Dodaj do ulubionych

Ziemkiewicz broni.....

IP: 217.197.74.* 10.04.06, 11:57
www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060408/publicystyka/publicystyka_a_5.html
i w zasadzie chłop ma rację.Za nieboszczki komuny krytyka partyjnego notabla
uznawana była przez aparat za atak na partię.Gdy dziś poddamy krytyce postać
jakiegoś księdza, czy też organizację koscielną za złe postępowanie, to
podnoszą się głosy, że atakujemy kosciół powszechny ewangelię i wiarę i
obrażamy uczucia religijne wierzących.Gdy w narodzie wybranym trafi się jakiś
parszywiec(oprócz Judasza oczywiście), lub jakaś grupa parszywców i zostanie
poddana krytyce, to aj waj podnosi sie szybko argument antysemityzmu i
przesladowań.Gdy moj przyjaciel Zyd, którego tu z nazwiska nie wymienię, jest
mi winien 500 pln a ja do niego dzwonię i się delikatnie przypominam,
wspominajac, ze widziałem na miescie kilku Palestyńczykow i Ruskich to juz
jestem antysemitą czy jeszcze nie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dzien Dobry Re: Ziemkiewicz broni..... IP: 62.233.176.* 10.04.06, 12:23
      To czy bedziesz antysemita zalezy od tego, komu i za co sie narazisz. Urban moze kpic z Zydow i
      Holocaustu wulgarnymi nawet slowy - Tobie wara od jakichkolwiek aluzji.
      A co do Ziemkiewicza, to pseudoprawica bolszewicka zaczyna juz pozerac swoje najlepsze dzieci, tzn.
      Ziemkiewicza. A ostatniej Gazecie Polskiej Lysiak (ktorego ksiazke nota bene Rafal Z. wychwalal u
      Pospieszalskiego) wiesza psy na Ziemkiewiczu za jego szascunek do Balcerowicza, ktory wg. Lysiaka
      jest chlystkiem PZPRowskim na uslugach Brukseli itd, itp. You know.... Za niedlugo Lysiakopodobni
      osakrza Ziemkiewicza o komunizm, zobaczycie!!!! Dla PiSu np i dla Radia Maryja przestali juz istniec
      ludkowie z SLD, teraz najgorsza jest Platofrma. Za niedlugo ustawia tam na niej (na tej Platformie)
      Ziemkiewicza, obloza chrustem i wio... pal sie Rafal, z dymem lec...
      • Gość: Samanta Fox Re: Ziemkiewicz broni..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:43
        Masz generalnie rację, ale... zobacz na miasto nasze. Tu rządzi PO właśnie!
        Podobają Ci się efekty pracy urzędników z tej wlaśnie opcji? Bo mi nie.
        I mam problem. Generalnie jestem zwolenniczką Platformy ale nie zagłosuje na
        nich w wyborach samorządowych - na śpiewające autobusy i inne tego typu
        głupstwa mam głosować, na parki technologoczne i centra ligistyczne, które
        nigdy nie powstały? Przecież on po prostu kłamią! Robią z nas baranów. Wciskają
        g... przed wyborami, a potem nie realizują składanych wyborcom obietnic.
        Inna sprawa, że w niedalekim Wrocku inwestycji masa i również PO u waaaadzy - o
        czym wiesz wszak doskonale :-)
        I jeszcze jedno - a propos postbolszewizmu. A kim jest prezydent Zembaczyński
        jak nie postbolszewikiem. No chyba, że w PRL-u ówczesny pan wojewoda (obecnie
        PO) był w opozycji niepodległościowej, buhahaha...
        • Gość: no tak Re: Ziemkiewicz broni..... IP: 62.233.176.* 10.04.06, 12:59
          No tak.... mi nie chodzilo generalnie o ocene PO, zwlaszca opolskiego, ale o nasilanie sie tryndow
          rewolucyjnych na tzw. prawicy. Zaostrzanie czujnosci, tropienie wroga itp. PO bylo tylko przykladem i
          Radiomaryjni nie atakuja PO akurat za to, za co mamy do nich pretensje Ty i ja, tzn. za zbyt wolne
          wprowadzanie kapitalizmu, wolnego rynku (zwlaszca tu, w Opolu), oni oskarzaja PO o nadmiar tego,
          czego w naszym odczuciu jest za malo.
          • Gość: Samanta Fox Re: Ziemkiewicz broni..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 13:42
            Mówisz o kapitalizmie, wolnym rynku... brawo. Zważ jednak, że nie kto inny,
            tylko obecni politycy Platformy (+ Balcerowicz) to główni konstruktorzy
            gospodarki podpartej wszelkiego rodzaju koncesjami, akcyzami etc. Słowem tym
            wszystkim co charakterystyczne raczej dla gospodarki socjalistycznej a nie
            niczym nieskrępowanego wolnego rynku.
            Druga kwestia. Nie kto inny jak wspomniana ekipa (Unia Demokratyczna, ROAD,
            aferałowie z KLD - tak kiedyś nazywało się PO) odpowiada za wymierne efekty
            okrągłego stołu - ekonomiczne i finansowe (nie mówię tu o politycznych).
            Kto w tym kraju miał pieniądze po 90 roku? Prawica? Nie. Komuniści proszę
            pana... Kto miał banki w tym kraju? Prawica? Prawicy nie było... i nie będzie.
            Korwin-Mikke to jedynie margines na polskiej scenie politycznej, niestety.

A że PiS to socjaliści i są nieszczęściem dla kraju - nie mam co do tego
            wątpliwości. No i przez nich mam osobisty problem - boję się, że zaaresztują
            mnie za moje śliczne cycuszki...

Pozdrawiam
            Samanta
            • Gość: dziekuje Re: Ziemkiewicz broni..... IP: 62.233.176.* 10.04.06, 16:38
              Wow, ale puenta.... Super!
              • Gość: Samatna Fox Re: Ziemkiewicz broni..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 12:41
                A za co pan dziekuje? Nawet ich pan nie widział.
                A tak powaznie, z tymi koncesjami i wpieprzaniem się państwa we wszystko to mam
                trochę racji, prawda. Mój mąż twierdzi nawet, ze Balcerowicza (za 1000000000
                podatek od wodeczki po 90 roku) to przed trybunał trza postawic. Ale mój Zenuś
                już taki jest, wariat jeden.
                • Gość: Samanta Fox Re: Ziemkiewicz broni..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 13:38
                  A i jeszcze jedno. A propos Żydów.
                  Pracowałam przed laty w Brukseli u Żyda jednego, polskiego Żyda. Wyjechał z
                  kraju wtedy kiedy większośc. Człek sympatyczny, miły ale do Polaków - do
                  narodowości - stosunek miał chłodny raczej. I w czasie tym w belgijskiej TV
                  pokazali film o holokauście, w nim zaś parę wątków traktujących o złych
                  Polakach co Żydów wydali hitlerowcom. No i od tego czasu miałam przerąbane. Wy
                  antysemici jesteście - podkreślał. Te wasze żarty o Żydach, że pląta sie po
                  pustym sklepie, czy cuś... nienawidzicie nas. A kiedy powiedziałam mu, że to wy
                  sztucznie podkręcacie problem antysemityzmu i jeden durny, nieobiektywny film
                  sponsorowany zapewne przez bogatego amerykańskiego Żyda, co nas Polaków nie
                  lubi robi wam wodę z mózgów, to się obraził.
                  I co najgorsze, jego koledzy i koleżanki też mnie potem pytali, za co my ich
                  nienawidzimy... Pojawił się problem, moje wielogodzinne opowiadania, że to nie
                  prawda niewiele dały. Jeden film!
    • Gość: MIeszaniec Re: Ziemkiewicz broni..... IP: *.pl / 217.173.202.* 10.04.06, 16:40
      Ziemkiewicza przeczytałem, Edelmana, Radę Mediów też i zadałem sobie nieco
      trudu, żeby przesłuchać cały speech Michalkiewicza.
      Pytanie tylko, czy Tobie znany jest tekst Michalkiewicza, czy też oceniasz go
      na podstawie Ziemkiewicza.
      Antysemityzm nie w tym, że Michalkiewicz używa określenia przedsiębiorstwo
      holokaust, tylko na tym, że MIchalkiewicz pogadliwie odnosi się do Holokaustu
      jako takiego, wyszydza Jedwabne, Kielce i określa GW jakimś rodzajem żydowskiej
      awantury.
      C.d. napiszę później.
      • Gość: w agorze jest Re: Ziemkiewicz broni..... IP: 62.233.176.* 11.04.06, 13:38
        tekst Michalkiweicza w Agorze jest. Nie wyszyadza Jedwabnego, wyszydza tych, ktryz na tym chca
        zarobic i ktorzy posluguja sie Jedwabnem, dla osiagniecia - zdaniem Michalkiwicza - celow. Mozna sie
        z Michalkiewiczem nie zgadzac, mozna z nim polemizowac, ale chyba nie argumentem antysemityzmu,
        bo raczej go tam nie ma.
        • Gość: w angorze Re: Ziemkiewicz broni..... IP: 62.233.176.* 11.04.06, 13:40
          sorrry, w Angorze, tym tygodniku przedrukow, a nie w Agorze - w Agorze byly tylko omiowienia i
          wyrwane z kontekstu watki.
          • Gość: Samanta Fox Re: Ziemkiewicz broni..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 13:48
            Czyli GW jak zwykle przekłamuje?
            • Gość: raczej Re: Ziemkiewicz broni..... IP: 62.233.176.* 11.04.06, 14:08
              Raczej - nie dopowiada, bo tak czasami wygodniej. Wygodniej interpretacyjnie. O przeklamaniu mozna
              by mowic, gdyby slowa Maichalkiweicza zmieniano. Mysle ze to kwestia interpretacji, GW jest
              przczulona na punkcie antysemityzmu, widzi go nawet tam, gdzie chodzi o zwykla krytyke, a poza tym
              szuka haka na Radio Maryja, bo chce - i slusznie - Rydzykowi utrzec zadartego i dlugiego jak u Pinokia
              nochala. Michalkiewicz mial pecha, bo to nie o niego chodzi.
              • Gość: Sami Re: Ziemkiewicz broni..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 15:11
                No tak, wszystkiemu winny Michnik i żydokomuna. I okrągły stół... Bo wszystko
                co złe to przez okrągły stół. No i jeszcze wielebny Ojciec Dyrektor... Czyli
                wszyscy wokół.
                Taki kraj, a co kraj to obyczaj.
                P.S>
                A czemu ty się nie podpisujesz mój drogi rozmówco, hmmm??
                Tu jest takie pole Autor.

Pozdrawiam
                Samanta (mów mi Sami)
                • Gość: Autor Re: Ziemkiewicz broni..... IP: 62.233.176.* 11.04.06, 16:14
                  Nie wciskaj mi Sami czegos, czego nie napisalem. Bo nie napisalem, ze wszystkiemu winien Michnik i
                  okragly stol. Okragly stol dal mi paszport, wolnosc gospodarcza (wzgledna, ale i tak wystarczy, by
                  dobrze zyc), wolnosc slowa i wiele dobrego. Po co tak podbijasz te hustawke, ze albo-albo. Jak mi sie
                  nie podoba przerwazliwienie Wyborczej na rzekomy antysemityzm, to nie znaczy, ze jej odmawiam
                  innych zalet. Jak nie lubie panikarstwa Michnika, to nie znaczy, ze chce mu odebrac wielkosc.
                  Dlaczego mam sie podpisywac? Przeciez Ty tez lecisz pseudem. No dobra, bede... John Travolta
                  (uwielbiam go, zwlaszcza za Pulp Fiction).
                  Uklony i pozdrowienia.
                  • Gość: Sami Re: Ziemkiewicz broni..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 18:03
                    Autorze mój ty kochany (i ulubiony!), pamiętasz dialog Samuela Lee Jacksona i
                    Johna Travolty o amsterdamskich coffee-shopach... To jest wolność proszę pana!
                    I tu o oklaski proszę wszelkiej masy "postępowych", niech żyje seksizm i
                    miękkie narkotyki!
                    Ja chyba zwariowałam... Szanowna redakcjo GW, dajcie mnie na okładkę Wysokich
                    Obcasów! Z momi cyckami!

Autorze,
                    Masz rację, podbijam huśtawkę. Bo czasami nie ma szrośći, coś jest albo czarne
                    albo białe, dobre lub złe. Ale to nie okrągły stół dał ci paszport, tylko
                    komuniści Ci go oddali... Bo im się dupa paliła i tej dupy bronili. Za
                    ustępstwa. Oddali ci to, co ci się należało rybie woda. Oddali Ci go ze
                    strachu, bo mogli skończyć na szubienicach (no, może trochę się zapędziłam). I
                    dzięki temu mają teraz fajne emeryturki, wczasy w Złotych Piaskach zamienili na
                    Kanary, a pociągi przyjaźni na szybkie fury. I to właśnie dzięki
                    (opcji) "Wyborczej" - pamiętasz Michnika bratającego się z Urbanem i Jaruzelem?.
                    Tu nie ma kwestii albo, albo...
                    • Gość: MIeszaniec Sammy nie bądź samolubna IP: *.pl / 217.173.202.* 11.04.06, 18:25
                      Wrzucić zdjęcie swojej mleczarni na rapidshare.de i rzuć nam linka.
                      Chętnie obejrzymy wszyscy forumowicze twoje balony.
                    • Gość: Efekt Autorze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 22:33
                      Czy wiesz, że...
                      Państwo próbuje w podatkach (VAT, akcyza, dochodowy, ZUS, FUZ, podatki lokalne,
                      koncesje, licencje, fundusz pracy i inne) zabrać aż 80% Twoich pieniędzy?
                      Czy wiesz, że...
                      40% podatników unika płacenia wysokich i skomplikowanych podatków wchodząc w
                      tzw. szarą strefę?
                      Czy wiesz, że...
                      Na 20 podatników przypada 1 urzędnik?
                      Czy wiesz, że...
                      Biurokracja i podatki są przyczyną niepowodzeń inicjatyw gospodarczych młodych
                      ludzi?
                      Czy wiesz czyja to zasługa w państwie niby wolnorynkowym?
                    • Gość: BRO Re: Ziemkiewicz broni..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 22:52
                      Gość portalu: Sami napisał(a):
                      > Autorze,
                      > Masz rację, podbijam huśtawkę. Bo czasami nie ma szrośći, coś jest albo czarne
                      > albo białe, dobre lub złe. Ale to nie okrągły stół dał ci paszport, tylko
                      > komuniści Ci go oddali... Bo im się dupa paliła i tej dupy bronili. Za
                      > ustępstwa. Oddali ci to, co ci się należało rybie woda. Oddali Ci go ze
                      > strachu, bo mogli skończyć na szubienicach (no, może trochę się zapędziłam). I
                      > dzięki temu mają teraz fajne emeryturki, wczasy w Złotych Piaskach zamienili
                      na Kanary, a pociągi przyjaźni na szybkie fury. I to właśnie dzięki
                      > (opcji) "Wyborczej" - pamiętasz Michnika bratającego się z Urbanem i Jaruzelem?
                      > Tu nie ma kwestii albo, albo...

Drogi(ga) Sami
                      Po czesci racje masz ale we wszystkim co piszesz niekoniecznie.
                      Zyje jeszcze pare osob, ktore pamietaja jak bylo i nie musza czytac zeby sie
                      dowiedziec. Wole czasy dzisiejsze niz tamte, to prawda.
                      Poszport kazdemu sie niby nalezy, tez prawda.
                      Co do reszty twojego wywodu mam spore watpliwosci.
                      Nigdy nie ma tak, ze jak zacznie sie wieszac to sie szybko z tym skonczy i ze
                      wieszani sa zawsze ci, o ktorych ty myslisz, ze powieszeni powinni zostac.
                      Przewaznie jak sie juz zacznie wieszac bywa akurat odwrotnie i zamiast lepiej
                      jest gorzej. Wiec moze ten okragly stol to nie byla obrona przywilejow jednych i
                      kupczenie drugich a wygrana nas wszystkich, ze nie obudzilsmy sie w
                      rzeczywistosci bez albo, albo, za to na zgliszczach i w ruinach.
                      Wtedy, byc moze, zaden przywilej by sie nie ostal ale do smiechu tez by nie
                      bylo. I nie odpowiadaj mi przypadkiem, ze to nie te czasy i nie ta cywilizacja.
                      Takimi argumentami juz nie raz uspakajano, jak sie pozniej okazalo daremnie.

Dzis kazdy chojrak i wazny. Nie ma zadnych dowodow... Nie bylo zadnych
                      przeslanek... Wystarczylo by Jaruzelski byl rownie zaciekly jak dzis bracia
                      blizniacy a krwi polaloby sie morze. Niektorym waaadza uderza do glowy, inni ja
                      tylko sprawuja.
                      Dobrze byloby, by ci co dzis sa przy wladzy pamietali, ze po nich moze przyjsc
                      kto inny i tez zechce rozliczac. I nie chodzi o podmiatanie pod dywan ale o nie
                      zrywnie podlogi i rozwalanie scian. Bo dom nam wszystkim jeszcze sie przyda.
                      Oprocz paszportu zachowuje wciaz moj staly meldunek.
                      Pozdrawiam
                      BRO
                      • Gość: Sami Do BRO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:35
                        Drogi BRO
                        Czy aby nie zapędziłeś sie z porównaniem braci kurdupli z tow. generałem?
                        Sugerujesz, że gdyby owi bracia byli na miejscu generała Ślepca, to w naszym
                        kraju polałaby się krew na wiele większą skalę, niż miało to miejsce?
                        No nie, to chyba duża przesada.
                        Z tym wieszaniem to oczywiście przesadziłam, celowo - to czerwoni mówili że
                        opozycja chce ich wieszać (na marginesie, nawet piosenka, ze na drzewach
                        zamiast liści nigdy nie była postrzegana przeze mnie poważnie). Natomiast nie
                        zaprzeczysz, że powszechna i niespartolona dekomunizacja i lustracja
                        przeprowadzona zaraz po czerwcowych wyborach (kiedy u władzy było towarzystwo
                        Unii Demokratycznej czyli ludzie reprezentujący dość konsekwentną politykę
                        antylustracyjną Gazety Wyborczej) znacznie oczyściłaby życie polityczne i
                        gospodarcze w naszej postkomunistycznej Ojczyżnie... Nie zrobiono tego,
                        czerwoni dostali to co dostali, zaś konsekwencję tego stanu rzeczy odczuwamy do
                        dziś... Afery z udziałami postkomunistów (afera ratuszowa w Opolu to tylko
                        fragment wikszej całości), powiązania biznesu i polityki(ów), etc. Ba...
                        powiązania biznesu i służb specjalnych.
                        JANUSZ Korwin Mikke, przedstawiciel jedynej w Polsce opcji prawicowej uważa, że
                        80% obecnych posłów to jest banda durniów, złodziei i... agentów bezpieki
                        (sic!).
                        Czy ma rację? Tego pewnie nigdy się nie dowiemy, bo kolejne ekipy przez te lata
                        zrobiły w dokumentacji działań bezpieki niezły burdel - chyba nie do
                        zrekonstruowania w całości. Sama widziałam akta bezpieki, których na próżno
                        szukać w IPN-ie. Dzięki p. Michnikowi i jemu podobnym przede wszystkim. Bo to
                        oni już byli u waaaadzy wówczas, gdy ubecy palili dokumenty w kotłowni na
                        Powolnego.
                        • Gość: BRO Re: Do Sami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 23:10
                          Hej Sami
                          Ja sie nigdzie nie zapedzam.
                          Ot odezwalem sie na Twoj post gdy w modny ostatnio sposob powielasz ocene
                          okraglostolowego pokoju.
                          Jaruzelski nie jest moim idolem jak caly tamten system.
                          Ale mam dosc zdrowego rozsadku by w owczym pedzie nie beczec jak wszyscy dokola.
                          Dzis sytuacja jest daleko wygodniejsza a blizniacy prowadza wasalna polityke
                          jakiej nikt za oceanem nawet od nich nie oczekuje.
                          Zaznaczam, ze tego co dzieje sie w Iraku nie oceniam tak jak statystyczna
                          wiekszosc ale swoje zdanie o stosunkach z Ameryka mam.
                          Skoro sa tak wasalni w okolicznosciach daleko wygodniejszych to co dzialoby sie
                          gdyby byli przyparci do muru. A Jaruzelski, co by nie powiedziec, przyparty do
                          muru byl. Jak nie Rosjanie to Olszowski z Grabskim byli gotowi zrobic porzadek w
                          swoim stylu.
                          Porownujac okolicznosci to w sposobie prowadzenia polityki blizniacy bardziej
                          przypominaja wlasnie Olszowskiego i Grabskiego niz Jaruzelskiego i Kanie.
                          Chocby incydent z niezgoda na Komorowskiego jako marszalka sejmu tego dowodzi.
                          Co bylo w rozmowach za kulisami trudno powiedziec.
                          Co zas do rozliczen i wyciagniecia konsekwencji wobec wykolegowania calych grup
                          ludzi to trzeba jasno powiedziec, ze komunisci oczywiscie sie uwlaszczyli.
                          Oskarza sie dzis o przyzwolenie na to rzad Mazowieckiego. Ale Mazowiecki byl
                          jeszcze za slaby by dokonac glebokich przemian. Prawde mowiac najwiecej
                          spartaczyl Olszewski dopuszczajac do powaznych spraw takich oszolomow jak
                          Macierewicz. Gdyby tam wszedl opanowany czlowiek, moglby zrobic porzadek i nie
                          rozwalic panstwa.
                          Slusznie oskarza sie dzis komunistow o uwlaszczenie ale przeciez AWS uprawial to
                          samo pod postacia TKM. Podmiatanie pod dywan lezalo w interesie rowniez tej ekipy.
                          O rzadach SLD nie warto mowic ale to co sie dzieje dzis trudno inaczej
                          skomentowac jak TKM-bis.
                          Kazdy chce prowadzic lustracje w sposob dla siebie wygodny.
                          Pierwszym symptomem, ze blizniacy robia to samo co porzednicy tylko na swoj
                          sposob bylo wsadzenie do kicia (na krotko ale jednak) niejakiego Mietka przez
                          specsluzby tuz przed wyborami prezydenckimi. Jak sie taki numer robi dla
                          przyszlego pryncypala to sie ma go w garsci.
                          Wracajac do porownan z Jaruzelskim to skoro tak chetnie korzysta sie z uslug
                          specsluzb w sytuacji zgola komfortowej, to co by bylo gdyby blizniacy mieli
                          troche wiecej klopotow. Bylby moze nie Jaruzelski ale Pinochet.

Korwin to sobie moze pogdybac. Jest na tak dalekim marginesie, ze moze sobie
                          snuc oceny podobne do moich. Ja jednak pospieram sie z Toba na tym forum dla
                          rozrywki... On natomiast ma ambicje. Jemu trzebaby wiec troche wiecej realizmu w
                          ocenach i propozycjach na przyszlosc.
                          Pozdrawiam
                          BRO
        • Gość: MIeszaniec Re: Ziemkiewicz broni..... IP: *.pl / 217.173.202.* 11.04.06, 17:34
          Chyba wiem co słyszałem. Puściłem sobie mp3 ze strony Radia Maryja.
          MIchalkiewicz był obrzydliwie antysemicki. I to Jedwabne i Kielce ewidentnie
          wyszydzał. Trudno to inaczej odebrać jak gów..ną antysemicką propagande,
          szczególnie jak się doda niewybredny tekst o GW.
          Rzeczywiście pewne kręgi żydowskie, jak n.p. AJC, ewidentnie się starają zrobić
          interes na Holokauście. Tu ma MIchalkiewicz rację.
          Problemy widzę dwa. Pierwszy problem, to taki, że obowiązuje jakaś zmowa
          milczenia w sprawie tej ewidentnej hucpy, co pozostawia pole do popisu
          antysemitom w rodzaju Michalkiewicza i mediom w rodzaju Radia Maryja. A
          wystarczyłoby, żeby GW podjęła temat i już wyglądałoby to inaczej. Top nie jest
          taka sobie sprawa, żeby ją zbyć milczeniem. Drugi problem polega na tym, że po
          1989 roku, zamiast wszelkie roszczenia reprywatyzacyjne pozostawić w gestii
          niezawisłych sądów, uruchomiono parę pozaprawnych skrótów, co stworzyło
          precedensy i dało pole do popisu różnym osobom i środowiskom. Jednym z takich
          bezprawnych skrótów jest tzw. komisja wspólna Episkopatu i Rządu (zwróćcie
          uwagę na kolejność), w wyniku działań której, na drodze pozasądowej podarowano
          KK pół popegeerowskiej Polski, w wyniku czego KK stał się największym polskim
          latyfundystą i największym beneficjentem dopłat z UE. Proszę się teraz nie
          dziwić, że inni też chcą drogi pozasądowej.
          Posumowując:
          1. Jak MIchnik nie chce antysemickich tekstów MIchalkiewicza, to niech sam
          podejmuje teamty pazernych Żydów.
          2. Jak pan MIchalkiewicz nie chce oddawać CJA, to niech poprosi najpierw KK,
          niech odda bezprawnie przejęte.
          Jak widać obydwaj panowie są obłudnikami.
          A Rafał Ziemkiewicz, przy całym szacunku dla jego talentu, jak chce zgrywać nie
          tylko pisarza i dziennikarza, to niech się odniesie do całości komentowanego
          tekstu, a nie do jego wybranych fragmentów.
    • Gość: MIeszaniec Re: Przyjaciel Żyd IP: *.pl / 217.173.202.* 11.04.06, 17:38
      Też mam starszego kolegę Żyda (bardziej znajomy niż kolega), jedynego Żyda z
      Opola jakiego znam. Ciekawe czy to aby nie ten sam? Mówisz wisi ci 500
      złociszy? Ten mój nigdy groszem nie śmierdział, to może być ten sam.
      Trzeba mu zasugerować, żeby poczytał nasze Forum, to odda Ci w te pędy.
      Powinno zadziałać lepiej niż straszenie arafatami.
      • Gość: Zenek Pipidówka Re: Przyjaciel Żyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 00:59
        Pozdrowienia dla Sami!
        Pozdrowienia dla BRO!
        Pozdrowienia dla Travolty!

Tez mam kolegę Żyda. I uwielbiam go. Ale widze, jak facet się zmienia (jest w
        niebiesiech) jak bierze Gazetę Wyborczą do rąk. Cały happy. Ona dla niego jak
        Koran dla muzułmanina (tak mi jakos przyszło na myśl porównanie zaiste
        niefortunne). Sorry, jak biblia dla chrześcijanina i topór dla kata. Jak widzi
        tekst Dawida Warszawskiego to ... pełny onan. Uwielbienie.
        Te pieśni potem pochwalne w jidisz słyszy całe osiedle.
        Ale on nigdy nie był komuniestą. I około północy jak flaszka koszernej już
        pusta, Żyd mój krzyczy: je.. ubeków-Michników, sku..eli czerwonych, żydokomunę...
        A na drugi dzień nic nie pamięta. Biedaczek.
        • Gość: John Travolta Re: Przyjaciel Żyd IP: 62.233.176.* 13.04.06, 12:50
          A ja bylem swiadkiem takiej sytuacji: jedna z menagerek firmy wynajmujacej biuro od
          developera,ktorym jest Zyd, poskarzyla sie na zimno w pokojach i ze ona ostrzeze inne firmy
          wymajmujace tam biuro. I developer wyjechal od razu z Jedwabnem! Serio! Ze ona pewnie z tych, co by
          ludzi palili w stodolach, ale czasy antysemityzmu juz w Polasce za nami i niech baba uwaza.
          Czytalem ksiazke o specluzbach izraela, i oni tam pisza, ze jak chce Mosad komus zaszkodzic to
          czesto go oskarza o antysemityzm. Co nie znaczy, ze developre z mossadu:) Oni chyba jako nacja
          ogolnie przerwazliwieni i tak traumatyczni, ze wszedzie dopatruja sie atakow.
          Zgadzam sie z BRO, ze mecenas Olszewski duzo spartaczyl, to wtedy zaczal sie odwrot od wolnego
          rynku, to on wprowadzil mnostwo nowych koncesji m.in. na improt paliwa (Glapinski). Wyborazacie
          sobie te zlote czasy, kiedy Mietek ze szwagrem mogli sobie przywozic paliwo i handlowac nim? A teraz
          mecenas jednym z czterech doradcow prezydenta. D.s. politytcznych, he, he... Lech Kaczynski nie ma
          np. doradcy d.s. gospodarczych. A na co mu.
          Pozdrowienia dla wszystkich na tym forum.
          • Gość: MIeszaniec Może nauczycie się odpowiadać na forum IP: *.pl / 217.173.202.* 13.04.06, 14:18
            Jak się komuś odpowiada, to poniżej okienka widać na co się odpowiada.
            Cały wątek ma takie piękne wcięcia.
            Patrz co robisz i do kogo piszesz, bo potem się w tym pozbierać trudno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka