Gość: jerzy mazur Kuik zatrudnia dyrektora GOK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 13:32 wójt zatrudnia bez jakiejkolwiek procedury wymaganej ustawami o samorządzie i jawności publicznej nowego dyrektora Gminnego Ośrodka Kultury - dostałem właśnie taką informację od sołtysa Pokoju!!!Ile jeszcze ten człowiek musi złamać ustaw aby starosta, wojewoda lub prokurator to zauważył!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Kuik zatrudnia dyrektora GOK!!! 07.03.06, 13:37 Prokuratura niczego nie zauważy dopóki ktoś nie zrobi formalnego doniesienia o popelnieniu lub o domniemaniu popełnienia przestępstwa. A starosta nadal milczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Do Pana Krawczyka z Dobrzenia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 14:33 niech Pan nie wierzy Kuikowi - niech Pan nie rezygnuje ze swojej pracy i poinformuje Kuika, że zmienil Pan zdanie i nie przyjmuje tej pracy! Tę pracę Kuik Panu daje ze złamaniem prawa, więc zostanie to podważone! Szkoda Pana! Odpowiedz Link Zgłoś
top9 Re: Do Pana Krawczyka z Dobrzenia!!! 07.03.06, 15:39 Panie Jerzy spokojnie! - Ten Pan nazywa sie Andrzej Krawczyk z Krawczyk Combo Band - wpisalem w Googlu: Krawczyk Dobrzeń!Zadzwoniłem do nich i ten Pan otrzymal taka propozycje pracy wczoraj od Kuika - uslyszałem też o tym, "że przecież On tez brał udział w tym naborze" więc powiedziałem "ale nie przeszedł do drugiej rundy"...Ogólnie poprosiłem aby sprawdzili na forum gazety, że sprawa jest glośna i warto aby to wzieli pod uwagę.Pewnie Kuik ich okłamał i myślę, że zechcą o tym np. na tym forum napisać lub potwierdzą to dziennikarzom. Ten Kuik zrobił duży błąd - znaczy "pęka"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Do Pana Krawczyka z Dobrzenia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 17:12 na stronie bip.gminapokoj.pl/ wśród zakwalifikowanych do drugiego etapu naboru nie ma Andrzeja Krawczyka czyli nie spełnił warunków formalnych!!! proponując temu Panu pracę wójt kpi sobie z wszystkich!!! albo zostało to ukartowane i w jakiś sposób jest do tego zmuszony?!! lub istotnie cos nie jest tak z psychiką tego wójta!!!Nie ma co w bardzo praworządnym żyjemy kraju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Złożę w prokuraturze zawiadomienie o przestępstwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 09:31 domniemanym wójta Kuika, rady gminy i starosty!!! Ewidentnie ten Pan łamie prawo i można podważyć wszystkie jego nabory, przetargi... ewidentnie też rada gminy mu to umożliwiła i ewidentnie Pan Starosta to tolerował! Jeżeli nikt z urzędu nie może tego zrobic to ja to zrobię!Nie dość, że przez tego wójta mam tylko kłopoty to jeszcze miałbym być obciążony współodpowiedzialnością za to, że nie powiadomiłem o jawnym przestępstwie!!! Widocznie nasi politycy uchwalają ustawy o samorządzie i jawności informacji publicznej ale pozwalaja jawnie je łamać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwa Re: Złożę w prokuraturze zawiadomienie o przestęp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 10:57 Zycze Panu, zeby sie Panu udało, choc szczerze w to watpie. Nie jedna juz była skarga, nawet sprawa w prokuraturze, powiadamiane były rózne komisje, kontrole i co?... nic Kuik wciąz bierze pensje. Facet z podstawowym wykształceniem, po 70-tce kreci gmina jak mu sie podoba i absorbuje uwage wielu wykształconych ludzi w dodatku bezskutecznie- żenujące. Żenujace jest równiez to ,ze ktos na niego głosował, ludzie sami ukrecili sobie na siebie bicz, przeciez byli inni kandydaci...taki rozwój wydarzen mozna było przewidziec. Teraz to on sie bedzie mocno trzymał stołka i nie da sie z niego tak łatwo stracic,tym bardziej, ze władze wyzsze jak na razie na to nie reaguja.Mam jednak nadzieje ze i na niego znajdzie sie mocny, a mieszkańcom da to do myslenia przed nastepnymi wyborami... Odpowiedz Link Zgłoś
top9 Kuik leczył się psychiatrycznie!!! 08.03.06, 13:59 i pobierał nawet rentę z tym związaną - łatwo sprawdzic w ZUS!!!Koszmar! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: Konkurs na dyrektora PSP w Domaradzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 17:31 mam prośbę, ponieważ zaniteresowana jestem złożeniem aplikacji na stanowisko dyrektora PSP w Domaradzu, choćby po to, aby Kuikowi popsuć szyki-on ma taką nadzieję, że do konkursu nikt nie przystąpi lub nikt nie spełni wymagań formalnych/bo osobiście nie zamierzam wspólprcowac z taką osobą/ proszę o umieszczenie tresci konkursu na forum....lub w innej formie podac do publicznej wiadomosci treść konkursu-tak , aby jak najwięcej osób mogło złożyć swoje oferty do konkursu. z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Re: Konkurs na dyrektora PSP w Domaradzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 18:09 To część tego ale wystarczająca myślę. 1.uzasadnienie przystąpienia do konkursu wraz z koncepcją funkcjonowania i rozwoju szkoły lub placówki; 2.życiorys z opisem przebiegu pracy zawodowej, zawierający w szczególności informację o stażu pracy pedagogicznej – w przypadku nauczyciela lub stażu pracy dydaktycznej – w przypadku nauczyciela akademickiego; 3.akt nadania stopnia nauczyciela mianowanego lub dyplomowanego oraz dokumenty potwierdzające posiadanie wymaganego wykształcenia – w przypadku osoby będącej nauczycielem; 4.dyplom ukończenia studiów wyższych oraz dokumenty potwierdzające posiadanie wymaganego stażu pracy, wykształcenia i przygotowania zawodowego – w przypadku osoby nie będącej nauczycielem; 5.dyplom ukończenia studiów wyższych lub studiów podyplomowych z zakresu zarządzania albo zaświadczenie o ukończeniu kursu kwalifikacyjnego z zakresu zarządzania oświatą; 6.ocenę pracy, o której mowa w $1 pkt.4 Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 6 maja 2003 r. W sprawie wymagań, jakim powinna odpowiadać osoba zajmująca stanowisko dyrektora oraz inne stanowisko kierownicze, w poszczególnych typach szkół i placówek; 7.zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do wykonywania pracy na stanowisku kierowniczym; 8.oświadczenie, że kandydat nie był karany kara dyscyplinarną, o której mowa w art. 76 ust.1 ustawy z dnia 26 stycznia 1982 r.-Karta Nauczyciela (DZ.U. z 2003 r. Nr 118, poz. 1112 z późn. zm.) oraz nie toczy się przeciwko niemu postępowania karne; 9. oświadczenie, że kandydat nie był karany za przestępstwo popełnione umyślnie oraz nie toczy się przeciwko niemu postępowanie karne; 10.oświadczenie, że kandydat nie był karany zakazem pełnienia funkcji kierowniczych związanych z dysponowaniem środkami publicznymi, o którym mowa w art. 147 ust. 1 pkt. 4 ustawy z dnia 26 listopada 1998 r. O finansach publicznych (DZ.U. z 2003 r. Nr 15, poz.148 z późn. zm.); 11.oświadczenie, że kandydat wyraża zgodę na przetwarzania swoich danych osobowych zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z późn. zm.) w celach przeprowadzenia konkursu na stanowisko dyrektora. 2.Oferty należy składać w zamkniętych kopertach z podanym adresem zwrotnym i dopiskiem „Konkurs na kandydata na stanowisko dyrektora Szkoły Podstawowej w Domaradzu”, w terminie do dnia 16 marca 2006 r., do godz. 15.30 na adres: Urząd Gminy Pokój, ul. Sienkiewicza 8, 46-034 Pokój – Sekretariat. Konkurs przeprowadzi komisja konkursowa powołana przez Wójta Gminy Pokój. O terminie i miejscu przeprowadzenia postępowania konkursowego kandydaci zostaną powiadomieni indywidualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Re: Konkurs na dyrektora PSP w Domaradzu-dwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 21:43 druga część: 1. Do konkursu może przystąpić osoba, która spełnia następujące wymagania: a) ukończyła: – studia wyższe magisterskie i posiada przygotowanie pedagogiczne lub, - studia wyższe zawodowe i posiada przygotowanie pedagogiczne lub, - kolegium nauczycielskie lub, - nauczycielskie kolegium języków obcych, oraz posiada kwalifikacje do zajmowania stanowiska nauczyciela w szkole podstawowej b) ukończyła studia wyższe lub studia podyplomowe z zakresu zarządzania albo kurs kwalifikacyjny z zakresu zarządzania oświatą prowadzony zgodnie z przepisami w sprawie placówek doskonalenia nauczycieli; c) posiada co najmniej pięcioletni staż pracy pedagogicznej na stanowisku nauczyciela akademickiego; d) w okresie pięciu lat bezpośrednio przed powierzeniem stanowiska dyrektora uzyskała co najmniej dobrą ocenę pracy w przedszkolu, szkole lub placówce, a w przypadku nauczyciela akademickiego – pozytywna ocenę pracy w okresie ostatnich czterech lat prazy w szkole wyższej, jeżeli stanowisko dyrektora obejmuje bezposrednio po ustaniu zatrudnienia w szkole wyższej, albo w okresie roku bezpośrednio przed przystąpieniem do konkursu na stanowisko dyrektora uzyskal pozytywną ocene dorobku zawodowego; dalej jest powtórzone to co w pierwszej części i jest jeszcze fragment o osobach które nie są nauczycielami - ale to Ci chyba niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Do nauczycielki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 08:33 czy wystarczy to co napisałem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Do nauczycielki - wypada podziekować chyba!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 20:50 napracowałem sie co nieco! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: Do nauczycielki - wypada podziekować chyba!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 15:04 bardzo Panu dziękuję...niestety nie miałam dostępu do netu...dziś odbieram info.wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrado dodano na forum www.nto.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 17:44 Wójt gminy Pokój ostatnio rozpuszcza plotki o kandydacie na stanowisko osrodka kultury , ze jest pedofilem....łamie przepisy prawa w zakresie zatrudniania na stanowiska urzędnicze...nie podaje do publicznej wiadomości informacji odnosnie konkursu na stanowisko dyrektora PSP w Domaradzu. TVP szykuje reportaż o Kuiku- sławetnym wójcie gminy. Chcesz się dowiedzieć więcej czytaj forum na www.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Re: dodano na forum www.nto.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 18:11 Dzięki konrado - im więcej nas tym większe szanse na usunięcie tego absurdu! Odpowiedz Link Zgłoś
top9 Apel do forumowiczów o wpisy!!! 08.03.06, 18:26 Gość portalu: jerzy mazur napisał(a): > Dzięki konrado - im więcej nas tym większe szanse na usunięcie tego absurdu! Im więcej nas formumowiczów tym lepiej - może politycy sie w końcu ruszą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Apel do forumowiczów o wpisy!!! 08.03.06, 18:43 Czy ten wójt ma naprawdę takie plecy, że starostwo NIE CHCE reagować, czy jest im aż tak wygodny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Re: Apel do forumowiczów o wpisy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 18:54 tydzien temu wysłałem e-mail do starosty i wicestarosty i dzisiaj dostałem odpowiedź - cos drgnęło - wicestarosta chce sie spotkać - oczywiście się z nim spotkam. Wysłałem też e-maile do marszałka województwa i do wojewody - ale nieco później i na razie nie mam odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Kuik już w zeszłym tygodniu spotkał się z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 19:08 Panem Andrzejem Krawczykiem i razem wizytowali nowe miejsce pracy czyli GOK - pewnie Pan Andrzej Krawczyka ma juz z nim podpisana umowę o pracę bo sam pracuje w Domu Kultury w Dobrzeniu i musi jakoś to uregulować - więc wystarczy aby trafili do niego dziennikarze lub odpowiedni urzędnicy aby Pan Kuik przestał wreszcie istniec jako zagrożenie społeczne. Panowie politycy może by tak w przerwie między kłotniami uchwalić aby wójt miał wykształcenie wyższe i spełniał przynajmniej takie warunki jak zatrudniani przez niego kierownicy i dyrektorzy!!! czyżby ta luka prawna była specjalnie utworzona dla naszych niedouczonych expolityków jako synekura! Odpowiedz Link Zgłoś
top9 Re: Kuik leczył się psychiatrycznie!!! 09.03.06, 09:12 leczył sie na Wodociągowej i przez 10 lat pobierał rente inwalidzką II stopnia!!! Skąd to "cudowne ozdrowienie"? Ukrył te fakty oraz to, że ma wykształcenie podstawowe podczas wyboró!!! Czyli cały czas oszukuje i łamie prawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Wakat w GOK od 5 lat!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 06:42 jest utrzymywany i niedoinwestowanie tegoż - celowa polityka nie dawania szans dzieciom i młodzieży!!! Kuik przyjmuje Pana Krawczyka aby zorganizował cos takiego jak "Chróściczanki" w których Pan Andrzej jest instruktorem! Nie chodzi nadal o dzieci i młodzież!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpieg mazura Re: Wakat w GOK od 5 lat!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 07:09 w urzędzie gminy strach i zacieranie śladów po rozmowach i zatrudnianiu Pana Krawczyka!!!Kuik szaleje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokojanin Prawybory w Pokoju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 07:23 chodza plotki po wsi, ze szteliga chce zostac wójtem Pokoju - czyli sLD walczy o "swoj" powiat stąd też zaproszenie na rozmowy do starostwa Pana Mazura; w urzędzie gminy kontrola od wojewody a więc PIS; ciekawe czy Po coś taż przecięwzięło. Sumująć: zdajsie politycy zrozumieli pierwszy raz podczas kadencji Kuika opłacalność usunięcia tego dziwadła - Kuik jest "znany" w całym nie tylko powiecie - partia która go usunie zyska więć przychylność całego rejonu!!! Mamy więc prawybory w Pokoju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
top9 Re: Prawybory w Pokoju? 09.03.06, 07:32 jeżeli tak jest to po Kuiku!!!Faktycznie widmo wyborów i to byc może połączonych z parlamentarnymi unosi sie w mediach - tak jak wydaje sie pewne, że partia która usunie tego znienawidzonego przez mieszkańców wójta medialnie znanego! zyska nie tylko w tym rejonie przychylność ale w powiecie pewnie wygra wybory - może sie więc stać, że SLD straci "swój" jak się wydawało powiat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanka Re: Prawybory w Pokoju? IP: *.uni.opole.pl 09.03.06, 16:40 zdaje się, że to ostatni tak mocny bastion SLD. Czy tak jawne wypowiedzi na forum nie zaszkodzą ukrytym apetytom byłych tuzów partyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
top9 Re: Prawybory w Pokoju? 09.03.06, 16:44 mamy właśnie nadzieję, że komuś w końcu zaszkodzą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanka Re: Prawybory w Pokoju? IP: *.uni.opole.pl 09.03.06, 16:57 a komu? Odpowiedz Link Zgłoś
top9 Re: Prawybory w Pokoju? 09.03.06, 17:06 oczywiście, że Kuikowi i tym, którzy z polityków go kryją i nie reagują na jawne łamanie od 3.5 roku prawa w Pokoju!!! Liczę na to, że jakaś partia w końcu w ramach nadciągających wyborów (być może w połączeniu z parlamentarnymi) zechce sobie przypomnieć, że ma funkcję służebną wobec wyborców! Nie trzeba mieć wielkiej wyobraźni aby zauważyć, że partia która usunie Kuika zyska w tym powiecie role wybawcy - jeżeli to będzie PiS lub PO to powiat przestanie być uważany zresztą nieslusznie (właściwie został tak zaszufladkowany)za bastion SLD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Re: Prawybory w Pokoju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 17:43 prawybory dają niewiadomą co do wyniku tzn. która partia wygra - zakładając, że któraś z partii zechce ukrócić festiwal łamania prawa w Pokoju i dac wyraz swej praworządności i troski o wyborców zyska pewnie ten powiat - która? zobaczymy! Odpowiedz Link Zgłoś
byc.albo.nie Dajcie spokój Krawczykowi !Re: Wakat w GOK ... 09.03.06, 08:55 "Kuik przyjmuje Pana Krawczyka aby zorganizował cos takiego jak "Chróściczanki" w których Pan Andrzej jest instruktorem! Nie chodzi nadal o dzieci i młodzież!!!" Pastwicie się nad Panem Krawczykiem nie znając ani jego osobowości, ani tego jakim człowiekiem jest! Skąd teza, ze zatrudniając Pana Krawczyka, nie chodzi o dzieci i młodzież?! Dlaczego Pan Mazur (z całym szacunkiem), z wykształcenia fizyk, miałby być lepszym dyrektorem dbając o dzieci i młodzież niż Pan Krawczyk, który jest muzykiem? Obawiam się, że teraz każdy inny (a już nie daj Boże muzyk), który obejmie stanowisko będzie miał przechlapane, bo nie będzie nazywał się Mazur. Nie ulegajcie zbiorowej histerii sądząc, że wszyscy, których Kuik zatrudnia to nieudacznicy, którym los dzieci i młodzieży jest obcy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Dajcie spokój Krawczykowi !Re: Wakat w GOK ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 09:06 było 11 kandydató i sam Kuik a nie komisja wybrał z nich 5 spełnijących wymogi formalne - sam Kuik mówił że dzieci imłodziez ma iść do domu po lekcjach i że problem narkomanii to nie jego problem!!! sam Kuik od początku kadencjo utrzymuje ten wakat. Nie twierdzę, że to muszę być ja ale ja jednak sie do drugiej tury tego naboru zakwalifikowałem a Pan Krawczyk nie. Jeżeli się robi nabór i stawia jakies kryteria to chyba trzeba je przestrzegać. Chce aby GOK miał Dyrektora, który dzieciom i młodzieży zapewni tyle możliwości realizacji zainteresowań aby miały alternatywę jakąś i nie zgadzam się na Kuikowe "mają po lekcjach iść do domu" oraz " to problem dyrektorów szkół" - nie to nie jest problem tylko dyrektorów szkół - to problem rodzicó, wójta, nauczycieli i Gminnego Ośrodka Kultury!!! A ja mam co robić proszę wejść na link:www.oswirus.krakow.pl/cat_14/gyroscope/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Dajcie spokój Krawczykowi !Re: Wakat w GOK ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 09:26 i jeszcze jedno jestem fizykiem ale nauczycielem i uczyłem w najlepszych liceach w Krakowie - otrzymałem też od uczniów nagrodę w V LO "Augustusa"- uczniowie wybierali jakich nauczycieli najbardziej cenią> Dla mnie to wielkie wyróżnienie - ponadto zawsze udawało mi się zachęcić młodzież do realizacji zainteresowań chociażby w grze Go, która ma ponad 4000 lat i prowadziłem w Krakowie sekcje tejże, turnieje w "YMCA Polska". Jeżeli Pan Krawczyk spełnia wymagania dziwnie zaniżone w porównaniu z naborem na dyrektora SP Domaradz to dlaczego Kuik go nie zakwalifikował a potem potajemnie zatrudnił! Dlaczego mówił o nim już w pierwszej rozmowie ze mna w grudniu! Niech Pan Krawczyk sie wypowie na forum - proste! Nauczycieli z powołania jest dużo i niech taki nauczyciel będzie Dyrektorem GOK - młodzi ludzie z Pokoju i okolic na to zasługuja i to sie im należy! Proszę porównać jaką ofertę mają w sąsiednich gminach: Popielów czy też Dobrzeń. I jeszcze jedno w gminie Pokój jest duże bezrobocie a Kuik zatrudnia kogoś z najbogatszej gminy i do tego kogos kto te pracę ma! Odpowiedz Link Zgłoś
byc.albo.nie Dajcie spokój Krawczykowi !Re: Wakat w GOK ... 09.03.06, 09:33 Panie Jerzy, Nie chodzi mi o sam fakt, że Kuik ma karygodny stosunek do dzieci i młodzieży, rodziców i wszystkich, którzy startowali w konkursie. To wszystko, co Pan pisze - to już wiemy i nie od dziś. Wiemy - naprawdę wiemy - jakie ma Pan, Panie Jerzy, zamierzenia co do Goku. Myślę, że każdy normalny, kto ubiegał się o to stanowisko chciał zapewnić możliwość realizacji zainteresowań dzieciom i młodzieży - również Pan Krawczyk. Denerwuje mnie jednak kiedy z góry się zkłada, że jak Krawczyk prowadzi "Chróściczanki" to już o dzieciach i młodzieży nie myśli!!! Nie wolno z góry skazyć kogoś opierając się tylko na domniemaniach. Sam Pan to przeszedł, kiedy wójt rozpuszczał plotki o Pana rzekomych skłonnościach pedofilskich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Dajcie spokój Krawczykowi !Re: Wakat w GOK ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 09:52 dziwi mnie tez to, że zrobił(a) byc.albo.nie bardzo dużo dobrego poprzednimi postami bo tego postu o wazeliniarstwie nauczycieli sie poplecznicy Kuika i Kuik naprawdę przestraszyli a teraz sobie przeczy! Pan Krawczyk brał udział w naborze o bardzo niskich jryteriach tegoz i ich nie spełnił - można to znaleźć na stronie bip.gminapokoj.pl! i tenże Kuik sam a nie komisja to stwierdzil!(nie może więc Kuik zwalić winy na komisję) a później potajemnie go zatrudnia! i ten Pan na to idzie!!! Kuik mówił we wsi, że chce muzyka nie po to aby cos robił dla młodych tylko aby założył coś podobnego do "CHróściczanki" bo chce się wymieniać i pochwalić przed zaprzyjaźnioną gminą w Niemczech!!! I dlaczego nikt nic nie robi z problemem narkomanii już wśród dzieci w podstawówce w Pokoju! Wójt owszem ma to gdzieś ale chyba nauczyciele i mieszkańcy nie - prawda! A jak Kuik chce błysnąć to może po prostu zatrudnić instruktora do istniejącego zespołu "Pokojanki". Dlaczego przez 5 lat był wakat na stanowisku dyrektora GOK - dlaczego GOK jest niedofinansowany!!! Ja chcę aby ktoś zaczął o to zabiegać!!!W postach można znaleźć informację, że Pan Krawczyk został poinformowany telefonicznie o tym forum i proszono go aby się łaskawie wypowiedział - milczenie tego Pana świadczy o tym, że jest w zmowie z Kuikiem i wcale mu to forum nie przeszkadza w objęciu tego stanowiska skoro ma umowę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
byc.albo.nie Dajcie spokój Krawczykowi !Re: Wakat w GOK ... 09.03.06, 10:17 Panie Jerzy, nie szkaluję Pana, wręcz przeciwnie! To dobrze, że znalazł się w końcu znowu ktoś, kto otwarcie mówi o tym, co wójt wyprawia. Jeszcze raz powtarzam, że nie chodzi mi o karygodne przeprowadzenie zasad konkursu, tylko o ludzką przyzwoitość w wydawaniu osądów o człowieku, który tylko dlatego, że Kuik zaproponował mu prowadzenie "Chróściczanek" i stanowisko dyrektora ma być postrzegany jako sprzymierzeniec wójta Pokoju! Sam Pan powiedział, że do II tury się nie zakwalifikował (sprzymierzeńcy nie przechodzą do II tury?), to jaki to poplecznik Kuika? Nie przyszło Panu do głowy, że Kuik sie przestraszył szumu wokół konkursu i ratując się zaproponował stanowisko Krawczykowi? Jeszcze nie wiadomo w 100% czy nim zostanie, a wydaje się o nim tak krzywdzące osądy. Gdyby o Panu mówili podobnie i spekulowali na Pana temat, zajęłabym podobne stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Dajcie spokój Krawczykowi !Re: Wakat w GOK ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 10:28 nie wydaję osądów o Panu Krawczyku bo go nie miałem okazji poznać ale w internecie można troche o nim znaleźć i nic tam nie pisze, że jest nauczycielem, pedagogiem... tylko pewnie dobrym muzykiem - pisze też, że pracuje jako instruktor "Chróściczanki" w Domu Kultury w Dobrzeniu. Nic nie mam do tego Pana oprócz tego, że konspiruje świadomie z Kuikiem i pomimo zaproszenia nie wypowiedział sie na forum lub np. zadzwonił do mnie do pokoju - wówczas mógłbym stwierdzić, że najprawdopodobniej go Kuik okłamał - wówczas też można byłoby z pomocą Pana Krawczyka usunąć tę narośl z gminy Pokój jaką jest Kuik! Ale ten Pan tego nie robi a ludzie w Pokoju dużo wiedza i mi mówią bo owszem mają stracha ale i dość tego wójta więc rozbudziłem w nich nadzieję na usunięcie satrapy! Odpowiedz Link Zgłoś
byc.albo.nie Dajcie spokój Krawczykowi !Re: Wakat w GOK ... 09.03.06, 11:48 Gość portalu: jerzy mazur napisał(a): > nie wydaję osądów o Panu Krawczyku bo go nie miałem okazji poznać ale w > internecie można troche o nim znaleźć i nic tam nie pisze, że jest > nauczycielem, pedagogiem... Panie Jerzy, proszę nie wierzyć w to, że tylko nauczyciele, czy pedagodzy są w stanie dyrektorować Gokowi. Ostatnim dyrektorem był przez 12 lat był właśnie pedagog, który rozłożył Gok na łopatki! Pani Gryl-sołtys Krogulnej nie ma wyższego, nie jest nauczycielem, a potrafi cuda zdziałać prowadząc swietlicę dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Dajcie spokój Krawczykowi !Re: Wakat w GOK ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 12:03 ale to nie ja uchwaliłem jakie warunki musi spełniac kierownik placówki gminnej i tam jest i owszem, że może nie byc nauczycielem ale... - można przecież zatrudnić było przez tyle lat wakatu pedagoga lu nie-pedagoga z powołaniem o ile wójt zauważyłby taką potrzebę. Ale On jawnie mówi, że GOK jest nie dla dzieci i młodzieży - mówił mi i żonie, mam to też nagrane: że przecież są świetlice - jak mu mówiłem, że nie dba o GOK. Dlaczego nie zatrudnił kogos takiego jak Pani Gryl - miał na to prawie cztery lata! On nie lubi młodych ludzi i myślę, że w odóle nie lubi ludzi - lubi czyjąś krzywdę! Odpowiedz Link Zgłoś
byc.albo.nie Dajcie spokój Krawczykowi !Re: Wakat w GOK ... 09.03.06, 12:27 Dlaczego nie zatrudnił kogoś pokoroju Pani Gryl? To proste. Bo Pani Gryl stałaby się bardziej znana niż on. A on tego nie znosi. Lubi, jak inni są w jego cieniu. Lubi rządzić, rozkazywać. Własnie dlatego przez cztery lata nie powołał dyrektora Goku. On chce nim być. Dlaczego zatem konkurs na dyrektora? Ano dlatego, że część radnych wymusiła to na nim. Nie ma nikogo na stanowisku sekretarza Gminy Pokój (!!!), dopiero od jakiegoś czasu jest kierownik Komunalki (i to zatrudniony na czas określony), więc żeby głupio nie wyglądało, to trzeba było powołać dyrektora Goku. No i proszę co z tego wynikło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Dajcie spokój Krawczykowi !Re: Wakat w GOK ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 12:43 uff!!! witam byc.albo.nie taką(iego) jaka wolę!Pewnie tak jest jak piszerz bo to i jasne i konsekwentne działanie osoby bojącej sie chorobliwie wszelkiej konkurencji - i to do niego pasuje! Sam fakt utrzymywania tylu wakatów przy takim bezrobociu w gminie to skandal - każdy etat to jedna rodzina uratowana od widma bezrobocia! dlatego też nie robił nic aby pozyskiwać inwestorów i zwolnił Panią Joannę Ptaszek. Dlaczego nie podał prawdy o wykształceniu i inwalidztwie II grupy to jeszcze rozumiem ale dlaczego nikt tego nie sprawdził przed wyborami lub w trakcie! No i gmina ma czteroletnie zapóźnienie i skutki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Dajcie spokój Krawczykowi !Re: Wakat w GOK ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 20:17 nie pasuje mi tylko to, że ta rada cokolwiek potrafiła i chciała wymusić na Kuiku! to nie ta Rada - ta Rada zachowuje sie gorzej od Kuika, bo może mu na to co wyprawia nie pozwalać od 3.5 roku a pozoruje tylko działanie!Kuik już w pierwszej rozmowie ze mną na początku grudnia mówił o muzyku z Dobrzenia> Podczas drugiej z nim rozmowy był juz agresywny zwłaszcza jak mu powiedziałem o narkomanii młodych Pokojan i tym, że nalezy temu przeciwdziałąć np. tworząc dużo sekcji zainteresowń w GOK. Powiedział cos w stylu, że jestem nawiedzony jak jego żona przedszkolanka, która lubiała i przeżywała swoja z dzićmi pracę - mówił to o swojej żonie ze wstrętem - dla mnie to fakt o tym, że ta Pani była dobra przedszkolanką - dla Kuika to byłą niedopuszczalna wada! Potem w następnej rozmowie pojawiły sie te insynuacje, że mnie trzeba "sepurować" od dzieci (nie separować a sepurować - tak powiedział - mam to nagrane. Dochodzi do mnie, że Kuik uważa za jedyny sposób na postępowanie z dziećmi to surowość i karność - a nie stwarzanie im jakiś niepotrzebnych kółek zainteresowań!GOK jest nie dla dzieci tylko dla dorosłych i jedyna dopuszczalna forma kultury to zespół ludowy! dlatego cały czas twierdzi, że potrzebny jest muzyk i taki zespół!Teraz widzę, że Kuik właściwie cały czas to mówiale nie wpadłem na to, że tak można rozumować i mieć takie kryteria! Odpowiedz Link Zgłoś
top9 Dajcie spokój Krawczykowi !Re: Wakat w GOK ... 11.03.06, 12:38 byc.albo.nie napisał: > Dlaczego nie zatrudnił kogoś pokoroju Pani Gryl? To proste. Bo Pani Gryl > stałaby się bardziej znana niż on. A on tego nie znosi. Lubi, jak inni są w > jego cieniu. Lubi rządzić, rozkazywać. Własnie dlatego przez cztery lata nie > powołał dyrektora Goku. On chce nim być. To"On chce nim być" jest tak niedorzeczne i tak pasuje do Kuika, że jest najprawdopodobniej prawdziwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Dajcie spokój Krawczykowi !Re: Wakat w GOK ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 10:40 kończę tutaj bo mi brakło miejsca. Kuik nie chciał umieścić jak to ma w zwyczju informacji o tym kogo zakwalifikował chciał wysłać pocztą do 11 uczestników informację... byłem u niego razem z moja żoną, która stwierdziła iz łamie wielokrotnie ustawę o jawności publicznje oraz ustawę o samorządzie. Kuik nie zna mojej żony - mieszkamy od połowy listopada w Pokoju - wie tylko, że jest Pania doktor i pracuje nauczelnii... przestraszył się i za pół godziny w BIP pojawiły się dwie od razu informacje o tym, że 5 osób zakwalifikował na podstawie aplikacji i wszystkich odrzucił na tej samej postawie! To jest fakt i łatwo go sprawdzić! Nie mógł więc zatrudniać Pana Krawczyka bo go odrzucił - nawet jakby Pan Krawczyk był samym aniołem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Dajcie spokój Krawczykowi !Re: Wakat w GOK ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 10:42 przepraszam za liczne literówki w ostatnich postach - emocje! Odpowiedz Link Zgłoś
top9 Dajcie spokój Krawczykowi !Re: Wakat w GOK ... 09.03.06, 11:15 byc.albo.nie napisał: > Sam Pan powiedział, że do II tury się nie zakwalifikował (sprzymierzeńcy nie > przechodzą do II tury?), to jaki to poplecznik Kuika? Nie przyszło Panu do > głowy, że Kuik sie przestraszył szumu wokół konkursu i ratując się zaproponował > stanowisko Krawczykowi? Jeszcze nie wiadomo w 100% czy nim zostanie, a wydaje > się o nim tak krzywdzące osądy. Gdyby o Panu mówili podobnie i spekulowali na > Pana temat, zajęłabym podobne stanowisko. a może ten Pan nie spełnia po prostu tych wymagań! i to był problem Kuika!który rozwiązał tak jak zawsze łamiąc prawo!Mógł zatrudnić kogoś innego z zakwalifikowanych przez siebie, gdyby się "przestraszył" i to by sprawę zamknęło! Odpowiedz Link Zgłoś
byc.albo.nie Dajcie spokój Krawczykowi !Re: Wakat w GOK ... 09.03.06, 11:28 Myślę, że gdyby Krawczyk spiskował z Kuikiem, to zostałby od razu zatrudniony, tak nakazuje logika. Czemu nie dopuścił go do II tury, a potem, kiedy zrobiło się głośno zaproponował mu stanowisko??? Czemu to miało służyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
top9 Dajcie spokój Krawczykowi !Re: Wakat w GOK ... 09.03.06, 11:39 o naborze miało nic nie być w BIP to i nie byłoby 11 kandydatów, ale ukazało się nie w biuletynie gminnym tylko w powiatowym - pierwsze.Kryteria minimalne a w naborze do SP Domaradz maksymalne - drugie. Brak komisji - trzecie. Miało być wysyłane pocztą - 10 by dostało odrzucenie - czwarte;to stary człowiek więc nie umie korzystac pewnie z internetu a zmobbingowani pracownicy nic mu nie mówili o tym forum; jakis nowy o nim artykuł; odczekał i zrobił swoje-piąte.Jest złośliwy i musi zmobbingowanym udawadniać, że zawsze wygrywa-szóste.Kłamie, więc okłamał Pana Krawczyka pewnie, że wszystko jest OK -siódme. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głos rozsądku Do byc.albo.nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 09:58 byc.albo.nie napisał:"Denerwuje mnie jednak kiedy z góry się zkłada, że jak Krawczyk prowadzi "Chróściczanki" to już o dzieciach i młodzieży nie myśli!!! Nie wolno z góry skazyć kogoś opierając się tylko na domniemaniach. Sam Pan to przeszedł, kiedy wójt rozpuszczał plotki o Pana rzekomych skłonnościach pedofilskich! " może zayważysz, żę Kuik rozpuszczał plotkę a zatrudnienie niezgodnie z prawem Krawczyka to jednak nie to samo!!! Tak atakowałaś nauczycieli kuikomanów a teraz sama występujesz jak najzacieklejszy kuikoman! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Do byc.albo.nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 11:30 ktoś usiłuje na siłę ukorzenić Pana Krawczyka na tym stanowisku a tzn., że umowamiędzy tym Panem i wójtem została podpisana - stąd też milczenie Pana Krawczyka! Jeżeli jest umowa to gmina musi zapłacić Panu Krawczykowi za odstąpienie od niej lub pozwolic mu na objęcie stanowiska! Swoją drogą władze ustawowo zobowiązane do kontrolowania tego wójta mają teraz znakomitą okazję aby go usunąć bo ewidentnie złamał ustawę i sam jest za to jedynie odpowiedzialny - nie może się zasłonić niepowołaną Komisją. Odpowiedz Link Zgłoś
top9 Dajcie spokój Krawczykowi !Re: Wakat w GOK ... 09.03.06, 10:12 przeczytaj komentowany artykuł:"Po czym wójt rozwodzi się nad tym, że: - Dyrektorem ośrodka powinien zostać muzyk, bo w przeciwnym razie szef placówki będzie spał przez osiem godzin." jasno określone intencje - prawda - każdy nie muzyk będzie spał jako dyrektor GOK!!! No i przyjął muzyka jak zwykle mająć głęboko w d... prawo!!! Dziwna zmiana frontu u byc.albo.nie - daje do myślenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Dajcie spokój Krawczykowi !Re: Wakat w GOK ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 12:36 miałem przyjemność byćradnym Gminy Pokój w kadencji 1998-2002,tak to była przyjemność i myślę,mogę sobie pozwolić na kilka uwag.To co się obecnie dzieje to rzeczywiście farsa i parodia samorządnosci.Ale,aby cokolwiek zmienić,uważam,że należy zacząć od siebie czyli od mieszkańców,trzeba w końcu przyznać przed sobą,że to my doprowadziliśmy w wyborach w 2002r.do tejsytuacji.Dlaczego? Bobyło normalnie to znacz nudno!!! "Ktoś"wymagał pracy nie tyjko w urzędzie ale i w szkołach-komu by się chciało??? Wymyślono więc złodziejską-polityczną aferę aferę a jej twórca były kierownik ZGK{członek Forum Rozwoju Ziemi Namysłowskiej-podobnie jak obecny wicestarosta p.A Maciąg- uważałbym na niego p.Jerzy!}jako pierwszy "wykrył" tą "zbrodnię"-zresztą tak się starał,że chyba dzięki niej ma wyrok-ale jak słychać znów szykuje się na wójta-świetnie przedłuży tę farsę gdy znów damy się nabrać!!! A inni ówcześni poprawiacze wraz z obecnym wójtem bili pianę a NARÓD zocierał ręce i dumał jak pogonić tę bandę a nastanie raj I JEST!!!!!!!! Od 3,5 roku nie powołano Sekretarza UG choć taki jest wymóg prawa-gdzie nadzór Wojewody???. Szkoły-luz ianarchia-tuszowane bójki dzieci,alkochol na szkolnych dyskotekach,ucieczka uczniów do innych normalnych szkół byle daleko od Pokoju.Rozdawnictwo i marnotrawienie majątku gminy byle zniszczyć to co było.TERAZ ZDZIWIENIE!!!!-to już trwa od grudnia 2002r. Przy pomocy "wybitnej siły pedagogicznej"zarówno w Radzie Gminy ja i w szkołach rozgoniono,oszkalowano i zniszczono b.dobry zespół pracujący na rzecz gminy i jej mieszkańców-uznając ich za nieprzydatnych w NOWEJ RZECZYWISTOŚCI.Przecież znamy tych ludzi {p.Trzewik,p.Oleszczuk,p.Zając,p.Wesołowska,p.Korzeniewicz,p.Juszczak,p.Pawłowsk a,p.Ptaszek czy w końcu były wójt}i własnym milczeniem i bezczynnością doprowadziliśmy do tego,że dziś w gminie panoszy się głupota i niekompetencja.By to zmienić trzeba uznać własne błędy,przeprosić i działać!!!.Ja ze swej strony przepraszam i dziękuję za wszystko co zrobiliście dla Pokoju. Chcił bym dożyć by znów było NORMALNIE. Pozdrawiam Emeryt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Dajcie spokój Krawczykowi !Re: Wakat w GOK ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 12:49 wielkie dzieki za ten post i ostrzeżenie - właśnie się wybieram do tego Pana. A w Pokoju będzie tak jak go pamiętam z okresu jak żyła moja mama - spokojne, życzliwe małe miasteczko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Pawłowska Dajcie spokój Krawczykowi !Re: Wakat w GOK ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 13:12 Dziękuję za pochlebne słowa na temat mojej (i wszystkich, których Pan wymienił) pracy na rzecz Gminy Pokój. To budujące i cieszy, że są ludzie, którzy pamiętają. Pozdrawiam wszystkich mieszkańców Gminy Pokój. Odpowiedz Link Zgłoś
top9 Dajcie spokój Krawczykowi !Re: Wakat w GOK ... 09.03.06, 20:32 chyba upraszczasz sprawę i odczuwa się żal Twój do mieszkańców Pokoju oraz tęsknotę za dawnym lepszym! Gdyby dawne było bez wad to by ludzie nie zaryzykowali Kuika, który jak znalazłem w internecie przeszedł cudem do drugiej tury o włos (30 głosów)! Kuik pokazał swoja twarz dopiero jak wygrał i sie poczuł bezkarny i to Kuik wyrzucał tych samorządowców z pracy a nie ludzie - mogła mu przeszkodzić w tym rada ale nie zrobiła tego!Kuik i jego bezkarność rósł, mobbingowanie rosło... aż przerósł wszelkie poziomu absurdu i stąd ten galimatias!To Rada gminy, starostwo,marszałek województwa, wojewoda mu na to pozwolili a nie mieszkańcy Pokoju - Oni walczą dzielnie aby go usunąć!Myślę też, że następne wybory wygra w Pokoju ktoś im znany od dawna, budzący zaufanie i nie związany ani z poprzednim ani obecnym wójtem!Tym razem wyborcy w Pokoju pójdą wszyscy do urn i dobrze wybiorą bo wiedzą, że mogą tylko na siebie liczyć!!! Chyba, że jakaś partia zrobi coś aby im pomóc i wówczas może jej zaufają lub nie! Kuik się skończył przerósł sam siebie!!! I jak ten Pan wyobraża sobie dalsze mieszkanie w tej gminie! a zapomniałemo tym, że ten pan nie ma wyobraźni ani poczucia jakiejkolwiek odpowiedzialności i winy - nie wspomne o sumieniu! Panie Kuik wkrótce z pełna mocą sumienie się upomni o swoje!!!I to Kuikowi życzę!I "kuikomanom" tego życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
top9 No, no ale sie forum rozkręca!!! 09.03.06, 16:36 chyba cos dobrego z tego będzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
realista14 Re: Wygłupy wójta Kuika 10.03.06, 06:51 przez 3.5 roku temu wójtowi pozwolono łamać wszystkie prawa aby ukorzenić pogląd o rzekomej bezkarności naszych polityków, wójtów, burmistrzów... !!! Teraz faktycznie muszą z tym coś zrobić bo się ludzie "pobudzili" a tu nadciągają wybory samorządowe połaczone z parlamentarnymi i to mogą już być za parę miesięcy. SLD uważało ten rejon za swoja bezpieczną ostoję podobnie jak PSL! A tu nagla wojewoda z PIS może usunąć Kuika i po rejonie! Po może zrobic to samo! Faktycznie wygląda na to, że dostrzeżono w końcu konieczność lub opłacalność usunięcia wójta łamiącego jawnie prawo od 3.5 roku! Sam jestem ciekaw, która partia tego dokona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: Wygłupy wójta Kuika IP: 217.197.74.* 10.03.06, 08:32 Skończcie z wójtem hujkiem, bo to już nudne sie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:33 to sam skończ jezeli potrafisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:54 tylko kto ma skonczyc? SLD tolerujace jego wyczyny i to ich powiat;PiS ktorego jest wojewoda... A czy nudny jest fakt bezkarnosc przez 3.5 roku takiego opolskiego malego Nikosia Dyzmy? Jezeli ten gosc moze tak wyczyniac bezkarnie to to dla mnie jest nie nudne dostac w koncu na to odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
realista14 Przestało być właśnie nudno i dlatego pojawiłem 10.03.06, 10:16 się na tym forum - dotychczas je śledziłem! Otóż Kuik zaczął nagle przeszkadzać ekipie zarządzającej powiatem namysłowskim - wyłożył siętak dokumentnie, że wczoraj usiłowali na tym forum go ratować - posty byc.albo.nie - ale sie im nie udało bo dziennikarze uzyskali u Pana Krawczyka dowody! Jezeli Kuik poleci to i poleci w tym powiecie wszystko do starosty - a więc pewnie kombinują jakieś nowe szańce i okopy np. pozbyć się całej tej gminy z powiatu i okopać na pozostałych gminach! To nie przelewki - PiS u władzy traci notowania i potrebny mu sukces a tu taka gratka - odbić czerwony powiat i udowodnic swoja moc i taki ograny Kuik tylko do usunięcia. Platforma w opolskim ma tez coś do powiedzenia. Ta telewizja to pewnie była tylko zmyłka jakiejs partii pewnie PiS bo w tych gminach nie ma swoich aby sie dostać do informacji i wyłowić sposób na najlepsze wywalenie Kuika - najlepsze bo z maksymalnym hukiem i maksymalnie medialnie... I to tera sie wszystko odbywa bo jak cywil złozy przed nimi skuteczne zawiadomienie o ewidentnych przestepstwach to i nici z zabawy! Myślę, że niebawem wszystko zacznie wyłazić i nagle stanie sie jasne o co chodzi i jak zwykla jacy to jedni są źli a drudzy zbawcy - nasi politycy specjalnie uchwalają takie gnioty jak to umożliwiające takiemu tepakowi z rentą inwalidzką z psychiatryka bezkarnie łamać prawo przez 3.5 roku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
top9 Re: Przestało być właśnie nudno i dlatego pojawił 10.03.06, 11:54 realista14 tak grzmotnął, że aż mnie przytkało! Może po prostu kuik odejdzie lub go zawieszą lub pójdzie siedzieć za dokonania i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Spotkanie z wicestarostą moje wczoraj można IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 14:09 streścić następująco: owszem ze szczegółami starości o wyczynach i ich niezgodności z prawem wiedzą ale nic nie mogą zrobić bo... Jedyny pozytyw to to, że starosta miał ostrego stracha! a przecież jestem tylko biednym mieszkańcem małej gminy! Od wczoraj sie zastanawiam czego się boją starości skoro ponoć są w kuikowej aferze czyści! Może w tym co pisze realista14 jest trochę prawdy bo np. telewizja jakos zamilkła i juz nie dzwoni jak Kuik sam sie wystawił!... może to przypadek bo dwa dni zaledwie? Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Spotkanie z wicestarostą moje wczoraj można 10.03.06, 14:17 Tylko solidnie umotywowane zgłoszenie do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawy To kraj Prawa i Sprawiedliwości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 18:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel wina nauczycieli!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 08:38 nauczyciele w tej gminie nie dostrzegając problemów dzieci imłodzieży i nie przeciwdziałająć im oraz nie stwarzając warunków w GOK oraz w szkołach zaczynaja mieć skutki!Szkoła średnia na ich oczach zamierała i jest w likwidacji - część młodzieży zaczyna omijać gimnazjum w Pokoju - taki sam syndrom jak ze szkołą średnią parę lat temu! Nawet na tym forum nikt z nauczycieli nie zajmuje stanowiska typu należy pomóc tej młodzieży i rozwiązać ich problemy! Niemoc i krótkowzroczność nauczycieli jest zatrważająca i pogłebia kryzys w tej gminie! A juz na zupełną profanację nauczycielstwa wskazuje aktywne popieranie wójta poprzez obecność nauczycieli w radzie gminy i polecznictwo dyrektorów szkół! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: wina nauczycieli!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 12:26 co z programem o Kuiku w TVP? Czy ktos coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Media zamilkły!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 07:43 od czasy jak Kuik popełnił samobólczy ruch zatrudniając Pana Krawczyka - milczenie redaktora z telewizji i GW nie może jakoś opublikować nowego artykułu o tym!Sa dwa wg. mnie tłumaczenia tego fenomenu:1.optymistyczne - prokurator zajął sie w końcu Kuikiem;2.pesymistyczna - ktoś w mediach stara się sprawę wyciszyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m234 Re: Media zamilkły!!! do pana jerzego mazura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 08:02 twierdzi Pan, że Kuik złamał prawo prosze więc zebrać dowody i udać się do prokuratora w Namysłowie, rynek II piętro. Powodzenia, niech Pan nie odpuszcza. Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Re: Media zamilkły!!! do pana jerzego mazura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 08:09 poczekam z prokuratorem a to dlatego, że pozew cywilny nie zagraża temu wójtowi i publicznie chociazby przez to forum wiedzą o łamaniu prawa przez tego Pana wszyscy a więc i osoby urzędowe!Sam fakt, że do tej pory tego nie zrpbili jest już nawet na polskie warunki fenomenem! Ciekawi mnie jak długo politycy opolscy będą to tolerować! Ponadto Kuik zaczyna się sypać a więc należy oczekiwać następnych jego głęboko prawnych działań!!! Odpowiedz Link Zgłoś
top9 Re: Media zamilkły!!! 13.03.06, 08:24 łatwiej pozornie jest sprawę uciszyć niz rozwiązać! CoS w tym jest bo nagle znika na stronie GW opolskiej ten zrtykuł w reklamie forum - a był na 1 miejscu! i nagle GW nic nie pisze o Kuiku ale chce wracać do wysypania się PiS w Nysie! Tak jakby ktoś coś zaczął robić - sprawa Kuika stała się za głośna a więc niebezpieczna! Odpowiedz Link Zgłoś
realista14 Re: Media zamilkły!!! 13.03.06, 08:40 a więc znamy już stanowiska partii! PO i SLD tuszują a PiS byc może coś robi! Robi sie coraz ciekawiej!!! i co za dynamika!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: wina nauczycieli!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 13:33 Nie bardzo wiem, o czym mowa, chociaż mieszkam na miejscu od wielu już lat. Szkoła średnia nie jest i nigdy nie byłe finansowana z budżetu gminy, dlatego dzisiaj jej funkcje przejmuje podobna szkoła w Namysłowie. A dramatyczna zaiste wizja plagi uzależnień młodzieży w Pokoju wzięła się ... chyba z czyichś urojeń. Sama się dziwię, że nikt z młodych ludzi nie zaprotestował przeciwko opisywaniu młodzieży jako narkomanów i alkoholików. No i ci paskudni nauczyciele - poza pracą poświęcają mnóstwo swojego wolnego czasu, a powinni - cały, łącznie z nocnymi dyżurami i sobotnio-niedzielną rekreacją!!!. Jeśli ten post jest autorstwa nauczyciela - to ja jestem Rita Hayworth! Troszkę realizmu, czasem warto najpierw spojrzeć na siebie, a nie - w 3 miesiące poznać i totalnie skrytykować wszystkich, bo było się "kimś" w Krakowie, a nie można zaistnieć w "takim" Pokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwa do Kaśki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 14:34 DROGA Kasiu! jesli twierdzisz ze w Pokoju nie ma problemów z narkotykami, to albo nie jestes z Pokoju, albo jestes w takim wieku( nie obrazajac cie oczywiscie)do którego uszu takie informacje juz nie docieraja. w Pokoju delerzy maja raj i to od dawien dawna. Narkoman to nie tylko postac z ksiazki "Dzieci z dworca Zoo" potargany, uciekinier, pokłóty przez igłę. Naprawde w tej kwestii mogłabys sie grubo zdziwic. A co do nauczycieli to poziom mówi sam za siebie, nic dodac nic ując. akurat tak sie składa ze mam znajomego-który jest dyrektorem szkoły i powiem ci ze nasza szkoła tamtej do piet nie sięga, poczawszy od wyposazenia, poprze poziom, po osiagnięcia młodziezy i wychowanie. I podaj mi prosze przykład tej wyczerpujacej pozalekcyjnej pracy naszych nauczycieli z Pokojowska młodzieżą, bo jakos tego nie zauwazyłam. Z moich obserwacji wynika, ze młodziez najczesciej można spotkac w "Misiu", albo na ławkach wokół przystanku PKS... Odpowiedz Link Zgłoś
top9 Re: do Kaśki i Malwy 15.03.06, 16:17 jest nowy artykuł o Kuiku "Kuik nadal łamie prawo..." i tam nauczyciel przeniósł Wasze posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Re: do Malwy i nauczyciela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 19:24 Dziekuję Wam bardzo, że jesteście i dostrzegać problemy oraz widzicie potrebe ich rozwiązywania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Re: wina nauczycieli!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 18:44 Kaśko mylisz mnie z "nauczycielem" we fragmencie oprócz pierwszego zdania :"Jeśli ten post jest autorstwa nauczyciela - to ja jestem Rita Hayworth! Troszkę realizmu, czasem warto najpierw spojrzeć na siebie, a nie - w 3 miesiące poznać i totalnie skrytykować wszystkich, bo było się "kimś" w Krakowie, a nie można zaistnieć w "takim" Pokoju..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysza Re: wina nauczycieli!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 10:33 Jak dobrze, że zawsze mo.żna znaleźć winnego, wszelkie zło staje się usprawiedliwone... Nauczyciele są świetni do oskarżania !!! Może gdyby Malwa, zamiast "szukać " młodych ludzi w Misiu, zajrzała do szkoły zmieniłaby opinię... Mam sporo przyjaciół w Pokoju, ale raczej nie bywamy w knajpach, a przed dilerami dość skutecznie ostrzegają nas nauczyciele. A, i nie chowają głowy w piasek i nie wydają się aż tak skazani na niemoć jak pisze Malwa. Szczerz mówiąc dosyć mam czytanina o Pokoju tylko złych wiadomości. Ktoś usiłuje prowadzić kampanię wyborczą na tych stronach, a my dajemy się wciągać w jałowe dyskusje... Niech by się w końcu zajęli czymś innym niż wzajemne opluwanie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Re: wina nauczycieli!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 12:20 domyślam się, że to jest zapowiadana przez kaśkę wypowiedź "młodych" mieszkanców Pokoju.Bez komentarza - jak jest każdy w Pokoju widzi! Nie prowadzę też żadnej kampanii wyborczej - nawet gdyby mi proponowano nie zamierzam kandydatować na stanowisko wójta, sołtysa, radnego... jestem nauczycielem i brałem udział w naborze na dyrektora GOK - nie zgadzam sie na łamanie prawa przez wójta i radę gminy w Pokoju!Nie zgadzam sie na to aby uczniowie w Pokoju musieli zgodnie ze słowami wójta "iść do domu" bo rada gminy zdominowana przez nauczycieli oraz stetryczały wójt ma taki kaprys! Nie zgadzam sie na ignorowanie problemów pokojowskich młodych ludzi bo jestem nauczycielem i czuje sie za to odpowiedzialny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medici Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.03.06, 22:37 już niedługo wybory więc tylko dzięki Wam- mieszkańcy gminy Pokój-wójt może pójść na zieloną trawke!!! nie dajcie się!!! NA TACZKE GO!!!!!!!! PRECZ Z GMINY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Bezkarność wójta Kuika!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 09:19 jeżeli Kuikiem nie zajmie się z urzędu prokurator i trzeba będzie czekać do wyborów to oznaczać będzie, że w opolskim prawo nie działa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysza Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 10:19 Jak się macie, nieszczęsni mieszkańcy Pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pod mobbingiem "Wygłupy" wójta Kuika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 09:04 a może komuś zależy, żeby festiwal łamania prawa w wykonaniu wójta Kuika trwał. Taka patologia całkiem nieżle odwraca uwagę od spraw, które dzieją się pod...Kto pociąga za kuikowe sznureczki? Dlaczego wciąż za mało faktów ma prokuratura(sic!), aby sprawą się zająć? dlaczego taka niemoc ogarnęła wicestarostę? Co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy mazur Zawiadomiłem juz dawno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 10:38 biuro kontroli przy marszałku województwa - dnia 3 marca;marszałka województwa - dnia 6 marca i wojewodę - dnia 7 marca!!! Nikt z nich nie odpowiedział do tej pory!!! Poczekam, zostali zawiadomieni więc maja obowiązek ustawowy się sprawą zająć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Zawiadomiłem juz dawno do jerzego mazura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 13:45 prponuję zawiadomić Rdaę Gminy o łamaniu prawa przez wójta , następnie sąd administracyjny i oczywiście nadzór prawny wojewody oraz prokuratora-listownie poleconym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donosiciel W GOK świętują nowego Dyrektora!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 12:50 Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: W GOK świętują nowego Dyrektora!!! 13.03.06, 14:01 Imprezka w godzinach pracy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donosiciel Re: W GOK świętują nowego Dyrektora!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 14:03 tak i to wystawna w końu wszystko jedno kto został dyrektorem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medici Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.03.06, 23:54 do telewizji z tym!!!wtedy coś się ruszy! do Uwagi-TVN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Wygłupy wójta Kuika IP: 217.197.79.* 04.08.06, 21:09 Głosujcie na wójta hoojka, będzie nadal wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radosna czarna świ Re: Wygłupy wójta Kuika IP: *.icm.edu.pl 29.12.06, 21:11 już jest nowy wójt :-) Odpowiedz Link Zgłoś