nana_c 26.11.07, 16:30 Swietna ksiazka o Prudniku latem 1945. Moze ktos czytal? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tygodnikprudnicki Re: Lato umarlych snów 17.02.08, 11:18 Oczywiście czytałem, na swój sposób przepisałem. Powieść Thürka w polskim przekładzie ukazywała się na łamach "Tygodnika Prudnickiego". Odpowiedz Link
nana_c Re: Lato umarlych snów 03.02.09, 14:07 tygodnikprudnicki napisał: Powieść Thürka w > polskim przekładzie ukazywała się na łamach "Tygodnika Prudnickiego". Tygodnik znany mi jedynie ze slyszenia. Ciekawa bylabym przekladu. Odpowiedz Link
nana_c Re: Lato umarlych snów 03.02.09, 14:07 panna_zwiewna napisała: > Polecasz? Nie polecam ani nie "zabraniam" ;-) Ksiazka byla dla mnie ciekawostka historyczna, czescia tak chetnie ukrywanej historii. Odpowiedz Link
nana_c Re: Lato umarlych snów 04.10.09, 12:58 Czytalam ostatnio, ze biblioteka miejska w Prudniku wzbogacila sie o 1700(?) egzemplarzy z prywatnych zbiorów Thürka, z czego miasto jest bardzo dumne. 20 lat temu byl on tam postacia tam nieznana... Odpowiedz Link