Dodaj do ulubionych

Mam kumpla Ukrainca

28.05.25, 14:35
Mieszka w Polsce od prawie 30 lat. Zgadnijcie jakie ma obywatelstwo? Ukraińskie.
Pytam się nie chciałbyś zostać Polakiem, potrafisz rozmawiać na każdy temat lepiej niż Donald Franciszek, czy jego źródła.
A ten mi. U nas można mieć tylko jedno obywatelstwo. Mógłbym zrzec się swojego, ale co bym za to dostał? Możliwość oddania głosu na pajaca w pałacu, czy wybory do Cyrku? Wójta mogę bez problemu wybierać. A Cyrk na Wiejskiej mnie nie interesuje.
Obserwuj wątek
    • no-popis Re: Mam kumpla Ukrainca 28.05.25, 15:13
      negativum napisał:

> Mieszka w Polsce od prawie 30 lat. Zgadnijcie jakie ma obywatelstwo? Ukraińskie
      > .
      > Pytam się nie chciałbyś zostać Polakiem, potrafisz rozmawiać na każdy temat lep
      > iej niż Donald Franciszek, czy jego źródła.
      > A ten mi. U nas można mieć tylko jedno obywatelstwo. Mógłbym zrzec się swojego,
      > ale co bym za to dostał? Możliwość oddania głosu na pajaca w pałacu, czy wybor
      > y do Cyrku? Wójta mogę bez problemu wybierać. A Cyrk na Wiejskiej mnie nie inte
      > resuje.
      i co tak naprawdę chciałeś tym jednym przypadkiem dowieść?
    • don.kulawy Re: Mam kumpla Ukrainca 28.05.25, 15:17
      To co pożyto? Twój tatuś również nie ma polskiego obywatelstwa, cz zrzekł się ukraińskiego aby móc głosować na pajaca Spałacu?
      • negativum Re: Mam kumpla Ukrainca 28.05.25, 15:24
        don.kulawy napisał:

> To co pożyto? Twój tatuś również nie ma polskiego obywatelstwa, cz zrzekł się u
        > kraińskiego aby móc głosować na pajaca Spałacu?

Tatuś już ma. Urodził się w II RP. Ma się dobrze.
        • don.kulawy Re: Mam kumpla Ukrainca 28.05.25, 15:29
          To kiedy kłamałeś? Wówczas gdy opowiadałeś, ze twój tatuś wyruszył spod Lenino do Barlino z ukraińską armią, ale tam nie doszedł i bo osiadł we Wrocku, czy teraz kłamiesz?
          • j-k No co chcesz... I. Front Ukrainski szedl. 28.05.25, 15:38
            i doszedl do Odry ::)

tam zastapila go II.Armia WP :)))
    • j-k Mam to samo w Reichu. 28.05.25, 15:28
      Pytam się nie chciałbyś zostać Polakiem,

- mam to samo w Reichu

dawno moglbym zostac Niemiaszkiem - tylko po cco ?
      • negativum Re: Mam to samo w Reichu. 28.05.25, 15:44
        j-k napisał:

> Pytam się nie chciałbyś zostać Polakiem,
        >
        >
        > - mam to samo w Reichu
        >
        > dawno moglbym zostac Niemiaszkiem - tylko po cco ?

Wystarczy mi polskie.
    • hrasier_2 Re: Mam kumpla Ukrainca 28.05.25, 16:46
      negativum napisał:

> Mieszka w Polsce od prawie 30 lat. Zgadnijcie jakie ma obywatelstwo? Ukraińskie
      > .
      > Pytam się nie chciałbyś zostać Polakiem, potrafisz rozmawiać na każdy temat lep
      > iej niż Donald Franciszek, czy jego źródła.
      > A ten mi. U nas można mieć tylko jedno obywatelstwo. Mógłbym zrzec się swojego,
      > ale co bym za to dostał? Możliwość oddania głosu na pajaca w pałacu, czy wybor
      > y do Cyrku? Wójta mogę bez problemu wybierać. A Cyrk na Wiejskiej mnie nie inte
      > resuje.
      > Trochę nie za bardzo. Bo jednak w Polsce mieszka i dali mu schronienie. Mógłby zagłosować na któregoś kandydata. A tak jest bezpłciowy. Żyje tu i ma to gdzieś.

>
    • swiat_usmiechu1 Re: Mam kumpla Ukrainca 28.05.25, 16:48
      Polska - upadłe Nadwiśle do tej pory toleruje podwójne obywatelstwo. To już dawno powinno być zakazane.
    • swiat_usmiechu1 Re: Mam kumpla Ukrainca 28.05.25, 16:56
      Mój sąsiad sprzedał mieszkanie banderowcom.
      Jeszcze nie miał nieprzyjemności spotkać się potomkami rzeźników wołyńskich, ale to pewnie tylko kwestia czasu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka