Dwa lata temu kupiłem w Media w Szczecinie kartę sieciewą za 40zł. Mało tego że w zwykłych sklepach komputerowych karty chodziły po 20zł to ta jescze nie działała. Prz reklamacji oczywiscie pojawily sie problemy.Stwierdzono ze karta jest sprawna wiec nie ma podstaw po kilku minutach negocjacji punkt obsługi stwierdził ze jednak wprawdzie nie moze mi oddac pieniędzy ale można zamienić kartę na inną (a podobno była sprawna, więc coś w tym musi być).Oczywiście proponowane tańsze modele juz dawno zostały sprzedane (o ile w ogóle były) wiec została mi wymiana na inną sztukę tego samego modelu. To paranoja.Od tej pory juz nie byłem w tym markeciku.Wolę wspierać polskie małe sklepy sprzedające artykuły AGD i RTV
      • Gość: wojt Re: SZCZECIN TEŻ IP: 83.8.224.* 15.12.05, 15:03
        no to juz widzisz kto tu jest idiota. jesli kupujesz przeplacajac 100% ceny to
        miej pretensje tylko do siebie...
        • Gość: Danka Re: SZCZECIN TEŻ IP: *.gdynia.mm.pl 16.12.05, 01:03
          Człowieku zaloguj się, bo wszyscy widzą że piszesz z tego samego IP! Pod
          różnymi nickami! Zamiast pisać na forum - leć obsługiwać klientów! I ostrzegaj
          ich przed półkownikami.
      • Gość: bo_ Re: SZCZECIN TEŻ IP: *.kowala.sdi.tpnet.pl 15.12.05, 16:57
        MM w Radomiu . Najtaniej lodówkę kupiłem w sklepie osiedlowym AGD. Nie dość ze
        najtaniej to dostawa do domu(poza miasto)gratis _ a w MM płatne.
        Szczytem wszystkiego była cena trójnika do kabla telefonicznego _ 30
        (trzydzieści)zł/szt.. Taki sam kupiłem po 3 (trzy) zł/szt w innym sklepie _ co
        prawda nie był tak ładnie zapakowany.

Poza tym brak RZETELNEJ I KOMPETENTNEJ inforacji ("to nie ja to kolega"), jeżeli
        w ogóle doczekamy się kogoś z obsługi
        Tam można tylko pooglądac , aby zorientować się w asortymencie.

Nie jest to sklep dla nie idiotów.
      • Gość: dziadyga jestes jeszcze ciezszym idiota niz ci z MM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 22:38
        za 9 zl kupilbys na allegro karte na ukladzie Intela - nie ma lepszych
        kontrolerow sieciowych - co za mlot kupuje kiepskiego realteka jak moze miec za
        te sama kase 4 Intele?
    • untochables Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie 15.12.05, 15:01
      akurat mam dobre doświadczenia z MM (Czeladź)
      wszystko co u nich kupiłem było zawsze nowe i działa bez problemu
      co do obsługi - cóż nie zawsze wiedza o czym mówią ale tak jest w sieciach z
      pracownikami - starają sie być mili
      co do cen - cena elektronik tak spada ze mówienie ze tam jest po 300 a tam po
      500 nie ma za bardzo sensu bo za tydzień i tak bedzie jeszcze taniej albo sie w
      danej chwili akceptuje cene albo nie
      oczywiście potwierdzam że można wiele produktów znaleźć taniej w mniejszych
      innych sklepach czy internetowych i czasem coś obejże w MM a szukam gdzieś
      indziej
      po za tym chłopcy jak pracowali to uprawienie procederu im nie przeszkadzało
      dopiero jak zostali zwolnieni to im sie nagle przypomniało
    • Gość: graffi Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.nfz-krakow.pl 15.12.05, 15:01
      Mam podobne doświadczenia. MM dla idiotów!
    • Gość: Abst Coś mi się wydaje, że ja też sobie sprawiłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 15:07
      Coś mi się wydaje, że ja też sobie sprawiłem takiego półkownika. I to wyjątkowo
      parszywego, bo ani go naprawić, ani go wywalić. Serdeczne dzięki MM - do
      zobaczenia nigdy.
    • Gość: Wielki Inkwizytor Polowanie na czarownice zaczęte... IP: *.media / 195.136.30.* 15.12.05, 15:08
      ...Media Markt świetnie się nadaje, bo ma hasła reklamowe wykraczające poza
      ramy konserwatywnej wyobraźni części społeczeństwa. Paru leniom nie chciało się
      pracować uczciwie i szukają usprawiedliwienia... bo dyrektor
      sprzedaje "półowniki" (czy jakieś tam)... Dziennikarze podchwycili, bo
      aktualnie temat jest "słuszny" i "zachodnich ciemiężców" należy szykanować.
      TERAZ POLSKA... IV-ta POPULITA...
      • Gość: marek [...] IP: 83.8.224.* 15.12.05, 15:09
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Guerilla Re: Polowanie na czarownice zaczęte... IP: 217.153.97.* 15.12.05, 15:30
        Ja strasznie przepraszam, ale czy ktos zauwazyl, ze przy postach niektorych
        kolegow dyskutantow tego forum w adresie IP jest slowko **media** ? Czy mi sie
        to z czyms kojarzy....?
        Nastepujace osoby
        Gość: Placebo IP: *.media / 195.136.30.*
        Lolek IP: *.media / 195.136.30.*
        kotor IP: *.media / 195.136.30.*
        Bolek IP: *.media / 195.136.30.*
        Wielki Inkwizytor IP: *.media / 195.136.30.*

A tak na marginesie to chcialem powiedziec, ze czytajac posty ww Panow odnosze
        wrazenie, ze pisala je jedna i ta sama osoba ! Zatem Drogi Pracowniku Media
        Markt - ZAMIAST SIEDZIEC NA 4 LITERACH I STUKAC W TE KLAWISZA WZIAL BYS SIE DO
        ROBOTY JEDEN Z DRUGIM !!!! Na poleczki, na poleczki.....
        • Gość: sprytek Re: Polowanie na czarownice zaczęte... IP: *.crowley.pl 15.12.05, 15:42
          dokładnie! ktos ma dzis przyjemna prace. ciekawe, czy potem sprzedadza klientom
          komputer przy ktorym siedzi i odpisuje na posty...
          • Gość: czytelnik Re: Polowanie na czarownice zaczęte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 22:13
            Sprzedadzą nic się nie martw. Oni są w tym dobrzy, gość klepie w rękawiczkach
            śladu nie będzie :)
        • Gość: m Re: Polowanie na czarownice zaczęte... IP: *.crowley.pl 15.12.05, 18:52
          heh, fakt.. punkt za spostrzegawczosc :)
          • Gość: Klient MM ....... Re: Polowanie na czarownice zaczęte... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 22:10
            MM to lepiej nie gadać. Wystarczy poszukać i będzie wiadomo o co chodzi. Kiedyś
            raz zakupiłem zestaw głośników JAMO do kina domowego i co się okazało. Dano mi
            je z wystawy, a co najgorsze w jednym z nich była wgnieciona środkowa część
            głośnika. Po kontakcie z kierownictwem i po przedstawieniu problemu, nie było
            możliwości wymiany ów 1 kolumny, tylko zaoferowanu mi spory rabat na projektor,
            którego i tak nie potzrebowałem a więc wniosek przychodzi sam. Jaką dużą ma
            marżę ma "MM" chyba właśnie tylko dla IDIOTÓW.
        • Gość: hehe Re: Polowanie na czarownice zaczęte... IP: *.net.autocom.pl 15.12.05, 19:01
          niezle jaja. podobno MM nie dla idiotów, a ten koles jest tak glupi, ze nawet
          nie wie jak charakterystyczny ma IP. rzeczywiscie, chyba nie ma w tym watku
          zadnych pozytywnych postow oprocz jego. Drogie Media Markt! Jak zatrudniacie
          goscia od polepszania wizerunku, to sprawdzcie mu najpierw IQ (i IP, heh)
          • Gość: pracownik MM Opole [...] IP: *.cable.ubr06.edin.blueyonder.co.uk 15.12.05, 19:32
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: kasia Faktycznie, wyglada jak ip kogos z media marktu :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 19:17
          ale jaja :D
        • Gość: kk FAKTYCZNIE!!! BRAWO ZA SPOSTRZEGWCZOSC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 19:25
        • Gość: rom Re: Polowanie na czarownice zaczęte... IP: *.ip-p03.gni.pl 15.12.05, 23:04
          i tego kompa też komuś wciśnie
      • Gość: el_bigos Re: Polowanie na czarownice zaczęte... IP: 213.17.140.* 15.12.05, 16:11
        skończ lepiej już pieprzyć, możesz sobie gadać na tych pracowników co chcesz,
        ale tego, ze MM uprawia taki proceder nie kwestionuj bo to są fakty!!!
      • Gość: Szary A Pan to kierownik w Media Markt? IP: *.interecho.com / *.interecho.com 15.12.05, 22:22
        Temat słuszny, w hipermarketach przerabiają zazielenione kurczaki na kotlety, a
        MM wciska ludziom zepsute buble. Czy to ładnie nabierać konsumenta?
    • Gość: Dlaczego Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: 212.75.114.* 15.12.05, 15:11
      To jest niestety praktyka powszechna.
      Przykłąd sztandarowy tzw. polskie Apple czyli sk..syny z SAD Apple IMC Poland
      czy jakoś tak sprzedają używane komputery (Maki) jako nowe, nic nie mówiąc o
      tym klientowi. Już wielkorotnie słyszałem o tym od ludzi, w tym sporo od
      grafików.
      To samo dzieje się z iPodami. Dajmy na to taki pajac ze sklepu bawi się nową
      rzeczą przez tydzień-miesiąc, a potem wstawia z powrotem do sklepu i szuka tzw.
      jelenia - bo klient w Polsce to frajer i jeleń.
      Osobiście zostałem w ten sposób orżnięty, a przy obłożeniu sprawami sądów
      warszawskich nie ma praktycznie możliwości dochodzenia swoich racji na drodze
      cywilno prawnej (3-5 lat zabawy).
    • Gość: Anonim Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: 62.233.251.* 15.12.05, 15:12
      Ludzie nie kupujcie w tym śmietniku. Kiedyś pracowałem w MM. Oprócze tego, że
      zajeżdżają pracowników i traktują ich jak narzędzie to nie przykładają żadnej
      wagi do sprzętu, który sprzedają. Sam byłem świadkiem jak kiedyś z palety
      spadło kilka komputerów - oczywiście nikt się tym nie przejął. Nie wspominam
      już o tym, że w magazynach po pudłach ze sprzętem się normalnie chodzi - tak są
      upchane. Przyjżyjcie się też cenom - prawie wszyskto (poza specjalnymi
      produktami) jest znacznie droższe niż u konkurencji. Dodam jeszcze tylko, że
      faktycznie pracownicy są instruowani o tym co pierwszego upychać. Jako były
      pracownik nie kupuję w MM - to taka droga biedronka tylko że z innym towarem.
      • Gość: crazy Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 15:20
        Tak jest! Precz z MM! Tylko dla IDIOTÓW!
        Niech żyją net-shopy!!!
      • Gość: piotr Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: 83.8.224.* 15.12.05, 15:20
        co jak co, ale kompa to ja tam nigdy nie kupie, bo to nie miejsce do tego typu
        rzeczy, zreszta wole sobie sam zlozyc, a nie kupowac gotowcow... a co do reszty
        to nigdy nie mialem problemow ze sprzetem z mm
      • Gość: Gość Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 01:57
        Szkoda że przy tej uwadze o zajeżdżaniu pracowników nie wspomniałeś o premii
        inwentaryzacyjnej (1,5 pensji dodatkowo raz roku) talonach na 2 stówy przed
        każdymi świętami i koszu z upominkami w grudniu aha i premii za wykony plan
        miesięczny i że nie ma odpowiedzialności finansowej za ukradziony sprzęt a tak
        naprzykład jest w EURO
        • Gość: ... Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 12:44
          o czym Ty człowieku bredzisz? Jakie premie? Jakie kosze upominków, chyba dla
          kierowników. Nie masz pojęcia o czym piszesz.
          • Gość: PRAWDA Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 13:12
            Mam pojecie bo w tym roku dostane juz po raz trzeci
            • Gość: nie-idiota Do PRAWDA: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 16:30
              Nie chrzań! Pracowałem tam i wiem jak to wygląda. A poza tym nie musisz
              podbudowywac swego ego pisząc nick WIELKIMI LITERAMI, bo to żałosne, podobnie
              jak posty.
            • Gość: Bossi Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.chello.pl 19.12.05, 10:15
              To chyba jesteś jedyny
    • Gość: adam Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: 212.106.150.* 15.12.05, 15:21
      Zgadza się, kupiłem żelazko w MM w Zabrzu. Okazało się, że uszkodzony był korek
      wlewu wody. Zelazko wymieniono na nowe (działa sprawnie). Ale najlepsze jest
      to, ze po tygodniu od reklamacji uszkodzone żelazko znów pojawiło się na półce.
      To raczej dyr. Brożyna kłamie a nie pracownicy.
      • Gość: piotr Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: 83.8.224.* 15.12.05, 15:25
        a skad wiesz, ze to bylo to samo zelazko? poszedles tam tylko po to, zeby
        sprawdzac zelazka???:) nie wytrzymam, permanentna inwigilacja!!!!
        • Gość: adam Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: 212.106.150.* 15.12.05, 15:51
          a żebyś wiedział. Kupiłem już uszkodzone, i nie wiadomo czy ktos wcześniej tez
          się na nie nie naciął.
          Po tygodniu kupowałem coś innego i z czystej ciekawości poszedłem sobie
          zobaczyć jak się sprawy mają.
          W każdym razie od tamtego czsu jestem bardzo upierdliwym klientem w MM, i nie
          tylko tam
          • Gość: piotr Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: 83.8.224.* 15.12.05, 15:54
            uciazliwym klientem to ja zawsze i od dawna jestem, gdziekolwiek bym nie
            kupowal... i moze dlatego nie trafiam na buble itp.
            • Gość: df Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 15.12.05, 22:44
              tak kurw* upierdliwym klietem, tacy klienci sa najgorsi takie medny , w morde i
              o beton i kiedys to zrobie !!!
        • Gość: 4.5% Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.chello.pl 15.12.05, 19:03
          Kupiłem w Media Markt mysz komputerową. Oryginalnie zapakowana okazała się
          używana, brudna i niesprawna. Straciłem pół godziny na dojazd i wymianę. Moje
          koszty przekroczyły cenę myszy (15zł). Co do cen, to w MM w Niemczech potrafią
          być o połowę niższe niż u nas.
          • Gość: Bossi Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.chello.pl 19.12.05, 10:18
            To po co kupujesz w nedia
      • Gość: 3232 Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: 213.17.145.* 20.12.05, 21:40
        ty : adam a jak rozpoznałeś to żelazko? jak pies tropiący węchem?:)))
        zastanów się co piszesz
    • Gość: stinger47 to po cholere tam kupujecie? IP: 81.219.229.* 15.12.05, 15:21
      a ja kupuje tylko w media markcie. zawsze jest mila obsluga, ceny przystepne bo
      mozna zawsze dostac jakis rabat i nic mi sie jeszcze nie zepsulo. jak ktos
      kupuje towar badziewiastych firm bo tani (a takie takze tam sa) to sam sobie
      winien.
      • Gość: piotr Re: to po cholere tam kupujecie? IP: 83.8.224.* 15.12.05, 15:27
        dokladnie, kupujcie tylko markowe produkty a nie jakies podrobki a bedziecie
        zadowoleni.... pozdrawiam fanow panascanika itp...
        • Gość: Dorota Re: to po cholere tam kupujecie? IP: *.in.lublin.pl / 84.201.212.* 15.12.05, 16:36
          Kupowałam firmowki i jeszcze gorszy badziewwwwwwww !!!!!!!!!! Np zegarek firmy
          Braun pochodził miesiąc,zelazko firmy Braun beznadzieja 3
          miesiące ............ .Więc nie pisz o dobrych markach, bo też można się
          zawieść!!!!!!.Kupując coś tanszego to nie znaczy,że kupisz coś gorszego!!!!!!!
    • Gość: ANIA TO WSZYSTKO PRAWDA-Szczecin to samo IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 15.12.05, 15:22
      Kupilismy z mezem "nowy" dysk do kompa, na pytanie czemu nie orginalnej
      plomy -pracownmik stwierdzil ze jest ok bo te dyski sa po
      sprawdzeniu .Dysk ciagle szwankowal az spali nam kompa
      Okazaolo sie ze dysk byl napawiany i ktos cos odwrotnie polaczyl stad
      spiecie. Dostalismy nowy dysk z oryginalna plomba i jest ok
      Po tym numerze nie kupujemy w MM sprzetu i wolimy dac zarobic firmie ktorej
      zalezy na dobrej opinii.
      • Gość: piotr Re: TO WSZYSTKO PRAWDA-Szczecin to samo IP: 83.8.224.* 15.12.05, 15:29
        hehe nie kupuje sie sprzetu komputerowego w takich marketach... wasza wina, wasz
        problem...
    • Gość: oszust z MM przyjedzcie do MM w Poznaniu - tam zobaczycie .!~ IP: *.promax.media.pl 15.12.05, 15:23
    • Gość: emo Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.supernet.pl 15.12.05, 15:25
      mi tez wcisnieto polkownika - bezprzewodowa klawiature i mysz - brakowalo
      przewodu i klawiatura miala wade fabryczna - opakowanie sprawialo wrazenie
      wczesniej otwieranego i pospinanego pozniej plastikowymi paskami. Czyste
      zlodziejstwo - bo w ten sposob sklep uchyla sie od odpowiedzialnosci za towar
      ktory sam zniszczyl - w serwisia naprawia sie go na koszt producenta. A pewien
      procent klientow nie odda do do serwisu - dodatkowy bonus.
      • Gość: Bossi Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.chello.pl 19.12.05, 10:22
        To jeżeli sprawiało wrażenie wcześniej otwieranego to po co kupowałeś widziały
        gały co brały
    • Gość: Marcin KUPIŁEM EKSPRES do KAWY ARIETTEw stylu RETRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 15:25
      kupiłem ciśnieniowy ekspress do kawy ariete w stylu retro w łódzkim media markt
      na brzezińskiej (M1) i bardzo się ucieszyłem, miał być na prezent dla
      narzeczonej - przyjechałem do domu, natychmiast odpakowałem, bo chciałem już
      ustawić w kuchni, ale ku mojemu zdziwieniu znalazłem w dozowniku, w który
      wsypuje się kawę i montuje do ekspresu, właśnie resztki kawy, po zdjeciu sitka
      okazało się, że pod spodem jest kamień od wody i zielonkawe resztki jakiegoś
      osadu. Nie mówię już o tym, że pudełko było tak zniszczone, że mogłem się
      zorientować, że coś będzie nie tak. W pudełku brakowało kilku wkładów, które
      były niby gratis. Natychmiast odwiozlem ekpress do sklepu, gdzie Pan wciskał mi,
      że niektóre produkty "mogą być testowane" przed sprzedażą, potem zarzucił mi, że
      zniszczyłem pudełko, a na moje pytanie, co się stało z gratisami, powiedział, że
      w Polsce ich nie dają oraz że informacja o nich powinna być w języku polskim,
      inaczej to się nie liczy. W końcu udało mi się odzyskać pieniądze i kupić inny
      ekpress.
      • Gość: g Re: KUPIŁEM EKSPRES do KAWY ARIETTEw stylu RETRO IP: 195.68.192.* 15.12.05, 20:15
        standardowo, miałem podobny problem z expresem Krups - niby nowy, a używany -
        porysowana podstawka, widoczny osad od wody, resztki kawy. Na szczescie w moim
        przypadku wymioniony został na nowy "bez ale" (MM w Poznaniu)
    • Gość: Kinek Re: 4 lata na zakończenie sprawy w sądzie pracy IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 15.12.05, 15:25
      Czy wy wiecie ile czeka się w Warszawie na zakończenie rozprawy 7 lat i więcej
      oto Polska praworządna.
    • Gość: bede2 Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.05, 15:26
      Cos pan dyrektor kreci. Ostatno kupowalem w MM odkurzacz. Z wybranego modelu i
      koloru byl tylko jeden egzemplarz. Juz prawie szedlem z nim do kasy, gdy
      podszedl do mnie pracownik i powiedzial, ze jezeli na kartonie jest naklejona
      czerwona kropka, to oznacza, ze sprzet jest wadliwy. Faktycznie brakowalo w nim
      calej czesci, w ktorej jest osadzony papierowy worek na smieci. Mowia prawde
      jednym slowem.
      • groob Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie 15.12.05, 21:28
        > Cos pan dyrektor kreci. Ostatno kupowalem w MM odkurzacz. Z wybranego modelu i
        > koloru byl tylko jeden egzemplarz. Juz prawie szedlem z nim do kasy, gdy
        > podszedl do mnie pracownik i powiedzial, ze jezeli na kartonie jest naklejona
        > czerwona kropka, to oznacza, ze sprzet jest wadliwy. Faktycznie brakowalo w nim
        >
        > calej czesci, w ktorej jest osadzony papierowy worek na smieci. Mowia prawde
        > jednym slowem.

Akurat czerwona kropka na kartonie oznacza, ze to jest ten egzemplarz sprzetu,
        ktory stal na ekspozycji. Jesli chodzi o odkurzacz - to na pewno byl uzywany do
        prezentowanie produktu klientom. Ale to wszystko nie implikuje, ze sprzet jest
        wadliwy czy uszkodzony.
        Takie egzemplarze sa z reguly sprzedawane taniej, wlasnie dlatego, ze troche juz
        "posluzyly".
      • Gość: Gość sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 02:26
        Jeśli na kartonie nalepiona jest czerwona kropka to znaczy że sprzęt jest na
        ekspozycji a oznaczony karton jest pusty!!! Oznaczenie "Półkowniki" wzięło sie
        z chęci szybkiego obracania towarem i pieniędzmi. Półkownik nie oznacza sprzętu
        wadliwego tylko że jest starszy niż miesiąc jest na niego zazwyczaj dużo lepsza
        czyt. niższa cena i klient jest informowany czy towar był rozpakowywany czy nie
        i ile miej więcej przebywał na sklepie jest na niego gwarancja i dwu letnia
        rękojmia z tytułu umowy sprzedaży Często towar nowiutki nie otwierany jest w
        dużym procencie wadliwy a sklep nie jest w stanie wszytkich kilkuset sztuk
        sprawdzić więc zdarza się że klient jest niemile zaskoczony Ale chyba nie
        wiecie że chroni was polskie prawo bo jesli sprzęt nie był sprawdzany w sklepie
        to przysługuje wam wymiana Jesli chodzi o ceny to nie sa wyższe niż w innych
        sieciach bo żadna z nich nie może sobie na to pozwolic i stale monitoruje ceny
        konkurencji Natomiast żadna sieć nie jest w stanie kkonkurować z internetem
        czyt. pojedynczym panem za biurkiem którego wyposażenie stanowi telefon i
        komputer. Sieci trafiaja do innych klientów do takich którzy cenia wybór i
        natychmiastową dostępność towaru który im się spodobał a także pewność że jak
        jutro przyjdą to ten sklep dalej będzie. A nie do klientów którzy są w stanie
        przejechać całe miasto wszerz żeby zaoszczędzić 20 pln i kupić to bez faktury.
        Prawda jest taka że MEDIA robi niesamowite obroty takie że wam się nawet nie
        śni i 99 % klientów jest zadowolona a ten jeden 1% to wy malkontenci którzy
        przyszliście, nie wiedzieliście czego chcecie nie sprawdziliście i teraz macie
        pretensje !!! HIHIHI fenomenem jest to że najgorszy syf sprzedaje się sam nie
        trzeba klienta namawiać
    • Gość: grzasss BOJKOT Media Marketu IP: *.act.ie 15.12.05, 15:26
      Proponuje zrobic BOJKOT MM, Co wy na to????
      • Gość: marek_w Re: BOJKOT Media Marketu IP: 83.8.224.* 15.12.05, 15:31
        a ja na to: NIE :) ja tam zreszta kupuje tylko filmy i cd, bo tanio i tyle....
        • Gość: iha kupuje tam gdzie tanio... berety mi nie zabronią IP: *.media / 195.136.30.* 15.12.05, 15:34
          • Gość: kdh Re: kupuje tam gdzie tanio... berety mi nie zabro IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 15.12.05, 15:54
            i kupujesz w MM? - no to gratulacje doskonałego wyboru, nie wiem jak w temacie całości sprzętu, jednak jeśli chodzi o podzespoły komputerowe MM jest droższy o dobrych paręnaście procent od zwykłych sklepików, i to nawet bez wybitnego poszukiwania
            • Gość: kyklop Re: kupuje tam gdzie tanio... berety mi nie zabro IP: *.c206.msk.pl 15.12.05, 19:36
              on tam nie kupuje no chyba ,że wyporzycza, on tam pracuje , patrz IP
          • Gość: Andrzej kupuje tam gdzie tanio i uczciwiej - więc nie w MM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 16:19
            Syneczku! drogi panie IP: *.media / 195.136.30.* - przestań już pisać z pracy.
            Weź się do jakiejś uczciwszej roboty w tym swoim MediaMarkcie. Twój złodziejski
            sklep służy mi tylko do obejrzenia tego co kupuję 20, 30% taniej gdzie indziej.
            Nie pozdrawiam... z pewnością.
            I nie wyskakuj nie wiadomo czemu z gadką o beretach. Wolę berety od jeleni
            (wasi kupujący) i wilków (takich jak p. Brożyna).
          • Gość: Joe Collins Re: kupuje tam gdzie tanio... berety mi nie zabro IP: *.chello.pl 15.12.05, 16:19
            Raczej ukladasz tam towar na polkach... kolejny klon *.media
      • Gość: stinger47 a ja nie bede bojkotowal IP: 81.219.229.* 15.12.05, 15:34
        bo nie widze powodu.
    • jacek.69 Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie 15.12.05, 15:49
      To prawdopodobnie najnormalniejsza praktyka w tego typu sklepach. A co mają
      zrobić z takim towarem? Przecież nie wywalą. A przestawianie starszych towarów
      do przodu w marketach spożywczych? Nad tym pracuje rzesza ludzi.
    • Gość: Mariusz. Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 15:58
      mediamarkt jest dla idiotów.taniocha występuje tylko w ulotkach.Moja technika
      zakupów art. elektroniczno-komputerowych jest następująca:1/rozpoznanie towaru
      w koŁchozie typu "mediamarkt" /typ,cena,parametry,wygląd/ 2/sprawdzanie ceny
      w internecie 3/wizyta i zakup w stalym ,malym sklepie śródmiejskim,zawsze taniej
      i jakoś tak prawdziwie brzmi w tym sklepiku "dzień dobry".Kultura i fachowość
      obslugi nieosiągalna dla handlowych "kolchozów".Ten sklep nazywa się po polsku
      i pewnie pŁacą podatki dochodowe.
      Ostrzegam także ewentualnych nabywców sprzętu HP -przed zukupem towaru tej firmy
      MUSICIE !!!! dowiedzieć się co to znaczy "ryczaŁtowa naprawa" po gwarancji.
      O taką informację trzeba walczyć w punktach autoryzowanej obsŁugi HP.
      Po 2 ,3 latach najdrobniejsza z możliwych napraw kosztuje 90 do 100 % ceny
      zakupu. Niedowiarków namiawiam do sprawdzenia.
      • Gość: Arnold Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.echostar.pl 15.12.05, 22:53
        Jednak 90% kupujących w necie idzie najpierw do MM obejrzeć towar. Coś daje nam
        ten sklep. Skoro wszystko mają wystawione to prędzej czy później coś z tym
        towarem trzeba zrobić. Poza tym półkowniki, jak sama nazwa wskazuje, to rzeczy
        które długo leżą na półkach a nie uszkodzone czy używane. To dwie różne sprawy.
        To że klient nie jest poinformowany, że kupuje towar używany jest napewno
        naganne i nie powinno mieć miejsca.
      • Gość: mirkrup Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.echostar.pl 17.12.05, 21:41
        Stary, z byka spadłeś? Sam piszesz o naprawie sprzętu 3-letniego, co Ty myślisz,
        że dlaczego do Polski kilkanaście lat temu zwożono uszkodzone np. TV z Zachodu?
        Bo nie opłaca się takich rzeczy naprawiać - ta normalność dotarła wreszcie do
        Polski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka