Dodaj do ulubionych

Wójt Kuik wciąż łamie prawo

• Gość: jerzy mazur Mój e-mail do MarszałkaWojewództwa z 6 marca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 20:04
      Szanowny Panie Marszałku,
      gmina Pokoj rok temu podpisala z Panem umowe po przyznaniu jej unijnych 9
      grantow. Mieszkam w tej gminie i stwierdzam, że zamiast rozwoju następuje
      rozklad tej gminy. Czy nie powinien Pan skontrolowac co wojt zrobil z tymi
      grantami, przeciez powinny byc widoczne na terenie gminy jakies syndromy
      tychze grantow. Osobe, ktora tak skutecznie o te i inne granty zabiegala wojt
      zwolnil. Wojt lamie ustawe o informacji publicznej i samorzadowa wlasciwie w
      sposob ciagly!
      Jerzy Mazur
      ul.Wolnosci 14
      46-034 Pokoj
      • Gość: A Re: Mój e-mail do MarszałkaWojewództwa z 6 marca IP: 217.197.74.* 16.03.06, 20:07
        Lej równo marszałka , on nic nie zrobi, jeśli coś wiesz to zawiadom prokuraturę
        i przerwij to pajacowanie wokół wójta
        • realista14 Re: Mój e-mail do MarszałkaWojewództwa z 6 marca 16.03.06, 20:18
          właśnie o to chodzi,żeby jak zwykle nic nie zrobił! To będzie można go postawić
          przed prokuratorem! Pajacują to starosci, marszałek bo zachowuja sie od paru
          lat jakby byli ślepi i głusi! A cóż Ci tak przeszkadza gościu "A" to forum?!
          Masz wybór - nie musisz czytać tych postów - nieprawdaż - to sie nazywa wolność
          wyboru!
          • Gość: A Re: Mój e-mail do MarszałkaWojewództwa z 6 marca IP: 217.197.74.* 16.03.06, 20:33
            nie przeszkadza mi, ale skoro nic nie robią ci co powinni to zrób to sam,
            oczywiście jeśli naprawdę coś wiez konkretnego; wtedy narobisz wszyustkim tym
            bencwałom niezłej zawieruchy
            • Gość: realista14 Re: Mój e-mail do MarszałkaWojewództwa z 6 marca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 20:34
              tu sie zgadzam z Tobą!
              • realista14 Do realista14 i A! 16.03.06, 20:37
                o ktoś chce byc mną zdajsie! ale odpowiedź mojego sobowtóra do A jest O.K.!
        • Gość: B Do A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 20:32
          gościu A wystepujesz w postach jako:jajko ptaka,hihi,Leszek,Gustlik...i kto tu
          pajacuje!
    • Gość: Malwa Przekazanie sprawy do Rady Gminy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 08:24
      Procedurom stało się zadość, więć teraz Droga Rado wszystko w Waszych rękach.
      Życzę Wam zdrowego rozsądku i mam nadzieję, że nie dacie się zastaraszyć i po
      miesiacach milczenia wreszcie zabierzecie głos.Bo ostatnio do słynnego
      powiedzenia "dzieci i ryby głosu nie mają", dodałabym i Rada W Pokoju TEŻ. Choć
      raz pokażcie,że Pokój to również wasza gmina a nie prywatny folwark wójta.
      Wasza kadencja dobiega końca, więc chociaż na koniec zróbcie coś dla Pokoju!!!
      • Gość: jerzy mazur Re: Przekazanie sprawy do Rady Gminy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 09:10
        masz racje Malwo: Rada ma obowiązek zająć stanowisko w sprawie łamania prawa
        przez wójta oraz odpowiedzieć na pytanie dlaczego nie powiadomiła o tym organów
        ścigania czyli dlaczego łamała sama prawo!
        W ogłoszeniu o naborze do SP Domaradz jest na końcu fragment:"Konkurs
        przeprowadzi komisja konkursowa powołana przez Wójta Gminy Pokój. O terminie i
        miejscu przeprowadzenie postępowania konkursowego kandydaci zostaną
        powiadomieni indywidualnie."
        Do tej pory w BIP nic nie ma o tym naborze ani o powołaniu i składzie komisji
        konkursowej mimo, że wczoraj minął termin składania aplikacji. Ostatnie zdanie
        wskazuje, że żadnych informacji w BIP nie będzie. Wójt dalej łamie prawo!
    • Gość: vvv Re: Wójt Kuik wciąż łamie prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 09:21
      co to nie ma siły żadnej aby tego Kuika wywalić...?
      • mx4 Re: Wójt Kuik wciąż łamie prawo 18.03.06, 09:36
        JEDNĄ z przyczyn narodzin terroryzmu była bezsilność. Bezsilność maluczkich
        wobec arogancji i bezkarności wielkich.
        • top9 Re: Wójt Kuik wciąż łamie prawo 18.03.06, 14:31
          spokojnie - do bezsilności jeszcze daleko - i jaki to "wielki" ten Kuik lub
          starosta, marszałek... Kuik przegrał tylko kto poleci z nim? o to jest rozdanie!
        • Gość: vvv Re: Wójt Kuik wciąż łamie prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 19:05
          w opolskim nie ma "wielkich" sami "maluccy" politycy...a ten Kuik to nawet nie
          polityk tylko stara d..a!
    • Gość: jerzy mazur Wina nauczycieli...! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 09:12
      Gość: mysza pod „Wygłupami wójta Kuika” napisał:
      Jak dobrze, że zawsze mo.żna znaleźć winnego, wszelkie zło staje się
      usprawiedliwone... Nauczyciele są świetni do oskarżania !!! Może gdyby Malwa,
      zamiast "szukać " młodych ludzi w Misiu, zajrzała do szkoły zmieniłaby
      opinię... Mam sporo przyjaciół w Pokoju, ale raczej nie bywamy w knajpach, a
      przed dilerami dość skutecznie ostrzegają nas nauczyciele. A, i nie chowają
      głowy w piasek i nie wydają się aż tak skazani na niemoć jak pisze Malwa.
      Szczerz mówiąc dosyć mam czytanina o Pokoju tylko złych wiadomości. Ktoś
      usiłuje prowadzić kampanię wyborczą na tych stronach, a my dajemy się wciągać w
      jałowe dyskusje... Niech by się w końcu zajęli czymś innym niż wzajemne
      opluwanie się.

moja odpowiedź:
      domyślam się, że to jest zapowiadana przez kaśkę wypowiedź "młodych"
      mieszkanców Pokoju.Bez komentarza - jak jest każdy w Pokoju widzi! Nie prowadzę
      też żadnej kampanii wyborczej - nawet gdyby mi proponowano nie zamierzam
      kandydatować na stanowisko wójta, sołtysa, radnego... jestem nauczycielem i
      brałem udział w naborze na dyrektora GOK - nie zgadzam sie na łamanie prawa
      przez wójta i radę gminy w Pokoju!Nie zgadzam sie na to aby uczniowie w Pokoju
      musieli zgodnie ze słowami wójta "iść do domu" bo rada gminy zdominowana przez
      nauczycieli oraz stetryczały wójt ma taki kaprys! Nie zgadzam sie na
      ignorowanie problemów pokojowskich młodych ludzi bo jestem nauczycielem i czuje
      sie za to odpowiedzialny!
      • Gość: do Myszy Re: Wina nauczycieli...! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 07:40
      • Gość: do Myszy odp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 08:16
        Droga Myszo! no widzisz i tutaj sie nie zrozumiałayśmy, w ogóle mam wrażenie że
        nie rozumiesz za bardzo o co chodzi w tych postach o młodzieży.
        Mianowicie chodzi o to, że problem narkomanii wystepuje, aczkolwiek nie znaczy
        to ze wszyscy ćpają i cała Pokojowska młodzież jest zła. Chodzi po krótce o to
        że gdyby tą młodzieżą ktos odpowiedni się zajął i od tego według nas jest Gok,
        oraz poza lekcyjne zajęcia w szkole to niektóre sprawy mogłyby wyglądac
        inaczej. Niestety z wiadomych względów jest to na razie niemożliwe, ale miejmy
        nadzieje że wkrótce uda się to zmienić.

• Gość: Malwa Zapomniałam sie podpisac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 08:18
          • mx4 Re: Zapomniałam sie podpisac 20.03.06, 11:36
            Wójt i Rada Gminy mają sie w dalszym ciągu dobrze (czyżby jednak za cichym
            błogosławieństwem wyższych instancji ?). Poprzednia wojewodzina czymś gtroziła,
            ale przestała wojomwodzić, a nowy co ?
            • Gość: jerzy mazur Rada Gminy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 14:58
              27 marca będzie sesja Rady Gminy, która się sprawą łamania prawa przez wójta
              zajmie - zjakim skutkiem zobaczę bo wezme w niej udział i oczekuje jasnej
              deklaracji! Wojewoda milczy - wysłałem drugiego e-maila; starości milczą -
              wysłałem im ostrego e-maila. Kuik dalej łamie prawo - do konkursu o dyrektora
              SP Domaradz złożono jedną aplikację i teraz dopiero ponoc do rozważenia tej
              jednej aplikacji tworzy komisję konkursową - na stronie www.bip.gminapokoj.pl
              oczywiście nic nie ma!Czy Pan Krawczyk jest dyrektorem GOK od nikogo ani
              nigdzie nic się nie można dowiedzieć - kuikowa jawność informacji publicznej!
              Reasumując - wójt robi co chce i łamie jawnie prawo na oczach władz, które jak
              na razie nic z tym nie robią, aż z nimi ktoś za to coś zrobi! Bezwola i niemoc
              władzy jest ponadpartyjna - niezależnie od opcji politycznej wszyscy tolerują
              łamanie prawa!
              • top9 Re: Rada Gminy 21.03.06, 10:51
                na stronie:
                www.gminapokoj.pl/
                jest zawiadomienie o tej sesji rady ale po otwarciu tej podstrony można
                zauważyć, że nie punktu o łamaniu praw przez wójta a powinien być chociażby
                dlatego iż marszałek województwa polecił sie tym zająć tzn. odesłał sprawę do
                rozważenia przez Radę Gminy. Wniosek: Rada Gminy Pokój nic sobie nie robi z
                łamania praw przez wójta oraz ma w nosie jakieś procedury i polecenia marszałka
                województwa! Niezły obrazek i staje się zrozumiałe dlaczego można w opolskim
                bezkarnie łamać prawo wystarczy być wójtem i mieć skorumpowaną(?) radę za sobą!
                • realista14 Marszałku województwa po co jesteś!!! 21.03.06, 15:45
                  istotnie na stronie:www.gminapokoj.pl/
                  nic nie ma o tym, że jest jakis problem łamania prawa przez wójta!
                  Po co marszałek, którego polecenia maja wszyscy w d...! I ciekawe, że to mu też
                  nie przeszkadza!!!podobnie jak łamanie prawa!!! Prokuratorzy opolscy obudźcie
                  się!!!
              • Gość: nauczyciel Panie Gosławski (Barabosz) nuczycielu?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 16:09
                powinien też byc punkt:problem uzależnień wśród dzieci i młodzieży!!!To dotyczy
                zwłaszcza Pana szkoły Panie Nauczycielu i Przewodniczący (Panie Nauczycielu i
                wiceprzewodniczący) Rady Gminy!!!
    • Gość: jerzy mazur Rada Gminy w poniedziałek, pewnie niewiele da IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 15:11
      bede na niej ale do tej godziny nic sie na stronach gminy nie pojawilo jakoby w
      ogole byl problem jakis z wojtem i bedzie sie nim zajmowac rada gminy - nie
      pojawilo sie tez nic ze byl ajkis nabor do SP Domaradz jakas komisja i wyniki -
      nie ma tez nic o tym ze jakas komisja roapatruje przetargi - Kuik robi co chce
      i wychodzi na to ze ja sam mam z tym zrobic porzadek! Moze sie uda - sprobuje!
    • Gość: arnold hyla Grupa przestepcza Gaworski-Figas, Zajac, Ptaszek IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.06, 14:36
      drodzy panstwo,
      od wyboru wojta jest prowadzona przeciwko niemu systematyczna kampania przez
      ludzi bylego wojta , a ostatnio glownego inspektora ochrony srodowiska. nie
      ptrafil sie pogodzic, ze w demokratycznych wyborach nie zostal wybrany. bardzo
      dobrze sa znane przestepstwa kryminylne pana gaworskiego, jednak nie interesuja
      one prase, poniewaz tak jak wspolpracownicy gazety wyborczej np. pan krzysztof
      badora, sa oni czlonkami psl, czyli parti pana gaworskiego.
      dlaczego nie zbada sie finansowania dzialan pani ptaszek i zajac przez
      organizacje wypedzonych z niemiec, jak takze finansowania kampanii wyborczych
      psl-u przez stowarzyszenie EPIN ( zalozonego przez wspolpracownicze pana Figasa
      pania Tybulczyk). jenoczenie zataja sie prawde w udziale gaworskiego i figasa w
      aferze z rzucaniem popiolow z elektrowni opole do lasow. mysle ze zblizajace
      sie wybory zweryfikuja nie tylko dzialalnosc pana kuika, ale takze pan zajac i
      ptaszek z psl-u. mam nadzieje , ze wkoncu uda sie takze postawic przed sadem
      panow figasa i gaworskiego. ciekawe sa tez sprawy finansowania przez fundusz
      ochrony srodowiska projektow kolegow pana figasa, czyli panow badory i nowaka.
      ekologia opolska to interesy grupy figas-gaworski. dlaczego tego nikt z prasy
      nie porusza? strach? no coz nie dziwie sie.
      • Gość: Joanna Ptaszek Re: Grupa przestepcza Gaworski-Figas, Zajac, Ptas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 07:38
        Ma Pan nieprawdziwe informacje. To co Pan wypisuje to są pomówienia i w ten
        sposób krzywdzi Pan ludzi. A informacje przedstawione przez Pana na mój
        osobiście temat są nieprwadziwe-to są oszczerstwa. Żądam przeprosin. Jeżeli Pan
        tego nie uczyni sprawa zostanie skierowana do odpowiednich organów ścigania.
        • realista14 Re: Grupa przestepcza Gaworski-Figas, Zajac, Ptas 28.03.06, 09:31
          Gość portalu: Joanna Ptaszek napisał(a):

> Ma Pan nieprawdziwe informacje. To co Pan wypisuje to są pomówienia i w ten
          > sposób krzywdzi Pan ludzi. A informacje przedstawione przez Pana na mój
          > osobiście temat są nieprwadziwe-to są oszczerstwa. Żądam przeprosin. Jeżeli
          Pan
          >
          > tego nie uczyni sprawa zostanie skierowana do odpowiednich organów ścigania.

Slusznie - lepiej przepros Arnoldzie Hyla bo jestes namierzalny i jak Pani
          Joanna zrobi to co pisze to masz klopot pewny!!!A swoja droga gratuluje Pani
          Joannie reakcji!!!
        • Gość: jerzy mazur Re: Grupa przestepcza Gaworski-Figas, Zajac, Ptas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:16
          ma Pani racje - to skandal i chamstwo - i to za co za to że Pani dla tej gminy
          pozyskała tyle grantów unijnych , które Kuik zmarnował!
      • Gość: zwolennik festiwa Re: Grupa przestepcza Gaworski-Figas, Zajac, Ptas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 13:01
      • Gość: zwolennik festiwa Re: Grupa przestepcza Gaworski-Figas, Zajac, Ptas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 13:01
      • Gość: zwolennik webera Re: Grupa przestepcza Gaworski-Figas, Zajac, Ptas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 13:24
        Najwyraźniej pan hyla próbuje odwrócić uwagę od tego co wyprawia wójt Kuik!!!

A jeśli chodzi o Stowarzyszenie EPIN, to radzę członkom żeby się nie przejmowali złośliwymi komentarzami nieudaczników. Tak to juz bywa, jak ktoś ma dobry pomysł na rozruszanie uśpionej miściny to zaraz zajdują się tacy, którzy sami nie potrafią nic zrobić tyko kytykują wszelkie przejawy aktywności społecznej. Pamietajcie !! im lepszy pomysł tym wiecej krytyki.
        A tak swoją drogą to gratuluje pomysłu Festiwalu Webera Stowarzyszeniu EPIN, które wykonało kawał dobrej roboty przez ostatnie dwa lata dla Pokoju !! Oby dołączały do tej cennej inicjatywy inne miejscowe stowarzyszenia i mieszkańcy, którym zależy na rozwoju miejscowości a nie jej pograżaniu.
        • Gość: Barbara Zając Do Arnolda Hyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 20:43
          Panie Arnoldzie.

W Urzędzie Gminy Pokój przepracowałam 24 lata. Zostawiłam tam kawał swojego
          życia. Jestem osobą , która lubi pomagać innym. Cieszę się jak mogę komuś
          pomóc, poprawić czyjś los, pomóc rozwiązać jakiś problem. Takich ludzi jak ja
          jest więcej. Czy się to Panu podoba , czy nie nadal będę pomagać ludziom i
          działać na rzecz rozwoju gminy. A informacje , które podaje Pan na temat mojej
          osoby są nieprawdziwe. Nie wiem , jaki cel chce Pan osiagnąć. Mieszkańcy gminy
          Pokój znają mnie i szanują, za co jestem im wdzięczna. Wierzę , że wspólnie uda
          nam się zrobic wiele dobrego dla nas samych mieszkańców gminy Pokój i muszą być
          to inicjatywy oddolne. Zapraszam Pana do pracy na rzecz rozwoju gminy, a nie do
          nieszczenia- tego co najlepsze -ludzi. Tędy nie prowadzi droga do zgody i
          rozwoju. Proszę nie wyładowywać swoich frustracji i negatywnych emocji na
          innych, bo nieprzemyślanym działaniem czyni Pan krzywdę innym.

Aby była jasność Panie Arnoldzie,

art. 212. § 1., 2.Kodeksu Karnego brzmią następujaco:"...Kto pomawia inną
          osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie
          mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą
          poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla
          danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
          podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
          § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków
          masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo
          pozbawienia wolności do lat 2". - Cytuje przepisy , żeby miał Pan świadomość
          tego, że oczernianie innych ludzi podlega sankcjom prawnym.

Mając na uwadze powyższe proszę na forum przeprosić zarówno mnie i inne
          pomówione przez Pana osoby, ponieważ podawanie nieprawdziwych informacji jest
          krzywdzące i niesprawiedliwe, a także podlega karze.
      • Gość: J 23 Re: Grupa przestepcza Gaworski-Figas, Zajac, Ptas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 05:59
        Panie Arnoldzie Hyla, jeśli ma Pan odwagę pisać takie oszczerstwa powinien Pan
        również mieć na tyle odwagi cywilnej, aby podać swoje prawdziwe dane. Skoro
        jest Pan takim tchórzem, to nie powinien Pan wogóle Pan pisać listów na forum.
        Ktoś taki jak Arnold Hyla nie istnieje. I Pan ma czelność stawiać zarzuty
        innym, skro jest Pan kłamcą i tchórzem
    • Gość: jerzy mazur Rada Gminy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 20:36
      bylem na Radzie Gminy - nie wlaczono punktu:Łamanie prawa przez wojta" do
      programu sesji pod osobnym punktem pomimo mojego sprzeciwu i poinformowaniu
      radnych ze marszalek odeslam moje pismo do rozwazenia wlasnie Radzie i powinno
      sie tym zajac w osobnym punkcie a nie w sprawach biezacych - ponadto
      pooinformowalem radnych ze jak nie skieruja zawiadomienia o lamaniu prawa przez
      wojta do organow scigania niezwlocznie tylko beda to odsylac najpierw do komisji
      i... to sami złamią prawo i ze podlega to ściganiu z urzędu - swiadkiem tego byl
      komisarz policji. Oczywiscie nic to nie dalo a wiec zlamali prawo po raz
      pierwszy dzisiaj i to w obecnosci komisarza policji - pomyslalem niezle sie
      zaczyna - doglosu mnie dopuszczono dopiero po okolo 4 godzinach jak w koncu w
      sprawach biezacych to wyplynelo - powiedzialem ze wnosze o to aby Rada Gminy
      zawiadomila ze wojt gminy lamie prawo i nieprzeszczego dwoch ustaw: o jawnosci
      informacji publiczbej oraz o samorzadzie na dowod przedstawilem znane mi fakty z
      naboru do GOK: nie powolanie komisji, oraz niemoznosc zakonczenia tego naboru na
      podstawie tych samych dokumentow i bez powolanej komisji tzn. przedstawilem fakt
      ze aby przeprowadzic drugi etap naboru czykli rozmowe kwalifikacyjana potrzebana
      jest komisja wiec drugiej czesci po prostu nie bylo; powiedzialem ze wojt nie
      zamieszcza zadnych informacji w BIP a ma prawny obowiaze, ze nie ma tam
      regulaminu naboru a w sasiednich gminach jest; ze nie ma tam skladu komisji ani
      naboru ani przetargow... Radni zaglosowa,i zeby to skierowac do komisji
      rewizyjnej - powiedzialem zeby przeprowadzic glosowanie w sprawie o ktora mi
      chodzi tan. o zawoadomienie organow scigania ze wojt lamie prawo -
      przewodniczacy nie zglosil takiego glosowania i zarzadzil przerwe! Radni zlamali
      prawo po raz drugi. I ciekawostka na koniec - pierwszy raz od 3.5 roku wojta
      Kuika nie bylo na sesji - chyba ma stracha! reasumujac moge jutro np, zlozyc
      zawiadomienie do prokuratury i na wojta i na Rade Gminy! Dlaczego nie robia tego
      politycy opolscy - dlaczego zaden prokurator nie podjal sprawy z urzedu przeciez
      to podlega sciganiu z urzedu!
      • Gość: jerzy mazur Re: Rada Gminy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 20:47
        zapomnialem jeszcze o tym ze Pan Przewodniczacy Rady byl przygotowany do
        rozprawy o naborze do SP Domaradz - powiedzial ze zgodnie z prawem wojt mogl
        zawiadaomic o naborze w dwoch srodkach przekazu i to nastapilo bo bylo w NTO i
        Gazetce Gminnej - co nie jest prawda bo prawnie ma obowiazek zamiescic to w BIP
        a tylko w szczegolnych warunakach moze tak zrobic - a w BIP nic nie ma ani o
        naborze ani o tym ze wplynela jedna aplikacja ani o komisji ani wyniku -
        kompletnie nic i nic sie nie pojawi!!!! A Pani Dyrektor SP POkoj ciekawe
        dlaczego Ona tu wystapila jako osoba wyjasniajaca powiedziala ze sklad Komisji
        do naboru dyrektora SP Domaradz sie dopiero tworzy bo musza tam byc osoby z
        kuratorium wiec powiedzialem ze prawnie powinno sie najpierw utworzyc komisje ,
        oglosic jej sklad w BIP a dopiero potem oglaszac nabor... Acha i jeszcze jedno
        usilowano mi wmowic ze naboru do SP Domaradz w ogole nie bylo tzn. konkursu -
        ale na moje stwierdzenie ze konkurs sie zaczal w momencie ogloszenia w prasie i
        Gazetce Gminnej! Jednym slowem Rada Gminy nie chce dostrzec tego ze wojt lamie
        prawo i dlatego On je Lamie Caly Czas!
      • realista14 Re: Rada Gminy 27.03.06, 21:27
        no i wszystko jasne - w opolskim mozna bezkarnie łamać prawo - pewnie teraz
        pojawi się pełno niby biznesmenow i rograbia skoro mozna - ciekawe czy nie
        pojawili sie w Waszych gminach jacys nagli biznesmeni, jakies spolki na jedno
        przedsiewziecie i chca wybudowac lotnisko - nie lotnisko juz spalone - basen
        oczywiscie kryty i w szczerym polu, uzdrowisko gdzie klepisko, super
        rekreacje... oczywiscie przy malym udziale gminy np. w ramach tego ze gmina cos
        tam ma z unii a Oni za to zrobia lotnisko - a nie to juz spalone... Uwazajta -
        sygnal poszedl w Swiat - internet to potega - sygnal brzmi tera opolskie - tam
        mozna bezkarnie robic wszystko!!!!
        • mx4 Re: Rada Gminy 28.03.06, 12:57
          Ja mam pomysł na kant z uzdrowiskiem !

A tak mimochodem tylko wspomnę, że dawno, dawno temu w Pokoju było uzdrowisko,
          teatr, muzeum, gazownia itd. Ludu zjeżdżało na tyle, że linia kolejowa Opole -
          Namysłów została apecjalnie wybudowana, a w latach trzydziestych XX wieku
          liczba samochodów przyjeżdżających na sobotę i niedzielę sięgała tysiąca (!)
      • realista14 Zgłoszenie organom ściganie nastąpiło!!! 28.03.06, 20:04
        już w dniu wczorejszym i to natychmiastowo skoro na Radzie był komisarz policji!!!
        Pewnie teraz podjął z urzędu dochodzenie w sprawie łamanie prawa przez wójta -
        nie wyobrażam sobie innej opcji - nastąpiło lub następuje teraz zabezpieczenie
        dowodów itp... jak to przy śledztwie!
        • top9 Re: Zgłoszenie organom ściganie nastąpiło!!! 29.03.06, 10:41
          czyżby już po Kuiku i kryjącej jego wyskoki Radzie Gminy!!! - faktycznie
          komisarz byl świadkiem łamania prawa przez Rade a wlasciwie zaistnienia takiej
          mozliwosci...oraz uslyszal ze chodzi o lamanie prawa pezez wojta i ze
          przewodzniczacy nie chce i nie ujal tego tematu w przebiegu sesji rady oraz tego
          ze Rada zostala poinformowana o swojej ewentualnej odpowiedzialnosci karnej -
          no i ta Rada po tych 4 godzinach nawet nie glosowala zawiadomienie organow
          scigania a wiec nie zawiadomila - a wiec zlamala prawo. Swoja droga nie rozumiem
          tych radnych - byli w pelni swiadomi co im grozi jak i tego ze wojt prawo lamie;
          jak i tego ze na sali byl komisarz policji - a i tak zlamali prawo i dalej kryja
          wojta - dziwne!!!
          • Gość: mom Re: Zgłoszenie organom ściganie nastąpiło!!! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 29.03.06, 11:30
            Tylko, że komisarz nie dosłyszał, zaniewidział i w efekcie palcem w bucie nie
            kiwnął.
            • Gość: mom Re: Zgłoszenie organom ściganie nastąpiło!!! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 29.03.06, 11:33
              Kuik górą !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka